Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#2221 nomadm

nomadm

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 13:53

zdravím kolegy "oregonisty", od Ježíška jsem dostal zánovní O450, přemýšlím jestli zakoupit nějaké pouzdro či obal, používáte je? Nebo máte své oregonky jen tak? Mám i držák na kolo, takže ji budu vozit i na řídítkách...mám trochu strach aby se zbytečně nepoškrábal, nebo nějak neponičil...

Další věc jsou mapy, nějaká free alternativa oproti Topo Czech?

Děkuji, jsem začátečník....

• 0

#2222 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 14:00

Obal netřeba, nějaké to hrubé zacházení vydrží a škrábance na plastu tak nějak patří k věci ;) Jen doporučuji nějakou fólii na displej, ten je přecejen náchylnější k poškození než zbytek přístroje.

• 0

#2223 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 14:06

Oregon je outdoorová GPS :-) Ta je od toho aby se poškrábala, spadla do bahna, vody, odřela o skálu apod. Leda fólii na displej.

Osobně přenáším Oregona na karabině zavěšeného na batohu či kalhotech

Free mapa ČR

http://mapygarmin.wz...stazeni_map.php

http://garmin.openstreetmap.cz/

Free mapy světa:

http://wiki.openstre...Garmin/Download

http://garmin.openstreetmap.nl/

PS: opravdu citlivá část je displej na ten pozor! Pokud ale náhodou nespadne displejem na nějaký vystouplý špičatý kus kamene popř. do něj něčím neuhodíš tak vydrží téměř vše.

Tento příspěvek byl upraven od skurakai: 07 leden 2014 - 14:15

• 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#2224 Novom

Novom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 611 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 14:10

Oregon mi spadl při cca 30 km rychlosti z kola na štěrk, jediné, co se mu stalo, byly drobné dírky a odřeniny v gumovém obalu a jemné škrábance plastu. Běžně ji koupu a potápím, takže je zbytečně kupovat nějaký obal. Důležitá je akorát fólie na display, bez ní ani ránu. Když pak chci po GPS hňápat zablácenýma rukama, tak to dost škrabe.

• 1

#2225 nomadm

nomadm

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 14:13

a ta fólie nebude vadit dotykovému displeji?

takže doporučejete stáhnout tuto mapu?

"Free mapa ČR

http://mapygarmin.wz...stazeni_map.php "

kešky se do ní přenesou taky?

• 0

#2226 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 14:17

Jak na kešky, mapy apod. viz

http://www.geocachin...og/50-softblog/

a pak ještě

http://wiki.geocachi...kota,_Colorado)

rsp.

http://wiki.geocachi...rmin&fulltext=1

Ad fólie: dotykový displej je kapacitní (rezistivní), tj. reaguje na tlak. U některých tužších (lépe chránících) fólií to může jít trochu ztuha (více tlačit, špičkou či nehtem prstů), ale v ovládání by to vadit nemělo.

Tento příspěvek byl upraven od skurakai: 07 leden 2014 - 18:49

• 0
Garmin Oregon 550

#2227 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 14:45

Ad fólie: dotykový displej je kapacitní, tj. reaguje na tlak. U některých tužších (lépe chránících) fólií tu může jít trochu ztuha (více tlačit, špičkou či nehtem prstů), ale v ovládání by to vadit nemělo.

dotyková vrstva displeje právě není kapacitní, ale odporová, proto reaguje na tlak ;) Zbytek souhlasí.

• 0

#2228 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 14:50

Prostě tlaková no :-) Díky za opravení. 

• 0
Garmin Oregon 550

#2229 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 17:33

Fólií doporučuju, sama ji mám už pátým rokem a displej je pod ní jako nový. Jen ta fólie už je tam asi třetí.
  • 0

#2230 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 18:42

nEJLÍP JE PSÁT PO DISPLAYI VĚTVIČKOU - sakra CapsLock - je to přesnější a rychlejší. Zezadu, pokud máš originýl karabinu, se dá pěkně zastrčit do popruhu. Nejsou pak problém ani rikavice.

• 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#2231 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 19:03

Jen ta fólie už je tam asi třetí.

To nesmíš používat laciný šunt. ZAGG InvisibleShield (snad si název ještě pamatuji)  mám na Oregonu i telefonu už asi tři-čtyři roky a stále je celkem v pořádku.

• 0

#2232 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 19:21

Ono je to taky o tom, jak moc ten oregon pouzivas. Protoze jak kazdou chvili listuju v listingu, tak jsem mela porejpanou celou pravou stranu :D

• 0

#2233 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 19:43

Ono je to taky o tom, jak moc ten oregon pouzivas. Protoze jak kazdou chvili listuju v listingu, tak jsem mela porejpanou celou pravou stranu :D

To nesmíš používat laciný šunt. ZAGG InvisibleShield (snad si název ještě pamatuji)  jsem měl mám na Oregonu i telefonu už asi tři-čtyři roky a stále je celkem v pořádku. :) :) :)  Omluva ProkesTom za zneužití postu ;)

• 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#2234 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 19:48

No jo porad :D Ono je to tak, ez darovanemu koni na zuby nehled - folii prinesla mati kdysi z prace v jednom velkym kuse a akorat si ustrihnu pokazdy novou :)

• 0

#2235 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 19:55

Pro mě je totiž největší vopruz tu folii nalepit :wacko: . Obyc. folie lepim detem na mobily a vzdycky se u toho muzu vzteknout. Na O650 jsem si hned nalepil sice folii na míru, ale tvrdou - a po 14 dnech byla poškrabana a pak se trhla při uderu o kamen. Ten Zagg byl opravdu po 3 letech bez viditelneho poškozeni - navic je takova měkčí, takže na rezistivním displaji se sice trochu hůř prstem ovládá, ale zdá se mi, že chrání podstatně víc..

• 0

#2236 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 20:13

Ono to chce mit spravnou techniku - nejleip naparena koupelna, oregona klidne namocit (ne, ze by zustal dlouho mokrej) - aspon z nej otece zbytek bordelu. Chranici vrstvu z folie sundat jen z casti a ohnout k druhymu konci. Za to to drzis a snazis se trefit tak, aby to bylo rovne :D A kdyz si myslis, ze ses trefil, tak strhnes zbytek ty ochranny vrstvy, ono se ti to krasne prichytne a uz jenom vytlacujes bublinky. 

Nalepuju takle (pokud voda zarizeni nevadi) na vsechno a zatim jsem nemela jedinej problem. Ani zadny smeti pod folii :) Na mobilu mam Brando, ktery je bezlepidlovaty a muzu ho s klidem sundat a zase nalepit - naprostej luxus :) Obecne nemam lepidlovaty folie moc v lasce - hlavne proto, ze kdyz se ti a ne dostane bordel, tak se ho jen tezko zbavis :/ Brando muzu klido strcit pod vodu a vubec mu to nevadi. Uz jsem ho parkrat i drbala mejdlem (jsem obcas celkem cune :D). A furt v pohode :)

• 0

#2237 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 20:32

Pro mě je totiž největší vopruz tu folii nalepit :wacko: .

Jo, zvlášť ten ZAGG je hrůza nalepit. Slušně jsem nalepil až třetí displej. (Bohužel na telefon, který zatím jediný odešel.) Ovšem metodou Petulinky by to určitě šlo líp.

Když už jsem zabrousili k fóliím, pro nezasvěcené by bylo dobré zdůraznit, že tyto fólie rozhodně nelze používat na kapacitním displeji. Teda nalepit půjdou, ale displej už nebude dotykový. ;) :D  .... spíš :( :angry:

• 0

#2238 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 20:40

Proc by folie nesly na kapacitnim pouzivat? Uz mam druhej mobil s kapacitnim i s folii a pohoda :) Jen si musis koupit spravnou folii a ne nejaky radobyfolie :)

• 0

#2239 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 21:22

Proc by folie nesly na kapacitnim pouzivat? Uz mam druhej mobil s kapacitnim i s folii a pohoda :) Jen si musis koupit spravnou folii a ne nejaky radobyfolie :)

Já si to taky myslel, než jsem zjistil, že moje folie (http://www.xtremegua...creen_Protector) na O650 nejspíš vadí funkci "lze ovladat v rukavicích".  Nevím, jak display bez folie s rukavicemi funguje a odlepovat ji už nechci, ale zdá se mi, že ta jedna vrstva folie navíc už při ovládání v rukavicích vadí. S ovladanim holými prstiky je to přitom samozřejmě bez problému.

• 0

#2240 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2014 - 21:51

Ted jsem to zkusila i s rukavicema a no problemo. Holt znacka neni vsechno :D Fungujou jak na mobilu, tak na Oregonu - na obojim mam folii.

• 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka