Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1441 Neviskovi

Neviskovi

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 16:13

Strýček Gůgl, mi vyhodil stránky, "opičku" už mám staženou ale neřeklo mi to jak to užívat... díky za odkaz na vláknu, naštudujem to :-)
  • 0

#1442 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 8:07

Ahoj, poraďte mi, prosím, chci si koupit Oregona (asi verzi 450) a na výběr je jen 450, 450t a 450t PRO. Pochopila jsem, že první nemá nic navíc, druhý má podrobnější mapu světa a třetí podrobnější mapu ČR? Jakou máte vy? Je tam dost rozdíl v ceně, nevím, jestli tu nejnabouchanější vůbec využiju :-) Díky
  • 0

#1443 Hedgehog_Family

Hedgehog_Family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1046 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 8:21

Mufa napsal/a:
Ahoj, poraďte mi, prosím, chci si koupit Oregona (asi verzi 450) a na výběr je jen 450, 450t a 450t PRO. Pochopila jsem, že první nemá nic navíc, druhý má podrobnější mapu světa a třetí podrobnější mapu ČR? Jakou máte vy? Je tam dost rozdíl v ceně, nevím, jestli tu nejnabouchanější vůbec využiju :-) Díky

Je to jednoduché:
t značí topografickou mapu Evropy 1:100 000
(jestli ji využiješ tak prosím, ale není moc aktualizovaná, takže asi naprd a hlavně na západ, sever a jih od nás bez problému fungují OSM které jsou zdarma a na východě jsou zas naprd i ty pacené)

PRO znamená, že je tam TOPO Czech ve verzi PRO (1:10 000) - ta je super, ale verze bez "PRO" klidně stačí, to je 1:25 000, čili pořád podrobnější než běžné papírové mapy.

Já osobně mám 450 PRO - bez té Evropy, ale podrobnou ČR a nemůžu si stěžovat. Pokud jsi počítačový šťoural, nebo máš chytré kamarády, stačí koupit verzi bez map a stáhnout si zpirátěné, což je nejlevnější. Ale já jsem rád podpořil Picodas koupí legální mapy, protože je fakt skvělá.

Takže výsledek:
buď si kup 450 PRO a zaplatíš o něco víc
nebo si kup 450 a mapy někde pod rukou
a na "t" se vyprdni
  • 0

#1444 vyhlidka.dc

vyhlidka.dc

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 8:40

Aktualizace turistické mapy TOPO Czech 1.x,2, 3.x a 2010 na verzi PRO 2010. Cena aktualizace je 1990 Kč včetně DPH. http://www.garmin.cz...10-upgrade.html
  • 0

#1445 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 10:12

Jen pro úplnost doplním ježčí rodinku: samosebou jsou i open-free-zadarmo mapy OPS s mnoha mutacemi (např. jako velomapa a tak). PS: OPS = OpenStreetMaps, jejich kompilace se různě po netu válej.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1446 vyhlidka.dc

vyhlidka.dc

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 10:20

.... má tedy význam kupovat C 450 Pro ? Nestačí tedy jen C 450 ? :D
  • 0

#1447 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 10:21

Kup si tu nejlevnejsi variantu, mapy jsou opravdu to posledni ;)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1448 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 10:25

Citecka napsal/a:
Jen pro úplnost doplním ježčí rodinku: samosebou jsou i open-free-zadarmo mapy OPS s mnoha mutacemi (např. jako velomapa a tak).

PS: OPS = OpenStreetMaps, jejich kompilace se různě po netu válej.

zkratka je OSM, jen pro pořádek ;)
  • 0

#1449 vyhlidka.dc

vyhlidka.dc

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 10:53

..... :) a není nakonec lepší koupit si mobilní telefon (nějakou NOKII nebo HTC) a ty mapy si taky nějak dohrát ? O co je ten telefon horší ?
  • 0

#1450 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 11:09

Výdrž baterií, odolnost, vodotěsnost, často horší GPS.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1451 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 12:14

Díky za rady, teď mám Legenda s normální Topo (1:25000) a bohatě to stačí, zatím mě z každého lesa vyvedl ven. Takže ta podrobnější asi potřeba nebude. Zato v něm je jen nějaká základní Evropa, takže kdekoliv na dovolený se chytím akorát na dálnici, to by se mi hodilo něco podrobnějšího. A PC maniak nejsem, mám ho dost v práci, takže mě neba sedět nad tím ještě doma.. Takže bych chtěla něco s podrobnější Evropou a normální TOPO Čech a takhle zkombinovaný to nemají. Tak asi vezmu tu základní, pokud v mapě TOPO jsou i cyklostezky (to doufám) a zbytek budu řešit za pochodu. Mobil nechci, nedá se připnout na řídítka kola. V tom, co mám, je gps a zrovna dobře mi to nenaviguje, odchylka někdy +-30 m, to je trochu moc. Do Oregonu jdu proto, že se mi líbí mít listingy přímo po ruce a má přece jen větší kapacitu než Legend. A o toho už je doma docela fackovačka :-)
  • 0

#1452 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 12:18

tu evropu tam snadno "dodas" jak uz bylo receno - openstreetmap - je to zadarmo, nikdo ti za to nic nemuze udelat :D a nejdou vubec spatny :)
  • 0

#1453 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2011 - 8:22

Tak jsem zakoupila Oregona 450, ale poraďte mi, kurňa, jak se tam manuálně uloží poklad? Chci si některý vyluštěný mysterky překlofat ze starý, ale ono to má úplně jiný menu než Legend, hodinu tu už gúglím, ale nějaký podrobnější manuál jsem nanašla. Vím, blbý dotaz, to bude zase facek, ale najde se aspoň jeden, kdo mi poradí? :-)
  • 0

#1454 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3176 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2011 - 8:59

Co se týče návodu tak třeba tady: Garmin.com
Měl by myslím být i v pamětí gpsky.
  • 0

#1455 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10144 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2011 - 9:15

Pokud opravdu preklofat a rucne, tak menu - Kam vest - Souradnice (presne zneni polozek v menu zavisi na prekladu, nemusi souhlasit s tim, co jsem uvedl). Ja tohle ale vyuzivam jen v terenu u multin. Doma nacpu souradnice do GeoGetu a z nej pak exportuji vsechny bodu najednou do GPS. Mam to udelane na jedno kliknuti a neni s tim zadna dalsi prace.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1456 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2011 - 9:27

Jo, díky, už jsem to našla. Šlo mi spíš o to, jak zadat souřadnice nějakýho hotelu, kam jedu :-) Jinak zrovna tvořím PQ tak, abych tam měla celou Prahu.. jenže mě to sezení u PC tak nebaví, že se na to asi brzy vyprdnu :-) Holt si budu muset časem vyzkoušet, co mi nejvíc vyhovuje. Pro stahování používám EasyPS
  • 0

#1457 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2011 - 10:01

Můžu mít ještě jeden blbý dotaz? Nšco málo jsem si do oregona nahrála, ale teď koukám, že v listingu nejsou nápovědy? Nebo to je někde jinde? Bez toho se většinou nehnu :-) Pomóc. Díky
  • 0

#1458 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10144 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2011 - 10:03

Napovedu zobrazis kdyz navigujes na kesku, pak v menu Geocaching pribude polozka Napoveda. Jinak cela Praha ma vic bodu, nez GPS dokaze ve formatu GPX zpracovat. Ja k tomu pouzivam POI.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1459 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2011 - 10:13

Aha, díky, už to vidím. To je teda změna, zlatý Legend, tam byla polovina funkcí :-) Snažím se tu celé dopoledne nějak rozdělit Prahu, aby se mi tam vešla, ale zatím marně. Tak mám zatím jen okolí HC. Jak to natáhnout přes POI si musím ještě načíst, zatím nevím, doufám, že to všechno někde vyčtu na tvých stránkách :-) Díky za pomoc, něco mám, je hezky, razím do terénu :-)
  • 0

#1460 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2011 - 10:18

Ja myslim ze do 450ky se cela praha v GPX vejde. Ale do PQ se vejde jen nadvakrat nebo natrikrat, a to jeste jen pri pouziti tisicovkovych PQ.
  • 0

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama