Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1321 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2011 - 23:39

Jo, ještě něco k miniUSB a Garminu - ne všechny kabely ti budou fungovat jako DATOVÝ (pro spojení s PC a nahrávání třeba GPX do paměti navigace) - třeba mě tak nešel ani jeden originální od Garmina. On totiž je tam jeden drátek navíc, kterej říká přístroji, jestli je připojen k PC a nebo jen k napájení... no a když tam ten drátek není, Garmin vůbec nenahodí ten dialog o připojení jako disk. Ale u běžně kupovaných kablíků toto zapojení bývá v pořádku.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1322 Mimi a Filibert

Mimi a Filibert

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2011 - 7:33

Super, dík za objasnění. Dneska mám cestu do mallu, tak jsem na to koukal. Mají tam pouze http://jdem.cz/k4dg7. To je v pohodě ne? Vypadá ta koncovka jak má...
  • 0

#1323 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2011 - 7:38

Mimi a Filibert: jo, to je von.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1324 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2011 - 7:41

Mělo by to bejt (jak říkám, většina kupovanejch, možná všechny, je OK) - jak tam píšou "5 PIN", tak to znamená právě všech pět drátků).)
  • 0

#1325 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2011 - 7:43

Citecka: abych rekl pravdu, mam tu x dratu, nektery i od ruznych noname cinskych zalezitosti typu MP3 apod. a fungovaly mi vzdycky vsechny a nesetkal jsem se s tim, ze by nejakej nekdy nefungoval tak, jak ma.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#1326 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8815 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2011 - 7:44

Každý kabel USB má 4 dráty. Prostřední datové, krajní napájecí. Ovšem je opravdu možné, že kabel k nabíječce by měl jen ty krajní. Propojovací kabel bude mít všechny. EDIT: Teď pomocí lupy vidím, že jsem napsal blbost, ten kabílek má opravdu 5 pinů. Ale bez lupy to nevidím. V Linuxu se nedivím ničemu, ale na druhou stranu, kdo to umí, může překompilovat ovladač a opravit to softwarově.
  • 0

#1327 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3176 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2011 - 8:32

mpik napsal/a:
Každý kabel USB má 4 dráty. Prostřední datové, krajní napájecí. Ovšem je opravdu možné, že kabel k nabíječce by měl jen ty krajní. Propojovací kabel bude mít všechny.

Kabel jo, ale mini USB konektor na jeho konci má pinů 5. Ten pátý je právě často použitý na detekci typu kabelu a zařízení se pak může chovat jinak.
(Například kablík, na přenos RTCM korekcí do nových Garminů prý tenhle pin nějak používá... zatím jsem to ale pořádně neověřoval.)
  • 0

#1328 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2011 - 8:50

Tak nějak to bude, alkesi... a vedlejší projev asi bude ten, že mi (s Linuxem... ale to by mělo bejt fuck) kabel dodaný k O55O a D20 nefunguje jako datový. A ano, Satane, všechny ostatní dráty fungují.
  • 0

#1329 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2011 - 13:03

Citecka: zajimavy to s tim Linuxem... to muzu bejt rada, ze me to kablik s dvoustovkovym oreganem nedela, jinak bych uz asi zcvokla :D (kdyz si to dela milion veci po svym a ne tak jak mu rikam - mluvim o oreganu)
  • 0

#1330 Mimi a Filibert

Mimi a Filibert

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2011 - 11:17

Ahojte, chci se zeptat jak přesně funguje nahrávání kešek z nějaké oblasti najednou. Mám Oregon, doma Geoget (který mám pouze na statistiky a kam stahuju vždy pouze nalezené) a od zítřka už asi PM. Jak teda funguje, když si třeba řeknu, že pojedu do Kladna a chci si do navigace nahrát všechny kladenský schránky? Je to přes ten geodet a nějaký script, nebo jinak?
  • 0

#1331 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2011 - 11:55

V PM účtě si dáš "nahrát Pocket Querry" a tam je to vcelku intuitivní. TIP: najdi ve středu lokality jednu keš, dej si do paměti (Ctrl+C) její kód a vyhledávej podle kódu, v oblasti do... km okolo. Další zaškrtávátka jsou typy keší, jejich stáří, nalezené nenalezené, aktivní a tak dáále. Pozor na počet keší, starší Oregána (myslím, neručím) mají problémy s GPX přes 1000 keší... ale vlastně možná ani větší GPX nejde udělat, teď z hlavy nepamatuju přesně. Po nastavení PQ se vygeneruje náhled, kde si můžeš prohlížet, co se našlo, ale GPX soubor se vygeneruje někdy v blízkých chvílích (pokud máš správně zatžen termín, kdy chceš vygenerovat), tedy ne úplně hned, podle vytížení serveru, a ten pak bude ke stažení v další záložce na stránce s Pocket Querry. Pozor, po určité době - týden? - se mažou.
  • 0

#1332 nununka

nununka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 66 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2011 - 12:12

Jde to i přímo z mapy :) v pravé části je tlačítko "create pocket query" a hodí tě to pak na ten samý formulář viz. čitečka Pro mě je to tak nejjednodušší, přesně vidím co chci a co už ne a jelikož to vytvoří kruhovou oblast, tak jen dám generování o něco víc keší než je v mapě, aby třeba nějaká v růžku neunikla :)
  • 0

#1333 Mimi a Filibert

Mimi a Filibert

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2011 - 13:44

Super, dík. Jsem netušil že to jde tak jednoduše :-)
  • 0

#1334 betasnici

betasnici

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2011 - 14:47

ahoj, chtěla bych se zeptat kde jsou souřadnice na GPS protože když hledám cache tak tam nic není na těch stránkách. Tak nevím a ptám se pls poradte:|
  • 0

#1335 mr.mates

mr.mates

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 552 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2011 - 15:36

betasnici napsal/a:
ahoj,
chtěla bych se zeptat kde jsou souřadnice na GPS protože když hledám cache tak tam nic není na těch stránkách. Tak nevím a ptám se pls poradte:|

Pokud to dobře chápu, pak hledáš na stránkách geocaching.com. Pokud nejsi přihlášená, pak se objeví stránka bez souřadnic. Takže přihlásit se.
  • 0

#1336 irillee

irillee

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2011 - 16:52

Mému Oregonu se teď povedl "super" kousek - nechal zmizet komplet nahraný cache - nalezený i nenalezený. Wiga, počítadla kilometrů atd nechal, stejně jako stále ukazuje kolik krabek bylo nalezeno, ale to co je třeba nejvíc prostě nebylo a není...
  • 0

#1337 Crocky

Crocky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 477 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2011 - 18:18

Někdo to tu už radil - dávej GPXka na kartu. Potom můžeš kartu vyndat, restartovat, vrátit, restartovat - a je to zase OK. Zrovna dneska se mi to stalo taky.
  • 0

#1338 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2011 - 18:18

irillee: obvykle kdyz ten soubor geocache_visited.txt nahrajes do PC, tak v nem vsechno je, jenom to GPS nevidi.
  • 0

#1339 irillee

irillee

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2011 - 18:27

To mi ale bohužel moc nepomůže v terénu když zapnu navigaci a hodlám něco málo odlovit. Spíš nerozumím tomu proč tam před vypnutím byly a po zapnutí prázdno...
  • 0

#1340 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2011 - 18:30

irillee: no to se proste sem tam stane, obvykle kdyz chce clovek manipulovat s waypointy, ale kolikrat se to stane "jen tak".
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama