Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1741 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2011 - 7:37

Ano přesně tak:)
  • 0

#1742 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10144 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2011 - 8:44

Tak jeste zkus vypnout mapu v profilu, prepnout na jiny profil, pak prepnout zpet. Mas ji zapnutou? Pokud ano, tak jakou verzi firmwaru pouzivas? Neni cas aktualizovat?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1743 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2011 - 12:05

všechno zjístím až přijdu z práce. Koupil jsem ho v sobotu, tak snad nová verze... i když mi to novou aktualizaci nabízí ale docela se toho bojímm.. nechci ho pak reklamovat..:((
  • 0

#1744 cufik_team

cufik_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2011 - 13:01

Nového firmware bych se u Garmina nebál. To není důvod k nepřijetí reklamace. Upgrade je volně dosažitelný přímo z jejich stránek. Není to žádná výhradně servisní záležitost.
  • 0

#1745 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2011 - 13:19

to já vím, jen kdyby se to podělalo, tak .. :( jinak co to přesně spočívá? Je někde napsáno čsjky co to opravuje? a jak to provést? Já instaloval firmwery na telefonu... ale to bylo celkem lehoučké a pak jednou se sekl a bylo:(
  • 0

#1746 Hedgehog_Family

Hedgehog_Family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1046 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2011 - 14:12

Pokud je firmware oficiální a vydaný výrobcem, samozřejmě záruku na přístroj nijak neovlivňuje.
  • 0

#1747 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2011 - 16:16

už vše OK jedna mapa nahraná 2x dělá divy:))
  • 0

#1748 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2011 - 17:04

Za tvrzení, že updatem firmware neovlivňujeme záruku, bych ruku do ohně nedal. Např. u telefonů to záruku výrazně ovlivňuje :-) První co je při update firmware napsáno je že výrobce nezodpovídá za případné problémy a že update je na vlastní nebezpečí ;-) Pravda celou licenční smlouvu jsem si nečetl, ale nebyl bych si tím tvrzením tak jistý jako ježkovic :-) Ale to je již trochu OT
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#1749 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2011 - 17:10

No já jsem i dneska aktualizoval. A vše OK aspoň myslím. I když žádné estetické změny jsem nenašel. A kde se dá najít co update opraví. Nyní mám verzi 5.0 :)
  • 0

#1750 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2011 - 17:17

skurakai napsal/a:
Za tvrzení, že updatem firmware neovlivňujeme záruku, bych ruku do ohně nedal. Např. u telefonů to záruku výrazně ovlivňuje :-)

Opravdu a u jakych telefonu to plati?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1751 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 13 October 2011 - 10:52

To muze platit tak mozna u neoficialniho firmwaru. A to jeste jen v pripade, kdy ti nekdo dokaze, zes ho tam fakt nahral...
  • 0

#1752 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 14 October 2011 - 10:56

Asi mám opravdu přiblbý dotaz, ale kurňa jak si uložím do Oregona finálky mysterek tak, aby mi tam vydržely? Umím to pouze pře ener next stage, ale to po vypnutí zmizí. Ne že bych toho měla tolik vyluštěno, ale ráda bych to taky někdy odlovila ;) Díky za rady
  • 0

#1753 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 14 October 2011 - 11:18

Mozna zacni pouzivat Geoget. Jinak takhle rucne, jak to chces, tak leda jako Waypointy, ale v tom budes mit strasnej bordel.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1754 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 14 October 2011 - 11:22

Eeech... prostě si založ waypoint, ne? nebo to myslíš nějak jinak? - nejsnáž snad označit místo, kde stojíš a pak upravit - polohu, název, ikonu... Do O550 by to šlo fikaně i tak, že ten WP založíš ofotografováním listingu.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1755 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8814 příspěvků(y)

Publikováno 14 October 2011 - 12:48

V geogetu je to jednoduché, prostě si přidáš další waypoint, nazvaný Final location a při exportu do navigace ti to přesune ikonu na tento nový final. V cachelistu (greasemonkey makro do GoogleChrome) lze vše editovat, takže můžeš u vyluštěné keše upravit souřadnice. Ale narazíš na problém s několikanásobným přenesením do navigace - ukáže se ti jen první, takže pokud už to tam máš přeneseno, po úpravě změnu neuvidíš, musíš smazat to původní GPX. Nebo jak už bylo řečeno, založ si tam ručně trasový bod, uprav mu souřadnice, ikonu, název a poznámku. Ale dávej tomu názvy takové, ať to pak najdeš.
  • 0

#1756 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 14 October 2011 - 16:15

mpik napsal/a:
V geogetu je to jednoduché, prostě si přidáš další waypoint, nazvaný Final location a při exportu do navigace ti to přesune ikonu na tento nový final.

V cachelistu (greasemonkey makro do GoogleChrome) lze vše editovat, takže můžeš u vyluštěné keše upravit souřadnice. Ale narazíš na problém s několikanásobným přenesením do navigace - ukáže se ti jen první, takže pokud už to tam máš přeneseno, po úpravě změnu neuvidíš, musíš smazat to původní GPX.

Nebo jak už bylo řečeno, založ si tam ručně trasový bod, uprav mu souřadnice, ikonu, název a poznámku. Ale dávej tomu názvy takové, ať to pak najdeš.

Aha, tak v tom je asi ten problém. Myterky už tam mám, teď jsem si z GG vyexportovala finale, ale v gps to nevidím. Takže musím nejdřív smazat ty původní mysterky. To je tedy opruz:( To si snad radši budu nosit papírky s finálkama:) ADíky za radu
  • 0

#1757 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 14 October 2011 - 20:05

dnes vysla verze 5.10. Doporucuji na ni neupgradovat. Pri kazdem zapnuti mi to loaduje gpx soubory znova.
  • 0

#1758 DittmannCZ

DittmannCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 16 October 2011 - 18:26

Pozde...potvrzuji ze to pokazde loaduje..humex
  • 0
DittmannCZ

#1759 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8814 příspěvků(y)

Publikováno 16 October 2011 - 20:51

Ten problém se zobrazováním jen první keše nahrané přes GPX jsem vyřešil tak, že jsem všechna GPX smazal (jen keše, jsou tam i trasové body, stopy - to vše jsou taky GPX). A generuji si to přes Geoget všechno vždy znovu. Mám to v jediném GPX. Poprvé po zapnutí se to startuje dlouho, ale pak už to jde rychle (pozor, neupgradovat na firmware 5.10, to loaduje pokaždé všechno znova, snad to brzy opraví). A už jsem při tom vyřešil i omezení v počtu waypointů (max.2000), exportuju to bez nich a pak ještě jednou vše jako POI. Na POI se blbě naviguje, ale na waypointy u keší taky, úplně stejně blbě. Takže je to jedno, ale POI body omezení nemají. A co se týče finálek, v geogetu se dá přidat vlastní waypoint, a pokud se jmenuje Final waypoint, tak exportní makro ho vyexportuje jako krabici a z původních výchozích souřadnic udělá Start waypoint. Stojí za to se geogetem prokousat, je to dobrý program.
  • 0

#1760 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 17 October 2011 - 7:39

mpik napsal/a:
A co se týče finálek, v geogetu se dá přidat vlastní waypoint, a pokud se jmenuje Final waypoint, tak exportní makro ho vyexportuje jako krabici a z původních výchozích souřadnic udělá Start waypoint. Stojí za to se geogetem prokousat, je to dobrý program.

Díky za radu, v geögetu finálky mám, mám je vyexportovaný i do gps, ale nejsou vidět, protože tam mám stažená i PQ, kde jsou úvodky. Mám v úmyslu se začít gg prokousávat za dlouhých zimních večerů a asi budu taky všechno stahovat do gps přes něj.
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama