Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1541 ondras28

ondras28

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 15 June 2011 - 8:57

I když se google ptá po KML, GPX mu nedělá problém. Další psí kusy se s GPX dají dělat v Google Earth, např. se prolétnout nad prošlou trasou atd.
  • 0

#1542 Adrenalinman

Adrenalinman

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 17 June 2011 - 15:53

Možná jsem to přehlídl, nebo nenašel. V úterý jsem byl na cyklovýletě s Oregonem 450t a při cestě nazpátek mi došly baterky. Tím pádem jsem přišel o zakreslenou trasu, kterou jsem najel, ale z nepochopitelného důvodu se mi ukazují i některé kešky, které jsem našel, jako nenalezené. Je možné to někde nastavit tak, aby se vrátili zas zpět do nalezených? Přitom v geocache_visits to mám napsané, že jsem na nich byl.
  • 0

#1543 Gondo+Moni

Gondo+Moni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 17 June 2011 - 16:08

Adrenalinman napsal/a:
Možná jsem to přehlídl, nebo nenašel. V úterý jsem byl na cyklovýletě s Oregonem 450t a při cestě nazpátek mi došly baterky. Tím pádem jsem přišel o zakreslenou trasu, kterou jsem najel, ale z nepochopitelného důvodu se mi ukazují i některé kešky, které jsem našel, jako nenalezené. Je možné to někde nastavit tak, aby se vrátili zas zpět do nalezených? Přitom v geocache_visits to mám napsané, že jsem na nich byl.

Zvláštní. Již několikrát mně došly baterky v Oregonu 450. Prostě jsem vložil novou sadu a Oregona zapnul. Vše bylo jako před vypnutím, pokračoval v navigaci a zároveň navázal na kreslení projeté trasy. Problém s kešema jsem při výpadku napájení taky nezaznamenal.
  • 0

Gondo+Moni

#1544 Adrenalinman

Adrenalinman

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 17 June 2011 - 17:01

To Gondo: No, asi špatná souhra událostí. Já jsem se nechávaj navádět na místo nazpátek, navigace vybrala jednu cestu a já jsem si jel po jiné. Pravidelně to pípalo, že se mám otočit a nebo že trasa byla změněna. Tudíž oznámení o slabé baterii zaniklo. Pak koukám, Garmin vypnutý, vyměním baterky, naviguje dál, ale projetá trasa ztracená. A včera jsem zjistil, že i některé nalezené keše se tváří jako nenalezené :-(
  • 0

#1545 haleot

haleot

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 17 June 2011 - 19:15

Ahoj. Mám problém s Oregonem 450t PRO. Totiž,když mám zaplou mapu a pohybuji se,je vše O.K.,ale jakmile se zastavím,okamžitě se mapa pootoci o zhruba 15 stupňů. Když mám navigování a dívám se na šipku na kompasu a jdu,tak je vše v pořádku a jdu správným směrem,ale zase když se zastavím,okamžitě se šipka pootoci o těch asi 15 stupňů a tudíž ukazuje jinam,než má. Docela blbý na to,abych podle toho hledal cache. Nevíte někdo,v čem muže být problém. Samozřejmě kalibraci kompasu jsem udělal a to několikrát,ale nepomohlo to. Za odpovědi předem moc dík.
  • 0
Garmin Oregon 450t PRO Garmin GPSMAP 60 CSx Samsung i9100 Galaxy S II

#1546 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2011 - 9:49

Osobne me jiny duvod nez kalibrace kompasu fakt nenapada. Trosku hloupym resenim by bylo pouzivani elektromagnetickeho kompasu v nastaveni uplne vypnout.
  • 0

#1547 ondras28

ondras28

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2011 - 10:19

medwyn_cz napsal/a:
Osobne me jiny duvod nez kalibrace kompasu fakt nenapada. Trosku hloupym resenim by bylo pouzivani elektromagnetickeho kompasu v nastaveni uplne vypnout.

Souhlasím s tím, že krom kalibrace se s takovým problémem asi nedá nic dělat. Ještě bych si dal pozor, že Oregon není u žádných předmětů, které by mohly kompas ovlivnit.
  • 0

#1548 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2011 - 10:19

Vyskoušel bych se porýpat v nastavení kompasu...jestlitamk není něco, co by tohle chování mohlo způsobovat(ikdyž mě nenapadá co) No a vzhledem k tomu, že to je dosti specifická chyba, zvažoval bych reklamaci. Mě se mapa taky jemně pootočí když stajím.Po chvilce se pootočí zas trošku jinam, nebo na stejné místo. Ale kompas to nedělá.
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1549 haleot

haleot

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 20 June 2011 - 11:02

Dík všem za rady a názory. Možná mi trošičku pomohlo toto: - provedl jsem " hard reset" -továvní nastavení (držet levý horní roh displeje a přitom současně zapnout přístroj) - potom jsem provedl opět novou aktualizaci firmware (Software Version 4.50 verze software GPS: 5.00) - nakonec kalibraci kompasu Vypadá to, že se Oregon trošičku vzpamatoval a ukazuje lépe. ikdyž taky trošku "poskakuje", ale už se mapa nepootočí o 15°, což bylo fakt hrozná odchylka. Uvidím, jak dlouho to vydrží. Když tak dám vědět sem na fórum.
  • 0

#1550 goodhoko

goodhoko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 20 June 2011 - 15:22

Tak tu mám opravdu podivnou věc! :D Když v sekci hledání pokladů u O450 dám další úsek tak mě souřadnice vedou někam úplně jinam než mají. Zkoušel jsem je zadat do map a ukazují asin o 50 m vedle! Přitom nahrané PQ ukazují přesně! Když ale například označím trasový bod, a jeho souřadnice opět vyplním třeba na maps.google.com tak to ukazuje zase úplně někam jinam! Nevíte?
  • 0

#1551 goodhoko

goodhoko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 20 June 2011 - 15:32

No a teď jsem to zkoušel naopak, ručně jsem vytvořil waypoint podle mých HC, a v GPS zase asi o 100m mimo!
  • 0

#1552 Bombis-27831

Bombis-27831

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 20 June 2011 - 16:21

Koukni do nastavení/formát souřadnic. Elipsoid i sferoid mají byt nastaveny na WGS 84.
  • 0

#1553 Adrenalinman

Adrenalinman

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 21 June 2011 - 15:37

A ještě jeden problém. Stále se mi nepodařilo vyřešit problém s krabičkami, které jsem našel a u kterých mi Oregon 450t tvrdí, že jsem je nenašel, i když i ve výpise v oregonu je poznámka o nálezu. No nevadí.

Ale dnes jsem vyjel na kole na výlet a navigace mi zhrubba co 5-10 sekund pípala a psala buď: Rychlostní limit 2km/h nebo 2km/h Upozornění na rychlostní limit. Prošel jsem snad vše a nikde jsem nenašel, kde by se nastavoval nějaký limit. Stalo se mi to už minulý týden, když jsem šel pěšky, a tam mi to pro změnu pípalo už u 1km/h. To se po chvilce ale vzpamatovalo a přestalo to. Dnes to ale pípalo celou hodinu a něco, což je dost opruz. Nevíte, co s tím?
  • 0

#1554 ALTEMOJA Team

ALTEMOJA Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 21 June 2011 - 17:59

máš tam nahrané POI. V POI loaderu se nastavuje upozornění na přiblížení k bodu a také na rychlost. viz obr. Jinak mě nic jiného momentalně nenapadá co by to mohlo být.

Přiložené miniatury

• poi_1.jpg

• 0
Oregon 450 +Samsung Galaxy mini

#1555 Adrenalinman

Adrenalinman

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 22 June 2011 - 17:47

To ALTEMOJE Team: Jo, nejspíš to bylo ono. Myslím, že jsem to z garmina už i dostal. Díky moc. A čistě náhodou tě nenapadá, proč by se mi nalezená keš zjevovala jako nenalezená?
  • 0

#1556 ToRo61

ToRo61

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 22 June 2011 - 19:24

A nemáš ty kešky v Oregonu nahrané dvakrát - jednou jako GPX a podruhé jako POI? To poznáš snadno - vymaž obsah adresáře POI na Oregonu.
  • 0

#1557 haleot

haleot

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 19 July 2011 - 13:32

Ahoj všichni Asi mě z tohoto přístroje (Garmin 450t PRO) jebne. 1) Při plánování trasy v PC, po stezkách, cyklostezkách a cestách (ne přímo z bodu do bodu, ale po cestách) a odeslání do Oregonu se tato trasa nezobrazí po naplánované cestě,ale jen "z bodu do bodu", nebo neskutečně nesmyslná trasa vedoucí všemožně, jen ne tak, jak byla naplánovaná. Tudíž naplánovaní trasy v PC zcela zbytečné a nepoužitelné v přístroji...??????? 2) Při uložení PQ z geocaching.com do přístroje a jejím požadavkem opět odeslat ze zařízení do PC (MapSource) se žádné WP, ani trasové body neukáží i přes to, že jsou v zařízení. Jediná možnost je otevřít soubor přes prg.MapSource a vyhledat PQ uložené v Oregonu...????? 3) Pokud mám v Oregonu více PQ a nejěké trasy a rád bych je přenesl do PC (prg.MapSource),abych si mohl vše naráz prohlédnot,nic se nepřenese,prý žádné trasové body, ..atd. neobsahuje....???..to je na prášky. 4) Nenašel jsem možnost vypnutí do off-line režimu přístroje Oregon, jak to bylo možné u GPS 60CSx....???? ...a mnoho dalších. Docela lituju vyhozených 11 tis. Zlatá dobrá "šedesátka" Máte prosím někdo nějaké rady-fígle na tento přístroj? Prosím, podělte se o zkušenosti a rady. Dík všem
  • 0

#1558 solsais

solsais

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 19 July 2011 - 14:01

Nainstaluj si k MapSource ještě BaseCamp a vyřeší Ti to spoustu ze jmenovaných problémů.
  • 0

#1559 humpolik

humpolik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 19 July 2011 - 14:05

haleot napsal/a:
Máte prosím někdo nějaké rady-fígle na tento přístroj? Prosím, podělte se o zkušenosti a rady.
Dík všem

1)
Z bodu do bodu ukazuje při nastavení "mimo silnice" a tak je to v pořádku.
Routování po cestách je plně nastavitelné, více k tomuto problému se dozvíš z diskuze zde o CykloCzech 2011. Jinak ještě existuje jedno řešení, doporučuji nastudovat rozdíl mezi stopa a trasa.
2)
Toto jsem ještě nikdy nepotřeboval, ale vše co je fyzicky uložené v Oregonu jde snadno zkopírovat po připojení k PC (jsou to .gpx, jako PQ).
3) viz. za 2)
4)
Jestli tím offline režimem myslíš vypnout GPS modul a nechat puštěný přístroj, tak to jde přímo v menu.

Já Oregona kupoval jako novinku a byť se mi na něm pár věcí také nelíbí, tak těch peněz nelituji, nic lepšího v této kategorii GPS jsem zatím v rukách neměl.
  • 0

#1560 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3346 příspěvků(y)

Publikováno 19 July 2011 - 15:09

Rozhodně nainstalovat BaseCamp .... plno problému se ti vyřeší je to šikovnější program pro správu bodů a tras než MapSource prakticky bych bez něj neexistoval... Map source pouštím jen když chci modifikovat mapy v přístroji. to se týká dotazu 2) a 3) jinak při připojení oregonu do PC se ti připojí jako disk a soubory jsou tam přímo viditelné GPX atd...
4) sem nikdy nepotřeboval... raději vypnu GPS B)

BaseCamp
http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4435

• 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama