Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1901 riki

riki

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 122 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2012 - 23:03

Na to jsem byl upozorňovan, že Oregon má problém, když se mu zaplní paměť, tady snad už pomůže jedině master reset,zkus pohledat,už se to tady řešilo
  • 0
Šťastný blázen..až nás budou milióóóóny...

#1902 radlal

radlal

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2012 - 23:06

Dík za radu po mnoha pokusech se mi podařilo pomocí levého roku vymazat uživ. data a pak jsem se dostal dál a mazal a mazal :) Teď už je to v pohodě:)
  • 0

#1903 Syslici

Syslici

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 6:09

Taky mám 450tku a připadá mi, že se dost dlouho překresluje mapa, když ji posunuju. Mám pro mapy a zapnutou Topo Czech 2011 a Cyklo mapu. Jinak se chci zeptat, jaký je rozdíl mezi těmito mapami? Přijdou mi stejné. Diky
  • 0

#1904 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 6:15

Syslici napsal/a:
Taky mám 450tku a připadá mi, že se dost dlouho překresluje mapa, když ji posunuju. Mám pro mapy a zapnutou Topo Czech 2011 a Cyklo mapu. Jinak se chci zeptat, jaký je rozdíl mezi těmito mapami? Přijdou mi stejné. Diky

Cyklomapa má trochu zvýrazněné cyklotrasy a možná je trošku méně podrobná v některých detailech. Ale rozhodně je nesmysl mít zapnuté obě najednou, většinu věcí budeš mít zobrazenou zdvojeně a GPS poběží dvakrát pomaleji.
  • 0

#1905 Syslici

Syslici

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 6:31

Parkis napsal/a:

Syslici napsal/a:

Cyklomapa má trochu zvýrazněné cyklotrasy a možná je trošku méně podrobná v některých detailech. Ale rozhodně je nesmysl mít zapnuté obě najednou, většinu věcí budeš mít zobrazenou zdvojeně a GPS poběží dvakrát pomaleji.

Takže cyklomapy mám zapínat jen na kolo? A na běhání po keší radši používat Topo? Mám ji jen chvilku, tak se seznamujeme. Ale je super. Oproti telefonu ta přesnost je super.
Já když posunu mapu, tak to tak 1-2 vteřinu trvá, než se to úplně vykreslí. Ještě se chci zeptat, jestli si jde nastavit mapy podle profilu navigace.
  • 0

#1906 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 6:38

Syslici napsal/a:
Takže cyklomapy mám zapínat jen na kolo? A na běhání po keší radši používat Topo?

Udělej si dva profily s různými mapami a ty pak můžeš přepínat.
Ale myslím že i na běhání je ta cyklo velmi dobře použitelná, chce to porovnat v konkrétní oblasti jestli ti na ní něco chybí nebo ne.
Ale rozhodně nezapínat obě najednou, to je nesmysl.

EDIT: abych teda odpověděl na dotaz přesně: ANO, každý profil může mít nastaveny jiné mapy.
  • 0

#1907 Syslici

Syslici

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 7:44

Super, děkuju za radu. Já tím běháním myslel lovení keší;) A pak ji chci ještě používat na kolo. Takže je to jednoduché. Upřímně docela koukám, že v těch profilech jde nastavit vše
  • 0

#1908 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 8:01

Já než si pořídil cyklo mapu, tak jsem jezdil pomocí topo. Pořídil jsem si cyklo,chvilku s tím laboroval a testoval to a nakonec dál jezdím podle topo...
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1909 Syslici

Syslici

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 8:36

Tak Topo mapa taky ukazuje cyklostezky, ne? Jinak naviguje to i po cyklostezce nebo jen vzdušnou čarou?
  • 0

#1910 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 8:44

A jeste si v menu vypni i stinovani, je to v realu k nicemu a taky ti to zrychli obsluhu.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1911 Syslici

Syslici

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 8:57

Uvidím, jak se to zrychlí s tou jednou mapou. Kdyžtak taky vypnu to stínování. Ještě nějaké rady ohledně nastavení této gps?
  • 0

#1912 Syslici

Syslici

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 21:09

tak jsem dnes nechal zaplou jen Topo Czech 2011 a vypnul stínování a jede to obstojně, mnohem lépe než předtím. Ještě sem tam měl navíc zaplou Atlas 2011, což ani nevím, co je za mapu, ale asi Evropa
  • 0

#1913 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2012 - 5:55

Syslici napsal/a:
tak jsem dnes nechal zaplou jen Topo Czech 2011 a vypnul stínování a jede to obstojně, mnohem lépe než předtím. Ještě sem tam měl navíc zaplou Atlas 2011, což ani nevím, co je za mapu, ale asi Evropa

Atlas 2011 je automapa.
  • 0

#1914 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2012 - 6:50

No vidis a nakonec to ani nebolelo :-)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1915 Syslici

Syslici

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2012 - 16:22

Tak ten Atlas teda moc podrobnej není. Žádný zázrak
  • 0

#1916 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2012 - 17:03

Prosím ? A co bys asi tak chtěl mít podrobnějšího v AUTOMAPĚ ? :o
  • 0

#1917 Syslici

Syslici

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2012 - 20:10

Jsem zvyklej jezdit s IGO a to má určitě lepší zpracování atd. No, to je jedno. Mám to na geocaching a na kolo, takže mě ta automapa nijak stejně nezajímá. Ale každopádně z navigace jako samotné jsem unešenej. Je perfektní;)
  • 0

#1918 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2012 - 19:41

tak mám trochu problém s autonavigováním u 450 :(. Naviguje opravdu moc špatně a vybírá velice divné cesty. Nestalo se Vám to? Mám vyplé dálnice a podobně, ale opravdu nevím, v čem je problém. Navigace naitech s IGO tuším 8 naviguje o dost lépe. Celkem mě to mrzí, ale bude to zřejmě nastavení. CO potřebujete za informace, dodám:)
  • 0

#1919 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2012 - 19:56

TerZdeK: Mám za to, že "dálnice" a "placené silnice" jsou prohozené. Takže když máš vyplé dálnice, tak máš vlastně vyplé silnice... Osobně mám oboje povolené (i nezpevněné). A podle O550 jezdím spokojeně. Už se to tu řešilo.
  • 0

#1920 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2012 - 19:59

Oregon je turisticka navigace a jako autonavigace ma obcas dost tvrdou hlavu. Jezdit se s tim sice da, jezdil jsem tak dva roky, ale autonavigace to opravdu neni. Garmin casto naviguje ulickama i v pripade, ze nemas zapnutou nejkratsi cestu. Kdyz si toho budes vedom, tak se pouzivat da.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama