Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody
Publikováno 19 listopad 2008 - 21:13
Publikováno 19 listopad 2008 - 21:21
Do Oregonu se vejde sice 2000 keší, ale jen omezený počet souborů GPX. V PQ GPXu je v jednom souboru třeba 500 keší, když je tam strkáš po jednom souboru, tak právě překročíš ten limit počtu souborů.MegalitLegend napsal/a:
Mam Oregon 300. Jsem free member. Cache ukládám po jednom do jednotky a nyní na micro SD přímo z geochaching.com pomocí Garmin comunicator. Nyní při zapnutí píše Number GPX files exceeded- jako, že počet keší je překročen. Má někdo zkušenost zdali překopírováním z jednotky do micro SD karty se problém vyřeší ? Keší je cca 200- 300 kusů.
Publikováno 19 listopad 2008 - 21:58
Publikováno 19 listopad 2008 - 23:44
Problem bude v tom, ze kazda cache stiahnuta z GC.com sa do oregonu uklada ako samostatny GPX subor. A pocet GPX suborov je na pristroji obmedzeny na 200, hoci max pocet cache je 2000 (je mozne ulozit viac cache do jedneho GPS suboru).MegalitLegend napsal/a:
Mam Oregon 300. Jsem free member. Cache ukládám po jednom do jednotky a nyní na micro SD přímo z geochaching.com pomocí Garmin comunicator. Nyní při zapnutí píše Number GPX files exceeded- jako, že počet keší je překročen. Má někdo zkušenost zdali překopírováním z jednotky do micro SD karty se problém vyřeší ? Keší je cca 200- 300 kusů.
Vypis z change logu pre firmware 2.30 (v dalsich verziach sa s tym nic nerobilo):
Added error message when the maximum number of geocaches is exceeded (2000)
Added error message when the maximum number of gpx files is exceeded (200)
Takze bude potrebne vymazat (alebo presunut inam) niektore subory z adresara "disk oregon 300":\Garmin\GPX\
Publikováno 20 listopad 2008 - 8:46
Publikováno 20 listopad 2008 - 9:32
abakus napsal/a:
...a nahrát do gpsky jde jen pomocí MapSource (nekecám? )...
No, já to sice nepoužívám, ale jde to rovnou ze stránek GC.com, přes Garmin Communication plugin.
Publikováno 20 listopad 2008 - 11:24
Mne sa zda, ze asi v auguste-septembri pre free usera, slo stiahnut aj GPX subor z GC.com (cez garmin plugin). Ale mam taky pocit, ze to GPX neobsahovalo viac info ako LOC (teda ziaden listing, ziaden hint, iba polohu a nazov). Potom som si zaplatil premium, tak neviem ako je to teraz...abakus napsal/a:
MegalitLegend: Nevím o tom, že by obyčjný member měl nějakou legální možnost, jak si ze stránek geocaching.com stáhovat GPX soubory. ...
Publikováno 20 listopad 2008 - 11:28
Publikováno 20 listopad 2008 - 12:24
Něco podobného se mě stalo dnes o výkendu. jen jsem neskroloval prstem po displeji, ale břichem po skále a oregon se mě omylem dostal mezi břicho a skálu. Ted mám na displeji dva škrábance velikosti grandkaňonu :-( Nadával jsem velmi sprostě, ale obávám se že v tomto případě by folie nepomohla. Nicméně dotekáč funguje pořád bezchybně.TaKiBoY napsal/a:
Ak sa pre oregona rozhodnete, odporucam prikupit aj foliu na display. Ten je sice voci skrabancom dost odolny, ale pri poslednom GC vylete sa mi dostala za necht mala skalka a pri skrolovani vznikli dva skrabance...
Publikováno 20 listopad 2008 - 20:13
Publikováno 21 listopad 2008 - 6:01
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 21 listopad 2008 - 13:19
Publikováno 21 listopad 2008 - 13:22
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 21 listopad 2008 - 13:25
Lukyn_CZ napsal/a:
Mozna uz zodpovezeny dotaz, ale jak mam oznacit cache v ORegonu jako nalezenou?? Diky
Geocaching - Zapsat Log - a tam si vyber
Toto plati pokud se k te urcite kesi navigujes.
GEOPERNIKARI
Publikováno 21 listopad 2008 - 13:25
GEOPERNIKARI
Publikováno 21 listopad 2008 - 13:28
Jo, tak nějak toto vlákno začalo :-). Nejprve musíš ke keši navigovat, potom se zpřístupní nabídka ze které si vybereš "log attempt". Po odklikání všech voleb se ikona změní na takovou tu otevřenou truhlu a zároveň se nález uloží do souboru "geocache_visits.txt". Keše tam ale musíš mít nakopírované jako GPX.Lukyn_CZ napsal/a:
Mozna uz zodpovezeny dotaz, ale jak mam oznacit cache v ORegonu jako nalezenou?? Diky
Publikováno 21 listopad 2008 - 13:32
To je dobrý, pokračuj :-) Určitě je to věc, která by se dala využít.HuntBehind napsal/a:
Abych po předešlém OT příspěvku zase problematiku Oregonu trochu "přitížil", předhazuji obrázek z mého výzkumu ... ne, není to fotomontáž ... opravdu to (dost ztěžka) jde ... sice to není to, co bych si představoval, ale jak se říká, lepší než drátem do oka...
Publikováno 21 listopad 2008 - 19:13
HuntBehind napsal/a:
Abych po předešlém OT příspěvku zase problematiku Oregonu trochu "přitížil", předhazuji obrázek z mého výzkumu ... ne, není to fotomontáž ... opravdu to (dost ztěžka) jde ... sice to není to, co bych si představoval, ale jak se říká, lepší než drátem do oka...
Kvalitnější výsledek z toho asi vymačknout nedokážu, možná že by to šlo trochu poladit pomocí .TYP Zatím jsem převedl jen zkušební verzi cca kilometr čtvereční a PC to chroustalo cca pul hodiny :| ...Na Oregonu se to zobrazuje hooodně pomalu nebo vůbec, takže uvidím, jestli má vůbec smysl dělat větší soubor a jak se s tím Oregon popere...
Kdo by chtěl hledat a experimentovat sám, je to ve zkratce: Ortomapa z Googlu (nebo jakákoliv jiná mapa zkalibrovaná v Oziexploreru), stažená pomocí "Googleak" jako (.bmp) spolu s kalibračními souřadnicemi (.map), upravená nástrojem "bmap2mp" do tvaru (.mp), převedená nástrojem "cgpsmapper" do tvaru (.img), následně instalovaná (rozsekaná) do Mapsource pomocí nástroje "mapset toolkit" - aby byla posléze opět exportovaná (.img) do Oregonu, uff
Lepší výsledky než "bmap2mp" by možná měl dávat placený program Moagu, ale demo jsem ještě nezkoušel, reference neslyšel...
Zatím se moc nevyznám v žádném z těch programů (hlavně v Oziexploreru ), takže jsem rád za ortomapy, obyč rastrové by možná mohly mít lepší výsledky... Dál budu "testovat" a napíšu zkušenosti (případně "návod", pokud by byl zájem) ... ale hlavně uvítám, jestli se toho chytne někdo počítačově gramotnější, přeci jen mé zkušenosti např. s příkazovým řádkem a DOSem jsou dost tristní ...
No já myslel, že je to forum pro zájemce o problematiku. Výše se řešilo folie na display Oregonu. Když se mrkneš o stránky dopředu tak vidíš, že se tematika řeší napřeskáčku, tak jak kdo co řeší. Každý si vybere co potřebuje tak to má byt. Když mapy a keše přemelete přes x programů pak se pak nedivte, že Oregon kouše a seká. To bychom mohli skončit u virtualgeocachingu. Ke keši nebo jinému bodu tě dovede i eTrex Legend i nemapové GPSky. Velký rozdíl v tom není (potvrzuju z vlastní zkušenosti). Podstatný je chtít něco dělat, někam jít a něco vidět. Ale jinak, ať každý dělá co ho baví.
Publikováno 22 listopad 2008 - 1:03
To určitě je, ale asi by sis měl vybrat to správné vlákno, např. zde:MegalitLegend napsal/a: No já myslel, že je to forum pro zájemce o problematiku.
http://www.geocachin...ort=&rowstart=0 ...
Tohle je vlákno o Oregonu, tak se nediv, že jsem tě přátelsky pošťouchnul, ale jestli se tě to dotklo, tak pardon. Pokud máš Nokii N73, tak asi nemusíš řešit, že ti v Oregonu chybí rastrové (ortofoto) mapy. Já smartfone ani PDA nemám, proto jsem uvítal, že jsem našel možnost, jak si alespoň částečně vypomoct a doufal, že by to mohlo zajímat i někoho jiného (a koho to zajímat nebude, že na to nebude reagovat) ... protože o téhle možnosti jsem zatím jen četl buď nesmyslné "to určitě nejde" nebo u více zasvěcených "asi to nějak půjde, ale nikdy jsem to nezkoušel". S geocachingem (a vlastně ani s navigováním) to nemá moc společného, ale s Oregonem ano.
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 22 listopad 2008 - 9:59
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů