Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1601 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2337 příspěvků(y)

Publikováno 28 July 2011 - 14:10

Nepamatuji se, že by to kdy měl Garmin přístupné jinak než přes servisní menu... Možná ještě tak u některých modelů, které umí "námořní režim", ale tam je to snad snímáno nějakým externím čidlem, které má co do činění s tou navigací na moři. Podrobnosti ovšem neznám... Ono je taky otázkou jestli je to vůbec k něčemu dobré. Mně O300 nedávno ukazoval 16 stupňů, přitom ostatní 3 teploměry hned vedle něj 21-22. Těch 16 na Oregonu byla blbost, takovou kládu v panelákovém bytě opravdu nepěstuji B)
  • 0

#1602 VladoTA3

VladoTA3

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 28 July 2011 - 14:17

Ono je to teplota uvnitr Oreona. Trochu trva kym sa teplota uvnitr vyrovna s venkovni ked je Oregon vodotesny. Nemal si ho chvilu pred tym niekde v chladnejsom prostredi? Prakticky to ani ja nepouzivam a len viem ze jedine takto zistis teplotu, ked nemas ine cidlo mimo navigacie. Ake je to presne neviem teda posudit, nepouzivam to bezne.
  • 0

╔══════════════════════╗

║ Zem je moje ihrisko. ║

╚══════════════════════╝

VladoTA3.png

#1603 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2337 příspěvků(y)

Publikováno 28 July 2011 - 14:24

Ne, neměl. Právě že všechno leželo na jednom místě v bytě celou noc a kontroloval jsem to až ráno... Třeba to ale ukazuje špatně jenom mně, co já vím...
  • 0

#1604 Jizerynka

Jizerynka

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 28 July 2011 - 15:07

Blexa napsal/a:
Tohle bude jen otazka jazykoveho souboru. V jedne verzi to tusim bylo napsano jako ztracene predmety (jak priznacne)...

Ahaaaaaa, a ja pořád co to jsou ty ztracené předměty. Bože to je překlad teda. Každopádně díky za objasnění záhady :D
  • 0

#1605 musashimaru

musashimaru

Member

• Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 28 July 2011 - 15:09

Jarous1 napsal/a:
Také jsem v tom nenašel žádný rozumný systém :) Přijde mi ale, že se to rovná podle pořadí v jakém je to do Oregona nahráváno...

zial ani toto nie je spravna odpoved. na slovenskom fore sa objavilo vysvetlenie, ze 'ak su suradnice v exife, tak podla vzdialenosti'. co ale ak tato informacie v exife nie je. pouziva sa v takom pripade nieco ine z exifu? proste neviem na to prist.
  • 0

#1606 Beranci

Beranci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 28 July 2011 - 21:47

Pripadam si jak blb. Mam Oregon 300 dva dny. Urcite tam nekde slo u cache zvolit:
Nastav nalez
Ukaz hint
Ukaz logy

atd.
Ted, jak se v tom furt vrtam to nak zmizelo, a nevim vubec, jak se k tomu proklikat. Kde to tam je?
  • 0

#1607 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 28 July 2011 - 21:51

Beranci napsal/a:
Pripadam si jak blb. Mam Oregon 300 dva dny. Urcite tam nekde slo u cache zvolit:
Nastav nalez
Ukaz hint
Ukaz logy

atd.
Ted, jak se v tom furt vrtam to nak zmizelo, a nevim vubec, jak se k tomu proklikat. Kde to tam je?

Musíš nejprve dát navigovat na keš. Pak se ti po kliknutí na geocaching objeví to co zmiňuješ.
  • 0

#1608 geostorm

geostorm

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)

Publikováno 28 July 2011 - 21:53

mám 62s a tam se nedřív musíš nechat navigovat na keš a pak přepneš v menu na "schránky s poklady" a v tom už se ti ukáže: Zobrazit listing, Zobrazit logy, Zobrazit hint, Záznam pokusu..... Myslím že u oregonu to bude stejné Edit: Pozdě B)
  • 0

#1609 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 01 August 2011 - 6:30

Oregon 300 i Oregon 550 zobrazuji trackables uplne stejne - pouze pocet. Tato informace nicmene neni k dispozici v kazdem PQ, treba GeoGet ji vubec neuchovava a proto ani neexportuje. Na druhou stranu - stejne se tomu u nas v CR neda vubec verit, pri te obri navstevovanosti kesi...
  • 0

#1610 convert23

convert23

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 168 příspěvků(y)

Publikováno 01 August 2011 - 20:16

Zdravím, mám O450 s topo pro 2011 a zajímalo by mě pár věcí. 1) Jak vypnu a zapnu zobrazení WP (vlaječky) a jak změním ikonu z vlaječky na něco jiného(ne po jednom). 2)pořád tady čtu něco o týpkách na topo mapy atd. ale pořád nevim tak nějak co to je.....když jsem si to tam nahrál tak jsem nezaregistroval žádnou změnu 3)Jak si přes mapsource vytáhnu své zprůměrované body a prošlé trasy 4)schánim držák do auta ...nemáte někdo zkušenost stím co mají na stránkách garminu za nedobré peníze. Nebo spíše nemáte otestovaný nějaký jiný držák do auta ve kterém by oregon držel?A také nějaké zkušenosti s pouzdry na o450? Předem díky
  • 0

#1611 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8815 příspěvků(y)

Publikováno 01 August 2011 - 20:46

Typy znamenají, že můžeš zcela změnit vzhled mapy, např. turistické cesty kolečky, protože ta čára je občas špatně vidět. Žes v Mapsource neviděl žádnou změnu může být tím, že už to máš v mezipaměti přednačteno, dá se to vynutit smazáním ve svém datovém adresáři (Document and settings/......) Editor typů je na webu, ale můžeš použít už nějaké hotové, je jich dost. Ale na ten editor se podívej (někde tu odkaz je), je na tom krásně vidět, jak je to udělané. Jak změnit ikony hromadně přímo v navigaci bych taky rád věděl. Trasové body tahám přímo z GPX složky, je to pojmenovaný soubor s datumem v názvu. Přes mapsource to jde taky, ale takhle se mi to zdá jednodušší.
  • 0

#1612 LYNX_LYNX

LYNX_LYNX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2011 - 12:05

Zdravím kolegy, kolegyně. Používáme Oregon 450 a Medwynovo exportní makro do GPX, které ukazuje keše v položce "Poklady". A když něco najdeme chceme si přidat čas nálezu, tudiž keš označíme jako nalezenou a do komentáře si přidáme čas. Bohužel neumíme ten čas znovu najít, kam se ukládá nebo jak jej zobrazit doma při zápisu na geocaching.com. Děkuji za pomoc
  • 0

#1613 LYNX_LYNX

LYNX_LYNX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2011 - 12:09

Odpovím si sám: "geocache_visits.txt", ale jde to lépe? Nejlépe zobrazit přímo v GPSr?
  • 0

#1614 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2011 - 12:38

Ahoj ryse, když už si to tak důsledně zapisujete do Garmin Oregon, tak využij http://www.geocachin...fieldnotes.aspx Ten čas tam uvidíš, bohužel se již nepřekopíruje automaticky do logu. Budeš si ho muset znova ručně zapsat.
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#1615 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2011 - 12:54

Takto je to riesene v MoZiGo
http://mozigo.risko..../FieldNotes.htm
Doplnim, ze sa to takto da aj z pristrojov typu G60csx a podobnych. Podmienkov je ulozena trasa v garmine a oznacovanie nalezov do "pokladov" , na zaklade tohjoto sa vygeneruje fieldnotes.txt ako keby to bol "bohatsi" garmin.
Automaticky sa vlozi cas nalezu a preddefinovany text "Dakujeme atdatd"

• 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm

#1616 LYNX_LYNX

LYNX_LYNX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2011 - 13:08

@skurakai: To je žůžo, zase jsem se naučil něco, co mi výrazně usnadní logování. Vytvořil jsem si takový testovací geocache_visits.txt včerejšího úlovku (nemám Oregona u sebe): GC2QPGX,2011-08-03T17:23Z,Found it,"17:23". Když mám ten čas v uvozovkách objeví se už v logu. Ale na webu se ukáže čas úlovku T18:23Z. Asi to souvisí s letním časem, mám to špatně nastavené GPSr anebo GS neuznává letní čas? Nebo je zakopaný pes někde jinde a nemám si toho všímat?
  • 0

#1617 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1870 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2011 - 13:38

convert23 napsal/a:
Zdravím,
mám O450 s topo pro 2011 a zajímalo by mě pár věcí.

4)schánim držák do auta ...nemáte někdo zkušenost stím co mají na stránkách garminu za nedobré peníze. Nebo spíše nemáte otestovaný nějaký jiný držák do auta ve kterém by oregon držel?A také nějaké zkušenosti s pouzdry na o450?

Pouzivam tento drzak, spodek mam vlastni.
http://www.garmin.cz...egon-serie.html
Muzes si vybrat treba prisavku na sklo, nebo lepici na palubovku.
Driv jsem pouzival ruzne prisavky na sklo a skoro kazda casem upadla, dlouhy ohebny krk od tech prisavek taky neni dobry(klepe se to). Nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem pouzil vrchni dil od Ram-Mount, na ten jsem si udelal prechodku na trubku a trubku jsem na pevno zasrouboval do palubni desky. K plne spokojenosti to pouzivam uz druhy rok. Nic se neklepe, nic neupadava a v klidu mohu mackat dotykovy displej.
  • 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#1618 Dave.g

Dave.g

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 610 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2011 - 13:48

O použití tohodle kusu RAM mount přemýšlím už nějakou chvíli - hlavně na telefon dělají ten samý za podobnou cenu a nebyl by pak problém to měnit, kdyby se mě nějak podařilo nabastlit to do auta. Tuším správně, že z druhé strany toho držáku je jen závit/závity? Kdyby se mě povedlo napasovat do toho vlastní šrouby, bylo by vyhráno... Netušíš prosím, co je to přesně za šroub?
  • 0

#1619 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1870 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2011 - 16:54

Pridavam obrazek drzaku na E-trex Vistu zespodu, jsou tam dva srouby witwort od sebe cca 49mm v tom kosoctverci. Dodavaji k tomu dva delsi, dva kratsi srouby a matky k tomu. Chce to pouzit ty dodavane srouby, jelikoz v tom plastu je sestihran na ty matky a tam pasuje jen witwortova matka, metricka se protaci. Pro Oregona jsou ty diry pod sebou, tady jsou sikmo, v kazdem pripade ta priruba je univerzalni pro vsecny drzaky. Tak co si na to kdo vyrobi, to je uz v moznostech kazdeho. Ja jsem si na to vytocil kulatou prirubu z duralu a tu jsem pak orizl na ten kosoctverec. Do te priruby jsem zapichl trubku 10mm a cervikem zajistil.

Přiložené miniatury

• p8040450.jpg

• 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#1620 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1870 příspěvků(y)

Publikováno 04 August 2011 - 17:00

A jeste obrazek z druhe strany na ty sestihranne diry pro matky. Ta dira uprostred je samo-domo, abych nemusel z E-trexe odsroubovavat cudlik na turisticky drzak Clip and Belt. A ta svetla zaplata je zalepena dira, kdyz jsem nepoprve netrefil.

Přiložené miniatury

• p8040451.jpg

• 0

S úsměvem jde vše líp

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama