Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody
Publikováno 03 duben 2011 - 18:59
Publikováno 03 duben 2011 - 21:17
irillee napsal/a:
To mi ale bohužel moc nepomůže v terénu když zapnu navigaci a hodlám něco málo odlovit....
Ahoj, radí ti dobře, pokud popsané zkusíš, uvidíš, že to tvůj problém v terénu řeší. Dělám to zrovna tak.
Jen je třeba doma při přípravě výletu GPX soubor(y) nahrát na kartu a nikoliv do vnitřní paměti Oregonu.
Už se mi to stalo při výměně baterií: O550 vytuhnul, pomohlo vyndat baterky, zandat, O550 najel - ale bez kešek .
Pokud jsi u PC, O550 připojíš, tak tam TY najdeš GPX soubor(y) , které O550 "zrovna nevidí". Stačí jen změnit souborům datum, po restartu O550 už bude indexovat a zase bude GPX (kešky) znát.
V terénu ale málokdo mívá PC sebou , stejně tak ovšem může posloužit chytrý telefon, který umí pracovat se stejnou kartou, jako O550. (kolem práce s kartou z GPS v telefonu je trochu alchymie, je třeba dodržet některé postupy,aby nedošlo k "naboření" karty. Zase ale je zde bonus - kdo používá PocketDrake, může si kdekoliv provést export dat na kartu Oregonu).
Zmíním i výše popisovanou možnost, návod krok za krokem, jak si pomoci, když máš jen Oregon a PC,compatible mobil sebou nemáš :
Jako v předchozích případech - je nutné mít nahrané GPX soubory NA KARTĚ, nikoliv ve vnitřní paměti telefonu.
Při zaseknutí a "zmizení dat" je možno zkusit následující postup, ani jeden krok nedoporučuji přeskočit :
1 Vypnout Oregona
2 sundat kryt, vyjmout baterie, vyjmout kartu
3 vložit baterie
4 zapnout Oregona
5 počkat, až GPS naběhne
6 vypínačem (nikoliv vyjmutím baterií) Oregona vypnout
7 vyjmout baterie
8 vložit datovou kartu
9 vložit baterie, zadní kryt
10 zapnout Oregona a počkat, až provede indexování GPX souboru (počkat, než najede)
Tento postup ti s velmi vysokou pravděpodobností pomůže vyřešit problém se "ztracenými keškami" a tedy zachrání výlet.
Bohouš
Publikováno 05 duben 2011 - 11:06
Publikováno 05 duben 2011 - 13:23
Mimi a Filibert napsal/a:
Ahojte, všimnul jsem si že některé listingy nejsou v Oregonu zobrazeny v pořádku a místo některých písmen s diakritikou to hází jiné znaky. Zrovna dělám jeden listing, tak se chci zeptat, jak ho mám psát, aby se to všude zobrazovalo Ok. To to musí být bez diakritiky, nebo to s ní být může, ale má to nějaký háček?
Odpověd na tento dotaz mě také zajímá, posouvám nahoru.
Publikováno 05 duben 2011 - 13:38
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 09 duben 2011 - 16:31
Publikováno 14 duben 2011 - 15:18
Publikováno 14 duben 2011 - 15:20
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 14 duben 2011 - 15:22
Publikováno 14 duben 2011 - 15:24
Publikováno 14 duben 2011 - 15:25
Publikováno 14 duben 2011 - 15:28
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Publikováno 14 duben 2011 - 15:32
Publikováno 14 duben 2011 - 16:37
Publikováno 14 duben 2011 - 16:44
Publikováno 14 duben 2011 - 19:07
Publikováno 14 duben 2011 - 19:16
Publikováno 14 duben 2011 - 19:31
S474N napsal/a:
mikrom: a myslis si, ze GASP ma krome AutoStatu a GgStat neco navic nebo jinak? Nema! Navic pise, ze to pouziva na statistiky, takze neni co resit.
S GASPem musi resit treba aktualizaci GG. Problem je to prave proto, zes uzivatele temer totalne odstinil od nejakych znalosti, takze nemaji tuseni, ze pri aktualizaci GG maji potencialni problem.
Nejsem sam, kdo ti tu rika (a ne poprve), abys misto GASPu udelal poradny navod pro instalaci a nastaveni GG a pluginu pro statistiky. Pokud bys udelal gip, ktery by to vsechno doplnil do instalace GG, bylo by to super. Vzhledem k tomu, ze gip je v podstate zazipovany adresar s jednim textovym souborem, myslim, ze tvoje tvrzeni ze je to nad tvoje sily, neni pravdive. A povazuji to za uzitecnejsi nez GASP, protoze to lze libovolne rozsirovat, upravovat, ...
GeoGet:
Publikováno 14 duben 2011 - 19:34
GeoGet:
Publikováno 14 duben 2011 - 19:35
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů