Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1401 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 8:59

krtci_hledaci: ja na to pouzivam jedno z tech datovych poli v mape, kde jsem si nechal zobrazit malou sipku a ta vzdycky ukazuje smer.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1402 B O B R

B O B R

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 10:11

hledáníá pokladů -vybrat krabku(je to úplně jedno jakou) - zadat další úsek- nacvakat souřadnice (jakékoli tzn. ty kam chceš navigovat) - kompas ukazazuje normálně šipkou směrem k souřadnicím snad to takhle pomůže
  • 0

#1403 brumlik

brumlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 92 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 11:15

Ahojky já mám oregouše 450 skoro týden a také mne to velice trápilo, až jsem na to kápnul také. Pokud chci jet pouze na souradnice zadám je do kolonky KAM JET a vyberu souřadnice. Pak mám mapu s tou kolonkou, kde vyberu směr nebo přepnu na kompas velka datova pole a toto pole mám vzdálenost do cíle a šipka ukazuje směr v kompasu. Jde to jak v profilu poklady tak to mám vyzkoušené v rekreačním.
  • 0

#1404 krtci_hledaci

krtci_hledaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 11:28

B O B R napsal/a:
hledáníá pokladů -vybrat krabku(je to úplně jedno jakou) - zadat další úsek- nacvakat souřadnice (jakékoli tzn. ty kam chceš navigovat) - kompas ukazazuje normálně šipkou směrem k souřadnicím

snad to takhle pomůže

ahoj, takto to znam, ale kdyz jsem potreboval udelat projekci bodu z nejakeho bodu tak uz to pak takto nejde. Nebo jde ?
  • 0

#1405 B O B R

B O B R

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 12:32

a pokud myslíš azimut a vzdálenost tak to dělám takhle : zadej směr a jdi- na kompasu nastavit azimut a UZAMKNOUT SMĚR - projektování tras. bodu - nastavit vzálenost (vybrat jednotky) - zadejte vzdálenoist- namčkat požadovanou vzdálenost (např 200m je 0200.00)- zelený zaškrkávátko-uložit-a pak to samo hopne na kompas a šipka ukazuje požadovaným směremúazimutem jo a trasový bod to ukládá pod číslem a v závorce je časový údaj vyrobení bodu, takže se ten bod dá najít podle toho tak snad je to ono
  • 0

#1406 krtci_hledaci

krtci_hledaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 12:35

B O B R napsal/a:
a pokud myslíš azimut a vzdálenost tak to dělám takhle :

zadej směr a jdi- na kompasu nastavit azimut a UZAMKNOUT SMĚR - projektování tras. bodu - nastavit vzálenost (vybrat jednotky) - zadejte vzdálenoist- namčkat požadovanou vzdálenost (např 200m je 0200.00)- zelený zaškrkávátko-uložit-a pak to samo hopne na kompas a šipka ukazuje požadovaným směremúazimutem

tak snad je to ono

to bude ono, jenom je blbe ze musim zamykat azimut, ze se to neda jenom zapsat. Zustane pak vysledny bod uložen ? Mohu si zvolit libovolny bod od ktereho chci jit ? Nebo musim stat primo na miste odkud chci merit azimut a vzdalenost ? Diky
  • 0

#1407 B O B R

B O B R

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 12:37

trasový bod to ukládá pod číslem a v závorce je časový údaj vyrobení bodu, takže se ten bod dá najít podle toho jo zadání toho azimutu číselnou hodnotou by byla pecka, ale to zatím 450 neumí :( jde to jen z aktuelního bodu tzn. kde je GPS (na zadání z jiného bodu sem zatím nepřišel :( )
  • 0

#1408 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 12:45

u 550 jde projekce dělat z libovolného bodu, staší si ho najít ve waypoint manageru a úplně dole je projekce waypointu. 450 má stejný firmware tak předpokládám že je to tam stejně. Když chci projektovat z aktuální pozice, tak si prostě vyrobím waypoint tam kde stojím a pak už podle výše popsaného, žádné zamykání azimutu není třeba
  • 0

#1409 B O B R

B O B R

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 13:11

no takhle daleko sem se ještě nedosatal :D postup: waipont manageros - najít waipont od kterého chci postupovat - projektování trasového bodu - zadejte směr - zadám číselnou hodnotou azimutu (bere rozmezí 000-359) - zelený zaškrkávátko - vybrat jednotky - zadat vzdálenost - zadat číselně vzdálenst - zelený zaškrkávátko - uložit nebo uložit a upravit (doporučuji uložit a upravit) - změnit název- přepsat název bodu jak se hodí - zelený zaškrkávadlo a pak ujž jen stačí ho v případě potřeby najít v bodech a naviguje se na něj jako na jakýkoli jinej bod kua zase sem se něco přiučil a neumřu úplně blbej ;) takže opravuji 450 umí udělat projekci bodu z jakéhokoli bodu a už aj víme jak na to ;)
  • 0

#1410 Daku

Daku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 13:24

Já si ještě měním ikonku projektovaného (zadávaného) bodu, líp se pak hledá v seznamu bodů :-)
  • 0

#1411 kantor

kantor

kantor

• Validating
  • PipPipPip
  • 157 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 14:52

Tak mne jenom napadlo, není tady někdo, kdo by dokázal rozkodovat a změnit firmware Oregonu? Se..ou mě ty chybějící šipky v listingu.
  • 0

#1412 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 969 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 16:29

jelikoz to jeste nedokazal nikdo na svete, tak pochybuju, ze bude v cr na foru :)
  • 0

#1413 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 17:31

Ono to bohužel nebude tak jednoduché. Drobné hacky typu přeskakování nějakých kontrol (např. BirdsEye) se dají, ale vykonstruovat tam novou funkcionalitu na bázi reverse engineeringu a disassembleru asi spíš nepůjde.:( Oregon holt není widlofoun. Rád se ale nechám příjemně překvapit.:)
  • 0

#1414 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2011 - 17:57

Tak ne, ze by to neslo. Ale znamena to disassemblovat system, pochopit a pak do nej delat zmeny. A totez v kazde nove verzi (tedy zjistit, zda ten patch bude fungovat i tam a pokud ne, tak si cestu zopakovat). Pochybuji, ze by se do tohoto nekomu chtelo. Ja se ucil programovat disassemblovanim ZX Spectra a pak jednoho saloveho pocitace HP. Na nicem se clovek tolik nenauci a strojovy kod jsem pak cetl z hlavy. Jenze dnes je doba trochu dost jinde a ja bych do toho tedy nesel. Tehdejsi systemy se vesly do ... rekneme 64 kB a to je trochu jina kategorie nez dnesni desitky a stovky MB kodu (datove struktury nepocitam, i kdyz i ty je treba pochopit).
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1415 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2011 - 16:01

Nějaké malé pokroky přeci jenom už asi jsou, viz třeba tohle udělátko...

EDIT: Moc bych s tím ale radši nelaboroval, přeci jenom je to přímo pro už hodně starou verzi FW !
  • 0

#1416 maarioo

maarioo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2011 - 16:25

Mam dotazek na Oregona 450. Ma prvni GPS byla Dakota 20pro s TOPO Czech 3 PRO o kterou jsem pred casem prisel. Ted jsem si poridil Oregona 450 s TOPO Czech 2010. Muj dotaz zni jak lze TOPO 3pro, ktere mam registrovane do dnes nefunkcni Dakoty, nainstalovat do Oregona? Pri me snaze o nainstalovani mi Oregon hlasi, ze mapy nelze odemknout.
  • 0

#1417 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2011 - 16:50

Bohužel, mapy jsou vázané na konkrétní GPSku.
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1418 B O B R

B O B R

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2011 - 17:22

mám takový nesmělý dotaz - jak velkou kartu na mapy atd skřoupne Oregon? jde mi o to jak moc se můžu rozšoupnpiut s mapama ;)
  • 0

#1419 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2011 - 18:15

BOBR: Klidně se rozšoupni, já mám 8GB;) ale s velkým množstvím map se některé operace dost zpomalí.
  • 0

#1420 Netorack

Netorack

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2011 - 14:12

Coyote.cz napsal/a:
BOBR: Klidně se rozšoupni, já mám 8GB;) ale s velkým množstvím map se některé operace dost zpomalí.

Platí to i pokud jsou mapy pouze nainstalované, ale vypnuté v nastavení Oregonu?
  • 0

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama