Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#2081 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2013 - 19:17

Ještě bys měl provést chkdsk paměti Oregona. Připojíš ho k PC a uděláš tu kontrolu, jakoby to byl jeden z disku PC. Mohl tam být nějaký problém z minula a proto se ti to sekalo.
  • 0

#2082 olmiq

olmiq

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2013 - 20:16

jj, to jsem samozřejmě udělal. Metoda přepnout to do "mass storage mode" nepomohla, ale ten update z příkazového řádku už frčel jak blesk. Ještě jednou díky.
  • 0

#2083 Schejby_W55

Schejby_W55

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2013 - 19:00

Můžete mi prosím někdo poradit. Včera jsem zakoupil již použitého Oregona 300 a má v sobě nejspíše stažená mapy s koncovkou .img. Tyto mapy jsou na externí kartě. Navigace s mapami normálně funguje, ale když jí připojím k BaseCampu, třeba Topo czech Pro se mi nechce zobrazit. Jiné mapy ale zobrazí. Je na to nějaký trik aby se mi zobrazila? Moc díky, jsem v koncích. Zkoušel jsem pročítat veškerá vlákna, ale nějak bezúspěšně.
  • 0

#2084 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2013 - 19:12

Jenom tipuju, ale aby se mapy zobrazily v počítači, musel jsi je z GPS ky z karty stahnout do počítače, ne? A třeba u placené TOPOCZECH jsem napřed aktivoval v počítači a pak hodil do GPSky, obráceně to asi nejde, bych řekl. Ale opravdu jen tipuju..
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#2085 Schejby_W55

Schejby_W55

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2013 - 10:36

No já si právě myslím, že ta mapa není placená, jen někde stažená z netu. Jak jsem psal, navigaci jsem koupil z druhé ruky už s mapama. Je ale zajímavé, že např. topo mapu německa mi to zobrazuje, ale českou ne..
  • 0

#2086 seedcorp

seedcorp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 664 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 1:25

Zdravim. Po delsi dobe jsem objevil problem... kdyz oregouse pripojim a nahraju do nej pq stazenou z gc.com s nazvem dejme tomu 123456.gpx nebo po jakymkoli cislem to prijde tak normalne se nacte a funguje. Ovsem kdyz pripojim oregouse druhy (dalsi, proste priste) a chci nahrat tu samou pq stazenou nove (aktualizace pq) tim ze normalne prepisu jednu a tu samou se stejnym nazvem, tak se nenacte. Ovsem kdyz ji prejmenuju na cokoli jineho tak ji nacte. A co je hlavni, drive mi to fungovalo normalne, zacalo to nefungovat posledni tyden, behem nehoz jsem nic nepreinstalovaval. Tedy je nekde problem s nazvy .gpx souboru pri aktualizaci nacteni... zkousel jsem nalezen postupy (vymazat wp z gpx, prehrat znova, reset oregonu) ale furt to enfunguje. Firmware mam preposledni vydanej. Setkali jste se s tim nekdo? Ja jsem hledal ale nenasel. Kdyz uz nepomoh ani reset... Diky za pripadne rady...
  • 0

#2087 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 7:48

Poměrně blbý, ale osvědčilo se mi v Garminu nejdřív staré GPX smazat a až pak nahrát nové.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#2088 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 987 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 10:14

Dají se zálohovat v GPS trasové body? Vyluštěné mysterky si totiž takto zadávám do GPS a budu GPS měnit za novou. Moc děkuji za odpověď.
  • 0

#2089 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 10:23

Trasové body najdeš taky v adresáři GPX v navigaci, název toho GPX je čitelný očima, něco jako Trasové body_datum.GPX. Zrovna tak tam najdeš uložené trasy.
  • 0

#2090 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 987 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 10:35

mpik napsal/a:
Trasové body najdeš taky v adresáři GPX v navigaci, název toho GPX je čitelný očima, něco jako Trasové body_datum.GPX. Zrovna tak tam najdeš uložené trasy.

Díky za odpověď. Doma na to kouknu a snad to najdu.
  • 0

#2091 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 987 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 17:51

mpik napsal/a:

Hm, tak nevím, nic takového tam není.
v GPX mám
- archive - soubory 17 - 35.gpx
- current - current.gpx
- temp - tam nic není

Může mi to, prosím, někdo objasnit?
Díky
  • 0

#2092 slvs

slvs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 22:09

Podle mě je to ukryté v current.gpx. Neměl by být ale problém uložit si všechny věci z navigace v BaseCampu (do knihovny) a pak si je přetáhnout zpět. Pokud máš navigaci stejného typu, tak můžeš přetáhnout i ten current.gpx.
  • 0

#2093 Syslici

Syslici

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 8:45

Ahoj, mám taky Garmin Oregon 450 a přijde mi taková zasekaná. Menu funguje v pohodě, ale jakmile otevřu mapu, posunu prstem o kousek dál a trvá to několik vteřin než se mapa obnoví a přesune o kousek dál. Je to normální nebo je něco na dvě věci? Díky Zkoušel jsem nahrát nový FW, mám 6.00 a je 6.20 a bohužel to nejde, pořád to píše Chyba instalace softwaru:(
  • 0

#2094 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 10:05

Gresaci napsal/a:
v GPX mám
- archive - soubory 17 - 35.gpx
- current - current.gpx
- temp - tam nic není
Může mi to, prosím, někdo objasnit?
Díky

V Archive máš gpx archivovaných prošlých tras. Jak často se mají trasy archivovat můžeš nastavit v Nastavení (mám "po dnech" ).
V Current je gpx aktivní trasy (trasa kterou právě procházíš - odtud jde v určené době do Archive).
  • 0

#2095 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 10:42

Mě by pro změnu zajímalo, jak funguje natažení keší z gpx. Např. z Geogetu udělám export keší gpx makrem pro Oregon. Toto gpx nahraju do složky Gpx v přístroji nebo na kartě. Po zapnutí si Oregon gpx natáhne a rozhodí - keše do databáze Geocaching, ostatní body (parkoviště atd. do databáze Waypointů). Teď tedy co mě zajímá: 1. Je nutné mít soubor gpx stále ve složce Gpx nebo se po prvním natažení může smazat? 2. Kde najdu ty natažené waypointy z gpx? Zabírají omezené místo určené pro všechny waypointy a rád bych je občas nějak promazal, zvlášť třeba ty, který patří už k nalezený keši. 3. Když nahraju nové gpx, s obsahem stejných keši, ale s aktualizovaným obsahem (např. nový listing) - jak se s tím Oregon vyrovná? Přepíše původní data? Nebo jsou v jednom místě 2 keše s různým listingem? Omlouvám se jestli se to tu už řešilo, nenalezl jsem.
  • 0

#2096 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 10:53

Mam za to, ze gpx se zpracuje do souboru Current.gpx a GPS pak jiz pracuje jen s timto souborem. Pokud tedy chces neco mazat, tak musis prave v tom Current. Aktualizace existujicich bodu je Garmini pohadka. Pokud prehrajes soubor gpx souborem stejneho jmena, nekdy nenacte novejsi verzi, nekdy ano. Nedokazal jsem vypozorovat, kdy ano, navic obcas dojde k zatuhnuti. Kdyz ovsem soubor vymazes, restartujes gps a pak nahrajes novy, aktualizace probehne snad vzdy korektne. Prave tyto nejistoty jsou jeden z hlavnich duvodu, proc pouzivam POI misto gpx. ;)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#2097 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 11:02

Až na ten restart GPS souhlasím. Dle mých zkušeností stačí smazat a znovu nahrát. Ale vždy pak zkontroluju, co tam je.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#2098 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2013 - 12:53

gord napsal/a:
Mam za to, ze gpx se zpracuje do souboru Current.gpx a GPS pak jiz pracuje jen s timto souborem. Pokud tedy chces neco mazat, tak musis prave v tom Current.

Po několika pokusech to vypadá tak, že natažení souboru gpx s kešema (např. cache.gpx) nemá na Current.gpx vliv.
Spíš mi to přijde, že se na soubor "cache.gpx" pouze vytvoří indexace a ta se pak na tento soubor odkazuje. Pokud se "cache.gpx" vymaže (stačí změnit příponu souboru), keše se přestanou zobrazovat.

Tady může být i vysvětlení, proč se Garmin chová různě při aktualizaci keší. Pokud se soubor "cache.gpx" smaže a nahraje se (nebo přepíše) novým aktualizovaným "cache.gpx" keše budou obnovené.
Pokud ale bude "cache.gpx" ponechané a aktualizuje se novým "cache1.gpx", který bude obsahovat některé keše stejné, bude mít indexace na tyto stejné keše zmatek a dá tam neaktualizovaný listing z prvního souboru.
  • 0

#2099 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2013 - 16:14

Current.gpx je jen záznam aktuální trasy. Alespoň to tak používám k tagování fotek.
  • 0

#2100 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2013 - 16:20

A ono je to s tou indexací ještě složitější. V tom XML (GPX není nic jiného) je jakási položka s kódem. Ten se počítá nějak z GC kódu (nějak složitě, snad modulo 31...) A ten se používá k indexování. Pokud je tam dvakrát stejný, asi se ten bod ignoruje úplně. Přišel jsem na to, když jsem si udělal několik databází v geogetu, naplnil je vlastními body a pak udělal GPX ze věech a nahrál. Z té spousty bodů jsem jich měl v navigaci jen několik. Pak jsem ručně v SQLite ty kódy přepsal aby byly jedinečné a body jsem tam dostal všechny. Pravdou je, že tohle má smysl jen tehdy, když si chci zaznamenávat nálezy (tj. když chci projít všechno, co jsem si udělal a nic nevynechat). Jinak je lepší to exportovat jako POI.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka