Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1141 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2010 - 22:14

Dík za info, novou nabíječku si určitě pořizovat nebudu, jelikož Oregonem se efektivně na silnici navigovat nedá.... Chtěl jsem to jen vyzkoušet, postačí nabíječka na baterie do auta :)
  • 0

#1142 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2010 - 23:43

Netušíte jestli se dá nějakým způsobem nastavit hodnota odometru? Musel jsem udělat downgrade firmwaru, tím se vše resetovalo i s odometrem. Už tam bylo docela dost najeto a těď 0:( Pravděpodobně to nepůjde, všude se píše jen o resetu.
  • 0

#1143 rebel

rebel

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2010 - 6:47

...
Nejde pouzit napajec od jinych navigaci ci starsich navigaci od GARMINA. Pokud pouzijete starsi napajec, tak se vam OREGON automaticky prepne do rezimu disk.

No nevím, ale já používám kabel od Motoroly a vše je OK.
  • 0

#1144 Hickos

Hickos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2010 - 9:33

rebel napsal/a:

...
Nejde pouzit napajec od jinych navigaci ci starsich navigaci od GARMINA. Pokud pouzijete starsi napajec, tak se vam OREGON automaticky prepne do rezimu disk.

No nevím, ale já používám kabel od Motoroly a vše je OK.

Ano, jde použít jakékoliv standardní USB napájení a v Oregonu musí být nastaven Spanner a pak se pokaždé zeptá, jestli přepnout do režimu USB disk nebo napájení.
  • 0
Don't panic!

#1145 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2010 - 10:53

Vtip je v tom, že kabel dodávaný s Oregonem NENÍ standardní USB. Chybí mu tam nějaký propojený konektor. Pro plnou funkčnost prostě použij jakýkoli miniUSB. PS: alespoň kabel od obou našich Oregonů tuhle chybu vykazoval.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1146 superkutil

superkutil

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2010 - 23:28

Mám Oregon 450 a dost často zamrzá, že se musí vyndat baterky. Možná je to ale jen vadný kus. Ten držák na kolo mě taky neoslovil, asi zkusím nahradit plastové pásky kovovými stahováky. Připadá mi to ze strany Garmina dost amatérské řešení, když to třeba porovnám s držákem eTrex.
  • 0

#1147 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2010 - 0:34

No vidíš to, a mně se naopak držák Oregonu zdá mnohem vychytanější než to co Garmin nabízel k řadě eTrex ;) Co Ti na něm vadí ? Že se na řídítkách protáčí ? Co třeba zkusit to vypodložit proužkem gumy, třeba z duše ;) Sám to tak mám a držák se už ani nehne ani v tom největším terénu, do kterého se na kole odvážím vjet... EDIT: A abych jenom neplácal... Na kole jsem vozil jak starého Legenda, tak i Vistu HCx. U obou mne trochu vadil ten utahovací šroub na objímce na řídítka, ten jsem musel pořád hlídat a občas máznout vazelínou aby nezarezl. Pak jsem časem pořídil nové kolo a tam jsou oversize řídítka, což mne stálo dalších asi 250Kč za novu samostatnou větší objímku, protože ta původní na to byla už malá. U ní byl zase problém ten, že nebyla vyrobena dvakrát přesně a Vista v tom trochu kloktala, byl tam prostě dost velký vakl. To jsem také nějak musel vyřešit samodomo... Takže mi ten Colorado / Oregon držák přijde jako mnohem lépe vymyšlená věc než ten na eTrexy. GPS v tom drží jak přibitá a je univerzální na všechny průměry řídítek. To, že je více než vhodné to vypodložit kouskem gumy, je už to nejmenší. Možnost použití obyčejných stahovacích pásků na uchycení mi také připadá jako krok vpřed, to tam klidně tam mohli dát něco speciálního, samozřejmě draze zaplaceného, a zas bychom mohli nadávat na tohle...
  • 0

#1148 koko0925

koko0925

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2010 - 9:26

Me to lehke protaceni vyhovuje. Muzu si vzdy nastavit uhel pohledu jak je zrovna slunicko. Dalsi vyhoda je moznost instalace na predstavec. To u starych neslo.
  • 0

#1149 bobrb

bobrb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2010 - 10:31

Existuje zpusob jak zazalohovat nastaveni Oregona (nastaveni, profily, poradi ikon na plose, ...) pro pripad nutnosti downgrade? Pro upgrade na 3.80 jsem musel provest recovery pres 3.4 a vsechny nastaveni jsou v coudu. Myslel jsem si ze staci jen nahrat zazalohovana data (kopie vsech souboru) ale nepomohlo to:-( EDIT: Beru zpet. kpie fungujou jenom se mi tam porad pletl profil "Rekreacni"
  • 0

#1150 superkutil

superkutil

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2010 - 12:38

No, já jen že systém objímky se šroubem používají všichni, jen na lehké cyklocomputery se používá uchycení na gumičky. Ale uchycení na stahovací pásky, to mě nějak neoslovilo, nehledě na to, že objímku nemůžu mezi kolama přendavat. Ale to už jsem vyřešil, mám stahovací pásky, která se dají i rozebrat. Mě vadí hlavně to protáčení, ty pásky nikdy tak dobře neutáhnu. Je pravda, že nový držák fakt drží, v autě navigaci vůbec nemůžu vyndat z držáku. To vše se dá nějak akceptovat, ale to věčné zamrzání a nutnost pro každou blbost projíždět menu, to mě od dotykové navigace odrazuje. Myslím, že nejlepší následník po eTrex by byla GpsMap 62s.
  • 0

#1151 buddulinci

buddulinci

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 11:48

Ahoj, máme čerstvě Garmina Dakotu 10, a protože jsme úplný zelenáči, mám jeden zelenáčský dotaz resp. problém, s nímž mi doufám někdo zkušenější poradí. Předem díky! Když zadávám vyhledání směru ke kešce, kterou mám uloženou, očekával bych, že mi stroj začne hledat trasu od místa kde se nacházím - ale Dakota 10 mi vytrvale vyhledává cestu odněkud z Kansasu.. Zkoušel jsem už všechno možný, ale stále bez úspěchu - co mám dělat?
  • 0

#1152 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 12:01

Počkej par minut až přistroj bezpečně načte satelity
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."

#1153 zLOST

zLOST

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 778 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 12:01

@nerudovka] ma u chyceny satelity? jinak hleda trasu od posledniho mista, kde byla "online", coz nekdy muze byt trochu z ruky a v pripade nedostatecne kacerovy trpelivosti to muze vest i k rozmlaceni garmina :)
  • 0

#1154 koko0925

koko0925

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 14:35

Pro Superkutil: Tak ji reklamuj. Me Dakota nezamrzla ani jednou. Tedy krome po nahrani noveho firmweru.Ale od ty doby zase O.K.
  • 0

#1155 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 14:47

proc se resi Dakota v tematu Oregona?:o:D
  • 0

#1156 koko0925

koko0925

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 15:16

Pac je to skoro to samy. Ale reagoval jsem na Oregona, tak v cem je problem?
  • 0

#1157 buddulinci

buddulinci

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2010 - 15:16

mea culpa, napsal jsem dotaz na dakotu do blbýho fóra, však jsem varoval, že sem zelenáč :-)
  • 0

#1158 vavros

vavros

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2010 - 11:05

Můžete někdo poradit s Oregon 400T a WIG. Mám odehráno několik WIG a chtěl bych je vymazat z paměti, ale u některých se moc nedaří. Soubory v saves složce se podařilo bez problému, ale soubory s hrou samotnou se povedlo jen někde. V prohlížeči vidět není, ale když odpojím a zapnu Oregon, hra tam zůstala a dokonce funkční.
  • 0

#1159 JeanPierre12

JeanPierre12

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2010 - 12:54

to je docela záhada. Nejsou ty soubory na kartě? Cache, WP, POI choděj z karty stejně jako z Oregona. WIG jsem nikdy nezkoušel, ale je to jediný, co mě napadlo. :)
  • 0

#1160 vavros

vavros

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2010 - 13:35

JeanPierre12 napsal/a:
to je docela záhada. Nejsou ty soubory na kartě? Cache, WP, POI choděj z karty stejně jako z Oregona. WIG jsem nikdy nezkoušel, ale je to jediný, co mě napadlo. :)

Na kartě nejsou, protože tu tam zrovna teď nemám, neboť jsem ji ztratil při výměně baterií. Je divné, že po připojení k PC ty soubory už nevidím, ale v GPS zůstávají i po vy mazání.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama