Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1681 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 6:09

takos napsal/a:
P.S. Dost dobře nechápu, proč to nejde udělat úplně jednoduše jako třeba u autonavigace Garmin - zadám ručně souřadnice, napíšu název a uložím...

Ale ono to pochopitelne jde. V menu mas na to funkci Vytvorit bod (nebo WP nebo jak to mas prelozeny). Tam si zadas jmeno, souradnice, pripadne poznamku a ulozis. Implicitne je jmenem poradove cislo, souradnici aktualni poloha a poznamkou datum a cas vytvoreni bodu.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1682 Fousek.cz

Fousek.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 4:41

Ahoj .Prosím kde najdu hint na oregonu 450 jestli tam vubec je pri dani GPX.A pak nahrál jsem si cestu na kole a uložil.V navigaci ji vidím,ale přes mapsource se me to nestáhne do počítače. Za boha nevím jak na to.Když dám stáhnout ze zařízeni tak se nic nestáhne jen pár bodů. Díky
  • 0
HTC Wildifire LOCUS Oregon 450

#1683 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 5:03

Fousek.cz: Ahoj. pokud je to stejné jako na Oregon 550, tak dej navigovat na geocache a pak to nalezneš pod položkou geocache - zobrazit radu.

Ad cyklotrasa. Nerozumím. Osobně si kreslím cyklotrasy na serveru cykloserver.cz a dám exportovat gpx. To poté bez problému nahraji do zařízení Garmin (do složky GPX). Obdobně to musí být i v MapSource. Pokud nefunguje automatické přenesení, tak použij manuální (uložit gpx - nakopírovat do adresáře zařízení GPX).
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#1684 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 9:30

Fousek: a mas zkliknuty stopy kdyz davas stahovat? :)
  • 0

#1685 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 9:40

ale přes mapsource se me to nestáhne do počítače. Za boha nevím jak na to.Když dám stáhnout ze zařízeni tak se nic nestáhne jen pár bodů. Díky

Do mapsource sa trasy z novych garminov nedaju stiahnut. Pouzi BaseCamp. Ina moznost je ze vyuzijes sluzby mozigo, ktory nacita waypointy a trasu z garmina do jedneho gpx ktoremu mapsource porozumie...Funkciu najdes pod "Rychlymi buttonmi" a "Waypointy+Stopy->gpx->Mapsource"

• 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm

#1686 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 10:00

Ahoj, taky mám jeden postřeh k Oregonu. Mám 550-tku. Když mi při výměně baterek vypadla karta, dal jsem ji zpět. Ale nebyly tam žádné keše - GPX. Párkrát jsem vypnul zapnul a nic - keše nikde a odkaz na GC.com... Po smazání souborů GPX z přístroje bylo vše zase OK. Vím že se toto děje při nahrávání nových kešeí jako GPX - už jsem si zvykl, že musím všechny GPX z přístroje vymazat při každém nahrávání keší. Což na PC není problém, ale pokud by se to stalo (vypadnutí karty) v lese, nebo dokonce na několikadenní akci, tak to by byl fakt opruz:-(( Je to normální, nebo je to specifikum mého Oregonu? P.s. Ty gpx s kešema mám na kartě.
  • 0

#1687 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 10:05

Tak pokud probihala nejaka akce na tu kartu (cteni/zapis), tak se samozrejme muze stat to co si psal. Proste baterie vyjimej tak, abys neposunul tim suplikem :-)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1688 devon rex

devon rex

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 10:27

Já mám GPXka v navigaci (když jsou na kartě tak je pak nečte BaseCamp a špatně se mi plánují trasy), POI a další pak na kartě. GPX fajly normálně přepisuju novějšíma a nikdy se mi nic nestalo.:o
  • 0

#1689 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 10:41

S474N: Super rada, díky:-)))) I když jsem se ptal na něco jiného:-)) Jasně, že na ní nic neproběhlo. Prostě mi vypadla na zem, zvedl jsem ji a dal zpět:-)
  • 0

#1690 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 10:42

když se tohle stane, tak mi vždycky pomohlo zapnout a vypnout navigaci bez karty, pak ji tam vrátit a všechny keše se znova načetly
  • 0

#1691 haleot

haleot

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 11:18

Ahoj. Právě jsem stáhl novou verzi software.
" Software Version 5.00 " Sice nevím jaké jsou změny, ale věřím, že vše jen k lepšímu :D
  • 0
Garmin Oregon 450t PRO Garmin GPSMAP 60 CSx Samsung i9100 Galaxy S II

#1692 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 11:19

jdu to zkouknout :) diky za echo EDIT: aha, ty mas 450...tze pro x00 to nebude...
  • 0

#1693 Tomaaas

Tomaaas

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2011 - 22:25

Mám problém, při aktualizaci firmware přes web updater se mi vždy po naskočení GPS zobrazí ověřování aktualizací, ale vždy se zasekne na jednom procentu a GPS pak nenaskočí. Když smažu GUPDATE.GCD, vše jde jak má, ale Oregon je na staré verzi. Pro úplnost mám verzi 3.71 beta. Nevíte někdo co s tím??
  • 0
Vložený obrázek

#1694 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2011 - 22:33

3.71 je už dost stará, zkus upgrade po menších skocích (3.80, 3.90 atd...)
najdeš je tady
  • 0

#1695 DittmannCZ

DittmannCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2011 - 10:48

jakou byste doporučili pro O550 ochrannou folii? nalepil jsem jednu co jsem vyhrabal v archivu a stojí za kulové....
  • 0
DittmannCZ

#1696 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2011 - 11:13

DittmannCZ napsal/a:
jakou byste doporučili pro O550 ochrannou folii? nalepil jsem jednu co jsem vyhrabal v archivu a stojí za kulové....

Taky jsem používal nějakou obyčejnou, ale brzo se poškrábala.
Teď už mám 1 rok ZAGG Invisible Shield pro OREGON
a jsem nadmíru spokojen.
Je sice trošku dražší, ale stojí za ty prachy.
  • 0

#1697 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2011 - 11:31

DittmannCZ napsal/a:
jakou byste doporučili pro O550 ochrannou folii?

Zkoušel jsem několik typů a nějakou chvíli používal i vychvalovaného ZAGGa. Nic proti němu, ale bylo to jak u známého vtipu o lízání medu přes sklo. Nevyhovuje mi jeho měkkost a lepivost na prst při posouvání mapy a v menu. Nakonec jsem skončil u tvrdé folie z screenprotector.cz typ určený pro navigace. Nemají sice rozměr přímo na Oregona, ale to jsem řešil obkreslením tvaru okna v CADu a po vytisknutí vystřižením tvaru. Šablonu lepím na krycí folii, aby se při stříhání neposouvala. Folii lepím pod vodou (povrch displeje je třeba důkladně omýt jarem a opláchnout vodou, aby na něm nezůstala žádná smítka). Výsledek je perfektní, odolný a prst klouže lépe než po originálním povrchu.
Takto jsem nalepil několik navigací a všichni jsou spokojeni (zvlášť ti, co zkusili ZAGGa)
  • 0

#1698 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2011 - 12:46

Zkoušel jsem obě, tvrdou noname a ZAGGa. Ten povrch je hodně rozdílný, ovládání prstem jde lépe na té tvrdé, ale já po té folii spíš jezdím nehtem nebo tužkou a pak je ovladani u ZAGGa uplne v poho. Tu tvrdou folii jsem měl ale za chvilinku poškrábanou, od nehtu, karabiny atd. a byla zralá na výměnu, ZAGG zatím drží. ZAGG jsem pořídil za 190 korun (počkal jsem si na slevu 50%) a je možné ji při poškození bezplatně (za poštovné) kdykoliv vyměnit. Koukni na forum, je o tom tady vlákno.
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#1699 DittmannCZ

DittmannCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2011 - 13:19

no prave, ja po tom rejdim nehtem....koukal jsem na sunnysoft a alzu..
  • 0
DittmannCZ

#1700 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 968 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2011 - 21:24

jo zagg je takovej gumovej, ale je to o zvyku.. jinak na ebayi se da objednat folie totozna se zaggem, jen neni v honosny ultraprisny krabicce, a tenkrat jsem za ni dal asi 120kc a mam ji na oregonu uz mozna takovy tri roky bez jediny znamky osoupani
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka