Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#2161 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 10:17

skurakai napsal/a:
Alf Gang:
Co takhle adresář NAV smazat.

Nad tím jsem taky přemýšlela, ale nevím, jestli mám odvahu tolik experimentovat. Momentálně vše funguje, běží a v sobotu odlet do dalekých krajin, takže moc času na experimenty není.
  • 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#2162 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 12:18

Alf Gang napsal/a:

skurakai napsal/a:
Alf Gang:
Co takhle adresář NAV smazat.

Nad tím jsem taky přemýšlela, ale nevím, jestli mám odvahu tolik experimentovat. Momentálně vše funguje, běží a v sobotu odlet do dalekých krajin, takže moc času na experimenty není.

Když se bojíš soubor smazat, tak si ho nejdřív ulož někam do počítače.
  • 0

#2163 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 15:12

A co takhle zkusit aktualizovat fw v Oregonovi? ;)
  • 0

#2164 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 15:51

Zkusit to můžeme, ale podle toho, co jsme se dívali hned jako první, než jsme tam vůbec začali cokoli dávat, tak to psalo, že je aktuální verze. Zatím to necháme uležet, odjede na cestu s tím, že keše jsou v GPX/Nav a uvidíme, když jsme to o víkendu zkoušeli, tak jsme takhle odlovili dvě krabičky. Jestli to začne dělat neplechu, tak teprve zkusíme tu složku Nav smazat, i když do toho se mi moc nechce, protože proč by tam jinak byl, my ho tam nevytvořili. Každopádně dám vědět, zatím to vypadá, že nikdo jiný kešky v GPX/Nav nemá a to mě mírně znervózňuje.:D Edit: opraveno ze souboru na složku :-)
  • 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#2165 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 16:11

Ja tam ani zadny Nav nemam. A je to SLOZKA, bacha na terminologii ;)A ikdyby to hlasilo aktualni, tak to muzes preinstalovat, Muzes tam bejt nejaka neplecha :)
  • 0

#2166 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 16:52

Omlouvám se, jasně - složka. ;) Já jsem z těch všech pojmů už zblblá.:|
  • 0

#2167 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 20:14

Tu slozku NAV muzes bez obav smazat, Oregon si tam ukládá kdyz zadas nové souradnice nebo pridás nový waipoint. Pokud tam ta slozka NAV není pri zadání nových souřadnic znova si ji vytvorí.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#2168 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 21:43

To jsem z toho ale dost jelen, proč tam byla, aniž bychom tam ještě nějakou keš uložili. A proč když to dám přímo do GPX, tak mi navigace napíše, že neobsahuje žádný poklad.:o

Ale co by mě hlavně zajímalo je to, jestli je to nějaká zásadní chyba, když soubory GPX uložíme do té složky Nav. Protože jsme tak o víkendu odlovili dvě keše, vše fungovalo - navigace, listing, hint...
  • 0

#2169 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 5:39

GPX soubory ukládej do slozky Garmin, podslozka Gpx a do této ukládat .gpx. Ve slozce GPX můze být jeste podslozka Current. Do slozky NAV jsem .gpx nikdy nedával, takze neporadím. Chces-li dávat na kartu tak to samé vytvorit slozku Garmin, podslozka Gpx a do této ukládat. U prvních oregonu slozka NAV nebyla objevila se az po nejaké aktualizaci GPS.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#2170 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 10:48

Jasně, tomu rozumím a taky jsme to tak udělali. Jenže navigace neukázala žádný poklad, ať už jsme soubor GPX vložili přímo do paměti do složky GPX, tak ani na kartu do vytvořeného souboru GPX. Prostě nic, jako by tam žádné keše nebyly. Teprve když mě napadlo, ten soubor strčit do té složky Nav, tak se všechny keše zobrazily. Navigaci jsme koupili novou minulý týden. Jen je mi to prostě divné, že mi každý tvrdí, že do Nav ne, že musím jen do GPX a přitom když to tak udělám, kešky nikde a když to dám do Nav, tak jsou. Nechci to tu stále rozpitvávat, jenom mě prostě zajímalo, jestli je to nějaká závažná chyba - přestože to tak funguje - nebo jestli se s tím třeba taky někdo nesetkal. Každopádně si myslím, že momentálně je pro mě lepší mít keše ve složce GPX/Nav a vidět je a moct se na ně navigovat, než je mít jen ve složce GPX (přestože to tak mají všichni) a v navigaci si přečíst, že neobsahuje žádné poklady.;)
  • 0

#2171 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 10:59

Shodou okolností jsem včera taky bojoval s nahráním keší do Oregona. GPX soubor byl velký a můj obstarožní stroj s tím mívá problém. Proto vždy dělím větší export s 1000 keší a velikosti +- 10 MB na dva kusy. Rozdělil jsem (v editoru, doplnil začátky a konce XML značek) a nahrál do navigace. Ale ouha - kešky nikde. Po delším laborování objevena příčina - soubory z editoru nebyly uloženy jako UTF-8. Tak bacha, i to může způsobit prapodivné chování...
  • 0

#2172 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 968 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 11:12

tak abych to taky zamotal, tak gpx snad patri do ?:\Garmin\GPX\, ne?
  • 0

#2173 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 11:13

Alf Gang: Docela by me zajimalo, kam ti ty kese ulozi treba BaseCamp nebo MapSource. A zda pak ty poslane kese (nebo WP, to je jedno) budou viditelne v GPS. Podle me o nejakem adresari Nav nemaji ani tuseni.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#2174 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 11:19

Alfgang: hele a nebyl ten oregon podezrele levnej? Ono je taky mozny, ez to je nejakej kus urcenej jenom pro ukazku na prodejne (demohracka) a tam je mozny naprosto cokoliv, tahle anomalie je hodne podezrela uz sama o sobe (ne, ze by vsechny oregony byly stejny, ale tohle jsem teda jeste fakt nevidela a nezda se mi to) mikrom: to my vsichni vime a prave proto to tu resime, protoze jim to prej jinde, nez v Nav nefunguje :D
  • 0

#2175 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 11:40

petulinka1 napsal/a:
Alfgang: hele a nebyl ten oregon podezrele levnej?

Levnej mi nepřišel - koupeno na Alze.
Doplňuji - koupený jako nový, ne v bazaru. ;)
  • 0

#2176 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 11:42

mikrom napsal/a:
tak abych to taky zamotal, tak gpx snad patri do ?:\Garmin\GPX\, ne?

Tak dobře - GPX s keškami se nám zobrazují, pokud je vložíme do Garmin/GPX/Nav
Ta opačná lomítka si domysli. :D
  • 0

#2177 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 11:44

gord napsal/a:
Alf Gang: Docela by me zajimalo, kam ti ty kese ulozi treba BaseCamp nebo MapSource. A zda pak ty poslane kese (nebo WP, to je jedno) budou viditelne v GPS. Podle me o nejakem adresari Nav nemaji ani tuseni.

BaseCamp nebo MapSource je něco, do čeho jsme zatím nijak extra nepronikli. Tu navigaci máme pár dní.
Vygenerované GPX jsme strčili do paměti přístroje "natvrdo" rovnou do složky. A stejně tak na kartu do vytvořeného adresáře. Bez pomoci BaseCamp nebo MapSource.

Edit: Takže po pokusu mám tenhle výsledek - přes BaseCamp se soubor GPX uloží přímo do složky GPX a keše se zobrazí v navigaci.
Ale pokud se soubor GPX vloží do navigace do složky GPX "ručně" - tím myslím, přímo na kartu nebo do navigace jako na flash disk, tak je navigace neukáže. Po "ručním" přesunu do podsložky Nav se pak už zobrazí.

Takže tímto bych to asi uzavřela...;)
  • 0

#2178 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2013 - 11:47

kiReGPS napsal/a:
...nebyly uloženy jako UTF-8[/b]. Tak bacha, i to může způsobit prapodivné chování...

Tak takhle dalece tomu nerozumím, ale každopádně tak, jak je máme vložené teď v navigaci, tak se zobrazují, načte se listing, hint, dá se na ně navigovat, jsou vidět na mapě. Prostě podle mě fungují naprosto stejně, jako by byly vloženy přímo a jen do složky GPX. Jenže to se nám nezobrazí ani jedna. Teprve po přesunu do podsložky Nav jsou všechny vidět.

Vypadá to, že máme navigaci s nějakou anomálií.:D

Edit - viz. předchozí příspěvek.

Díky všem za vaše postřehy.;)
  • 0

#2179 Onygzz&Pudinka

Onygzz&Pudinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 18:01

Ahoj všem. Tak jsem si pořídil taky Oregona. Do teď jsem lovil s iPhonem4, což bylo super, akorát výdrž baterky byla dost špatná, takže to byl asi hlavní důvod ke koupi nějaké turistické navigace. No v každém případě zatím moc nadšený nejsem :( Nechápu pár věcí. Kešky si nahraju do přístroje - to je celkem v pohodě - používám CacheList do Chromu, vyberu na mapě co chci, nasypu do GPS, tam se mi to korektně zobrazí se vším. To je OK. Ale Dnes jsme dělali jednu multinu, kde součástí jsou i waypointy (jsou zadány v listingu). Udělali jsme uvodní stage, ale ZABOHA jsem nebyl schopný přijít na to, jak se dát nechat navigovat na další stage. Jelikož jsou stagez uvedeny přímo jako součást tý daný keše, myslel jsem, že to bude (stejně jako v iOS aplikaci) někde v menu rozkliklé keše, například Waypointy-cvak-Navigovat-cvak. Ale nikde nic. Je tam akorát možnost zadat manuálně nové souřadnice. Waypointy jsem nakonec našel, krkolomně do hlavního menu, pak "Kam vést", "Trasové body" a tam podle GC kódu jsem si vydedukoval jednotlivé stejdže. Vybral jsem tedy st2., dal JET, ukazovalo mi to nahoře, že se naviguje na st2. ale když jsem se vrátil do hlavního menu, a zapnul kompas, tak na kompasu mi to pořád navigovalo na ty uvodní souřadnice. Nechápu :( No, doufám že to někdo aspoň trošku pochopí:)
  • 0

#2180 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 18:16

V kazdem pripade je nutno rict, ze pro Garmin jsou kese a wp (jiz definovane!) naprosto samostatne body! U kesi je mozne se navigovat na dalsi bod jeho zadanim (v menu kese), ovsem jenom v pripade ze tento bod zadavas souradnicemi (tedy neni zadany v datech importovanych do GPS) a zaroven jim prepises ten, ktery jsi pro kes vytvoril timto postupem drive. Co se tyka vyhledani existujiciho WP v menu Kam vest - Waypointy (zalezi na prekladu), tak to je vec toho, jak ty body importujes. Ja je treba identifikuji podle jmena kese a ne podle jejiho GC kodu.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama