Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#2021 Bady Grease

Bady Grease

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2012 - 22:58

zdravím , náhodou nevíte kde by se dala sehnat aktuální topo mapa slovenska pro garmin ? (o 450)
  • 0

#2022 Paja.V

Paja.V

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 516 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2012 - 23:16

Třeba ZDE.
  • 0
Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO

Má čeština pro Oregon x50 a aktuální FW 6.40

#2023 Bady Grease

Bady Grease

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2012 - 23:31

no to jsem právě našel taky... není to někde na netu ?
  • 0

#2024 VladoTA3

VladoTA3

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2012 - 23:33

GPSForum Topo Slovakia v2
http://info.gpsteam....ta/50-gpsfts-v2
je free mapa ktoru mozete instalovat do Map Source a potom do Garmina aj s inymi mapami. Mapy v navigacii si pred tym premenujte aby vam ich neprepisalo.
Mapu vytvorili nadsenci z www.gpsforum.sk
Nie je routovatelna, ale ma dobre pokrytie, obsahuje Turisticke Znacene Trasy, Lesne cesty a chodniky.
http://www.gpsforum....pic,3267.0.html

PS: web www.gpsforum.sk je momentálne na pár dní "Under Construction", ale odkaz na stiahnutie mapy funguje.
  • 0

╔══════════════════════╗

║ Zem je moje ihrisko. ║

╚══════════════════════╝

VladoTA3.png

#2025 Bady Grease

Bady Grease

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2012 - 23:38

super díky moc:-) že není routovatelná nevadí
  • 0

#2026 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2012 - 23:49

Taky je Slovensko pokryté na wanderundreitkarte.de, ty se ani nemusí instalovat do Mapsource (ale mohou). Nevím teď v kterém balíčku (Alpen? Ungarn?) ale je tam mapka, nebo to můžeš stáhnout i všechno. Mám i tu Topo Slovakia z GPS fóra, která je lepší, nevím, vyhovují obě, i když TopoCzechPro to není. Pokud máš dost velkou kartu, stáhni si obě a pak na místě vyzkoušej, která ti víc vyhovuje. Zapínat a vypínat je můžeš přímo v navigaci.
  • 0

#2027 bobo.c

bobo.c

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2012 - 22:07

Dobrý den, ode dneška jsem čerstvým majitelem Oregonu 300 z druhé ruky. Už jsem do něj dokázal dostat kešky v souborech GPX a nastavit si jí k obrazu svému. Celé tohle vlákno jsem přečetl (uf), ale už se mi ta spousta informací začíná zamotávat. A přiznám se, že číst znova přes sto stran se mi nechce. Proto bych měl na vás zkušenější prosbu na pár dotazů: -kde v navi zjistím jaký mám FW? -pochopil jsem dobře, že když chci donahrát jiný mapy (mám na mysli ty co jsou ke stažení zde na fóru - německého původu), musím původní přejmenovat jinak o ně přijdu? -někde se psalo o lepší češtině do O300, jak poznám, že mám tu lepší? případně kde jí ukořistím? Předem děkuji za ochotu a odpovědi a mějte se mnou prosím strpení.
  • 0

#2028 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2012 - 22:15

1) nastaveni - uplne na konci 2) ano, pochopil :) 3) viz konec navodu, kterej mam v podpisu ;) //EDIT: koukam, ze to tam nekdo prepsal... No, poznas to podle toho, ze mas v menu "Kešky" (nebo necpodobnyho). Pokud tam mas "Schránky s poklady", tka mas origo pseudocestinu
  • 0

#2029 bobo.c

bobo.c

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2012 - 22:36

Wau, děkuju za rychlou odpověď. Tak češtinu mám již novou :) Píše mi to : Software Version 4.20 a pod tím je ID přístroje a pod tím: Verze softwaru 5.00, teď jsem trochu jelen, co je teda pravda?
  • 0

#2030 bobo.c

bobo.c

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2012 - 22:38

A ještě vše co má příponu .img je mapa? děkuju
  • 0

#2031 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2012 - 22:57

bobo.c napsal/a:
Dobrý den,

ode dneška jsem čerstvým majitelem Oregonu 300 z druhé ruky. Už jsem do něj dokázal dostat kešky v souborech GPX a nastavit si jí k obrazu svému. Celé tohle vlákno jsem přečetl (uf), ale už se mi ta spousta informací začíná zamotávat. A přiznám se, že číst znova přes sto stran se mi nechce. Proto bych měl na vás zkušenější prosbu na pár dotazů:
-kde v navi zjistím jaký mám FW?
-pochopil jsem dobře, že když chci donahrát jiný mapy (mám na mysli ty co jsou ke stažení zde na fóru - německého původu), musím původní přejmenovat jinak o ně přijdu?
-někde se psalo o lepší češtině do O300, jak poznám, že mám tu lepší? případně kde jí ukořistím?

Předem děkuji za ochotu a odpovědi a mějte se mnou prosím strpení.

Npochopil jsi to tak úplně. Přejmenovávat musíš, když je nahráváš přes Mapsource, protože to umí jen jediný název. Ty z wanderundreitkarte mají název jiný. Zkus tam ty stažené img ronou nahrát. Někomu to ale nejde a musí používat ten instalátor do mapsource, který je tam taky. V tom případě to přejmenovat musíš.
  • 0

#2032 bobo.c

bobo.c

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2012 - 23:05

Abych se přiznal, ani nevím co je Mapsource, ale asi zůstanu u těch co tam mám, jsou to: topo czech 2012 Pro a nějaký silnice celý Evropy. Vzhledem k tomu, že mám 4GB kartu a na ní mám topo czech a právě jsem se dočetl, že je docela slušná, asi to pro zatím nechám tak jak to je. Každopádně moc všem děkuju za odpovědi.
  • 0

#2033 cz7pka

cz7pka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2013 - 20:47

Dotaz. při zapnutí oregonu 550 se začne automaticky zaznamenávat trasa kudy jdu. A chci se zeptat je někde volba že když se zastavím, tak se nahrávání zastaví? nebo je možné záznam alespoň ručně vypnout, aniž bych musel navigaci vypnout? Dík za odpověď
  • 0

#2034 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2013 - 21:57

To asi ne, ale máš možnost nastavit, zda záznam bude odvozen od času nebo vzdálenosti. Pokud zvolíš vzdálenost, tak to bude šlapat, jak potřebuješ. Najdeš to v Nastavení, Prošlé trasy,Způsob záznamu
  • 0

#2035 cz7pka

cz7pka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2013 - 22:04

Prosím, mohl by jsi to prosím víc rozepsat jak to bude fungovat když to nastavíš jak to říkaš ty. Dík moc
  • 0

#2036 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2013 - 22:42

A proc to resis? Mimochode, i kdyz stojis na miste, tak to GPS nevi. Jak by sis predstavoval, ze by to detekovala? A kdyz by to detekovala, tak ti to z hlediska baterie stejne muze byt jedno.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#2037 cz7pka

cz7pka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2013 - 22:49

A proč na to reaguješ, když nevíš odpověď? Já vím proč to řeším a kvůli baterie to určitě není. Nechápu lidi když dá někdo dotaz a někdo reaguje jako ty. Bud vím odpověď nebo radu a reaguji, nebo to nevím a nechám to tak.
  • 0

#2038 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2013 - 22:53

No jednoduše. GPS sleduje, zda se nacházíš o určitou vzdálenost od předchozího zápisu. Pokud ne, nic nezapíše. Pokud ano, provede zápis. A tak dále. Podobně pracují i gps loggery. Pokud nepotřebuješ měřit rychlost, tak je to v pořádku. Pochopitelně si musíš onu vzdálenost nastavit dost velikou (více než deset metrů), aby se ti tam neobjevoval drift (stojíš na místě a podle navigace se hýbeš).
  • 0

#2039 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2013 - 22:55

cz7pka: protoze spousta lidi je omezena pouze jednim resenim. Prave proto me zajimalo, ceho chces docilit, protoze tech cest muze byt vice. Nicmene vzhledem k tve chytrosti si urcite poradis sam, hodne stesti.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#2040 cz7pka

cz7pka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2013 - 22:55

Moc Děkuji za vysvětlení. kéž by byli všichni takoví jako jsi ty. A ne jako ten co mi napsal před tebou. Ještě jednou moc dík
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama