Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1701 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 17 September 2011 - 21:37

Tvrdou folii poškrábanou nehtem? No to musela být kvalita! Já mám tu svoji tvrdou na Oregonu rok a taky není poškrábaná. Navíc je oproti Zaggu matná a rovná a to mi také více sedí.
  • 0

#1702 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 17 September 2011 - 21:48

Měl jsem nějakou obyčejnou folii. Ale po několika měsících "zašla", což bylo na škodu hlavně na sluníčku a světle. Každé ztmavení je na škodu:-(( Pak jsem dal Zagg. Jsem spokojen. Ale je měkká, ale propiska na ní píše (hodně) a nejde smazat na místě:-(( Po otření benzínem je ale jako nová! Ale už používám jen obyč tužky:-)) Ťukám na ní nejvíc tou tužkou, nebo prstem. Ta obyč folie byla asi tvrdá, propiska na ni moc nedržela a šla hned smazat prstem:-)
  • 0

#1703 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2011 - 20:02

chlapy chci koupit 450 PRo ale potřebuji to na splátky. Nevíte spolehlivý obchod- I třeba eshop. Je mi to celkem jedno. Jen pokud možno bez navýšení. Díky určitě někdo poradíte.
  • 0

#1704 cufik_team

cufik_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2011 - 20:29

chlapY tady asi žádní nebudou, možná že chlapi by se našli. Na splátky se dá pořídit třeba na alze, czc, sunnysoftu. Bez navýšení nevím, nevím.
  • 0

#1705 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2011 - 20:40

ČEČE nedělej si srandu. Celý den se musím v práci soustředit, abych psal super perfektní dopisy. Tak už mi mozek vypnul asi to dělá i ti pivko. Jinak díky za návrhy. Asi s tím nikdo moc zkušenosti nemá že?
  • 0

#1706 cufik_team

cufik_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2011 - 20:59

Teď na co konkrétně se ptáš? Na nákup na splátky nebo na nákup u zmíněných e-shopů? Samotný nákup jako takový by měl být bez problémů, patří řekněme k osvědčenějším. Splátky a případné navýšení si musí každý zvážit sám. Stejně jako případnou reklamaci na e-shopu. Kdesi jsem zahlédl něco o problematické reklamaci vzhledem k nějaké specifické závadě. Nějak nepochopili, co je reklamováno, nebo jak to bylo. A byla snaha vrátit přístroj zpět zákazníkovi i se závadou. No musel bys pohledat, nemám po ruce odkaz.
  • 0

#1707 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 20 September 2011 - 21:13

Ne ne, hledám eshop , případně kamenný obchod pro koupi na splátky. Prostě krám který má dobré reference a lze nakupovat rozumně na splátky. Bohužel hotovost nemám.
  • 0

#1708 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 21 September 2011 - 6:47

http://www.sunnysoft...-microsd-1.html

Na místě zaplatíte pouze 674 Kč a pak 10 splátek po 674 Kč. Tzn. celkem zaplatis 11x 674 = 7414 Kc.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1709 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 21 September 2011 - 8:26

To by bylo fajn, jen jsem z Ústí n/L a pobočka je někde v :)) myslíš , že to jde udělat eshopem?
  • 0

#1710 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 21 September 2011 - 13:54

Má někdo ještě nápady?
  • 0

#1711 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 21 September 2011 - 21:01

No nic chlapy koupil jsem na czc.cz doufám, že budu schopen splácet
  • 0

#1712 DittmannCZ

DittmannCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 23 September 2011 - 15:12

LOL
  • 0
DittmannCZ

#1713 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 24 September 2011 - 18:07

copak?
  • 0

#1714 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 24 September 2011 - 18:30

Zrejme se smeje tomu, jestli budes schopen to vubec splacet. Tomu se rika opravdova "financni gramotnost". :)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1715 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2011 - 14:33

TO VÍŠ...) no jo jsme 2 jedná práce. Penízků málo a na kešky se chodí snad furt,... to mě nyní finančně sosa nejvíc:)) a prej příroda:)
  • 0

#1716 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2011 - 15:14

Ahoj, mám ještě poslední dotaz. Dejme tomu ze mam garmina s mapou topo 2011 pro a nainstaluji jej do garmina. Pak si stáhnu ops mapy a pak jiné jiné až jich budu mít třeba 10 v map source. Připojím garmina a budu chtít mapy vložit do něj. Jen všude se píše, že mapa která je již instalovaná se přepíše. Bylo by divné, aby se dala zobrazit pouze jedna mapa tak vím, že možnost je jinde. Takže chápu dobře, že mapy se dají instalovat po jedné a musím stále přepisovat soubor, který se přepisuje? Prosím o pomoc a malé vysvětlení. Těch map bych chtěl mít alespoň 5 a pak časem i rastrové... díky
  • 0

#1717 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2011 - 15:25

mapa, kterou kopíruješ do navigace se ukládá do souboru gmapsupp.img, takže ten stačí přejmenovat na libovolný název, nahrát do navigace novou mapu, přejmenovat a tak furt dokola do zblbnutí nebo zaplnění paměti
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1718 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2011 - 15:34

někde jsem ale četl, že pak nejde zakázat , neboli respektive, proč autor článku níže, to nenapíše rovnou? Je to pak problémové? Nebo v tom není žadný háček? Zařízení - složka Garmin: gmapbmap.img gmapprom.img gmapsupp.img SD karta - složka Garmin: gmapprom.img (EDIT: nemusí být podporováno) gmapsupp.img Všechny uvedené soubory jsou na sobě nezávislé a GPS přijímač je načte (neplatí ale pro všechny přijímače). Nejčastěji používané mapy tedy můžeme exportovat na paměťovou kartu do souboru gmapsupp.img, a tento soubor přejmenovat na gmapprom.img, čímž máme jistotu, že si jej v budoucnu při exportu dalších map nikdy nepřepíšeme, ať už exportujeme na kartu nebo do zařízení. TIP č.2: V zařízení ponecháme tyto soubory původní soubory: gmapbmap.img – mapa světa gmapprom.img – City Navigator Protože velmi často využíváme mapy TOPO Czech a Atlas 10R, vybereme obě mapy v MapSource a exportujeme do GPS přijímače. Nově generovaný soubor gmapsupp.img přejmenujeme na gmapprom1.img, který nuvi rovněž akceptuje (Edit: kromě nuvi 350). Takže ani jeden z těchto souborů nebude při budoucím exportu dalších map nikdy přepsán. Exportuje se vždy a pouze do souboru gmapsupp.img.
  • 0

#1719 Bombis-27831

Bombis-27831

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2011 - 15:43

Je super, že si to studuješ i jinde, ale tahle alchymie už s "novějšími" firmwary není u novych oregonu nutna. Prostě si soubory s mapama pojmenuj jak chceš. (pisu o tom gmapsupp)
  • 0
Jsem kačer vyžírka a nestydím se za to.

Žáby nelíbám!

#1720 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2011 - 16:09

dobře díky za radu:))
  • 0