Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1341 irillee

irillee

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2011 - 18:59

Jo, tohle jsem potřebovala slyšet, že se to stává, že to není nějaká spešl závada... Jen doufám že se to nebude stávat často. Díky
  • 0

#1342 bohouscl6

bohouscl6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2011 - 21:17

irillee napsal/a:
To mi ale bohužel moc nepomůže v terénu když zapnu navigaci a hodlám něco málo odlovit....

Ahoj, radí ti dobře, pokud popsané zkusíš, uvidíš, že to tvůj problém v terénu řeší. Dělám to zrovna tak.

Jen je třeba doma při přípravě výletu GPX soubor(y) nahrát na kartu a nikoliv do vnitřní paměti Oregonu.

Už se mi to stalo při výměně baterií: O550 vytuhnul, pomohlo vyndat baterky, zandat, O550 najel - ale bez kešek :( .

Pokud jsi u PC, O550 připojíš, tak tam TY najdeš GPX soubor(y) , které O550 "zrovna nevidí". Stačí jen změnit souborům datum, po restartu O550 už bude indexovat a zase bude GPX (kešky) znát.

V terénu ale málokdo mívá PC sebou :P , stejně tak ovšem může posloužit chytrý telefon, který umí pracovat se stejnou kartou, jako O550. (kolem práce s kartou z GPS v telefonu je trochu alchymie, je třeba dodržet některé postupy,aby nedošlo k "naboření" karty. Zase ale je zde bonus - kdo používá PocketDrake, může si kdekoliv provést export dat na kartu Oregonu).

Zmíním i výše popisovanou možnost, návod krok za krokem, jak si pomoci, když máš jen Oregon a PC,compatible mobil sebou nemáš :

Jako v předchozích případech - je nutné mít nahrané GPX soubory NA KARTĚ, nikoliv ve vnitřní paměti telefonu.

Při zaseknutí a "zmizení dat" je možno zkusit následující postup, ani jeden krok nedoporučuji přeskočit :

1 Vypnout Oregona
2 sundat kryt, vyjmout baterie, vyjmout kartu
3 vložit baterie
4 zapnout Oregona
5 počkat, až GPS naběhne
6 vypínačem (nikoliv vyjmutím baterií) Oregona vypnout
7 vyjmout baterie
8 vložit datovou kartu
9 vložit baterie, zadní kryt
10 zapnout Oregona a počkat, až provede indexování GPX souboru (počkat, než najede)

Tento postup ti s velmi vysokou pravděpodobností pomůže vyřešit problém se "ztracenými keškami" a tedy zachrání výlet. ;)

Bohouš
  • 0

#1343 Mimi a Filibert

Mimi a Filibert

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 05 April 2011 - 11:06

Ahojte, všimnul jsem si že některé listingy nejsou v Oregonu zobrazeny v pořádku a místo některých písmen s diakritikou to hází jiné znaky. Zrovna dělám jeden listing, tak se chci zeptat, jak ho mám psát, aby se to všude zobrazovalo Ok. To to musí být bez diakritiky, nebo to s ní být může, ale má to nějaký háček?
  • 0

#1344 ALTEMOJA Team

ALTEMOJA Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 05 April 2011 - 13:23

Mimi a Filibert napsal/a:
Ahojte, všimnul jsem si že některé listingy nejsou v Oregonu zobrazeny v pořádku a místo některých písmen s diakritikou to hází jiné znaky. Zrovna dělám jeden listing, tak se chci zeptat, jak ho mám psát, aby se to všude zobrazovalo Ok. To to musí být bez diakritiky, nebo to s ní být může, ale má to nějaký háček?

Odpověd na tento dotaz mě také zajímá, posouvám nahoru.
  • 0
Oregon 450 +Samsung Galaxy mini

#1345 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10144 příspěvků(y)

Publikováno 05 April 2011 - 13:38

Hackem (tedy asi spis hakem) je FW v Oregonu, ktery obecne ne zcela zvlada utf-8. Nejlepsi je tam posilat ciste ASCII.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1346 dukina

dukina

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 09 April 2011 - 16:31

Zdravim vsechny kačere dnes jsem otestoval meho nového oregona 450 a je to super přesnost na metr atd je to radost hledat kešky s touhle navigaci vřele doporučuji všem co se nemohou rzhodnou co koupit,:D
  • 0

#1347 viktorka

viktorka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 15:18

Ahoj, mam ted pujceneho Oregona 300 a uz se mi 2x stalo, ze hlasil prekroceni poctu kesek. Musela jsem nektere (gpx) odmazat. Poradite, jak jich tam muzu mit vic, nebo aspon odkaz? A co je k tomu potreba? Diky
  • 0
Nikdy nebudeš mít druhou šanci udělat první dojem.

#1348 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 15:20

Jestli se nepletu, tak O300 zvlada 2000 kesi. To ti je opravdu malo?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1349 viktorka

viktorka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 15:22

Neni, ale myslim, ze se pletes, ze gpx souboru se vejde jen 200. I tak podobne jsem jich tam mela.
  • 0

#1350 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 15:24

Ale do jednoho GPX souboru muzes mit ulozeno treba 500 kesi.
  • 0

#1351 viktorka

viktorka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 15:25

OK, uz se to blizi :-) Ale jak? EDIT: dotaz mel znit asi jinak, jak do gpx ulozit vice kesi :-)
  • 0

#1352 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 15:28

Program Geoget, do ktereho cache budes dostavat kuprikladu programem GeoJarry. Muzes taky vyuzit balicek GASP, protoze ten je tomu prizpusobem, jak z hlediska dostavani kesi do nej, tak obsahuje nove i exportni makro pro Garminy.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#1353 viktorka

viktorka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 15:32

OK, vratim se k GASP, mela jsem je (dela mi to pritel, myslim statistiky :-) a pak se zeptam dal. Zatim diky.
  • 0

#1354 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1969 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 16:37

kasli na gasp, geoget + geojarry + gpxgarmin a mas presne to co chces
  • 0

#1355 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 16:44

mikrom: a myslis si, ze GASP ma krome AutoStatu a GgStat neco navic nebo jinak? Nema! Navic pise, ze to pouziva na statistiky, takze neni co resit. ;)
  • 0

#1356 viktorka

viktorka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 19:07

Tak jsem si stahla a nainstalovala do GG gpxgarmin, vyzkousela export a to funguje. Ale byl to export vsech kesi, co tam mam. Ale nevim jak dostat do GG jen ty, co si najdu, ze budu chtit lovit. A taky nevim, jakou si mam dat sablonu, ktera definuje obsah vystupu exportu (nemam zadne specialni pozadavky, univerzal) Edit: tak do GG uz to umim, ale to universal nastaven??? Diky moc. Edit1: z kazde kese, kterou chci lovit jsem si do PC stahla GPX soubor a ty pak nahrala do GG a exportovala, je to tak dobre?
  • 0

#1357 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 19:16

Viktorka: takovy kese, jaky si nechas zobrazit, takovy ti to vyexportuje.
  • 0

#1358 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10144 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 19:31

S474N napsal/a:
mikrom: a myslis si, ze GASP ma krome AutoStatu a GgStat neco navic nebo jinak? Nema! Navic pise, ze to pouziva na statistiky, takze neni co resit. ;)

S GASPem musi resit treba aktualizaci GG. Problem je to prave proto, zes uzivatele temer totalne odstinil od nejakych znalosti, takze nemaji tuseni, ze pri aktualizaci GG maji potencialni problem.

Nejsem sam, kdo ti tu rika (a ne poprve), abys misto GASPu udelal poradny navod pro instalaci a nastaveni GG a pluginu pro statistiky. Pokud bys udelal gip, ktery by to vsechno doplnil do instalace GG, bylo by to super. Vzhledem k tomu, ze gip je v podstate zazipovany adresar s jednim textovym souborem, myslim, ze tvoje tvrzeni ze je to nad tvoje sily, neni pravdive. A povazuji to za uzitecnejsi nez GASP, protoze to lze libovolne rozsirovat, upravovat, ...
  • 0

GeoGet:

#1359 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10144 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 19:34

Viktorka: v podstate je to spravnbe. Obecny postup je takovy, ze si z kesi importovanych do GG zobrazis v seznamu ty, ktere te zajimaji, a pak spustis vhodny export. Vyber muzes udelat filtrem, vyberem treba podle oblasti (okruh kolem bodu, kese, podle tagu, ...), hledanim, odebiranim ze seznamu a vsech moznych kombinaci.
  • 0

GeoGet:

#1360 viktorka

viktorka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 14 April 2011 - 19:35

Je, ja jsem chtela poradit a ne abyste se tady kluci (chlapi) "hadali" :-( Diky za rady. Jdu na Ordinaci.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama