Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#2061 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 968 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2013 - 16:14

1. oregona formatuju bezne, jediny co bylo potreba obnovit byl nekdy ten xml s nastavenim aby do webupdater deteknul. 2. cufik: fw na gps je zvlast a nabizi se ve webupdateru solo (jako fw pro tmc prijimac, bt..), ale obecne bych rek, ze to co je videt po pripojeni k pc je jen prachsprosty uloziste nakejch veci "navic" a samotnej fw je nekde uplne mimo. :)
  • 0

#2062 lestropy

lestropy

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2013 - 20:04

Jak dostat do Oregona 300 nějáký text ke kešce? Svítí mi tam pouze ikonky, používám geoget
  • 0

#2063 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2013 - 20:24

Exportem do GPX, pripadne exportem do GPX pro POILoader.

EDIT: tohle jsi cetl?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#2064 Vichar

Vichar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 14:57

Dobrý den, chtěl bych napájet Oregona v autě ze zapalovače. Nevíte někdo jaký výstup má napájecí kabel pro tuto navigaci ? Válí se mi doma kabel garmin s výstupem 4,2V - 5,5V a nevím jestli jej mohu použít ?? Díky.
  • 0

#2065 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 15:17

Můžeš. Je to klasika USB napájení - tedy 5V. GPS taky šlape z počítače přes USB.
  • 0

#2066 VladoTA3

VladoTA3

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 16:47

Bezne na napajanie pouzivam obycajny USB kabel k PC/Prehravac MP3 t.j. USB - mini USB. Dostanes v hocijakom PC obchode lacno. Aj doma ak nieco testujem zapajam do PC a napajam z USB PC a baterie setrim do terenu. Do zasuvky autozapalovaca som si kupil za par € USB autonabijacku s poistkou. Takú malú s USB koncovkou. V každom USB je jednotné napätie 5V. No dolezite je nastavit v Oregone toto : MENU - Nastavenia - System - Rozhranie - nastav to na Garmin Spanner Odteraz sa ta pri kazdom zapojeni USB kabla Oregon opyta ci chces nastavit Oregon ako pamatove medium (tak ako do teraz) alebo ho chces iba napajat cez ten kabel. Baterie nevyberam - ostavaju v GPS. Je lepsie ich nechat v gps lebo napr. v aute ked vypnem motor tak mi odpoji autozapalovac a Oregon sa opyta ci sa ma vypnut alebo ostat zapnuti na bateriach. Baterie to v aute samozrejme nenabija. Takže v aute takto.
  • 0

╔══════════════════════╗

║ Zem je moje ihrisko. ║

╚══════════════════════╝

VladoTA3.png

#2067 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 17:32

Díky za tip. Toto jsem nevěděl. Zas o něco chytřejší. :D
  • 0

#2068 Vichar

Vichar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 19:09

Moc děkuji.
  • 0

#2069 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2013 - 1:09

Potřeboval bych do Oregonu dostat svoji textovou poznámku o dlouhém popisu. Zkoušel jsem EasyGPS, kde jsem napsal co jsem potřeboval a vygeneroval GPX soubor a projel POILoaderem. V navigaci se zobrazí ale jen část toho textu danou asi přístrojem a omezeným počtem znaků. Jde nějak jednoduše tuto poznámku zobrazit celou? Diky.
  • 0

#2070 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2013 - 7:26

Je otazka, co myslis textovou poznamkou. Jiste vsak je, ze u POI je mozne zobrazit "temer" libovolne dlouhy text. Dukazem budiz program GeoGet a jeho plugin PoiGarmin, kterym je jako text k POI bodu generovan cely listing kese. Jeste se mi nestalo, ze by pri zobrazeni POI v listingu nejaky text chybel pro jeho delku.
  • 0

GeoGet:

#2071 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2013 - 10:33

Jde mi o zobrazení textové poznámky právě jako POI bod, kdy si potřebuji napsat hóódně dlouhý text a pak ho vyexportovat jako POI. Pro tento účel jsem si stáhl program EasyGPS, kde se dá celkem jednoduše napsat k bodu i text a on to uloží jako GPX a už stačí převést POILoaderem. Můj problém je, že pokud je ten text hóódně dlouhý (co já právě požaduji), tak ono se ten text z nějakého důvodu zkracuje na daný počet znaků. Tedy: potřebuji zadat libovolný text, uložit do GPX a POILoaderem převést do GPI a uložit do GPS. Právě, že s těmi listingy je mi to matoucí, že mohou zobrazit libovolně dlouhý text a v tomto mém případě se to zkracuje.
  • 0

#2072 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2013 - 10:36

A máš ten HODNĚ dlouhý text v tom GPX celý? Podívej se. GPX je čitelné očima. Aby problém nebyl na druhém konci - že se to z EasyGPX neexportuje celé.
  • 0

#2073 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2013 - 10:39

To jsem zapomněl napsat. Ano zobrazuje se mi tam celý. Na to jsem se díval jako první.
  • 0

#2074 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2013 - 10:53

Je otazka, co je to hooodne dlouhy text. A druha otazka je, jak je vytvoreno to GPX. On je POILoader dost citlivka. Pro zajimavost - zkus si vygenerovat GPX pro jednu kesku pomoci PoiGarmin a pak lisitng kese nahrad tim svym textem. Schvalne, zda to bude v GPS vsechno. Nebo mi muzes ten text poslat a muzu to zkusit u sebe ja.
  • 0

GeoGet:

#2075 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2013 - 11:02

Gord: poslal jsem ti emaila s tím souborem. Díky.
  • 0

#2076 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2013 - 12:13

Jo, vim, uz jsem ti poslal odpoved. Problem je podle me v tom GPX, neni uplne spravne.
  • 0

GeoGet:

#2077 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2013 - 17:10

Abych tento problém shrnul: Díky gordovi je můj problém vyřešen. Problém byl v tom GPX souboru, který generoval EasyGPS, kde se daný text nenacházel mezi příkazem CDATA. Po úpravě se zobrazuje celý text, jak má. Nicméně mi gord poradil jak k tomu využít i program GeoGet o čemž jsem samozřejmě neměl ani páru. Na co já ještě ten GG použiju :D Už jsem si to ošahal a teď už pojedu naostro. Díky moc za rady.
  • 0

#2078 olmiq

olmiq

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2013 - 14:52

Poté, co jsem do Oregonu 550 dohrál kromě TOPO PRO 2012 ještě OSM mapu Rakouska mi při startu pokaždé vytuhle - proběhne "loading photos", pak zahájí "loading waypoints...." a zmrzne. Uplně stejně se chová i při připojeni přes USB k počitači. Zkoušel jsem pro startu stisknout levý horní roh, objevila se nabidka vymazani dat, ale okamzite to vytuhlo znovu. Prosim o radu jak se do Garmina dostat, abych ho pripadne promazal. Vsechny data mam v jeho interni pameti, takze pristup s mikroSD mi nepomuze.
  • 0

#2079 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2013 - 15:25

http://garminoregon....m/Miscellaneous část M3 recovery
  • 0

#2080 olmiq

olmiq

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2013 - 19:02

slvs napsal/a:
http://garminoregon....m/Miscellaneous
část M3 recovery

Děkuju moc! Přesně tohle jsem potřeboval a nedařilo se mi najít.
  • 0

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama