Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#141 CyberTracer

CyberTracer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2008 - 20:34

Vancosi napsal/a:

CyberTracer napsal/a:
Můžete mi prosím poradit jak nastavit v Oregonu (pokud mám současně nainstalované CZ Topo 2 a Atlas 7 NT), aby jako první mapová vrstva byla topomapa a až pod ní Atlas 7 NT? Několik měsíců mi to takto fungovalo, ale potom Oregon nějak vykolaboval a bylo nutné nahrát znovu FW. Nyní je vše ve stavu jako před kolapsem, ale ty mapy se prostě zobrazují tak, že jako první se zobrazí Atlas 7 NT a TOPO až pod ní. Pokud znáte nějakou fintu budu velmi vděčný. Díky.

Používej profily. Pro "auto" nastav jen Atlas 7 a ostatní vypni, v profilu "geocaching" nech zapnutou jenom topo mapu. Tedy nevím jestli poslední FW neudělal v těchto nastaveních bordel, nekteré nastavení v profilech si totiž Oregon s novým FW nepamatuje.

Děkuju. To jsem samozřejmě ze začátku kdysi dávno takhle používal, ale poté jsem zjistil, že je možné mít automapu s vrstevnicema a dalšíma podrobnostma, tak jsem si zvyknul používat obě současně. Profily používám, mapy mám v profilech nastavené stejně, ale v ostatních nastaveních se to samozřejmě liší.
  • 0

#142 CyberTracer

CyberTracer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2008 - 13:20

Mohl by mi prosím někdo s Oregonem, kdo používá současně mapu Atlas 7 NT a TOPO 2 (nebo to prosím jen na chvíli takto zkusil - mít aktivovanou současně TOPO a Atlas 7) napsat, zda bude mít jako první vrstvu, při tomto nastavení, TOPO nebo Atlas7? Díky
  • 0

#143 Matrix_DC

Matrix_DC

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2008 - 18:28

Pri profilu Geocaching mam zaplou mapu Topo2 Pro tak i 7NT a vzdy mi vyskoci prvni topo2, kdyz prepnu profil treba na auto tak mi zase vyskoci 7NT
  • 0

#144 CyberTracer

CyberTracer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2008 - 18:44

Matrix_DC napsal/a:
Pri profilu Geocaching mam zaplou mapu Topo2 Pro tak i 7NT a vzdy mi vyskoci prvni topo2, kdyz prepnu profil treba na auto tak mi zase vyskoci 7NT

Děkuju moc za reakci. Tak přesně takhle jsem to měl taky, ale potom Oregonu "ruplo v bedně" a poté co se sám po výměně baterek zresetoval, tak ačkoli profily nastavím, tak jako to bylo původně, tak mám vždycky nahoře Atlas 7NT. Byl bys prosím tak moc hodný a poslal mi ty tvoje profily. Profil Geocaching a Automotive? Měly by to být soubory Automotive.gpf a Geocaching.gpf. Díky
  • 0

#145 Matrix_DC

Matrix_DC

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2008 - 18:56

Tady jsou snad ti to k necemu pomuze... http://uloz.to/933054/Profiles.zip
  • 0

#146 CyberTracer

CyberTracer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2008 - 19:13

Matrix_DC napsal/a:
Tady jsou snad ti to k necemu pomuze...
http://uloz.to/933054/Profiles.zip

Děkuju moc. Tak jsem to zkoušel a stále mám v profilu Geocaching horní mapu Atlas 7...nevím, nechápu to...
  • 0

#147 kires

kires

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2008 - 20:08

Ahoj, vite nekdo o zpusobu jak na oregonu změnit černou linku, která zobrazuje prošlou trasu, na neco rozumneho?? diky za tipy
  • 0

#148 ukebanjoist

ukebanjoist

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2008 - 22:16

kires napsal/a:
Ahoj, vite nekdo o zpusobu jak na oregonu změnit černou linku, která zobrazuje prošlou trasu, na neco rozumneho?? diky za tipy

Podle mne se dá zobrazování prošlé trasy vypnout, i když se dál ukládá. Změnit barvu lze až u prošlé trasy, kterou jsem si uložil. Nemám teď možnost to doma vyzkoušet, ale snad si oregon pamatuje poslední změnu barvy a používá ji pak aktuálně.
  • 0

#149 vancosi

vancosi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 290 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2008 - 22:33

S posledním firmwarem došlo k tomu, že nastavení v různých profilech si přístroj nepamatuje nastavení. Myslím že pořadí mapových vrstev s tím bude souvistet. Dřív nebyl s profilama problem, ted jsou nepoužitelný. Doufám, že to brzo opravěj. :(
  • 0

#150 reidy

reidy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2008 - 12:31

Nevíte, dají se v Oregonu najít bankomaty? U Visty HCx to v nabídce bylo. Díky
  • 0

#151 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 20:35

Nevíte někdo jak se dají vymazat z oregána body v položce "naposledy nalezené".Ať V přístroji nebo v PC?Díky za radu.
  • 0

#152 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 22:14

Prosím zkušenější majitele Oregána o radu s barometrickým výškoměrem. I během nečinnosti, v klidu v místnosti neustále mění - několikrát za sekundu - nadmořskou výšku +/- 1 metr. Výsledkem této činnosti je změna datového pole "celkový výstup" po několika minutách nečinnosti GPS na stole až o desítky metrů. Konkrétně za 8 minut "nastoupala" GPS 20 metrů. Není v menu nějaké nastavení pro utlumení takové činnosti? Mám pro porovnání vedle položen starší cyklotachometr se stejným typem barometru a ten se ani nehne. Na našem předchozím přístroji 60CSX pracoval výškoměr také dobře. (Nainstalován máme FW 2.60). V praxi to pak vypadá, že po výstupu na kopec výšky 800 metrů nastoupáme metry odpovídající Sněžce. Vlastní údaj o změřené nadmořské výšce a převýšení je správný, problém dělá pouze ona neustálá oscilace.
  • 0
HP iPAQ 214 (32GB SDHC+32 GB CF), GPS - QStarz Q1000X, BeeLineGPS. OziExplorerCE. Při cyklotoulkách navíc Asus eee901 (256GB SSD). Manuál OziExplorerCE

#153 PLAJ family

PLAJ family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 104 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2008 - 22:29

sekator napsal/a:
Nevíte někdo jak se dají vymazat z oregána body v položce "naposledy nalezené".Ať V přístroji nebo v PC?Díky za radu.

zde: \Garmin\geocache_visits.txt
  • 0

#154 Zdenekul

Zdenekul

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2008 - 20:38

Vlastním Oregon 300 a jako začátečník mám zajímavý problém.Znám souřadnice místa kam se chci nechat navigovat ale vůbec nevím jak jednoduše je do přístroje zadat.Něco málo tady o tom bylo řečeno,mělo by to jít přes trasové body.Poradí někdo co nejjednodušší postup.Děkuji.
  • 0

#155 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2008 - 20:57

Oznacit tras.bod,ulozit a upravit,zmenit nazev,zmenit pozici,popr.zmenit symbol atd.potom v te same nabidce sjet sipkou dolu na "zobrazit mapu"a "jet"
  • 0

#156 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2008 - 21:00

Treba takto: cudlik Oznacit polohu, Ulozit a upravit, upravit na prislusne souradnice, zapamatovat si cislo/jmeno waypointu, vratit se do zakladniho menu, cudlik Kam vest, Zvolit novy cil, Waypointy, najit ten zadany a muzes jit. Nebo na mape najit primo ten spravny bod, klepnout na nej, pak klepnout na to horni pole, ktere se objevi a na Start.
  • 0

#157 Zdenekul

Zdenekul

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2008 - 21:11

Díky moc za rychlou reakci.Osobně si myslím že takové zařízení mohlo disponovat přímo aplikací k tomuto účelu ale budiž asi by to lidičky moc nevyužívali stejně jako rybolov:)
  • 0

#158 pitovo

pitovo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2008 - 21:12

no nevim... nejjednodussi mi prijde : Kam vést? - souradnice tedy aspon ja to tam tak mam...
  • 0

#159 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2008 - 21:35

jo, mam taky, jen zalezi na tom, zda chci souradnice zachovat pro budouci pouziti, to ja prakticky vzdy. Ale mas pravdu, toto je jednodussi. Otazka znela jak, nikoli jak a bych je mel ulozene.
  • 0

#160 George0160

George0160

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 18:14

zdravim poradi mi nekdo(zacatecnik) jak dostat kesky i s listingem do Oregana ,mam MOZIGo , ale nejak moc chytry s toho nejsem a tady v diskusi sem neco malo precetl, ale nepomohlo to . Moc dik;) kontakt 286978882 Jirka
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama