Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1881 sadmanwholikesblues

sadmanwholikesblues

Copak jmelí, ale jmelí!

• Members
  • PipPipPip
  • 423 příspěvků(y)

Publikováno 13 February 2012 - 10:45

Ahoj, nejak se mi nedari najit to prave orechove, tak zkusim dotaz tady. Da se (popripade jak) v Oregonu 450 nastavit "delena obrazovka"? Myslim tim, aby pri navigaci pomoci mapy zobrazoval i vzdalenost do cile (popr pri navigaci po silnici do dalsi zmeny smeru) a idealne i smer? Diky
  • 0

#1882 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 13 February 2012 - 10:49

Mno na O200 to jde...Takze tobe by to melo jit teoreticky taky. V nastaveni mapy si dej treba 4 datovy pole, pak jdi normalne nad mapu a kdyz na kazdy to policko tuknes, muzes si zvilit, co v nem ma bejt vcetne sipky k cili a vzdalenosti :)
  • 0

#1883 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 13 February 2012 - 10:50

setup > map > data fields - tam si nastav 2 nebo 4 v mapě si pak ťuknutím na příslušné pole vybereš co se má zobrazovat, je tam i možnost pointer, což je šipečka ukazující směr
  • 0

#1884 sadmanwholikesblues

sadmanwholikesblues

Copak jmelí, ale jmelí!

• Members
  • PipPipPip
  • 423 příspěvků(y)

Publikováno 13 February 2012 - 21:12

Diky - to je ono. Nejak jsem neprisel na to, ze stisknutim datoveho pole si muzu nastavit, co v nem ma byt. :)
  • 0

#1885 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8814 příspěvků(y)

Publikováno 13 February 2012 - 22:13

To se divím. Já si dost často datová pole přepnu omylem, když Oregona vyndavám z kapsy a pak se divím, co tam mám. A šipečku používám, už skoro nepřepínám na kompas.
  • 0

#1886 vavros

vavros

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 26 February 2012 - 9:46

Poradí někdo s microSD kartou u O400T. Uz jsem ji podruhe ztratil při vyměňování baterek v terénu. Už jí raději přelepím páskou, ale potřeboval bych vědět jestli mám na kartě vytvořit adresář :/GARMIN nebo mapy natáhnout rovnou do kořenového adresáře. Už si to nějak od minule nepamatuju. Dík za reakci :o
  • 0

#1887 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 26 February 2012 - 10:05

vavros napsal/a:
Poradí někdo s microSD kartou u O400T. Uz jsem ji podruhe ztratil při vyměňování baterek v terénu. Už jí raději přelepím páskou, ale potřeboval bych vědět jestli mám na kartě vytvořit adresář :/GARMIN nebo mapy natáhnout rovnou do kořenového adresáře. Už si to nějak od minule nepamatuju.

Dík za reakci :o

Ahojky,
Pokud chces mít mapy na karte musís na ní vytvorit adresár Garmin a do nej mapy natáhnout, pokud chces mít na karte i kesky v adresári garmin vytvorit podslozku GPX a do ní nahrát kesky. tak to pouzívám u O450.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#1888 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3084 příspěvků(y)

Publikováno 26 February 2012 - 10:14

Archi1 napsal/a: Ahojky, na karte musís vytvorit adresár Garmin a do nej mapy natáhnout, pokud chces mít na karte i kesky v adresári garmin vytvorit podslozku GPX a do ní nahrát kesky. tak to pouzívám u O450.

Mozna hloupej dotaz - ale je nejaky prakticky duvod, proc mit kesky na karte a ne v interni pameti ?
P.S. - Pouzivam origos PQ.
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#1889 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 26 February 2012 - 10:25

Kapsa: Já dávám keše na kartu a ještě mě nanapadlo, proč je dávat do paměti:-) Tam mám mapy. Myslím, že je úplně fuk, kde co je:-) Generuji si POI a GPX z GG. Dříve, párkrát (ale už nepoužívám) jsem míval keše na 2 kartách - různé okruhy. Pak stačilo přehodit karty...
  • 0

#1890 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 26 February 2012 - 10:34

kapsa napsal/a:

Archi1 napsal/a: Ahojky, na karte musís vytvorit adresár Garmin a do nej mapy natáhnout, pokud chces mít na karte i kesky v adresári garmin vytvorit podslozku GPX a do ní nahrát kesky. tak to pouzívám u O450.

Mozna hloupej dotaz - ale je nejaky prakticky duvod, proc mit kesky na karte a ne v interni pameti ?
P.S. - Pouzivam origos PQ.

Uz se mi to stalo pri výmene baterií: Oregon vytuhnul, pomohlo vyndat baterky, zandat, Oregon najel - ale bez kesek .
Pokud jsi u PC, Oregon pripojís, tak tam najdes Ten GPX soubor(y) , které Oregon "zrovna nevidí". Stací jen změnit souborům datum, po restartu Oregonu uz bude indexovat a zase bude GPX (kesky) znát.
V terénu ale málokdo mívá PC sebou, tak proto je mám na karte.
Kdyz más cache nahrané na karte pak můžeš kartu vyndat, restartovat, vrátit, restartovat - a je to zase OK.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#1891 vavros

vavros

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 26 February 2012 - 11:10

Archi1 napsal/a:

vavros napsal/a:
Poradí někdo s microSD kartou u O400T. Uz jsem ji podruhe ztratil při vyměňování baterek v terénu. Už jí raději přelepím páskou, ale potřeboval bych vědět jestli mám na kartě vytvořit adresář :/GARMIN nebo mapy natáhnout rovnou do kořenového adresáře. Už si to nějak od minule nepamatuju.

Dík za reakci :o

Ahojky,
Pokud chces mít mapy na karte musís na ní vytvorit adresár Garmin a do nej mapy natáhnout, pokud chces mít na karte i kesky v adresári garmin vytvorit podslozku GPX a do ní nahrát kesky. tak to pouzívám u O450.

Super, díky :D:D
  • 0

#1892 janasrodinou

janasrodinou

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 29 February 2012 - 18:52

po dlouhé době jsem zde. ahoj,potřebuji poradit. naše rodinka přešla z dakoty na oregon 450,když jsme ji připojili aby se vše nainstalo. tak nám ji pc nechce nalézt. díky za rady EDIT: zkouška na jiném pc dopadla ok. tak že jsou blbé usb. oprava nebo rada?
  • 0
táta-Martin,dcera-Barbora,syn-Honza,máma-Jana,občas babí,strejda

#1893 Fukar

Fukar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 29 February 2012 - 20:14

Nejdřív vraz do USB něco jiného, abys poznala, jestli funguje.
Pokud máš WIN XP,tak se musí nejdřív nainstalovat driver. WIN7 si ho najdou automaticky. Stáhnout se dá tady. http://www8.garmin.c...ails.jsp?id=591
  • 0

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.

#1894 janasrodinou

janasrodinou

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 29 February 2012 - 20:53

geoFukar napsal/a:
Nejdřív vraz do USB něco jiného, abys poznala, jestli funguje.
Pokud máš WIN XP,tak se musí nejdřív nainstalovat driver. WIN7 si ho najdou automaticky. Stáhnout se dá tady. http://www8.garmin.c...ails.jsp?id=591

ten program USB máme v pc. pokus sem udělala s mp3,tu to našlo,tel nám to nikdy nenašlo. tak to jsou asi v čudu usbčka,že ano.
  • 0
táta-Martin,dcera-Barbora,syn-Honza,máma-Jana,občas babí,strejda

#1895 Fukar

Fukar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 29 February 2012 - 22:51

jestli ti to najde mp3ku,tak by neměl být problém v USB. Zkus odinstalovat driver, restaruj PC a nainstaluj ho znovu. U XP jsem měl podobný problém a tohle pomohlo.
  • 0

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.

#1896 milousek73

milousek73

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 14 March 2012 - 19:57

Ahoj všem,chci se zeptat zda má někdo zkušenost s paměťovou kartou SDHC Sandisk 8GB v Oregonu 550 ? Jsem si ji dnes zakoupil jako náhradu za původní 4GB a oregon ji nevidí a po připojení k PC přes USB v Oregonu ji systém detekuje a nedetekuje,prostě jako by byla karta v Oregonu vložena a zase vytažena a tak se to opakuje ve vteřinových intervalech.Díky.

Přiložené miniatury

• karty2.jpg

• 0

#1897 Sofronius

Sofronius

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 14 March 2012 - 20:21

milousek73 napsal/a:
Ahoj všem,chci se zeptat zda má někdo zkušenost s paměťovou kartou SDHC Sandisk 8GB v Oregonu 550 ? Jsem si ji dnes zakoupil jako náhradu za původní 4GB a oregon ji nevidí a po připojení k PC přes USB v Oregonu ji systém detekuje a nedetekuje,prostě jako by byla karta v Oregonu vložena a zase vytažena a tak se to opakuje ve vteřinových intervalech.Díky.

Mám skoro 30 SDHC karet různých výrobců a velikostí a ještě se mi nestalo, že by byla vadná. A Sandisk je kvalitní. Zkus následující:
1. Hadříkem, který nepouští chlupy, vylešti kontakty karty i Oregonu. Mírně přitlač. Často to pomůže.
2. Na počítači si zkontroluj jak je karta formátovaná. Jestli je NTFS, tak to asi není dobře. Mělo by to zřejmě být FAT32.
3. Kartu na počítači zformátuj (FAT32).

Snad něco z toho pomůže. Ale dělá to na mne spíš dojem problému v Oregonu. A s tím Ti bohužel poradit neumím.
  • 0

#1898 milousek73

milousek73

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 14 March 2012 - 20:26

ahoj,kartu jsem naformátoval znovu na FAT32 a vyzkoušel v mobilu HTC a tam je detekována správně.Po vložení do Oregona žádná změna,prostě ji nevidí.Pokud kartu vložím do čtečky v PC tak je detekována také normálně.Prostě Oregon s ní nekomunikuje,ale s 4GB Kingstom funguje normálně.Tak nevím :(
  • 0

#1899 radlal

radlal

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 15 March 2012 - 22:32

Ahoj, mám problém s 450. Nejde mi nahodit..po startu napíše PLNÁ PAMĚŤ , občas se dostane k nahrávání map ale pak zamrzne. Zkoušel jsem i levý roh s vymazáním dat, ale taky zamrzne. Víte nějakou jinou cestu jak vymazat data a uvolnit pamět? (Na PC se mi nezobrazuje..) Dík za radu.
  • 0

#1900 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 15 March 2012 - 23:00

2radlal : http://garminoregon....laneous#FAQ-M3.) Is there any way to recover a corrupted Oregon without sending it back to Garmin?
  • 0

http://www.munzee.com/m/Skleba/    Garmin Oregon 650 + iPhone 6

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama