Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#301 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2009 - 14:37

To je ale divny, ne ? Pokud by to delala cestina, tak by to muselo delat vsem s cestinou coz asi neni ten pripad.
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#302 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2009 - 19:14

Co Oregano to original asi stejne jako Kolous.Me chodi Oregon uplne bez problemu.FW2.80 topo czech + atlas 7.Kolous mi pri prepnuti z prof.GC na Auto ulozil treba 15trasovich a zmrznul.Po nahrani noveho FW mi pak chodil jako hodi:pnky.
  • 0

#303 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2009 - 7:15

Nepomohlo. Dokonce mi to teď vytuhlo uprostřed autonavigace tak že na displeji prostě mapa zůstala zaseklá. Pokusy o přepnutí na jakýkoliv další režim naprosto bez výsledků, tam jen bílá smrt. A vypadalo to, že je seklý i GPS, neboť po přepnutí na kompas tento byl bez šipky a po přepnutí na družice bylo tyto bez družic (a polžic) OK, jdu složitější cestou, vyzkouším down na 2,7 nebo 2,6
  • 0
Cože? Někde je nějaká nová FTF? Hrrr, na ni!

#304 Franz

Franz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2009 - 8:14

Přesně tuhle chybu (zatuhnutí mapy při autonavigaci) mi dělalo i Colorado a to zcela pravidelně. Vypadá to nějaký problém s kreslením mapy a konkrétní sadou map. Toto se těžko hlásí, dělají to všechny CO/OR. GPS běží dál, dokonce se korektně ukládá i tracklog, ale kromě restartu na tento stav nic nezabírá. Takže s firmware bych asi nelaboroval. Chtělo by to najít zopakovatelnou příčinu a pak to řešit se supportem ..
  • 0

#305 bossno

bossno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2009 - 14:30

Prosím o radu jak nastavit Oregona, když chci vyrazit někam a vím jen azimut a vzdálenost. Vzdálenost se dá zjistit z trasovýho počítadla, ale nikde jsem nenašel jak zadat azimut, případně jak na kompasu alespoň zobrazit stupně. To musím nosit ještě buzolu? Díky za info
  • 0

#306 pitovo

pitovo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2009 - 14:32

kdyz zadas souradnice, od kterych te ma zadavat a pak je das upravit, tak je tam projektovani bodu, nebo tak nejak.... tam zadas azimut a metry a ono te to presne navadi....
  • 0

#307 bossno

bossno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2009 - 15:24

Je to tam, díky. Tam bych to teda vubec nehledal.
  • 0

#308 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2009 - 20:53

jakou nejvissi kapacitu karty Oregon pojme? - samozrejme aby sla :D Podporuje vubec SDHC?
  • 0

#309 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2009 - 22:02

Sovic13 napsal/a:jakou nejvissi kapacitu karty Oregon pojme? - samozrejme aby sla :D Podporuje vubec SDHC?

Jasně že podporuje...zkoušel jsem 8 GB (SanDisk) s mapami, poi i keškami (gpx) a funguje...ovšem jako spousta dalších "zábavných" omezení u Garmina je max. velikost mapového .img tuším něco kolem 4GB ...
  • 0

#310 MaFa

MaFa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2009 - 23:01

Mezi hlavní omezení FAT32 patří maximální velikost souboru 4 GiB, Problém není na straně Gramina, ale dědictví po Microsoftu.
  • 0
MaFa

#311 Franz

Franz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2009 - 15:36

http://www.wherigo.c...6d-b16f48b79597
  • 0

#312 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2009 - 19:42

Jak je na tom Oregon s citlivosti? Na navigovat.cz jsem nedavno cetl porovnani Visty Hcx, Gpsmap... ale porovnani Oregona s ostatnimi jsem nikde nenasel, dnes jsem si vysel pro 3 kese a myslim si ze muj modul Nokia ld-3w mu dava cas od casu nafrak - co se tyce presnosti, k tomu jeste jeden dotaz, uz je to tu psano kus predemnou - zkousel jsem dat Oregona na stul, aby meril nadmorskou vysku a nestacil jsem se divit, nejdriv 321m, pote to asi po hodine vystoupalo na 340 - je tohleto normalni? Pochopil bych mensi odchylku cca ty 3m, ale 19?
  • 0

#313 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2009 - 19:56

Sovic13 napsal/a:
zkousel jsem dat Oregona na stul, aby meril nadmorskou vysku a nestacil jsem se divit, nejdriv 321m, pote to asi po hodine vystoupalo na 340 - je tohleto normalni? Pochopil bych mensi odchylku cca ty 3m, ale 19?

Nevím, jak je na tom Oregon a barometrický výškoměr, ale v případě GPS to normální být může. Zvlášť, pokud ten stůl byl v místnosti.
Určení nadmořské výšky má u GPS díky geometrii satelitů obecně horší přesnost než horizontální polohy a přesnost 3m je za takových podmínek utopie i horizontálně.
  • 0

#314 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2009 - 19:59

alkes napsal/a:

Sovic13 napsal/a:
zkousel jsem dat Oregona na stul, aby meril nadmorskou vysku a nestacil jsem se divit, nejdriv 321m, pote to asi po hodine vystoupalo na 340 - je tohleto normalni? Pochopil bych mensi odchylku cca ty 3m, ale 19?

Nevím, jak je na tom Oregon a barometrický výškoměr, ale v případě GPS to normální být může. Zvlášť, pokud ten stůl byl v místnosti.
Určení nadmořské výšky má u GPS díky geometrii satelitů obecně horší přesnost než horizontální polohy a přesnost 3m je za takových podmínek utopie i horizontálně.

Zkousel jsem to na geodetickem miste pobliz a sedelo to na metr presne. Doma je to naky divny.
  • 0

#315 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2009 - 20:04

No jo na geodetickém místě jsi pravděpodobně měl nerušený výhled na oblohu a spoustu přijímaných družic ze všech směrů.:) Doma výhled maximálně tak oknem na jednu stranu + nějaký ty odrazy, takže to nemůžeš brát moc směrodatně. Taky mohl být problém s kalibrací barometru.
  • 0

#316 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2009 - 20:07

alkes napsal/a:
No jo na geodetickém místě jsi pravděpodobně měl nerušený výhled na oblohu a spoustu přijímaných družic ze všech směrů.:) Doma výhled maximálně tak oknem na jednu stranu + nějaký ty odrazy, takže to nemůžeš brát moc směrodatně.
Taky mohl být problém s kalibrací barometru.

Jenze ja tu celou dobu pisu o barometrickem vyskomeru, druzice jsou vypnute.
  • 0

#317 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2009 - 20:46

Ahá, tak to řeknu rovnou ne. :D Asi máš doma moc proměnlivý počasí.:)
  • 0

#318 faf8

faf8

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 14:56

Jako výhoda Premium Membera mi připadala skvělá možnost loadovat naráz celé balíky keší. Proto jsem si i já druh tohoto členství aktivoval. Ovšem teprve nedávno jsem se dost divil proč mi nejdou ukládat další vlastní waypointy. V menu jsem se dozvěděl, že mám plnou pamět. Používám jednu stabilní PQ, okolí mého bydliště, které neustále inovuji a dle mých služebních i soukromých cest si vytvářím další PQ. Ty zpravidla po návratu mažu. PQ má formu dvou souborů 1234567.gpx a 1234567-wpts.gpx. Premianti znají. Tyto soubory jsou uloženy v patřičném adresáři v Oregonu. Stačí je tam nakopírovat. Ovšem zásek je v jejich mazání. Když smažu "kešový" soubor 1234567.gpx, vše je v pořádku, kešky z paměti a mapy zmizí, ale když smažu z adresáře "wypointový" soubor 1234567-wpts.gpx nemá to žádný efekt. Soubor sice zmizí, ale na mapě modré praporky a parkoviště zůstávají. Pěkná prasárna. Časem se jimy pěkně zaplácá celá paměť. Skoro jako Windowsy, že? ;) Lze je mazat buď po jednom, nebo v menu nastavení pod položkou Vymazat - waypointy. Tím ovšem vymažu "veškeré" waypointy. Tedy i ty, které nechci. V Oregonu totiž pořád chybí možnost tvorby vlastních POI a oblíbená místa lze ukládat pouze jako waypointy. :(
  • 0

#319 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 15:34

faf8 napsal/a:
Jako výhoda Premium Membera mi připadala skvělá možnost loadovat naráz celé balíky keší. Proto jsem si i já druh tohoto členství aktivoval. Ovšem teprve nedávno jsem se dost divil proč mi nejdou ukládat další vlastní waypointy. V menu jsem se dozvěděl, že mám plnou pamět. Používám jednu stabilní PQ, okolí mého bydliště, které neustále inovuji a dle mých služebních i soukromých cest si vytvářím další PQ. Ty zpravidla po návratu mažu. PQ má formu dvou souborů
1234567.gpx a 1234567-wpts.gpx. Premianti znají. Tyto soubory jsou uloženy v patřičném adresáři v Oregonu. Stačí je tam nakopírovat. Ovšem zásek je v jejich mazání. Když smažu "kešový" soubor 1234567.gpx, vše je v pořádku, kešky z paměti a mapy zmizí, ale když smažu z adresáře "wypointový" soubor 1234567-wpts.gpx nemá to žádný efekt. Soubor sice zmizí, ale na mapě modré praporky a parkoviště zůstávají. Pěkná prasárna. Časem se jimy pěkně zaplácá celá paměť. Skoro jako Windowsy, že? ;) Lze je mazat buď po jednom, nebo v menu nastavení pod položkou Vymazat - waypointy. Tím ovšem vymažu "veškeré" waypointy. Tedy i ty, které nechci. V Oregonu totiž pořád chybí možnost tvorby vlastních POI a oblíbená místa lze ukládat pouze jako waypointy. :(

Ahojky.
Jak ty PQ do Oregonu dostavas?
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#320 faf8

faf8

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 16:15

Normálně je přes USB káblík nakopíruju do podsložky GPX v Oregonovi. Je i jiná možnost?
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama