Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1841 elmarees

elmarees

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2011 - 12:42

Právě ten pás se prodává samostatně a je u něj uvedena kompatibilita i pro Forerunner.

"Snímač tepové frekvence pro ForeRunner, Edge, Oregon, Colorado, Dakota20"

Nechtělo se mi dávat 1500,- za ten pás, ale 2000,- a budu mít i hodinky...to je super.

EDIT: tady je pěkná recenze (dražší verze s krokoměrem atd.) http://www.dcrainmak...w-in-depth.html

EDIT 2: nebo rovnou za 3300 kč s krokoměrem, premium snímačem tepu a USB ANT rozhraním do PC
http://www.profizona...0-man-blue-soft
  • 0

MTB + Oregon 450 + Nokia N8 s HandyGC

#1842 MichaEli

MichaEli

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2011 - 16:47

ja jsem mel pujceny tepovy pas garmin k hodinkam forerunner 305 a jeho sparovani s oregonem 300 nebyl problem. Pri behu se pak tepovka zobrazovala soucasne na oregonu i hodinkach (pas k 60 by mel byt stejny), takze bych do toho byt tebou sel :-)
  • 0

#1843 elmarees

elmarees

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2011 - 17:49

super! Díky moc...šel bych dotoho ikdyby se to nezobrazovalo součastně, protože ty hodinky toho uměj daleko víc! teď se ještě musím poradit s Ježíškem...jestli ty základní jen s tím sním. tepu nebo rovnou s ty s krokoměrem a USB ANT přijímačem...:o
  • 0

MTB + Oregon 450 + Nokia N8 s HandyGC

#1844 trefcz

trefcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2011 - 22:09

Chtel bych se zeptat, k cemu je v nastaveni oregonu moznost vybrat si jednotku teploty vzduchu??
  • 0

#1845 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2011 - 22:12

Spíš k čemu je měření teploty vzduchu, když to nosíš v kapse, nebo když ti na to svítí sluníčko. Ale jednotky tam budou asi proto, že Američani používají jinou stupnici, °F. EDIT: Nedalo mi to a Oregona jsem zapnul. Opravdu je tam jen teplota vody. Čidlo nemám a nikdy mě nenapadlo to používat, tak jsem si vůbec nevšiml, ž to není teplota vzduchu.
  • 0

#1846 trefcz

trefcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2011 - 22:18

On tam nekde oregon ma teplotu? Jako aby sla nekde zobrazit na display a videt? Ja ho v kapse nenosim. Ale nemuzu tam prave nic najit, ale nudil sem se a brouzdal v menu a zjistil ze tam je moznost formatu teploty, ale nevim jak ji nejak zobrazit.
  • 0

#1847 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2011 - 22:26

A opravdu jde o teplotu vzduchu? Ke Garminu se totiž dělají externí čidla pro měření teploty vody. Jediný jiný způsob, jak teplotu zobrazit je servisní menu a na to zas myslím nemá tohle nastavení žádný efekt.
  • 0

#1848 trefcz

trefcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2011 - 22:29

Taky predpokladam, ze to pujde asi jen s nejakym externim zarizenim.
  • 0

#1849 trefcz

trefcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 12:22

Mel bych takovy dotaz ohledne kesek a waypointu v oregonu. Jedna se o to, ze napr. u tradicek waypointy neexportuju, ale u multin a mysterek ano. Problem je v tom, ze napr. stage multiny jsou pomerne v pohode, ale nektere waypointy jsou takova velka modra kolecka a docela prekryvaji kese atp. Rikal jsem si, ze nastavim at se waypointy ukazuji jen od urciteho zoomu, ale problem nastal zase v tom, ze kesky jsou taky v oregonu brany jako waypointy. Mohl by mi nekdo prosim poradit nejake rozumne reseni jak na to vyzrat?
  • 0

#1850 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 16:18

Nepises nic o formatu, v jakem si to nahravas do Garmina. Z tech kolecek usuzuji, ze jako GPX. V tom pripade bych ti poradil, abys WP nahraval jako POI (doporucuju plugin Garmin POI od Medwyna). Pro POI si muzes zvolit sve ikony, treba i jine velikosti (ale ta Medwynova sada je dle meho v pohode). Ja s prekryvanim problem nemam. Ne, ze by se mi nikdy ikony neprekryvaly, ale zase tak caste to neni a pokud k tomu dojde a potrebuji neco konkretniho, tak "vyzoomuju" a podle ikony poznam o co jde na prvni pohled.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1851 trefcz

trefcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 16:57

ano nahravam jako gpx, vim jak nahrat kesky bez waypointu, ale nevim jak pripadne vyexportuji jen waypointy pomoci toho makra EDIT: Delas to tak ze vyexportujes kesky pres makro pro nove garminy potom to same vyexportujes pres poi garmin a pouzijes poi loader pouze na soubor s waypointy??
  • 0

#1852 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 17:15

Makro vetsinou exportuje presne to, co je aktualne v zobrazenem seznamu. Vytvor si filtr, ktery ti zobrazi jen WP a to pak exportuj. (Tedy ony budou zobrazeny i radky s kesi, ale ty budou sedive a jsou tam jen proto, aby bylo jasne, k cemu ten WP patri.) Druha moznost je to Medwynovo makro. Tam je mozne nastavit, aby se kese neexportovaly, ale WP ano. Projdi si jeho nastaveni.
  • 0

GeoGet:

#1853 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 17:20

Jo, takhle na dvakrát (vlastně najednou, přes Combine) to dělám taky. Jen z důvodů, že je omezení na 5000 keší a 2000 waypointů. A waypointů mám už svých zaměřených několik set a nechce se mi je mazat. Přes POI je to v pohodě. Jak exportovat jen waypointy, je jasné. Vyfiltrovat si všechno a ve filtru nastavit "jen waypointy". Kdyby Garmin udělal možnost jít multinu po waypointech (tahle možnost mi dost chybí), musel bych to řešit jinak. Ale neudělal to, na waypointy se naviguje stejně jako na POI body, tak to mám takhle.
  • 0

#1854 trefcz

trefcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 17:40

Tak ted jsem zkusil v poi garmin dat hodnotu 0 na exportovani kesi a vypada to ze vylezli jen waypointy. V konfiguraci gpx garmin staci na prvnim radku dat 0 na export waypointu? nezrusi mi to nejak presun na finalove souradnice??
  • 0

#1855 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 18:11

Nastav si filtr v geogetu, na poslední záložce dej vlevo nahoře "jen waypointy". V tabulce uvidíš jen waypointy. Filtr si pojmenuj a ulož. A až budeš v tabulce vidět to co chceš, dej exportovat všechno přes to poi makro. Pozor, makra jsou tam dvě (vlastně nevím, já mám starou verzi mnohokrát aktualizovanou), vyber to správné, co exportuje všechno. Jmenuje se to poigarmin. A výslednou složku s mnoha podsložkami, kterou to makro udělá, prožeň přes Poiloader do GPS. Já už to neřeším, vše od nastavování filtrů po spuštění Poiloadru jsem nacpal do Combine.
  • 0

#1856 trefcz

trefcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 20:06

Tak nejak to davam dohromady ale narazil jsem na problem, mam nastavene fitry v combine, export gpx pro nove garminy bez waypointu, export waypointu jako poi pres poi garmin. Pres poi loader jsem na pam. kartu nahral poi, vytvorila se slozka POI na karte a v ni soubor. Problem je, ze v oregonu ani na mame ani nekde jinde nemam zadnou ikonu poi nebo neco podobneho.
  • 0

#1857 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 20:14

Poi má ikonu, jakou tomu dáš. V té složce, kde se ti vytvořily ty GPX soubory (kterou pak celou proháníš POIloadrem) by se ti měly vytvořit i ikony, jmenují se stejně jako ty GPX soubory, ale s příponou bmp. Každá složka v POI menu má svou ikonu, jiná na tradičky, jiná na disablované tradičky, jiná na archivované mysterky, atd. A ty ikony jsou menší, neruší. Spíš se podívej, jestli nemáš nastaveno, aby se ti ukazovaly až při moc velkém přiblížení. Já to tak měl a taky jsem se divil, že nic nevidím. Nastav si to (v nastavení mapy) tak na 80 - 300m. Záleží na tobě, při jakém měřítku už chceš POI body vidět.
  • 0

#1858 trefcz

trefcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 20:23

Mam nastaveno automaticky. A waypointy od 800m v oregonu, ale nikde v oregonu nevidim zadne uzivatelske poin nebo neco, kese normalne vidim ale poi body ne. Nahravas si je na kartu pres poi loader nebo ne?
  • 0

#1859 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 20:31

Automaticky znamena, ze je to tusim od 50 metru. Vlastni POI ma samostatnou polozku v menu Kam vest. Podle prekladu je to Extras, POI nebo vlastni POI nebo i neco jineho :-) Ja nahravam POI do GPS, na kertu davam mapy, ... Nahlasil ti POILoader, kolik bodu nahral? Nehlasil nejakou chybu?
  • 0

GeoGet:

#1860 trefcz

trefcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 20:38

Tak uz jsem rozhresil problem, byl v tom ze, ze poi ktere byli na karte oregon nenasel kdyz jsem je dal primo do pristroje tak v pohode. Diky za rady
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Google (1)

Reklama