Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1481 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 21:40

goodhoko napsal/a:
no zkoušel jsem tam hodit gpx se všemi mými nalezenými, ale nějak si ho to ani nevšimlo!

Protože to tak nefunguje. Jak má Garmin poznat, že jsou to nalezené keše? Na 99% bere Garmin nalezené keše ze souboru geocache_visits.txt, ale musí být ve správném kódování. Už se to tady taky někde řešilo.

Jinak ale nevím k čemu ti to je dobré. Jako že ti souhlasí točíslíčko nalezených keší? Nebo že máš na mapě otevřené truhličky?
  • 0

#1482 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 21:42

mbenik napsal/a:
Tak s myfound nemám zkušenosti, já používám Geoget. Tam to funguje bez problémů.

hmmm a jakej gpx generuješ z GG? Co je v něm za keše? Nalezené? A jak loguješ keše v navigaci? A co máš ve FN?
  • 0

#1483 goodhoko

goodhoko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 21:48

:D je mi to k prdu samozřejmě, oregon mám 1. den tak zkouším to nahrávání, a tohle byl jediný gpx xo jsem měl zrovna k dispozici, jinak jako nalezené je to skutečně zobrazilo! tvůj poslední psot, nevim co myslíš GG a FN
  • 0

#1484 Jizerynka

Jizerynka

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 21:52

Rufuc napsal/a:
Možná to je u Oregonu 300 jinak, ale když si ručně nakreslím stopu a né trasu, tak tá je bez špendlíků

Díky, fakt to funguje, jupí! :-)
  • 0

#1485 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 22:01

goodhoko napsal/a:
:D je mi to k prdu samozřejmě, oregon mám 1. den tak zkouším to nahrávání, a tohle byl jediný gpx xo jsem měl zrovna k dispozici, jinak jako nalezené je to skutečně zobrazilo! tvůj poslední psot, nevim co myslíš GG a FN

A co to prosím tě bylo za gpx soubor? Co obsahoval? Odkud byl?
  • 0

#1486 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 22:27

GG je geoget, FN jsou Field notes - soubor, ve kterym mas datum i cas a GCkody s nalezenejma kesema ;)
  • 0

#1487 goodhoko

goodhoko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 22:52

co jsou field notes vim :) co se týče toho gpx byl generovaný programem myfound ze stránek mozigo, používám tenhle program ve spojení s gsbuilderem na vytváření statistik, v tom gpx ale nebyly listingy ani hinty :( Jo a rovnou se zeptám když si chci dát nějaký wpt na kartu, jak to udělám musim dělat nějaký složky, nebo tam zase jenom hodim gpx do kořenový složky?
  • 0

#1488 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2011 - 6:43

goodhoko napsal/a:
Jo a rovnou se zeptám když si chci dát nějaký wpt na kartu, jak to udělám musim dělat nějaký složky, nebo tam zase jenom hodim gpx do kořenový složky?

do slozky Garmin\GPX, stejne jako ve vnitrni pameti
  • 0

#1489 Jizerynka

Jizerynka

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2011 - 13:36

Má nějaký praktický význam upgradovat SW na Oregonovi? Mám v něm verzi 3,70. Já se těch zásahů dost bojím, abych něco nepokazila... Zatím mi běží dobře, jen se sem tam kousne po importu POI nebo GPX. Je v nejnovější verzi něco, po čem bych měla toužit? :-)
  • 0

#1490 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2011 - 13:39

jisteze - umi ukazovat nejblizsi kes vcetne obtiznosti, terenu a velikosti ;) a musim uznat ze je to docela uzitecna funkce :)
  • 0

#1491 Jizerynka

Jizerynka

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2011 - 13:51

Parametry obtížnosti a veliost vidím v rámci toho kódu TMAAGC... i s mým prehistorickým FW;) Edit: ještě mě napadlo, jestli jsi to nemyslela tak, že si můžu vybrat z nejbližších jen určitou velikost či obtížnost? Nevím, to bych asi nevyužila...;)
  • 0

#1492 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2011 - 13:55

Jizerynka napsal/a:
Má nějaký praktický význam upgradovat SW na Oregonovi? Mám v něm verzi 3,70. Já se těch zásahů dost bojím, abych něco nepokazila... Zatím mi běží dobře, jen se sem tam kousne po importu POI nebo GPX. Je v nejnovější verzi něco, po čem bych měla toužit? :-)

Praktický význam to rozhodně má. Opravuje se tím spoustu chyb,otevírají se nové funkce a možnosti. Takže upgrade rozhodně doporučuju.

Pokud máš strach, že by se něco potento, tak radím toto:
Pokaždé, když vyjde nová verze firmware, vznikne nové vlákno na tomto fóru. Tam uživatelé píší svoje skušenosti s touto verzí. Kdyby tam psali nějaké velké problémy, tak radši neinstalovat.
Taky pro klid tvé duše doporučuji instalovat pouze finální verze firmare a né BETA verze.
Finální verze se nabízí v aplikaci webUpdater http://www8.garmin.c...owtoinstall.jsp
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1493 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2011 - 13:58

Od té doby se mnohé změnilo, viz popis úprav FW pro Oregon 300 Changes made from version 4.10 to 4.20: Updated magnetic Earth data Improved GPS performance Improved support for BirdsEyeÖ Satellite Imagery (each provider's imagery can be configured independently) Increased the maximum number of supported JNX files to 250 from 200 Fixed issues with WAAS/EGNOS Fixed issue with track navigation sometimes not adding waypoints to the Active Route list Fixed issue with MPC map labels disappearing Fixed shutdown on the map page when you have a geocache dashboard active and return after pressing the geocache name Fixed issue with photo viewer not displaying correctly Fixed issue with 3D view Fixed issue with track navigation not adding waypoints to the Active Route list when they are exactly equal to a track point Fixed shutdown when the device had more than the maximum number of JNX files on it Fixed shutdown related to topographical maps and land cover text size Fixed shutdown associated with certain custom POI files Fixed Glide Ratio to Destination field Fixed an issue related to adding a geocache as a point in a route Fixed an issue with magnetic north reference and waypoint headings Modified the 'Arriving at Destination' message banner so that it no longer appears when navigating to a geocache Changes made from version 4.00 to 4.10: * Added support for ChirpÖ(Oregon 300, Oregon 400). * Fixed problem with certain custom maps. Changes made from version 3.90 to 4.00: * Fixed issue on 3D View where vehicle could move after using the map. * Fixed issue on map page where back button would jump to the main menu. * Fixed issues with odometer distance. * Fixed shutdown while panning the map for extended periods of time. Changes made from version 3.80 to 3.90: * Added ability to set user declination direction * Added Automatic Shaded Relief option * Added brightness adjustments for BirdsEye imagery * Added Geocache filtering. Select Setup > Geocaches to add custom filters * Added multicaching support * Improved WAAS performance * Fixed elevation profiles to always use the most detailed DEM data loaded * Fixed issue with calculator % function * Fixed issue with map POI's showing twice for a single point * Fixed issue with Oblique Mercator User grid * Fixed occasional shutdowns * Fixed spot sounding display on certain maps Changes made from version 3.70 to 3.80: * Added BirdsEye control to profiles. * Added screen calibration option to Oregon 200. * Fixed issue changing marine modes. * Fixed map display problems. ;)
  • 0

#1494 Pnov

Pnov

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2011 - 14:12

Jizerynka napsal/a:

Mám Oregon zapůjčený, jsou to asi dva týdny, co jsem dělal upgrade, tuším taky z verze 3.70 a minulý týden zase, když vyšla nová verze. Nic na tom není, nemusíš se bát. Co se Geocachingu týká, přibyla mi v menu možnost filtrace keší.
  • 0

#1495 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2011 - 15:21

Jizerynka napsal/a:
Parametry obtížnosti a veliost vidím v rámci toho kódu TMAAGC... i s mým prehistorickým FW;)
Edit: ještě mě napadlo, jestli jsi to nemyslela tak, že si můžu vybrat z nejbližších jen určitou velikost či obtížnost? Nevím, to bych asi nevyužila...;)

k tomu vyberu: to se dela pres filtr, ktery tam (jak uz bylo receno) taky pribyl :)
jinak abys videla jak jsem to myslela, tak se pokusim pridat obrazek jak to vypada v Oreganu :) tudiz pak neni potreba ty pismena tam mit (uprime me treba prekazely...
jinak se novou verzi opravuje i spopusta veci, ktery "nejdou videt" - treba kdyz s ejim nepodari neco naprogramovat tak, aby to fungovalo spravne :)

Přiložené miniatury

• 27.jpg

• 0

#1496 knoflikari

knoflikari

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2011 - 16:19

mala prosbicka nema nahodou nekdo radu kde sehnat alespon zakladni mapu Haiti a Dominikanske republiky do Oregana?
  • 0

#1497 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2011 - 16:30

knoflikari: zkus tohle tema http://www.geocachin...rt=&rowstart=40
nebo muzes jit rovnou na http://wiki.openstre...Garmin/Download a vybrat si ;)
  • 0

#1498 Jizerynka

Jizerynka

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2011 - 22:01

Tak díky za podporu ohledně aktualizace FW. Povedlo se, uff :-)
  • 0

#1499 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2011 - 7:11

Jizerynka napsal/a:
Tak díky za podporu ohledně aktualizace FW. Povedlo se, uff :-)

Jestli můzu poradit tak si proved zálohu celého oregonu a kdyz by se neco nepovedo pri upgrade tak si jen prekopírujes tu původní verzi zpatky.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#1500 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2011 - 7:30

Ahoj, na mém O550 se mi uvolnil konektor na kabel:-( I prstem se viklá. A bohužel dochází k výpadkům napájení:-(( Neřešil jste někdo, jestli to jde nějak dotáhnout? Případně opravit i v rámci záruky - je v záruce. Jenže aby to netrvalo, dost ho používám:-)
  • 0

11 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 11 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama