Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1261 kaceri

kaceri

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2011 - 19:26

Ahoj všem Oregoňákům.Žádám o radu.Chtěl bych si koupit novou navigaci a stále se rozhoduji mezi Dakotou 20 a Oregonem 450.Vláken už jsem přečet mraky,ale o Oregánech se většinou píše o 300,nebo o 550.Má cenu kupovat Dakotu,když nejlevnější jsem našel za 5979.-bez mapy a Oregáno za 6486,-i s mapou?Je v displejích opravdu takový rozdíl.Přecházel bych z GPSMAP 60CS-je oroti němu ten displej fakt taková hrůza?Navigaci používám na GEO a občas si jí cvaknu na kolo místo tachometru+mapa.Děkuju za cokoliv,co mě postrčí jakýmkoli směrem.;)
  • 0

#1262 elmarees

elmarees

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2011 - 19:39

kaceri: taky jsem se rozhodoval mezi Dakotou 20 a Oregonem 450...na konec jsem využil akce Garminu a pořídil 450.

jinak tady jsem popsal co mě k tomu vedlo http://www.geocachin...thread_id=17413
(sleduj flašku Absolut :) )
  • 0

MTB + Oregon 450 + Nokia N8 s HandyGC

#1263 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2011 - 20:01

V jiném vlákně jsem popsal proč Dakota a proč Oregon. Měl jsem D20 a teď mám O550. Pokud je cenový rozdíl minimální, jdi do O450 nebo O550, ale jiný model Oregona bych nebral, to už raději tu Dakotu 20 (D10 nebrat). Jestli jsi zvyklý na jasný a ostrý obraz z 60ky, pak by se ti Dakota zdála tmavá a pixelizovaná, Oregon tě uspokojí lépe (i když budeš asi stejně jako většina lidí co přeslo z 60ky remcat).
  • 0

#1264 m.a.r.k.a.l.

m.a.r.k.a.l.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2011 - 20:24

Měl jsem stejné dilema, zda Dakotu 20 PRO nebo Oregon 450, když cenově vyšli podobně. No nakonec to vyhrála 450 po pár radách tady na fóru. Taktéž jsem využil akce a dnešní celé odpoledne se učím s novou hračkou :P
  • 0
Garmin Oregon 450 + TOPO Czech PRO 2010 HTC Sensation & C:Geo

#1265 Lanc

Lanc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 709 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 21:53

jen takovy poznatek,protoze jsem to tu nenasel pred casem tu mel nekdo problem s nemoznosti pripojeni oregona k pc pres usb a nenasel jsem zda se mu to jiz podarilo opravit. koupil jsem si verzi ex 450 a nedaril se mi pripojit pres kabel k usb portu,odebral jsem porty,zarizeni promazal nekolikrat resetoval,zkousel pripojit k jinemu pocitaci nic nepomahalo nakonec jeste pokus kterem jsem moc neveril ale topici se stebla chyta, vzal jsem jiny usb kabel,a hle zazrak, prestoze jsou oba kabely identicke,tak jeden s oregonem funguje druhy ne tak jen info pro budouci generace,kdyby nahodou nekdo narazil na podobny problem,zkuste nejdriv vzit jiny kabel ;)
  • 0
Xperia TIPO,oregon 450

#1266 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 22:06

V tom byl i můj problém, ale jde to, že USB kabely identické nejsou, mají jiný počet PINů - kontaktů
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#1267 B O B R

B O B R

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 22:49

tak to jsem měl teda kliku :) jedinej USB malej co mám doma a šlape jak pilka-filka
  • 0

#1268 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 23:23

plavcik napsal/a:
V tom byl i můj problém, ale jde to, že USB kabely identické nejsou, mají jiný počet PINů - kontaktů

Co prosím ? :o
  • -1

#1269 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 23:30

plavcik napsal/a:

V tom to není, protože:
"Velký" USB konektor má jen 4 piny, kdežto malý má 5 pinů. Mini USB konektor má 4. pin (ID) navíc a podle toho jak je zapojen rozpozná Oregon jen napájení z externího zdroje (pin 4 je spojen s pinem 5), nebo jde o připojení k PC v datovém módu (pin 4 není zapojen). Napájecí kabel má tedy spojený pin 4 a 5, kdežto datový pin 4 připojený nemá (je "ve vzduchu" ). Podle pinu 4 tedy dochází k detekci, je-li připojen napájecí, nebo datový kabel.
Pin1 = +5V, pin2 = DATA-, pin3 = DATA+, pin4 (jen miniUSB ) = ID, pin5 = GND ("velký USB" to má na pin4, protože víc pinů nemá).

Problém USB kabelů (že některý se zařízením pracuje a jiný ne) je v kvalitě použitých vodičů a kvalitě připájení těchto vodičů na kontakty konektorů. Ťimťoni dodnes pořádně pájet neumí a kabely spíš lepí než pájejí. Některé žíly mají na 1,5m kabelu odpor až 50Ohmů.
Kupte kabel BELKIN a bude po problémech. Nebo originál GARMIN (vždyť jsme ho každý k Oregonu nafasovali v krabičce) nééé? :D
  • 0

#1270 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 6:47

Ano, DUsoft to napsal velmi dobre, ta kvalita kabelu je skutecne hodne rozdilna, ja to poznal treba i na ext. HDD, na nekterych kabelech se mi vubec nerozjede. Ja uz jsem si doma vyselektoval z peti kabelu dva, ktere mam bezpecne vyzkousene a na kterych mi chodi vsechno. Tyhle dva maji i vyditelne silnejsi kabel a odrusovaci prstynek a vim, ze se muzu na tyhle dva bezpecne spolehnout.
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#1271 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 9:32

DUsoft, dobrý, jen jedna takticko-technická: - originál kabel od Garminu mi nefungoval JINAK než jako napájecí ani v jednom ze dvou našich případů... tedy dva originál kabely ze dvou originál krabic, 550 a Dakoty.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1272 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 10:35

Citecka napsal/a:
- originál kabel od Garminu mi nefungoval JINAK než jako napájecí ani v jednom ze dvou našich případů... tedy dva originál kabely ze dvou originál krabic, 550 a Dakoty.

Zkus změřit na miniUSB konci, zda není zkrat mezi piny 4 a 5. Je to na reklamaci kabelu. Mohlo k tomu dojít při flexování nebo i při pájení kontaktů.

Vložený obrázek
  • 0

#1273 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 11:02

Jistě to tak bude a doma přeměřím - ta poznámka byla jen ke "kvalitě" tzv. originálů. Jinak díky za popis funkce zapojení.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1274 Marsha-20881

Marsha-20881

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2011 - 22:18

Chtěla bych požádat Oregoňáky o pomoc. Dnes se mi prvně stalo, že keš stažená do GPS se neotevřela (listing) a GPS zcela zamrzla. Pomohlo jen vyndání baterií (jiný systém pro reset jsem neobjevila). Večer jsem zkusila přeinstalovat software,ale stále mi to dělá.
  • 0

#1275 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2011 - 22:58

No předně nepíšeš jakým způsobem jsi získala to GPX. Většinou to padá, když ten soubor není validní. Co jsi přeinstalovávala? FW Oregonu, nebo jsi znovu natahovala to GPXko?
  • 0

#1276 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2011 - 7:59

Jsou v zasade 3 priciny: - chyba v GPX - chyba ve FW Oregonu - kombinace predchazich Pokud to dela jen ta jedna kes, je pravdepodobne, ze listing obsahuje neco, co Oregonu vadi. Jakym zpusobe ziskavas GPX s tou kesi? Vygenerovanim GPX pres importni makro v GG od Medwyna by se to stat nemelo. Vyzkousej ho, treba to pomuze.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1277 Marsha-20881

Marsha-20881

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2011 - 14:28

S geogetem si moc nerozumím - exportuji přes GSAK. Do GSAKu stahuju obvykle PQ z Geocaching.com. Někdy listing upravuji, ale tohle bylo prvně co se mi GPS sekla. Večer jsem zkusila keš stáhnout znovu a už šla bez problémů. Stalo se mi to ale zas u jiné keše - můžu otevřít nápovědu i logy, ale nedostanu se na listing (což je u multiny docela problém :-). FW v Oregonu mám ten nejnovější - tuším 4.20 a včera jsem ho zkusila i přeinstalovat přes webupdater od Garmina.
  • 0

#1278 E-Ryc

E-Ryc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2011 - 14:41

Nepises, jaky oregon, ale pokud x00, tak ja se po vcerejsku posledniho fw (4.16) zbavil a vracel 4.12...
  • 0

#1279 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2011 - 15:06

Hmm, tak to je spíš dotaz do vlákna ke GSAKu. Určitě ale existuje nějaký makro, který hlídá jestli je to výsledný GPXko v pořádku a Oregon ho zkousne. Ty ty keše exportuješ/importuješ po jedné? Já stejně jako gord používám GG a Medwynovo odladěný, výtečný makro pro export. Že bych měl podobnej problém si nepamatuju a to mívám v jednom GPXku běžně přes 2000 keší a celkem v Oregonu i k těm max. 5000
  • 0

#1280 Marsha-20881

Marsha-20881

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2011 - 15:22

Je to Oregon 450 a GSAK samozřejmě taky exportuje balíky. Je to hodně podobný jako Geoget, ale ovládání a třídění keší mi vyhovuje víc.
  • 0

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama