Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1861 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 20:41

Na karte je musis dat do \Garmin\POI, ne hned do korenoveho adresare karty.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1862 trefcz

trefcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 20:47

Primo tak to tam vytvoril poi loader a nebyli videt, a v menu kam jit nebyla ta moznost uzivatelske poi
  • 0

#1863 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2011 - 21:39

POI jsou v českém překladu Doplňky. Hrůza. Už jsem si to přepsal na POI. Nastavení viditelnosti bylo v Mapa->Rozš.nast.map->detaily, alespoň myslím. Já tam teď mám 500m. Ale jak jsem psal o těch samotných waypointech do POI, já to teď vlastně mám jinak. Do keší jen nenalezené keše bez waypointů (s výjimkou Final waypointu, to dělá exportní makro automaticky) a do POI dávám VŠECHNO. Včetně nalezených. Někdy se to taky hodí, když budeš třeba hledat coin, nebo se budeš chtít podívat na listing nalezené keše. Ty malé otevřené truhličky mi na displeji nevadí a waypointy to k nalezeným neexportuje (pokud si to nenastavíš). Zobrazují se pak na sobě, ale z POI jsou menší ikony a zobrazují se pod kešemi, tak to nevadí. A navíc mám ještě nějaké další POI ze stránky POI.cz, třeba bankomaty.
  • 0

#1864 convert23

convert23

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 168 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2011 - 17:25

Zdravím,poradí někdo jak zformátovat oregona 450...Vadí mi tam nějakej bordel co nevim co je a starý mapy...a rád bych si to celý smazal a pak udělal novou instalaci FW. Pujde to přes webupdater? Nebo budu muset stáhnout někde FW? Popř. kde. A kartu do O450 musim zformátovat do FATu nebo jdou i jiný jako FAT32,NTFS,atd?
  • 0

#1865 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 968 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2011 - 19:17

mam pocit ze jsi nejak mimo.. 1, kartu na FAT, FAT32 je to vicemene fuk.. vsak on ti pocitac sam nabidne fat32 2, nerozumim s tou instalaci FW, firmware neni na karte.. pokud chces poladit GPSku docista docista, tak urcite 100%ne VSE z GPS zazalohovat. pak to delam tak, ze ji zformatuju na fat32 a obnovim jen ten XML soubor ve slozce Garmin.. pak webupdater a doladit si to po svym.. cestina z opengtt atd..
  • 0

#1866 convert23

convert23

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 168 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2011 - 23:00

Přesně to jsem potřeboval vědět. Dík moc
  • 0

#1867 kobowski

kobowski

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 14:02

Ahoj, mám pár otázek k Oregonu: 1) Prohlizim si mapu, mam ji zazoomovanou nekde daleko od aktualni pozice a omylem si tukem na displej zobrazim velky spendlik s cervenou hlavickou - muzu ho nejak smazat (bez toho abych se musel vracet krizkem do aktualni pozice)? 2) V Rezimu GPS - Simulacni rezim - jde nejak zmenit aktualni pozice? 3) Pri navigovani po silnici - jde nejak vypnout horni radek ve kterem jsou textove instrukce? (Pri navigaci po okreskach jsou tam vestsinou instrukce typu z 201215 zahni na 605124) 4) Pri autonavigaci a pouziti Auto Atlas CR 2011 - stava se vam ze Oregon pri navigovani stale po hlavni hlasi v zatackach ze mate odbocit nebo nekdy naopak pri odboceni na vedlejsi silnici to nehlasi a tvari se jako, ze jede porad po hlavni (s Tom Tomem si nepamatuju ze bych mel podobny problem.) Jde s tim neco udelat ? Diky moc za pripadne odpovedi.
  • 0

#1868 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 14:28

kobowski: 1) ten spendlik nicemu nevadi, proste ho ignoruj a posouvej/prohlizej si mapu dle libosti. 2) jak to myslis? Ze by sis nechal odsimulovat trasu z bodu B do bodu C i presto, ze bys byl v bode A? 3) pocet poli, stejne jako jejich obsah si muzes sam navolit v nastaveni. Pripadne na to pole primo klikni. 4) mas zapnute nebo vypnute prichytavani k silnici?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1869 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 14:42

S474N napsal/a:
3) pocet poli, stejne jako jejich obsah si muzes sam navolit v nastaveni. Pripadne na to pole primo klikni.

To je sice fakt, ale to uplně vrchní (které se zobrazuje pouze při navigaci po silnici) je tam natvrdo.

• 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1870 PK500

PK500

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 17:49

kobowski napsal/a:
...2) V Rezimu GPS - Simulacni rezim - jde nejak zmenit aktualni pozice?...

Ahoj, klikni na misto na mape kam se chces presunout a dej "Jed". On se te zepta zda simulovat nebo premistnit. Tak dej premistnit.

jde to i s keskama. Vyber ze seznamu kesku, dej "Jde" a odpovez presunout. A si tam.
  • 0

#1871 kobowski

kobowski

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2011 - 7:52

S474N napsal/a:
1) ten spendlik nicemu nevadi, proste ho ignoruj a posouvej/prohlizej si mapu dle libosti.

2) jak to myslis? Ze by sis nechal odsimulovat trasu z bodu B do bodu C i presto, ze bys byl v bode A?

4) mas zapnute nebo vypnute prichytavani k silnici?

ad 1) Prave ze me vadi :), sice nic nedela, ale prekazi (i kdyz ho dam do rohu, tak furt nejaky misto zabira a taky se zobrazuje k nemu ten horni radek), takze bych uvital moznost se ho nejak zbavit.

Diky odpovedi PK500 me napadlo prohlizet mapu v simulacnim rezimu a kdyz tam dam spendlik, tak presunout aktualni polohu na nej.

ad 2) ne myslel jsem to na co odpovedel PK500

ad 3) mam to zapnute
  • 0

#1872 kobowski

kobowski

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2011 - 8:00

PK500 napsal/a:

Ahoj, klikni na misto na mape kam se chces presunout a dej "Jed". On se te zepta zda simulovat nebo premistnit. Tak dej premistnit.

jde to i s keskama. Vyber ze seznamu kesku, dej "Jde" a odpovez presunout. A si tam.

Diky za odpoved, to je presne co jsem potreboval, bohuzel jsem zjistil, ze mi to funguje jen v nekterych profilech, v nekterych to nic neudela.

Ted to nemuzu dal zkoumat protoze se mi stala takova nemila vec :) v zakladnim profilu mam nastaveny typ pripojeni na Garmin Spanner (abych si mohl vybrat jestli chci po pripojeni USB jen napajeni nebo pripojeni jako disk), jenze jsem se prepnul do profilu Auto kde jsem nastaveni pripojeni jeste nestihl zmenit, takze tam mam pripojit jako sitovy disk - a ted se mi vybily baterky. Kdyz tam pichnu USB abych mohl jet pres externi napajeni, tak se GPS automaticky pripoji jako sitovy disk a nevim jak to zmenit. Nemate nekdo tip jak na to? (Nahradni baterky tady nemam)
  • 0

#1873 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2011 - 8:04

kobowski napsal/a:

4) Pri autonavigaci a pouziti Auto Atlas CR 2011 - stava se vam ze Oregon pri navigovani stale po hlavni hlasi v zatackach ze mate odbocit nebo nekdy naopak pri odboceni na vedlejsi silnici to nehlasi a tvari se jako, ze jede porad po hlavni (s Tom Tomem si nepamatuju ze bych mel podobny problem.) Jde s tim neco udelat ?

To je dáno mapou, informace o tom která je hlavní všude nemáa tak to algoritmus odhaduje podle úhlu silnic - hlavní bere nejčastěji jako tu nejpřímější. Neuděláš s tím bohužel nic.
  • 0

#1874 kobowski

kobowski

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2011 - 8:09

Parkis: A nevis nahodou jestli ma stejny problem i mapa City Navigator? Je Auto Atlas CR jen vyrez z City Navigatora nebo je to uplne jina mapa? Do ted jsem pouzival nekolik let stary Tom Tom mapy a opravdu si nevybavuju, ze bych s tim mel nekdy nejake problemy, ted jsem zkusil Garmina na ceste do prace a behem cca 20km se mi to stalo asi 4x.
  • 0

#1875 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2011 - 8:28

kobowski napsal/a:
Parkis: A nevis nahodou jestli ma stejny problem i mapa City Navigator? Je Auto Atlas CR jen vyrez z City Navigatora nebo je to uplne jina mapa?

Tak to nemám tušení, City navigator nemám. Ale tipuju že atlas bude podrobnější.
  • 0

#1876 Hedgehog_Family

Hedgehog_Family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 046 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2011 - 9:17

kobowski: Atlas ČR je mnohem (o několik úrovní) podrobnější mapa než CityNavigator.
  • 0

#1877 Olii05

Olii05

Olii05

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2011 - 22:08

zdravím dal by se nějak upravit software na foťák aby šli i nahrávat videa? anebo je to zatím nereálné? docela mínus u tohoto modelu ;)
  • 0

#1878 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2011 - 22:13

No...mám pocit, že fyzicky na to ten foťák není koncipován. Celkově. Ať mě nějaký ten technokrat kdyžtak můj dojem vyvráti:)
  • 0
Každá keš je stupněm ke kačerově posmrtné blaženosti.

#1879 Betonar

Betonar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2012 - 19:34

Zdarec, dnes mi Basemap nabídl aktualizaci a ve změnách jsem našel odkaz na tuhle stránku: http://garmin.blogs....geocaching.html a tam ty skrolovací šípečky u listingu, já už se tak tešil, když dole mají napsáno Currently Supported Handhelds a je tam Oregon a ono nic. Listingy při starém. Nevíte o tom něco?
  • 0

#1880 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2012 - 11:08

no je to sken z montany... takže třeba bude spíše problém v tom, že na oregona zapomněli :) Máme stejný problém listing roluju jak blázen růčo a už nás pak bolí prst.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama