Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody
Publikováno 07 listopad 2011 - 0:33
Exporty: GPX Garmin, POI Garmin, CSV Configurable, KML pro Google Earth a iGO8, Kešovadlo
Další: MagicImageSorter
Publikováno 07 listopad 2011 - 2:51
Citecka napsal/a:
Ta jedna už mě netrápí - jen by bylo lepší vědět, proč. Už je odlovená. Jo, jestli se to bude opakovat, bude problém.
Ale co to opakované samovypínání? Zpozoroval to taky někdo?
No mě se párkrát stalo, že jsem u Oregona 550t -tuším v mapě- klepl do displeje a vypnul se. Netuším proč. Od té doby nic. (ťuk,ťuk na dřevo). Ale řekl bych, že to možná opravil upgrade... těžko říct. :-/
Publikováno 07 listopad 2011 - 10:28
Citecka napsal/a:
Našel jsem jednu keš - GC2JRWJ - po nakliknutí na ni na Oregonu na mapě na ni mohu navigovat, mohu zapsat log i přečíst hint, ale při pokusu o přečtení listingu mi zobrazí jen název keše, prázdnou obrazovku a Oregon zatuhne - pomůže jen vyndat baterie.
Stalo se to ještě někomu? Co s tím, co mám čekat?
+ Rufuc : sekání GPS - ano stalo se mi to samé, cca v srpnu. Několikrát. Na O450. V té době jsem to zkoušel na FW 4.80 a i zpětně na 4.50. Dělalo mi to na obou FW. Málem letěla do koše, dost mě to venku sejřilo. FW aktualizuji. Nestalo se, že by se mi GPS vypla ale listingy ani hinty nezobrazovala. Dělala to tak nějak nevyzpytatelně. Po prvním zadrhnutí venku jsem večer při přípravě nahrál z GG stažené kešule (tak do 50ti ks). Pustil jsem GPS, zkusil navigovat na pár keší, listingy a hinty OK. Druhý den ráno navigace na první keš OK a všechny další keše už se při pokusu o čtení listingů nebo hintů sekaly. Pak jsem zase zažil jiný den, že některé kešule to sekaly a jiné ne. Od té doby jsem nejdřív přeformátoval svoji původní kartu 2GB, potom i vyměnil kartu za větší a mám poslední FW. Zatím jedu bez sekání ale pocity při pokusu o zobrazení listingu mám vždycky smíšené... Řekl bych, že strukturou gpx souborů to nebylo. Když jsem to testoval tek jeden soubor, který se mi sekal tak tenkrát po formátu karty třeba cvičně zase chvíli fungoval. Zpětně zatím nedokážu říct, kde byl zakopaný pes. Řekl bych že si ze mě O450 dělal srandu.
Publikováno 07 listopad 2011 - 10:53
cufik_team napsal/a:
... Řekl bych že si ze mě O450 dělal srandu.
Jo, to bude vono. Tomu bych nakonec tak nějak věřil nejvíc
POI. To mě nenapadlo. Jsem to kus vola Mám pod tím od kohosi věnované nové vygenerované POI Čech a ono to možná bude natolik čerstvé, že tam i ta Žába bude. No jo. Myslet, až pak psát.
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 07 listopad 2011 - 10:55
Publikováno 07 listopad 2011 - 11:04
Je. Při scrollování se občas zaškobrtne jako by načítal další kousek, ale zobrazil mi i ten nejdelší listing celý. Jestli je tam nějaký limit, tak jsem ho zatím nenašel.Citecka napsal/a:
Jiný dotaz: mpik mi psal, že snad novější upgrady FW umějí přečíst už i dlouuuuhééé listingy AŽ DO KONCE. To už by důvod k updatu byl.
Je to pravda?
Publikováno 08 listopad 2011 - 6:52
Publikováno 08 listopad 2011 - 7:31
Smrk napsal/a:
jaký je rozdíl mezi mapou Topo Czech a Topo Czech PRO?
Myslím že v PRO jsou vidět například i průseky v lese. Prostě je podrobnější
Publikováno 08 listopad 2011 - 7:39
Publikováno 08 listopad 2011 - 9:47
Publikováno 08 listopad 2011 - 9:52
balin napsal/a:
aká je vlastne v O550T mapa?
oblasť Dunakiliti: dunajské ramená vôbec nie sú zakreslené, vodné dielo tak isto a to tam je aspoň 20 rokov. V okolí Rajky je len časť dunajských ramien, lesné a polné cesty tak isto chýbajú a to ich CN2006 pozná. Vyskúšal som profil Geocachin a Rekreačný, podla všetkého profil na zobrazovanie máp nemá vplyv. Mapy mám nastavené tak ako dodal garmin, všetko aktiv.
Ta globální mapa je určena jen na hrubou orientaci, Čekám od ní že mi ukáže kterým směrem jít ale tím to asi tak končí. Třeba v Mongolsku zaplaťpánbůh za ni. Taky nemůžeš ve 3 gigách chtít celý svět v 1:25000 (to je tak německo max.) :D
Publikováno 08 listopad 2011 - 11:20
predpokladal som, že tam budú aspoň základné veci: bežné lesné cesty a pod. Kupoval som hlavne kvôli zahraničiu. V IT napríklad sú velmi zle značené turistické chodníky ak vôbec sú. Kúpil som si tam dokonca turistickú mapu ale vyzeralo to ako stredoveká mapa, v podstate nepoužitelné. No budem asi nútený dokúpiť ďalšie.Ta globální mapa je určena jen na hrubou orientaci, Čekám od ní že mi ukáže kterým směrem jít ale tím to asi tak končí. Třeba v Mongolsku zaplaťpánbůh za ni. Taky nemůžeš ve 3 gigách chtít celý svět v 1:25000 (to je tak německo max.)
Publikováno 08 listopad 2011 - 11:22
Publikováno 08 listopad 2011 - 11:46
petulinka1 napsal/a:
nebo nic nekupuj a pouzij OpenStreetMap...
Samozřejmě. Taky si všimni Petulinky podpisu.
Anebo zadej do googlu rapidshare garmin maps... nebo tak něco.
Publikováno 08 listopad 2011 - 11:50
http://www.wanderrei...e/garmin_de.php
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 08 listopad 2011 - 20:22
Publikováno 09 listopad 2011 - 14:54
Publikováno 09 listopad 2011 - 15:00
Publikováno 09 listopad 2011 - 21:00
Publikováno 12 listopad 2011 - 20:53
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů