Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1421 Ruvit

Ruvit

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2011 - 14:44

Mám O450 kartu 16G - plnou a GPS-ka šlape v pohodě. Samozřejmostí je zapnutá jen jedna mapa.
  • 0

#1422 B O B R

B O B R

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2011 - 15:30

konečně to co sem chtěl slyšet ;)
  • 0

#1423 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2011 - 15:37

Já bych si dovolil částečně oponovat, samozřejmě mám zapnutou jen jednu mapu a základní funkce frčí normálně. Zpomalí se jen některé méně používané funkce, třeba přepínání mezi profily(tam je to opravdu citelný rozdíl) nebo vyhledávání měst.
  • 0

#1424 kaceri

kaceri

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2011 - 18:30

Tak jsem se konečně stal spokojeným majitelem 450ky.Poprosil bych zkušenější kačery,jestli by mi někdo z vás neporadil,jak mám nahrát do Oregána kešky?Zkusil jsem to přez geocaching.com,tam byla aktivní pouze nabídka nahrát do GPS.Keška se nahrála,ale bez textů a bez hintu.Rád bych tam dostal všechno.Jestli už je to někde popsané,stačí,když mě odkážete.Dík moc za pomoc.
  • 0

#1425 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2011 - 18:43

"legalne" (podle pravidel zememluvu) to jde jedine s PM, jinak muzes pouzit Geoget, GSak, skrysotlac...to uz je na tobe co si vyberes za program..
  • 0

#1426 kaceri

kaceri

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2011 - 20:32

Děkuju moc,ale asi jsem uplnej debil :-),stáhnul jsem si geoget a nějak se nemůžu prokousat,jak to tam dostat.Když už tam kešku dostanu,tak bez jakýchkoliv informací. :-(
  • 0

#1427 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2011 - 21:29

A zkousel jsi hledat tady na foru? 1. Pokud jsi PM, muzes si stahnout PQ a to primo nahrat do GPS 2. Bez ohledu na to, zda jsi nebo nejsi PM, muze spouzivat nektery z programu pro spravu kesi (nejrozsirenejsi: GeoGet, MoZiGo, GSAK - posledni placeny a asi ma smysl jen pro PM) a nahravat si kese do nic a z nich take exportovat do GPS. K nahravani kesi ma kazdy z programu sva udelatka. V nouzi je mozne ulozit stranku s kesi v prohlizeci (ale ne v MSIE), a z ulozeneho HTML importovat kes do programu
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1428 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2011 - 21:54

Já nahrávám přes cachelist, je to greasemonkey skript do googlechrome, ale snad i do Firefoxu. V něm lze před nahrátím i upravovat - smazat třeba anglicou část, přepsat souřadnice mysterky na vyluštěné, dopsat poznámku, atd. Geoget používám také, ale jen na statistiky, exportovat do navigace z něj lze. A do Oregonu vůbec není nutno nahrávat přes mapsource, ale stačí vygenerovaný gpx soubor nahrát do složky GPX v navigaci.
  • 0

#1429 Sinuhet

Sinuhet

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 270 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2011 - 8:46

Zde jsem se docetl: http://podpora.garmi.../article/000043
ze pri pouziti stopek v Garmin Oregonu ma dojit k nahrani prislusneho souboru GPX do adresare GARMIN/GPX/Archive bohuzel zatim se mi nepodarilo zjistit jak toho dosahnout. At zkousim cokoliv adresar je prazdny. Nejaka rada?

GPX soubor se záznamem trasy po dobu spuštěných stopek by mel mit nazev napr. "Stopwatch 03-MAY-11 09.06.27.gpx".

Garmin Oregon 400t
SW Version 4.1
Verze SW GPS 4.52
  • 0

#1430 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2011 - 8:51

kdyz na to tak zbezne koukam...mozna k tomu budes potrebovat i ty data se srdecnim tepem apod aby se ten soubor vytvoril.. EDIT: jeeee, 200 prispevek! :)
  • 0

#1431 Sinuhet

Sinuhet

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 270 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2011 - 8:55

petulinka1 napsal/a:
kdyz na to tak zbezne koukam...mozna k tomu budes potrebovat i ty data se srdecnim tepem apod aby se ten soubor vytvoril..

V tom problem neni, tyto data dodavam pomoci snimace Garmin a propojeni je ready. To je prave duvod, proc se po tech datech v GPX v adresari Archive pidim.
Sin
  • 0

#1432 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2011 - 9:18

mám sice O 550, ale mělo by to být stejný. Stopky se ti uloží ve zmíněném adresáři GARMIN/GPX/Archive. Ale musíš urazit nějakou trať. Tedy pokud zrovna sedíš doma u PC a zkoušíš to, tak to se ti nejspíš soubor nevytvoří. Zrovna jsem to zkoušel. Mám v tom adresáři starší stopwatch soubory. Ale dnešní tam taky není. Tak to může být jedna možnost. A ta druhá, že je problém v aktualizaci kde zase zěco změnili.:(
  • 0

#1433 Sinuhet

Sinuhet

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 270 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2011 - 10:58

mbenik napsal/a:
mám sice O 550, ale mělo by to být stejný. Stopky se ti uloží ve zmíněném adresáři GARMIN/GPX/Archive. Ale musíš urazit nějakou trať. Tedy pokud zrovna sedíš doma u PC a zkoušíš to, tak to se ti nejspíš soubor nevytvoří.
Zrovna jsem to zkoušel. Mám v tom adresáři starší stopwatch soubory. Ale dnešní tam taky není.

Tak to může být jedna možnost.

A ta druhá, že je problém v aktualizaci kde zase zěco změnili.:(

Puvodne jsem zkousel doma, ale samozrejme s chycenym signalem. Pohyb venku nepomohl, coz jsem ocekaval.
  • 0

#1434 Machar

Machar

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2011 - 11:34

Ahoj, mám problém. Když přímo manuálně ze serveru geocaching.com nahrávám kešky do Oregona, tak se nahrají, ale při příštím připojení a nahrávání jiných některé z GPS zmizí (ale některé zůstanou) ??? :-( ???
  • 0

#1435 kvapa

kvapa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2011 - 13:58

Machar napsal/a:
Ahoj, mám problém. Když přímo manuálně ze serveru geocaching.com nahrávám kešky do Oregona, tak se nahrají, ale při příštím připojení a nahrávání jiných některé z GPS zmizí (ale některé zůstanou)

??? :-( ???

Typuju, ze je to maximalnim poctem gpx souboru v GPSce. Pokud jich mas vic jak 200, tak je mozne, ze se GPSka chova tak jak popisujes. Pripoj si ji k pocitaci a prochu promaz adresar GARMIN/GPX. Pro nahrani vic kesi v jednom GPX pouzij pocket query nebo nektery z programu jako Geogaet, GSAK atd.
  • 0

#1436 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2011 - 14:53

Sinuhet napsal/a:
Zde jsem se docetl: http://podpora.garmi.../article/000043
ze pri pouziti stopek v Garmin Oregonu ma dojit k nahrani prislusneho souboru GPX do adresare GARMIN/GPX/Archive bohuzel zatim se mi nepodarilo zjistit jak toho dosahnout. At zkousim cokoliv adresar je prazdny. Nejaka rada?

GPX soubor se záznamem trasy po dobu spuštěných stopek by mel mit nazev napr. "Stopwatch 03-MAY-11 09.06.27.gpx".

Garmin Oregon 400t
SW Version 4.1
Verze SW GPS 4.52

Zkus, když ukončíš stopky, tak dej vymazat.
A okamžitě se můžeš podívat přes (Správce tras, Archive tracks, k uloženému souboru.)

pokud nedáš vymazat, tak se soubor neuloží.
  • 0

#1437 satanmar

satanmar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2011 - 19:35

Zdravim, prosim o radu: mam oregon 550 a jedna z polozek v menu "Zmena profilu" je prazdne policko (nekdy rada znaku). Pokud toto policko zvolim, GPS zamrzne a po chvilce slape znovu, ale bez jakekoliv zmeny. Je mozne prosim toto pole odstranit? Zkousel jsem preinstalovat firmware, zkousel jsem natvrdo v podslozce profily neco menit ale nic nepomohlo. Nejaka rada prosim? Diky.

Přiložené miniatury

• 209.jpg

• 0

#1438 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2011 - 20:38

Podivej se do Nastaveni - Profily. Mas tam zrejme nepojmenovany profil.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1439 Neviskovi

Neviskovi

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2011 - 13:28

mpik napsal/a:
Já nahrávám přes cachelist, je to greasemonkey skript do googlechrome, ale snad i do Firefoxu. V něm lze před nahrátím i upravovat - smazat třeba anglicou část, přepsat souřadnice mysterky na vyluštěné, dopsat poznámku, atd. .

Můžu se zeptat kde je to k "dostání" ? spustím to teda ve Firefoxu a přímo na stránce si to nějak upravím, nebo jaký je tam postup?

Díky!
  • 0

#1440 Hojší

Hojší

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2011 - 20:14

Neviskovi napsal/a:
Můžu se zeptat kde je to k "dostání" ? ...

Co vševědoucí strýček google?
... nebo prostě hledat na těchto stránkách... jistě by se zdařilo najít vlákno věnované tomuto doplňku - rozšíření ;)
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama