Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#2181 Onygzz&Pudinka

Onygzz&Pudinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 18:35

gord: Díky za rekaci. Dobře, tak identifikaci WP dejme tomu nějak přežiju. Ale proč mi to nezačne navigovat na něj (respektive začne, ale jen v mapě - pokud přepnu na kompas, tak naviguje zase na ?předchozí?/výchozí kešuli?
  • 0

#2182 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 19:50

To nemohu slouzit, mne to na ten bod vede. A nejsi nahodou v nejakem dasboardu? Tam to vzdy naviguje na posledni kesku! Takze musis prepnou budto na mapu nebo na samostatny kompas, ne na ten komas v dashboardu.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#2183 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 19:59

Jak píše gord, máš tam zapnutý dashboard buď active nebo nearest. Přepni si v kompasu na small data fields (nevím jak to přeložili do češtiny) tím čudlíkem vpravo dole a na nich si nastav jaké údaje chceš vidět.
  • 0

#2184 Onygzz&Pudinka

Onygzz&Pudinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 23:19

No tak je ptavda že jsem tam měl asi ten Dashboard - Geocaching na Active a zkoušel jsem i ten druhej geocachingáckej. Zítra si tam nahraju zpátky tu multinu a zkusím. Díky moc ;-)
  • 0

#2185 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2013 - 9:14

Chci se zeptat jestli jde v Oregonu při editaci nějakého souboru donutit navigaci aby automaticky ukládala ve field notes do komentáře k odlovené keši třeba čas odlovu a pořadový číslo keše s ohledem na počet odlovů? Něco podobného jako má Locus na androidu?
  • 0

#2186 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2013 - 9:14

Jen bych se zeptal - je možný použít Oregon jako GPS modul? Tedy přes USB připojit do notebooku a nastavit třeba v MapSource tak, aby ukazoval přesnou polohu "on-line" - např. při jízdě v autě? (Nevím jestli se to tu už neřešilo, ale nenašel jsem.)
  • 0

#2187 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2013 - 9:22

Pokud vim, tak tohle nejde. Na to bys musel upravit firmware v Oregonu...
  • 0

#2188 ThomasPV

ThomasPV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2013 - 9:22

drowned: Pokud vím, tak přímo Oregon tohle neumí. Já používám tuto stránku, která umožňuje spoustu možností co a jak vyplnit. Mimo jiné i přímo text logu (bude všude stejný). Stačí "nahrát" fieldnotes, nadefinovat co se má kde vyplnit a pak stáhnout upravený FN.
  • 0

#2189 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2013 - 9:53

Pitrus napsal/a:
Jen bych se zeptal - je možný použít Oregon jako GPS modul? Tedy přes USB připojit do notebooku a nastavit třeba v MapSource tak, aby ukazoval přesnou polohu "on-line" - např. při jízdě v autě?
(Nevím jestli se to tu už neřešilo, ale nenašel jsem.)

Jde - viz http://www.geocachin...thread_id=16058. Dovoluji si jen poznamenat, že je to první odkaz, který najde strejda G, když do něj zadáš tvojí otázku...B)
  • 0

#2190 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2013 - 10:16

Hergot novinka! :D
  • 0

#2191 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2013 - 10:43

@ThomasPV: díky :).
  • 0

#2192 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2013 - 18:24

Ahoj, vymazal jsem si omylem z navigace TOPO mapu. Nějak jsem ji tam dostal z CD. Nevěděl jsem, jak ji tam dostat, tak jsem ji zkoušel znovu odemykat. Chtělo to odemykací klíč, který jsem nějak uložil do navigace. Může mi někdo poradit, který je to soubor, abych ho smazal? Mám teď navigaci skoro plnou. Může to být soubor gmapprom? Má přes tři mega.
  • 0

#2193 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2013 - 19:01

Smrk napsal/a:
Ahoj, vymazal jsem si omylem z navigace TOPO mapu. Nějak jsem ji tam dostal z CD. Nevěděl jsem, jak ji tam dostat, tak jsem ji zkoušel znovu odemykat. Chtělo to odemykací klíč, který jsem nějak uložil do navigace. Může mi někdo poradit, který je to soubor, abych ho smazal? Mám teď navigaci skoro plnou. Může to být soubor gmapprom? Má přes tři mega.

gmapprom.img – je primární mapa,
gmapsupp.img - doplňkové mapy
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#2194 MA-FI-AN

MA-FI-AN

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 534 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2013 - 20:16

kolegove poradil by mi někdo, nebo vysvetlil prosim jak se pouziva to mapovani u oregonu ? Myslim tim jak presne se zaznamenavaji prosle trasy. MAm zapnuto Nastaveni- Prosle Trasy, Zaznamenávat a ukazovat. A pak se chci kouknout na proslou trasu. A pak jdu do správce tras- současná trasa a uložit prošlou trasu či část. A tam mam deset ruznych useku trasy, podle ceho se takhle kouskuje ? jedna část ma třeba 10 metru, jedna 170 kilometru atd.. Nejsem z toho moc moudrej.. Chtel bych jednoduse. Merit vzdalenost autem nepotrebuju, ale ve chvili kdy jdu pesky, tak chci proste aby mi to merilo a ukazalo trasu. A ne segmetnovalo na pro me nesmyslny kousky. a ukazat celou trasu mi je k nicemu protože je tam i jizda autem.. Chapu ze jediny reseni ke mit nastaveno : trasu nezaznamenávat a zapnout to jen když nekam jdu a zas to vypnout když trasu skoncim ? Dekuji za jakoukoli pomoc..
  • 0
Jsme Premium Memberi a jsme na to hrdi Nemame Radi Igelitky v Lese Nas GeoTým:MA touš , FI lip , AN etka + dobrovolnici : Natalka, Simon,GeoPes Eda,Geopas Brandy, Ještěrka hybatelka Punto. Zarizeni:Garmin Oregon550t,Geoget,SE Xperia Arc S+Locus

#2195 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2013 - 11:37

Kouskuje to, kdyz Oregona vypnes. To vzdycky zacina trasu znovu. Ale vypnout to, kdyzejdes uatem, to fakt nejde. Bys chtel od Garmina moc :D
  • 0

#2196 nokiak

nokiak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 318 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 14 červenec 2013 - 11:40

Nevím jak u oregona, ale u mého etrexu 30 lze ukládat souběžně s tou hlavní ještě jednu trasu pomocí stopek. Ta se po vynulování stopek uloží samostatně.
  • 0

#2197 Bambulini

Bambulini

Bambulini

• Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2013 - 11:48

MA-FI-AN napsal/a:
kolegove poradil by mi někdo, nebo vysvetlil prosim jak se pouziva to mapovani u oregonu ?...

Nejdřív si nastav, aby se to samo nekouskovalo: Nastavení -> Stopy -> Automatická archivace -> Když je plný.
A pak si to můžeš kouskovat sám: Stopy -> Současná stopa -> Uložit stopu -> (jméno) OK -> Chcete odstranit současný záznam? = Ano.
Aspoň u mé 450 to tak funguje. Jinak používám upravenou češtinu, tak nevím, jestli přesně souhlasí ty popisky.
  • 0

#2198 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2013 - 12:58

Jo, automatickou archivaci tam ani nemam, ale to bude tim, ze mam O200 :DA nejak extra mit o nevadi.
  • 0

#2199 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2013 - 7:15

Nevím jestli už to tu zaznělo, ale když si na oregonu nastavíte budík se skoro vybitou baterkou, tak s největší pravděpodobností zaspíte :) Ne snad proto že by baterka přes noc došla, ale dosti nepochopitelně se oregon ráno zapne a zobrazí zprávu "battery low", ale nezvoní! Zvonit začne až poté co tuhle zprávu odklepnete. To se trošku programátorům nepovedlo :)
  • 0

#2200 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2013 - 7:39

To je dobre, ze to pises sem, ale napsal jsi to take Garminum? Kazdy program obsahuje chyby a bez jejich nahlaseni je nikdo neopravi.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama