Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1721 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2011 - 21:17

Ahojte, nezkoušel někdo narvat do Oregano rastrové mapy z mapy.cz, anebo odvozené cyklomapy (by SHOCART)?
  • 0
Mrkněte na Geocaching v médiích (rozcestník). Třeba Vás něco zaujme :-)

#1722 elmarees

elmarees

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2011 - 21:34

Firestone-: zkoušel :D
  • 0

MTB + Oregon 450 + Nokia N8 s HandyGC

#1723 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2011 - 21:36

Ja som to neskúšal. Ja som ich tam rovno "narval".

Vložený obrázek
  • 0

#1724 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2011 - 9:17

No vida... to vypadá pěkně :) A jak to rychlostně Oregon zvládá? Netrhá se třeba moc mapa během scrollingu?
  • 0

#1725 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2011 - 11:08

Firestone-: Nejenom že to pěkně vypadá, ono to i pěkné je. Jen to pochopitelně není routovatelné.

Osobně používám pouze ortofotomapu při největším rozlišení, když je již Topo czech pro orientaci na nic.

Jinak viz téma, které založil lacop
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#1726 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2011 - 12:02

Díky za link -- to se bude hodit. A co ta rychlost při práci s mapou? Neseká se to? Jede to plynule?
  • 0

#1727 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2011 - 13:07

Mi se při vyšších detailech seká i Topo Czech, tak nedokáži objektivně posoudit :-) U té ortofotomapy je to po zazoomování v pohodě. Mám ale jen malý výsek. Kdo ví, jak to bude svižné v případě např. celého kraje neřku-li celé republiky. Nejlepší bude vyzkoušet :-)
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#1728 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2011 - 15:02

Neseká to. A to mám v Oregone takto celé Slovensko, cca 5 GB dát. Je úplne jedno, či tam máš iba kúsok alebo celé Československo. Rastrová JNX mapa sa skladá z dlaždíc o max. veľkosti 1024x1024 pixelov a Oregon si vždy načíta iba tie dlaždice, ktoré potrebuje zobraziť na displeji.
  • 0

#1729 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2011 - 18:23

Ty JNX rastry mi přijdou dokonce velice znatelně rychlejší než jakákoliv vektorová mapa. (Aspoň v GpsMap62, ale v Oregonu to bude pravděpodobně stejné.)
  • 0

#1730 Firestone-

Firestone-

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2011 - 18:47

Tak to je příznivá zpráva. Rádi bychom totiž přešli na novější HW (jedeme na eTrex Vista HCx), zalíbil se nám nový eTrex 30, ale bojíme se prakticky stejně malého displeje. Takže vymýšlíme co dál a možná budeme muset oželet "chtíč" mechanického ovládání a smířit se s dotykem. I když ty 62 taky nevypadají zle...
  • 0

#1731 yeseteer

yeseteer

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2011 - 11:52

Zdravím, mám Oregona 300 a vyskytl se problém se stahováním nových keší do přístroje. Stahuji ze serveru geocaching.com, až donedávna bez problémů. Nyní když stáhnu novou cash, tak se v navigaci nikde neukáže (ani na mapě, ani v seznamu "schránky s poklady", ani jako trasový bod. Když se pokusím tu stejnou keš nahrát znovu, vyskočí dotaz na přepsání souboru. Soubor tedy v přístroji existuje, ale nikde se v něm nezobrazuje. Setkal jste se s tím někdo, případně nějaké tipy co s tím? díky
  • 0

#1732 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2011 - 13:31

Smaz ty stary(nebo bepotrebny) soubory - oregon ma omezenou pamet na body a zrejme jich tam mas moc, proto novy nezobrazuje
  • 0

#1733 Hedgehog_Family

Hedgehog_Family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 046 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2011 - 15:06

Předem se omlouvám za OT.

yeseteer napsal/a:
...vyskytl se problém... ...stáhnu novou cash... ...nějaké tipy co s tím? díky

co s tím? - předně česko-anglický slovník
cash = hotové peníze, hotovost, pokladna
cache = úkryt

Není zač.

A jinak, to promazání paměti je správná rada. Stažené keše se ukládají do složky Garmin, podsložky GPX.
  • 0

#1734 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2011 - 20:08

Ahoj mám postřehy 2 a potřebuji znovu ovšem již s něčím jiným poradit. První věc je, že když zapnu garmina, tak pokaždé najednou všechny 3 may ... topo cyklo atlas, což hodně spožduje následné načítání map a jejich vykreslování. Vždy zákížu, ale zapnu a je to to samé. A druhá věc. Příklad jdu na multinu. Kliknu a dojdu na první stage .. přečtu listing a jdu na první stage přez weipointy.. dlouho mi trvalo, jak to udělat co nejjednoduší .. no.. nějak jsem vymyslel zlatou střední cestu, ale pok nevím jak jednoduše opět přešíst listing a jít na další stage a tak a tak a tak... musím se pokaždé vrátit do hl. nabídky a stále tak. Myslel jsem, že multina bude mít snadné přepínání stage, nebo okolních bodů včetně parkovišt, ale to hledání je prostě na houby. Z mapy je strefit se trochu problém... a nají první stage a druhou a třetí ,... je až na dost pokusůů... má někdo rady?
  • 0

#1735 cufik_team

cufik_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2011 - 20:29

My nerozumela tvoje rec. Musela upresnila. ;) Jinak pokud potrebujes cist listing multiny mezi navigaci na jednotlive jeji stage, tak tam se komplikovanejsimu prepinani vyhnout neda. Listing se da cist skutecne jen u kese, ke ktere je probiha aktivni navigace. Pak se navigace na kes musi vypnout a zadat nova na zvoleny bod.
  • 0

#1736 devon rex

devon rex

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2011 - 21:06

Při navigaci na cache můžeš dát volbu "Další stage" a zadat souřadnice - listing je pak pořád dostupný.
  • 0

#1737 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2011 - 22:02

Tohle mě štve taky. Waypointy se (podle mě) chovají jako normální trasové body, které s keší nemají nic společného. Když na ně chci navigovat, musím zrušit navigaci na keš. Ten fígl s Next stage a ručním přepisováním souřadnic by asi fungoval. Zatím jsem to nepotřeboval, stage byly blízko a tak jsem se na ně navigoval očima, nebo naopak, souřadnice byly jen v listingu a waypointy chyběly, takže to jinak než přes next stage nešlo. Ale nedělám něco blbě? Nedá se jít multina po stagích a přitom pořád vidět listing? Ale já vlastně už waypointy zrušil a dal jsem je jako POI, takže tím je rozhodnuto. Ale kdyby to šlo, tak bych alespoň SoM a QtA v GPX nechal.
  • 0

#1738 devon rex

devon rex

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2011 - 22:38

Když je dobře napsaný listing - tedy popisek co dělat u jednotlivých stageí a ne jen v "hlavním logu", tak je to navigování přes POI naprosto v pohodě. To dělení na WP a "poklady" mě taky vadí, ale nenaděláš nic o)
  • 0

#1739 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 6:07

aha chlapy, to jsem potřeboval slyšet, takže na houby no. A ty mapy? Nevíte?
  • 0

#1740 cufik_team

cufik_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2011 - 7:34

Tím myslíš, že i když mapy v profilu vypneš, tak po novém spuštění GPS se ti automaticky zapnou?
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama