Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1561 mishiczka1

mishiczka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 0:54

Oregona máme už dva roky a pořád nám bylo divné, proč to při zapnutí hlásí : Nelze odemknout mapy. Už jsem z toho klikání tady vyčerpaná, zatím jsem nepřišla, jak to v navigaci odemknout. Vše máme legální a v počítači se to hlásí jako odemčené. Tak jak to odemknu v GPS? P.S. : Pro šťouraly, odpověď NAJDI SI TO mě neuspokojuje, leč jsem se snažila. Že jsem debil mi taky nikdo nemusí psát, stačí, že si tak připadám :D
  • 0
mishiczka1

#1562 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 1:06

mishiczka1 napsal/a:
Tak jak to odemknu v GPS?

Asi je mapa v PC odemčena pro jinou GPS. V podstatě se dá říct, že v PC mohu mít odemčenu mapu pro jednu GPS a vše mi bude šlapat, ale pokud nahraji tuto mapu do jiné GPS, než pro kterou je mapa odemčena, tak GPS hlásí tento problém. Pokud používám nějakou mapu a chci ji natáhnout do GPS, tak ji musím pro každou GPS odemknout i kdyby jich bylo deset.
Dále je třeba dát pozor a při nahrávání map do GPS přejmenovat již nahranou mapu, aby se nepřemazala.
  • 0

#1563 mishiczka1

mishiczka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 1:07

Ale jinou GPS než tuto jsme nikdy neměli. Jen autovou, ale s tou se nikdy nic nedělalo :(
  • 0
mishiczka1

#1564 Michalowic

Michalowic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 312 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 1:07

mishiczka1: Poslal jsem ti SZ ;)
  • 0
:: Garmin Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO + Atlas Czech 2013 NT ::

Pokud kačer nehledá kešky, ani nechlastá na geoeventu, tak sedí u počítače a hádá se s ostatními kačery na diskusním fóru. Smyslem diskuse na fóru je dokázat, že všichni ostatní jsou blázni a on je letadlo, zatímco ostatní se snaží dokázat totéž. (necyklopedie)

#1565 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 1:14

mishiczka1 napsal/a:
Ale jinou GPS než tuto jsme nikdy neměli. Jen autovou, ale s tou se nikdy nic nedělalo :(

Napsal ti kolega návod nebo chces napsat bod po bodu co dělat? Bude mi to chvíli trvat a tak se nechci zbytečně rozepisovat.
  • 0

#1566 mishiczka1

mishiczka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 1:15

Poslal mi návod, i když pro pokročilé, zkusím se tím zítra po práci prokousat, dnes už musím jít spát. A zítra dám vědět, jestli jsem to zvládla. Díky oběma ;)
  • 0
mishiczka1

#1567 olousik

olousik

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 17:18

Ahojky, úpotřebovala bych pomoci,

zasekl se mi Oregon 450 při startu, zkusila jsem vyndat baterku i kartu, spustit a i tak se zasekne, dostane se k lading photos a tam se zasekne a ne a ne jit dal. Přitom fotky tam mam jen ty z vyroby. Prosím o pomoc, zda se dá nějak tento problém vyřešit. Mám ho 14 dní a fakt je ten, že tohle se mi zatím nestalo.

Díky
  • 0

#1568 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 17:37

Existují tři úrovně jak to napravit. Pokud tam máš kartu, tak ji vyjmi a zkus restart. Další po zapnutí držet levý horní roh displeje stisknutý - zeptá se tě, zda vymazat uživatelská data. Další je upravit data. Viz http://garminoregon....m/Miscellaneous
  • 0

#1569 mishiczka1

mishiczka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 18:33

Už se mi mapy odemkly, díky za pomoc. Teď už jen zbývá to Oregáno trochu pochopit. Máme ji dva roky a vůbec s tím neumíme.
  • 0
mishiczka1

#1570 haleot

haleot

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 17:45

Ahoj. Mám dotaz, možná, že už se tady někde objevil, ale já to nenašel. Jde nějakým způsobem udělat to, aby se zvýšil počet WP, trasových bodů více jak 1000 ? Jde o to, že když si uložím PQ keší a s nimi WP a je jich více jak 1000, už nejde vytvořit v přístroji žádný. Spočítám třeba nějakou finálovku z multiny a nemůžu vytvořit nový bod, protože je paměť plná. Musím mazat a mazat a mazat, až dosáhnu 999 bodů a to jen kvůli kvuli potřebě vytvořit nový. Je to fakt na nic. Paměťovka 8 GB a bodů můžu mít jen 1000 a kešek 2000. Jde toto nějak obejít - vyřešit? Předem dík za odpovědi.
  • 0
Garmin Oregon 450t PRO Garmin GPSMAP 60 CSx Samsung i9100 Galaxy S II

#1571 Bombis-27831

Bombis-27831

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 18:01

Jde. Keše nahraj do gps bez těch přidanych waypointu a ty wpt potom zvlášt přes Poiloader jako POI (vejde se jich nepočítaně). Já jako POI nahravam všechno a GPXka mam jen na aktuální okolí. Cpát cokoliv do trasových bodů je blbost, jak jsi sám zjistil. Používám jen při zadávání přímo v terénu. Návody tu k tomu na foru jsou, nechce se mi to ted na mobilu hledat.
  • 0
Jsem kačer vyžírka a nestydím se za to.

Žáby nelíbám!

#1572 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 18:31

JJ, dělám to podobně: Z PQ stažených do Geogetu si přes PoiLoader stáhnu do O550 keše z celé ČR jako POI. A jako GPX pak jen aktuální okruh nejpravděpodobnějšího mého výskytu. I když do O550 se jich vejde 5 000, takže ten okruh je velký:-)
  • 0

#1573 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 18:40

Ted si nejsem jistej, ale v pripade zaplneni snad prestava fungovat next stage?
  • 0

#1574 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 20:07

Ano, pokud jsou zaplnene waypointy, tak nevlozis dalsi stage.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1575 Faki

Faki

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2011 - 22:26

ahoj, nemáte někdo novou češtinu pro Oregon 300, po novém upgrade to některé názvy píše česky a některé v angličtině, díky.
  • 0

#1576 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2011 - 11:17

http://opengtt.nomi.cz/releases/
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1577 Faki

Faki

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2011 - 9:14

díky moc. Ještě bych měl jednu prosbu, jelikož mi došlo premium a já blb zapoměl udělat si na dovolenou Pokety, poprosil bych nějakou dobrou duši, kdyby mi udělala od této keše http://coord.info/GC1XAFY
tradicionálky do okruhu 100km a poslal mi je na email. Byl bych moc vděčnej.:):):)
  • 0

#1578 knoflikari

knoflikari

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2011 - 9:31

TO FAKI: posilam
  • 0

#1579 Faki

Faki