Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1621 haleot

haleot

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2011 - 14:59

to "convert23" ...4)
Koupil jsem si tento:
http://www.garmin.cz...min-oregon.html
a je naprosto super. Dal jsem na radu zdejšího člena "Rufuc", kterému dík za radu.
  • 0
Garmin Oregon 450t PRO Garmin GPSMAP 60 CSx Samsung i9100 Galaxy S II

#1622 haleot

haleot

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2011 - 15:05

Ahoj všem. Teď zase potřebuji poradit já. Mám O450 a začal se mi objevovat na displeji když jedu autem i na kole rychlostní limit-omezení 30 km/h :o. Nevím, kde se to vzalo a nenašel jsem vypnutí tohoto upozornění :(. Objevuje se to nahoře na displeji a je to červeně. Nevíte prosím někdo, jak se toto oznámení vypíná a odkud se vzalo?
  • 0

#1623 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2011 - 15:08

Nenastavil sis to v POI?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1624 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2011 - 17:34

Mám teď čerstvě Oregon 550t a všiml jsem si pár věcí: a) občas se seká (např. když si chce prohlédnout listing z pq, které se nějak špatně nahraje, či co...) B) onehdy se mi při poklepu na mapě na šipku "zpět" sám vypnul c) při pohledu na překlad - např. u výše uvedených "ztracených předmětů" (GC,TB) a u WHIGO - "načítá se náplň do tiskárny" jsem se docela bavil:D Samozřejmě jsem stáhnul poslední FW a hodlám v tom pokračovat, tak uvidíme...:) Měl bych trochu trapný dotaz, asi to tady bylo vysvětlováno x krát, ale já jsem polopatický typ:D a) na přiložené kartě jsou nahrané mapy s tím, že jdou použít jen na ní, max. si je člověk může zálohovat. To znamená, že možnost pořídit si větší kartu je vlastně na nic? (mapy jsem si natahal do pc a přístroje i další, co mi to nabídlo...jako příklad TOPO_Czech_PRO_2011) Ty na kartě jsou označené jako soubor gmapsupp.img b)pokud bych chtěl dočasně z přístroje nějakou mapu vymazat, stačí pouze vymazat .img soubor? Díky, omlouvám se všem "drobnohledistům" za případný Retopic :-)
  • 0
Každá keš je stupněm ke kačerově posmrtné blaženosti.

#1625 haleot

haleot

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2011 - 18:06

to "S474N"...nic jsem nenastavoval, ale možná máš pravdu, jelikož po radě zde z fóra poslední dobou používám POI Loader z důvodu toho, že při ukládání Pocket Query z dané oblasti do Oregonu mi to zaplní více jak 1000 trasových bodů a další nelze přidat (ručně), tak mi radili, abych to "valil" přes POI Loader, což dělám a také zhruba od té doby to tak ukazuje (tu hlášku o omezení 30-ti km/h rychlosti). Takže je dost možné, že to dělá právě ten POI Loader. Jenže v něm se nedá nic nastavit. Tedy alespoň ne v té verzi, co mám já. Tam se jen určí kam to uložit a co a už to "valí", bez nějakýho nastavení. Takže prosím dále o radu, CO A JAK ? Předem dík
  • 0

#1626 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2011 - 18:34

haleot napsal/a:
to "convert23" ...4)
Koupil jsem si tento:
http://www.garmin.cz...min-oregon.html
a je naprosto super. Dal jsem na radu zdejšího člena "Rufuc", kterému dík za radu.

Není zač :) Nejlepší je na tom to, že jakmile už máš ten úchyt s lichoběžníkovou základnou (tá vanička v které je navi) tak už si můžeš dokoupit různý držáky na kolo, na motorku nebo loď, prostě je toho hafo.

http://www.ram-mount...enty/rap-plast/

add. POI loader
V okně ve kterém se to ptá na jednotky, které použít pro vzdálenost je hned podf tím možnost vybrat expresní(doporučené) nastavení nebo manuální. Tak zvol to manuální. V dalším okně po kliknutí na "další" nastav "tento soubor obsahuje blízké body s upozorněním" tak aby to nebylo zaškrknuté a veškeré nastavování pod tím zašedlé. Tohle nastavení by mělo ignorovat veškeré rychlostní limity, které v sobě může mít gpx soubor, který převádíš na poi
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1627 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2011 - 19:11

Jo, s rychlostními limity se do POI dávají třeba dopravní značky s omezenou rychlostí, přejezdy, přechody pro chodce - aby to řidiče upozornilo, pokud jede rychle. Zrovna tak lze nastavit upozornění při přiblížení na určitou vzdálenost. Ruční nastavení při exportu by to mělo přepsat.
  • 0

#1628 haleot

haleot

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2011 - 19:47

to "Rufuc" moc dík za velmi rychlou a jasnou odpověď. Už jsem vše potřebné "naládoval" do O450, tak jsem zítra zvědav, jestli to bude tak, jak si přeju, tedy bez toho upozornění. Velice ti dík. DOBRÁ RADA NAD ZLATO !
  • 0

#1629 Beranci

Beranci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2011 - 20:08

Je takovy export mozny?
  • 0

#1630 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2011 - 20:23

Pokud vím, tak do GPX obrázky nedstaneš. Ale kupodivu do POI jeden dostaneš, viz geogetí makro POIspoiler.
  • 0

#1631 Hojší

Hojší

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2011 - 14:42

LYNX_LYNX napsal/a:
Odpovím si sám: "geocache_visits.txt", ale jde to lépe? Nejlépe zobrazit přímo v GPSr?

...v podstatě ty časy psát nemusíš, protože jsou zaznamenány v tom texťáku ;)
Jak je dostat automaticky ven se dozvíš v tomto příspěvku ;)
  • 0

#1632 martuf

martuf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2011 - 10:26

Ahoj. Mohl by někdo poradit? Můj Oregon 300 přestal komunikovat s paměťovou kartou. Mám na ní nahraný mapy a exporty keší z geogeta(ty nevidí), ale je tam i složka se šifrovacíma tabulkama a na ty se dostanu. Neví někdo čím by to mohlo být? Dík Za odpověď M.
  • 0

#1633 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2011 - 22:51

Tak ač jsem si nechal poradit od spřáteleného kačera i pročetl fórum stále jsem nedošel k řešení tohoto problému: Mám Oregon 550 fw 4.50, když chci zadat další stage jdu do nabídky "Kam vést?" zvolím nabídku "Souřadnice" zadám je, potvrdím a vyskočím do hlavní obrazovky. Zvolím "Správa waypointů" vyberu položku "Souřadnice" změním název a dám "Zobrazit mapu". Ve Waypointech (nabídka Kam vést?) je tato stage uložená a navigace na ní naviguje. Do tohoto kroku je vše OK. Ovšem, když chci zadat obdobně další stage, tak se ta první přepíše druhou. Žádné GPX nemám nahrané ani žádné POI pomocí POI loaderu - už jsem to pro jistotu to zkoušel i při této konfiguraci. Co dělám špatně, nebo jak docílím toho, aby se mi stage nepřepisovala. U některých multin potřebuji na jednom místě zadat více stage. Děkuji předem za rady
  • 0

#1634 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2011 - 23:16

Nezadávej to jako Souřadnice, ale jako Trasové body. Vytvořit trasový bod, a hned ho editovat, změnit polohu a popis. Ten ti tam zůstane navěky, dokud ho nesmažeš. "Souřadnice" to umí asi opravdu jen jedny.
  • 0

#1635 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2011 - 4:43

martuf: zkus jinou kartu.

Když Oregon zapneš přes USB do PC, tak to kartu detekuje?
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#1636 Hedgehog_Family

Hedgehog_Family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 046 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2011 - 6:41

PatPlusMat napsal/a:
Tak ač jsem si nechal poradit od spřáteleného kačera i pročetl fórum stále jsem nedošel k řešení tohoto problému:
Mám Oregon 550 fw 4.50, když chci zadat další stage jdu do nabídky "Kam vést?" zvolím nabídku "Souřadnice" zadám je, potvrdím a vyskočím do hlavní obrazovky. Zvolím "Správa waypointů" vyberu položku "Souřadnice" změním název a dám "Zobrazit mapu". Ve Waypointech (nabídka Kam vést?) je tato stage uložená a navigace na ní naviguje. Do tohoto kroku je vše OK.

Ovšem, když chci zadat obdobně další stage, tak se ta první přepíše druhou.

Žádné GPX nemám nahrané ani žádné POI pomocí POI loaderu - už jsem to pro jistotu to zkoušel i při této konfiguraci.

Co dělám špatně, nebo jak docílím toho, aby se mi stage nepřepisovala. U některých multin potřebuji na jednom místě zadat více stage.

Děkuji předem za rady

Navigace na "souřadnice" slouží k jednorázovému navigování, aniž by se vytvářel bod. Stačí kouknout do návodu k GPS. Používej "trasové body". Jak prosté, milý Watsone. ;-)
  • 0

#1637 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2011 - 8:03

Díky za rady mpik a Hedgehog_Family. Ještě jednou se mrknu u kačera co má Oregona 300, který mi ukazoval postup, jak jsem jej popisoval. Podle všeho mu to takto funguje, tak to je mi záhadou.
  • 0

#1638 devon rex

devon rex

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2011 - 23:58

V nabídce u aktivní keše máš přímo volbu "Další stage" :o)
  • 0

#1639 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2011 - 7:58

Při navigování na souřadnice se bod vytvoří, dá se k němu vrátit (přes Trasové body, NE PŘES SOUŘADNICE), ale dalším navigováním na souřadnice se přepíše. Mám pocit, že Next stage udělá totéž, pokud bude těch postupných stagí víc. Next stage používám, umožní mi to pořád být v režimu Hledání pokladů a tedy mít přístup k listingu a hintu, ale na větší počet je opravdu třeba používat Trasové body.
  • 0

#1640 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2011 - 9:01

Pokud tam volbu next stage nemáš, stačí pomocí webupdateru aktualizovat firmware :-)
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama