Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1661 Netorack

Netorack

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2011 - 16:14

Tak jsem si po rozmlácení třístovky koupil nového Oregona 450t. Mám problém se simulačním režimem (stejný už popsal MarcKant zde, druhý bod jeho příspěvku http://garminoregon....ns x50/35765638 , bohužel řešení tam není):
Když po zapnutí gpsky dám přechod do simulačního režimu, nebo si o něj řekne oregon poté, co nenajde žádné satelity, nefunguje navigování na bod (modrá šipka zůstane na stejném místě), ani simulování pohybu po trase (šipka jede stále na sever).
Když přejdu do simulačního režimu z normálního poté, co se oregon najde podle satelitů, vše funguje normálně....
Už jsem z toho šišatý, takže kdyby měl někdo nějaký nápad, čím to může být...
Mám poslední firmware 4.80 samozřejmě.
  • 0

#1662 spadi

spadi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 207 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2011 - 10:08

Ahoj chci se zeptat mám oregon 300 a mám problém s trasováním při zobrazení výsledné stopy na mapě v garminovi mi to sice trasu ukáže nic méně vzdálenost trasy je třeba 2,2km místo 12 km (samotný záznam rychlosti počet km v trasovém computeru v pořádku) máte někdo podobný problém?? pokud tu trasu hodím třebas na gpsvisualizer.com tak tam již vzdálenosti jsou v pořádku software version 4.2
  • 0
Garmin Oregon 300
www.haspirja.webnode.cz

#1663 Adrenalinman

Adrenalinman

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2011 - 20:36

Dneska jsem na Oregonu 450t aktualizoval software a i kdyz mam nahrano pres 200 kesi v pristroji, tak mi to tvrdi, ze tam nic neni, at navstivim gc.com. A to mi pristroj jeste vcera fungoval v pohode. Nevite, co s tim?
  • 0

#1664 DittmannCZ

DittmannCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2011 - 8:55

mám dotaz, po aktualizaci SW si Oregon 550 myslí že jsem snad v Anglii či co..pořád mě naviguje protisměrem...už jsem zoufalý, nic nepomáhá..nesetkal se s tím někdo taky?
  • 0
DittmannCZ

#1665 ALTEMOJA Team

ALTEMOJA Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2011 - 19:27

Adrenalinman napsal/a:
Dneska jsem na Oregonu 450t aktualizoval software a i kdyz mam nahrano pres 200 kesi v pristroji, tak mi to tvrdi, ze tam nic neni, at navstivim gc.com. A to mi pristroj jeste vcera fungoval v pohode. Nevite, co s tim?

To se mi stalo taky, musel oregona znovu vypnout a pak zase zapnout a uz to fungovalo.
  • 0
Oregon 450 +Samsung Galaxy mini

#1666 Fousek.cz

Fousek.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 15:04

Ahoj :Prosím kde najdu v oregonu 450 nápovědu. Je tam vůbec?Včera jsem si gps koupil tak se stím učím.GPX jsem tam už dokázal nacpat.Díky
  • 0
HTC Wildifire LOCUS Oregon 450

#1667 Jirka76

Jirka76

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 17:22

prosím lidi, existuje na Garmin Oregon 450 nějaký datový kabel???
  • 0

#1668 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 17:26

Obyčejný mini USB.
  • 0

#1669 Jirka76

Jirka76

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 17:37

celkem jsem nepochopil, proč to nebylo součástí balení
  • 0

#1670 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 17:47

Protože jsi koupil akční nabídku levnější, bez kabelu a karabiny. Já taky. Ale na to, že ten kabel jsem koupil za cca 50Kč a sloužil ještě k nabíjení MP3, se to vypaltilo. Karabina mi nechybí.
  • 0

#1671 Jirka76

Jirka76

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 18:09

když se dívám na příslušenství k této navigaci, tak nikde datovej kabel nemají v nabídce. Kde jsi ho prosím tě koupil ????
  • 0

#1672 sadmanwholikesblues

sadmanwholikesblues

Copak jmelí, ale jmelí!

• Members
  • PipPipPip
  • 423 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 18:20

USB - mini USB kabel maji v kazdem vetsim hypermarketu... popripade treba tady: http://www.alza.cz/b...35646.htm#popis
  • 0

#1673 GeoVlk

GeoVlk

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 18:33

Jirka76 napsal/a:
když se dívám na příslušenství k této navigaci, tak nikde datovej kabel nemají v nabídce. Kde jsi ho prosím tě koupil ????

Jestli máš digitální foťák, tak se koukni jaký máš k němu kabel, máš šanci, že má právě mini USB, ale nemá ho samosebou každý.
  • 0

#1674 takos

takos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 18:59

Zdravím vás všechny, mám dotaz. Celkem často se mi stává,že si do Oregonu 450 potřebuji vložit souřadnice ručně. To problém není, ale jak zařídit, abych si je mohl v navigaci uložit. Nejsem schopen na to přijít.
  • 0
Takos

#1675 B O B R

B O B R

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 19:07

co trasový bod ? to by mělo fungovat
  • 0

#1676 GeoVlk

GeoVlk

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 19:09

No já to občas taky potřebuju a používám volbu "Označit pozici", ikona panáčka u vlaječky zapíchnuté do X, a tam dám volbu "Uložit a upravit" a tam poladim co je třeba. Ale způsobů je určitě víc.
  • 0

#1677 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 20:43

Jo, trasový bod, označit pozici, pak upravit (třeba tam dát souřadnice, které potřebuješ, a změnit si název, případně ikonu a popis). Taky jde zadat přímo souřadnice (navigovat -> coordinates), ale tam dáš jen jedny a příště si je přepíšeš, to je jen jednorázovka. A u keší, kde postupně luštíš, zadávat jako Next stage. To zůstaneš v navigaci na tutéž cache a dostaneš se tedy pořád na popis a hint. Pokud bys to zadával jako trasový bod nebo coordinates, musíš se pro přístup k listingu pořád přepínat. A ještě, u Oregona, když zaměřuješ, používej Průměrování bodu, jinak můžeš být taky hodně daleko, hlavně v lese. Případně to udělej i několikrát.
  • 0

#1678 takos

takos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 21:23

Vyzkouším to, díky všem za rady.
  • 0
Takos

#1679 takos

takos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 21:36

Tak jsem to s tím trasovým bodem vyzkoušel a funguje to.Založil jsem ho a potom jsem přepsal souřadnice a název, jak jsem potřeboval a pozice zustane zachovaná. Ještě jednou moc dík. P.S. Dost dobře nechápu, proč to nejde udělat úplně jednoduše jako třeba u autonavigace Garmin - zadám ručně souřadnice, napíšu název a uložím...
  • 0
Takos

#1680 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 22:04

Trasový bod si můžeš nakliknout v Mapsource a pak ho do navigace přenést. Výsledek je stejný, GPX se ti založí i když ho uděláš ručně v navigaci. Ale na PC se líp píše. I když na Oregonu se píše líp, než třeba na Legendu. Ale že je to trochu nelogický postup, s tím souhlasím. Ono je těch nelogičností víc. Třeba že když některý bod přeneseš do navigace několikrát (v různých GPX souborech, např. naklikaný z Cachelistu, asi i přes PQ), tak vidíš pořád ten první. To prakticky znemožňuje aktualizovat. Takže to dělám tak, že mám všechno v jednom GPX, z geogetu, a vždycky ho smažu a nahraju celý znova.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama