Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1101 seiza

seiza

seiza

• Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 22 July 2010 - 17:33

Archi1 napsal/a:

seiza napsal/a:
Prosím, prosím... má někdo zkušenost jestli v Oregonu 300 fungují karty micro SDHC a do jaké velikosti? Moc díky za reakci a odpověď :)

Ahojky,
Ja mel 4G Kinstom a problém nebyl.

Tak to je super... to jsem chtěl slyšet... díky ;)
  • 0

#1102 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 22 July 2010 - 20:46

seiza: neber to ale radsi jako ze to tak fakt bude, oregony maj jednu takovou vec o ktery by garmin rek "it's not bug, it's a feature" - kazdej kus se chova jinak...ale tim nerikam ze zrovne ten tvuj to neveme;)
  • 0

#1103 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 22 July 2010 - 21:29

petulinka1 napsal/a:
seiza: neber to ale radsi jako ze to tak fakt bude, oregony maj jednu takovou vec o ktery by garmin rek "it's not bug, it's a feature" - kazdej kus se chova jinak...ale tim nerikam ze zrovne ten tvuj to neveme;)

To je pravda. I tu na foru uz probehlo tohle tema a u nekterých oregon vzal jen 2Gu a u druheho treba 8G. je to treba odzkouset.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#1104 Czekelici

Czekelici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2010 - 11:07

Moje dvoustovka baští bez problému 4GB, větší jsem nezkoušel :)
  • 0
Geocaching is highly addictive, don´t start !!!

#1105 MaLuPeS

MaLuPeS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)
  • LocationDěčín

Publikováno 23 July 2010 - 16:33

O550 jedu s 8GB SDHC
  • 0
Oregon 550, iPhone 6

#1106 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 23 July 2010 - 21:40

Oregon 550 s sandiskem 16GB taky funguje.
  • 0

http://www.munzee.com/m/Skleba/    Garmin Oregon 650 + iPhone 6

#1107 Peta85

Peta85

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 27 July 2010 - 19:46

Peta85 napsal/a:

fremen.cz napsal/a:
předpokládej, že ti ho pravděpodobně vymění za nový kus, známé chcípl úplně a dostala novou krabičku

Je mi to jasny, dnes uz se jim nevyplati opravovat, radsi poslou novej stroj... Nebudu se zlobit, jeste by mohli pridat novejsi model jako naplast za usle-neslovene kesky! :D

Táák mi dnes přišel nový keškostroj od strejdy Garmina. Místo mojí nemocný 300 mi poslali jako náhradu fungl novou 450! Nečekané, rychle vyřízeno a příjemně překvapili. Jsou nějaké zásadní rozdíly mezi 300 a 450? Vím o 3d kompasu, dále jsou tam nějaké kosmetické změny v menu, ukládání souřadnic k fotkám, ale netuším zdali třeba do Oregona 450 nacpu více kešek? 300 měla maximum 2000 kešulí, jak je na tom 450? Díky B)
  • 0

#1108 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 27 July 2010 - 20:16

Peta85 napsal/a:

Peta85 napsal/a:

fremen.cz napsal/a:
předpokládej, že ti ho pravděpodobně vymění za nový kus, známé chcípl úplně a dostala novou krabičku

Je mi to jasny, dnes uz se jim nevyplati opravovat, radsi poslou novej stroj... Nebudu se zlobit, jeste by mohli pridat novejsi model jako naplast za usle-neslovene kesky! :D

Táák mi dnes přišel nový keškostroj od strejdy Garmina. Místo mojí nemocný 300 mi poslali jako náhradu fungl novou 450! Nečekané, rychle vyřízeno a příjemně překvapili. Jsou nějaké zásadní rozdíly mezi 300 a 450? Vím o 3d kompasu, dále jsou tam nějaké kosmetické změny v menu, ukládání souřadnic k fotkám, ale netuším zdali třeba do Oregona 450 nacpu více kešek? 300 měla maximum 2000 kešulí, jak je na tom 450? Díky B)

Ahojky,
Rozdily jsou tyto mezi O 300/450 : ulozí vetsí pocet waypointů 1000/2000, moznost ulozeni vetsího poctu tras 20/200, vetsí púocet kesí 2000/5000. elektromagnetický kompas / tríosy kompas.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#1109 Peta85

Peta85

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 27 July 2010 - 20:40

Archi1 napsal/a:
Ahojky,
Rozdily jsou tyto mezi O 300/450 : ulozí vetsí pocet waypointů 1000/2000, moznost ulozeni vetsího poctu tras 20/200, vetsí púocet kesí 2000/5000. elektromagnetický kompas / tríosy kompas.

Ahoj!
Díky za info, 5000 keší je LAHODA oproti původním 2000, na které jsem byl zvyklý. :) To samé waypointy... Jo potěšili mě kluci od Garmina, chuchů. :D
  • 0

#1110 morce breta

morce breta

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 29 July 2010 - 15:10

Ahoj, potrebovala bych poradit s podivnym chovanim Oregonu 550. Zvolim navigaci na kes, nebo na WP, zapnu mapu a na ni zobrazim jeste datove pole "Vzdalenost do cile" a "Presnost GPS". Podle mapy dojdu ke kesce (sipka je podle meritka mapy asi 5 metru od cile), ale v poli vzdalenost do cile mam klidne i 80 metru, pricemz presnost je 8. Co s tim? Zkousela jsem kalibraci kompasu, vypnout, zapnout, ale tak v polovine pripadu se to chova takhle.
  • 0

#1111 svoix

svoix

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 01 August 2010 - 11:20

Ahoj, mam dotaz...za par dni odjizdim do Norska, mam stahly od kamrada PQ s celkem solidnim poctem kesi, ale nemam kvalitni mapy. Chci se tedy zeptat, zda jsou nekde na internetu nebo jinde k mani kvalitni mapy pro geocaching(Norska, Nemecka, Danska a Ceska). Diky za odpoved;):(
  • 0

#1112 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 12 August 2010 - 12:32

Ahoj, mám Oregon 550. V domění, že se do něj vejde 5000 keší-gpx. Ale nějak se mi to nedaří. Stahuju je z GG, takže se mi jich tam nejspíš vleze kolem 2 - 3 tisíce. Ukládám je bez waypointů (v GG: počet keší/0). Takže bych čekal, že počet keší=počet bodů uložitelných do gps. Ale když pak hledám dle GG ty nejvzdálenější, v navigaci nejsou:-(( A žádná hláška že by bylo plno se mi neukazuje. Samozřejmě v gps mažu předchozí keše, archiv, trasy a vše co mám dojem, že by mohlo "žrát" počet bodů. Nejspíš se tam ještě někde něco "samo" ukládá , ale nevím co:-(( Neřešil jste někdo něco podobného?? JInak tam mám celou ČR jako POI a to je bez problému. Díky za rady:-))
  • 0

#1113 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10144 příspěvků(y)

Publikováno 13 August 2010 - 12:25

Je otazka, zda ten export, ktery pouzivas, bere jen kese a vynechava WP, kdyz je nemas zobrazene.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1114 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2010 - 19:14

gord: V GG ve filtru WAYPOINTY zadávám NEUKAZUJ WAYPOINTY. A pak vyfiltrovaný seznam keší kopíruji do gps. V tom výběru formátu používám něco jako PQ GPX. V levém dolním rohu mi to ukazuje počet keší + 0. Předpokládám, že to tedy ty waypointy nestahuje do gps, ale nevím to:-( Pokud by to stahovalo, tak by to vysvětlovalo ten malý počet keší v gps. A takto filtruji (zatím) jen tradičky a earthky.
  • 0

#1115 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10144 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2010 - 20:58

Jedna vec je, co mas zobrazene v okne GG a uplne jina vec je, jak pracuje makro, ktere spoustis pro export do GPX. Vetsinou i ty exporty berou z okna seznam kesi a k nim exportuji jejich WP bez ohledu na to, zda jsou nebo nejsou v tom seznamu. Takze asi bude nejjistejsi kouknout do zdrojaku toho makra a skoro bych se vsadil, ze tam ty WP exportuje.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1116 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 15 August 2010 - 21:13

gord: Je to na mě moc španělštiny:-(( Makra neumím používat a zdroják je pro mě cizí slovo:-( Ale jak tady někdo psal, tak jsem po vymazání všech GPX z karty i přístroje restartoval. A pak nahrál ty GPX a znova restartoval. A tak jsem tam nejspíš dostal 4 989 keší... Byla tam i ta poslední ze seznamu GG... Takže mám asi vyřešíno. Jen je to háklivé na vymazání všech GPX, i těch co si to nějak ukládá samo do přístroje a jsou maličké:-) Díky za snahu.
  • 0

#1117 thompson3798

thompson3798

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 17 August 2010 - 10:51

Můžu se zeptat, jaký je rozdíl mezi navigacemi Garmin Dakota 20 a Garmin Oregon 300?
  • 0

#1118 Jazzlinka

Jazzlinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 348 příspěvků(y)

Publikováno 17 August 2010 - 11:34

Zde najdeš porovnávací tabulku těchto dvou modelů navigací.
Rozdíl je zejména ve velikosti a hmotnosti (Dakota menší a lehčí), rozlišení displeje (Dakota menší) a chybějícím tříosém kompasu u Oregonu 300. Dakota proti tomu nemá prohlížeč obrázků a podporu Wherigo.
Další kapitolou je údajná nižší čitelnost displeje Dakoty 20.
  • 0

#1119 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2010 - 8:28

Včera jsem nainstaloval Oregona a co mne překvapilo proti Dakotě, že jsou hrozně malé ikonky keší... trefit se na ni špendlíkem je fakt radost. Dá se někde nastait nebo nějak upravit velikost ikonek?
  • 0

#1120 Bombis-27831

Bombis-27831

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2010 - 8:54

Sobikovi: instalujou se programy, data se exportujou, kopírujou apod. :) Zvětšit nejdou (myslim), je to prostě jenom ikona x krát x pixelu a protože oregon má ty pixely jemnější než dakota vypadaj menší. Jediný řešení použít větší ikonky, ale to by bylo třeba vědět cos "instaloval".
  • 0

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama