Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1281 ALTEMOJA Team

ALTEMOJA Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2011 - 21:20

vytvořil jsem v MS trasu a exportoval do garmina.Část trasy je vytvořená automaticky a část jsem naklikal ručne (tam kde to neroutovalo) Když se chci navigovat po této trase tak se garmin nedrží přesně této trasy a sem tak přepočíta trasu jinudy.Zkousel jsem přepnout na navigaci vzdušnou čarou, což ukazovalo přesně naplánovanou trasu , ale jen v tech mistech kde jsem klikal trasu rucne , protože kvuli přesnosti jsem klikal body tesně u sebea v kazdém zahnutí cesty.V místech auto naplanování jsou body daleko od sebe takže tady to ukazovalo rovnou čáru na dalsí bod.Takže zaver mam ten , že trasa bud cela automaticky nebo rucne, oboje dohromady asi ne. Máte nekdo podobný problém, popř. nevite jak ztoho ven? díky za postřehy
  • 0
Oregon 450 +Samsung Galaxy mini

#1282 ondras28

ondras28

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2011 - 23:08

Trasa sama o sobě je tvořena pouze body. Čára kterou vidíš v MS je pouze automaticky vygenerovaná počítačem, na základě nějakých parametrů. Při přenosu do GPS se překopírují pouze a jenom body. GPS si je přechroustá sama a vypočítá danou trasu znova (a mnohdy jinak). Řešení? V GPS zapnout navigaci po silnicích, a když přijedeš do neroutovatelného místa, přepnout na navigaci vzušnou čarou. Druhá možnost by byla vytvořit si nikoliv trasu, ale stopu - myslim že jde ručně nakreslit. Poté by ses v GPS navigoval podél stopy. Třetí možnot by byla převést nějak trasu na stopu. Našel jsem zmínku o aplikaci WinGDB, ale zkušenosti nemám.
  • 0

#1283 ondras28

ondras28

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2011 - 23:25

Tak jsem vyzkoušel WinGDB3 a zdá se, že by mělo vyřešit tvůj problém. Vytvoříš trasu (částečně automaticky vygenerovaná, částečně hustě naklikaná). Tu exportuješ do gdb formátu. Otevřeš WinGDB3, nahraješ soubor, zaklikneš "Convert routes to tracks" a convertuješ. Nahraješ do GPS a naviguješ podél stopy.
  • 0

#1284 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2011 - 23:33

ALTEMOJA Team napsal/a:
vytvořil jsem v MS trasu a exportoval do garmina.

K čemu je to dobré, proč to tak děláš?
  • 0

#1285 ondras28

ondras28

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2011 - 23:41

sobikovi napsal/a:

ALTEMOJA Team napsal/a:
vytvořil jsem v MS trasu a exportoval do garmina.

K čemu je to dobré, proč to tak děláš?

Chce si vytvořit trasu předem a tu jen nahrát do GPS, ne?
  • 0

#1286 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2011 - 23:45

Trasu čeho? Pro auto, pro kolo, pro pěší?
  • 0

#1287 ondras28

ondras28

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2011 - 23:51

Chápu to tak, že si chce předem připravit třeba výlet. V MS kliká body, a on mu automaticky generuje trasu. Tu pak chce přehrát do GPS ale tak, aby se nezměnila. Buď jsem ho špatně pochopil, nebo pochopil správně a špatně radím, nebo tys mě nepochopil:):):) EDIT: Aha, takhle si to myslel, no to by mělo být fuk ne?
  • 0

#1288 ALTEMOJA Team

ALTEMOJA Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 7:39

Dělám to jen pro kolo .Takhle plánuji výlet a jedu podle naplánované trasy po keškách. Výhoda pro mě je v tom že na neroutovatelných cestách mám přesnou trasu a nemusím třeba v lese přemýšlet kude mám jet.Když dám navigaci na konkrétní kešku , tak naplánovaná cesta není vždy ta ,kterou se chci vidat.(neroutuje jak chci)Díky všem za rady , a zkusím některé z výše uvedených rad.
  • 0

#1289 Daku

Daku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 10:15

Jaké máte zkušenosti s držákem na kolo pro Oregon, jsou ty rychloupínací pásky dostatečně pevné a dají se dobře utáhnout, aby GPSka držela? Anebo existuje jiný držák na kolo, který se dá přidělat nějak pevněji, např, objímka? Nemám s těmito pásky moc dobré zkušenosti, mám tak přidělaný zvonek a pásek se povoluje. Díky
  • 0

#1290 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 10:26

Úplně v pohodě, jezdím s tím i v celkem náročném terénu a Oregon se ani nehne. Podmínkou ale je pořádně to dotáhnout, a především mezi držák a řídítka dát nějaký kus gumy. Třeba kousek duše ;) Jinak se to už trochu protáčí... Tvrdý plast toho držáku na tvrdých kovových řídítkách už moc pevně nedrží.
  • 0

#1291 ALTEMOJA Team

ALTEMOJA Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 10:40

Daku napsal/a:
Jaké máte zkušenosti s držákem na kolo pro Oregon, jsou ty rychloupínací pásky dostatečně pevné a dají se dobře utáhnout, aby GPSka držela? Anebo existuje jiný držák na kolo, který se dá přidělat nějak pevněji, např, objímka? Nemám s těmito pásky moc dobré zkušenosti, mám tak přidělaný zvonek a pásek se povoluje.

Díky

Já mám tady ten http://www.aaanaviga...0-450t-550-550t

jsem s ním spokojenej.oregon se ani nehne.Ale jako vše to má nějaké nevýhody.Nejde přidelat na řidítka bez kompletního odstrojení řidítek.Ta plastová objímka je velmi tuhá a nejde pořádně rozevřít.hrozí , že praskne.Dále nejde lehce odělat držák tak aby zustala jen ta objímka. Musím ho vozit celej i bez GPS.
  • 0

#1292 Paja.V

Paja.V

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 516 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 10:41

Já mám z USA koupený normální, polohovatelný, kloubový držák s objímkou (v ČR jsem ho neviděl v prodeji, není to ten RAM). Ten kousek plastu s elektrikářskými stahovačkami mi přijde tak trošku k smíchu, vzhledem k tomu, že je to echt produkt Garminu (nic proti funkčnosti, ta může být dobrá). Přišel mě i s poštovným (a včetně několika drobných dárků, které potěšily - třeba ochranná folie na displej) na nějakých 220,- Kč a je parádní. Kloub je hodně pevný, takže nehrozí, že by se ti i při jízdě na velkých nerovnostech nějak otáčel. Jestli bude zájem, můžu odpoledne po návratu domů z práce nahodit nějaké fotky :) Plus třeba i odkaz, kde ho pořídit.
  • 0
Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO

Má čeština pro Oregon x50 a aktuální FW 6.40

#1293 Paja.V

Paja.V

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 516 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 19:02

Jak jsem slíbil, na nějaké fotky se můžete podívat TADY

A zakoupit se dá například TADY. Je tam toho ale spoustu.
  • 0

#1294 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 19:45

Dobrej držák...
Já sháním tohle http://www.aliexpres...holesalers.html

Na ebay sem to ale nenašel...
edit: našel...
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1295 Paja.V

Paja.V

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 516 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 19:57

Tak to jsi EVIDENTNĚ hledal špatně ;)
  • 0

#1296 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 20:44

Zdravim vsechny oreganisty!Mam pred sebou dva oregony 300.Oba najednou zapnu.Jeden nastartuje hned,druhy startuje nepomerne dlouho(skoro si uvarim kafe).Mapy jsou na karte,zkousel jsem i bez karty.Stale stejne.Nemate nekdo tuseni?Diky moc za radu!
  • 0

#1297 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 20:51

Co dalsi obsah? Fotky, kese...
  • 0

#1298 geostorm

geostorm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 20:53

sekator napsal/a:
Zdravim vsechny oreganisty!Mam pred sebou dva oregony 300.Oba najednou zapnu.Jeden nastartuje hned,druhy startuje nepomerne dlouho(skoro si uvarim kafe).Mapy jsou na karte,zkousel jsem i bez karty.Stale stejne.Nemate nekdo tuseni?Diky moc za radu!

Zkusil bych vařit menší množství vody. Pak bys to mohl stihnout.
  • 0

#1299 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 21:00

sekator napsal/a:

Nemás nahrané na karte nejaké fotky, protoze pri startu se mapy, fotky a podobne nacítají a tím zdrzují. Zapni postupne oba Oregony a dívej se co nacitá, na uvodní obrazovce dole se zobrazují informace o tom co se práve deje.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#1300 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 22:18

Zatim jsem nasel jednu podezrelou fotku a ve slozce curent mam asi 3000 slozek co nejdou smazat.tak s tim bojuju a snad jsem na spravny ceste.Zatim diky za rady!
  • 0

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama