Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1301 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 23:04

Tak mi to asi dela ten curent.Nevite jak ho dostat pryc?
  • 0

#1302 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 23:33

Paja.V napsal/a:
Já mám z USA koupený normální, polohovatelný, kloubový držák s objímkou (v ČR jsem ho neviděl v prodeji, není to ten RAM). Ten kousek plastu s elektrikářskými stahovačkami mi přijde tak trošku k smíchu, vzhledem k tomu, že je to echt produkt Garminu (nic proti funkčnosti, ta může být dobrá). Přišel mě i s poštovným (a včetně několika drobných dárků, které potěšily - třeba ochranná folie na displej) na nějakých 220,- Kč a je parádní. Kloub je hodně pevný, takže nehrozí, že by se ti i při jízdě na velkých nerovnostech nějak otáčel. Jestli bude zájem, můžu odpoledne po návratu domů z práce nahodit nějaké fotky :) Plus třeba i odkaz, kde ho pořídit.

Měl jsem ten s koulí a při prvním pádu oregonek ulítnul z koule do roští. Naštěstí (tfuj tfuj tfuj) bez úhony. Teď mám na představci ten "směšný" připevněný dvěma bzuky a i když jsem sebou šlehnul už několikrát, tak Oregonek zůstal vždy poslušně na představci mimo jakoukoliv zónu úderu.

Vložený obrázek
  • 0

#1303 Paja.V

Paja.V

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 516 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 23:50

Tak přece jen, cyklokros nebo downhill jsou trošku jiný level ;)
  • 0
Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO

Má čeština pro Oregon x50 a aktuální FW 6.40

#1304 mikeser

mikeser

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2011 - 8:40

V jednoduchosti je síla. Drží skvěla a to je přece nejdůležitější vlastnost takového držáku. Nikdo nechce Oregona sbírat po kouskách :)
  • 0
Garmin Oregon 300

#1305 Paja.V

Paja.V

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 516 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2011 - 9:09

V tom se nehádám ;) Pokud ale např. potřebuješ přehazovat držák mezi více koly (můj případ), to abys měl pytel elektrikářských stahovaček :D
  • 0
Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO

Má čeština pro Oregon x50 a aktuální FW 6.40

#1306 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2011 - 9:57

Když už má někdo na několik kol, tak snad bude mít i těch pár stovek na několik držáků ;) Já bych se toho kloubu opravdu bál. Trčí to moc do prostoru, a už tam bude i znatelná páka. Buď se to časem uklepe samo, nebo to s vyšší pravděpodobností urvu při nějakém průjezdu roštím, větvemi a tak :D Ale v pohodě, nerejpu ;)
  • 0

#1307 ondras28

ondras28

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2011 - 11:35

Používám standartní u nás dostupný držák na kolo ala elektrické pásky. Zprvu mi přišlo řešení až směšné, ale hned jsem zjistil, že víc nepotřebuji. Držák je velmi plochý a tím pádem gps neční nad řidítka. A samotný princip pásků, které nejdou povolit zajištuje to, že gps prostě nemůže spadnout. Upozornil bych jen na moment, kdy gps zastrkujete do držáku. Je potřeba to udělat důkladně (dokud nezaklapne). Gps by se pak mohla během jízdy vytřepat. Kdo nepotřebuje přehazovat gps na víc kol, určitě neprohloupí koupí této klasiky.
  • 0

#1308 MišutkaCZ

MišutkaCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2011 - 11:46

Taky používám klasický držák na kolo. Podlepil jsem ho oboustrannou pěnovou páskou a na představci drží jako přibitý.
  • 0

#1309 PerryCZ

PerryCZ

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2011 - 11:56

Mam to uplne stejne jako DUsoft a osobne si myslim, ze lepsi reseni snad ani neni. V jednoduchosti je sila, co tem muj uz prezil....
  • 0

#1310 elmarees

elmarees

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2011 - 12:34

za 250,- co bych nechtěl, ale s navigaci se nevešel na představec :@ !
proto závidím DUsoftovi...
  • 0

MTB + Oregon 450 + Nokia N8 s HandyGC

#1311 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2011 - 18:43

sekator napsal/a:
Zdravim vsechny oreganisty!Mam pred sebou dva oregony 300.Oba najednou zapnu.Jeden nastartuje hned,druhy startuje nepomerne dlouho(skoro si uvarim kafe).Mapy jsou na karte,zkousel jsem i bez karty.Stale stejne.Nemate nekdo tuseni?Diky moc za radu!

Vyreseno!Naformatoval jsem ho,bohuzel jsem moji chybou prisel o zalohu,ale hned jsem tam dal posledni firmware a nabehlo to.Musel jsem jen dodat cestinu,zakladni mapu a nejaky to pozadi.Start rychly,pripojeni k PC zcela bez problemu.Diky za rady.S tou vodou to bylo dobry.;)
  • 0

#1312 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2011 - 23:09

Tak když je tu ta diskuze o držácích, tak i jeden do auta z dílny Pat+Mat :D Sponu má téměř každý (kromě sad bez) a nějakou tu osvěžovačku do auta též. Pak stačí jedna elektrikářská stahovačka, kousek oboustranné silnější lepící pásky a na světě je tento samodomo držáček. Ten konec co je vidět na fotce samozřejmně zkrátit. Každý tvoří na vlastní nebezpečí! :o

Přiložené miniatury

• upravena_spona.jpg

• 0

#1313 akim.cv

akim.cv

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2011 - 8:13

Nemá někdo odzkoušeno jak velkou paměťovou kartu zvládne Oregon 550? 8Gb v poho ale když jsem mu nacpal 16Gb od Kingsonu tak nic.
  • 0

#1314 Mimi a Filibert

Mimi a Filibert

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2011 - 20:31

Ahojte, součástí balení Oregonu nebyl USB kabel, tak se chci zeptat jaký použít. Našel jsem na webu tento kabel (http://jdem.cz/k4ax6) avšak Oregon 450 v popisku není, jenom verze Oregonu kolem. Chci se zeptat, bude tenhle kabel fungovat, nebo potřebuju jiný? A pokud ano, můžete mi hodit odkaz? Děkuji.
  • 0

#1315 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2011 - 20:38

Mimi a Filibert napsal/a:
Ahojte, součástí balení Oregonu nebyl USB kabel, tak se chci zeptat jaký použít.

Našel jsem na webu tento kabel (http://jdem.cz/k4ax6) avšak Oregon 450 v popisku není, jenom verze Oregonu kolem.

Chci se zeptat, bude tenhle kabel fungovat, nebo potřebuju jiný? A pokud ano, můžete mi hodit odkaz?

Děkuji.

Zatím jsem neměl žádný problém s jakýmokoliv usb - miniUSB káblíkem za pár kaček (značkové i neznačkové).
  • 0

#1316 Mimi a Filibert

Mimi a Filibert

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2011 - 20:47

A takže se to tedy jmenuje miniUSB jo? Kabelům moc nerozumim, takže nevim zda mezi nimi nejsou nějaké rozdíly...
  • 0

#1317 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2011 - 22:07

Funguje to s obyčejným kabelem za cca 50Kč. Stejný jako k MP3. Nic speciálního třeba není. Jestli nevíš rozdíl MiniUSB a MikroUSB, tak vezmi Oregano do prodejny a zkus to.
  • 0

#1318 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2011 - 22:38

jj, já používám normálně kabel od fotáku a zcela bez problémů.
  • 0

#1319 Mimi a Filibert

Mimi a Filibert

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2011 - 23:00

Aha, tak to jsem nečekal. Sedí mi tam kabel od PDA. Děkuji...
  • 0

#1320 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2011 - 23:36

miniUSB - jde o koncovku na DRUHÝ straně kabelu, než strkáš do PC. Je jich několik ZÁKLADNÍCH typů a pár speciálních od některých spešl výrobců zařízení (na ty se vykašli, nesou běžné k vidění). Takže jsou oba konce stejně veliký - taková spíš prodlužka, označení A-A. Pak je USB konec do tiskáten a skenerů - takovej větší domeček, A-B. Pak je miniUSB, teda to, co používáš do Garmina. V poslední době lze vidět i novější miniUSB, je takový placatější, a používá se nejčastěji do externích disků 2,5 palce a třeba do Kindla (čtečka). Ještě menší je mikroUSB, bejvá třeba na MP3kách, na první pohled kromě velikosti ho poznáš, že nemá kov po obou stranách. A to je tak všechno.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama