Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#321 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 16:32

faf8 napsal/a:
Normálně je přes USB káblík nakopíruju do podsložky GPX v Oregonovi. Je i jiná možnost?

Jsou na to programy napr. Geoget do kterého PQ naimportujes,(muzes v nem mit celou databazy CR) a podle toho jake kesky potrebujes t.j. podle vzdalenosti, podle trasy atd. si je vyexportujes. Co je ale dulezite vznikne ti jeden soubor ...gpx v kterem jsou kesky i waypointy pohromade jako jeden soubor, ktery se da bez problemu smazat a nahrat jiny. Jedine omezeni je ze Oregon pojme jen 2000 kesi.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#322 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 17:26

Archi1 napsal/a:

faf8 napsal/a:
Normálně je přes USB káblík nakopíruju do podsložky GPX v Oregonovi. Je i jiná možnost?

Jsou na to programy napr. Geoget do kterého PQ naimportujes,(muzes v nem mit celou databazy CR) a podle toho jake kesky potrebujes t.j. podle vzdalenosti, podle trasy atd. si je vyexportujes. Co je ale dulezite vznikne ti jeden soubor ...gpx v kterem jsou kesky i waypointy pohromade jako jeden soubor, ktery se da bez problemu smazat a nahrat jiny. Jedine omezeni je ze Oregon pojme jen 2000 kesi.

To je jedna z veci, ktere fakt nechapu - proc Oregon pobere jen 2000 kesi a proc se z GC.com daji exportovat je po 500 .... :(

Kdyby slo mit aspon na pametove karte nahrano kesi vic po tech 500 a jen volit, ktery soubor ma byt aktivne pouzivan ale ani to nejde. S timto mam zrovna problem - chystam se na delsi cestu (nekolik tisic km) a nevim, jak mit s sebou co nejvic zaznamu kesi. Cestou se k netu asi nedostanu a PC s sebou asi taky tahat nebudu ....
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#323 kapitola

kapitola

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 369 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 17:46

To je trasa natolik nejista, ze nestaci 2000 kesi s listingy, potrebujes listing i k tradicionalkam? Ja si vytvarim vlastni POI v nich mam i hinty (cca 30 tisic bodu), mam vytvorene i vlastni databaze POI typu ruznych adres kamaradu, servisu a jinych mist, ktera me zajimaji. K tomu docpavam nejake kese podle toho kam se chystam vcetne listingu, a zatim jsem se nikdy nechystal na 2000 kesi najednou. Ty POI maji krome chybejiciho listingu nevyhodu, ze ji v Oregonu nelze oznacit jako nalezenou kes, ale to obchazim tak, ze si na miste nalezu pokud jej mam jen jako POI bez listingu ulozim waypoint s nejakym kratkym popisem. Tim se mi ulozi cas i misto a nevidim v tom problem. Vse zpracovavam pres GSAK.
  • 0

#324 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 18:04

kapsa napsal/a:
To je jedna z veci, ktere fakt nechapu - proc Oregon pobere jen 2000 kesi a proc se z GC.com daji exportovat je po 500 .... :(

Kdyby slo mit aspon na pametove karte nahrano kesi vic po tech 500 a jen volit, ktery soubor ma byt aktivne pouzivan ale ani to nejde. S timto mam zrovna problem - chystam se na delsi cestu (nekolik tisic km) a nevim, jak mit s sebou co nejvic zaznamu kesi. Cestou se k netu asi nedostanu a PC s sebou asi taky tahat nebudu ....

Tak si kup několik microSD karet a na ne si nahraj kesky podle potřeby kolik jich v te které oblasti je a jen je budes prohazovat. kdyz nebudes mit PC sebou. Zarucene budes fotit, kam budes ukladat fotky?
  • 0

#325 faf8

faf8

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 18:07

Archi1 napsal/a:

faf8 napsal/a:

Šmarja panno! To bych se musel zase učit ovládat další program. Já teď zrovna pronikám do tajů tvorby vlastních POI souborů. Jsem si říkal, že bych si z těch mejch bodů zájmu vyrobil POI soubor a pak přes POI loader narval do Garména. Tím bych tak nějak vyřešil ten binčus s waypointama.
  • 0

#326 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 18:35

kapitola: Jo, trasa je opravdu hooooodne dlouha a krom CR jeste 5 dalsich statu. Samozrejme nehodlam odlovit vic jak 2.000 kesi, myslim ze neodlovim ani 100 ale chtel bych proste mit prehled, co je v okoli, kdyz bude volna chvilka. Zkusim ale vyuzit tu funkci pro kese na trase, uvidime co z toho vyleze .... Archi1: To je vlastne pravda, pri dnesnich cenach karet je to pohoda. Muzou ale byt soubory GPX na karte? Slozka na GPX je ve vychozim stavu v pameti Oregona ....
  • 0

#327 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 18:57

Archi1: To je vlastne pravda, pri dnesnich cenach karet je to pohoda. Muzou ale byt soubory GPX na karte? Slozka na GPX je ve vychozim stavu v pameti Oregona ....[/quote] Nezkousel jsem to, ale zkusit udelat stejny soubor na karte, do nej nahrat trasu a vyzkouset zda to Oregon prechrousta nebo nikoliv.
  • 0

#328 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 19:20

[quote]Archi1 napsal/a:
Archi1: To je vlastne pravda, pri dnesnich cenach karet je to pohoda. Muzou ale byt soubory GPX na karte? Slozka na GPX je ve vychozim stavu v pameti Oregona ....[/quote]
Nezkousel jsem to, ale zkusit udelat stejny soubor na karte, do nej nahrat trasu a vyzkouset zda to Oregon prechrousta nebo nikoliv.[/quote]

Tak jsem to prave vyzkousel, vymazal jsem gpx soubor z vnitrni pameti Oregona a nahral jej na microSD kartu a vsechny nahrane kesky to zobrazilo co byly na karte. Na kartě jsem ale vytvoril shodny soubor v jakem je to ulozene ve vnitrni pameti i s podslozkami.
  • 0

#329 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 19:46

[quote]Archi1 napsal/a:
[quote]Archi1 napsal/a:
Archi1: To je vlastne pravda, pri dnesnich cenach karet je to pohoda. Muzou ale byt soubory GPX na karte? Slozka na GPX je ve vychozim stavu v pameti Oregona ....[/quote]
Nezkousel jsem to, ale zkusit udelat stejny soubor na karte, do nej nahrat trasu a vyzkouset zda to Oregon prechrousta nebo nikoliv.[/quote]

Tak jsem to prave vyzkousel, vymazal jsem gpx soubor z vnitrni pameti Oregona a nahral jej na microSD kartu a vsechny nahrane kesky to zobrazilo co byly na karte. Na kartě jsem ale vytvoril shodny soubor v jakem je to ulozene ve vnitrni pameti i s podslozkami.[/quote]

To ze to jde na kartu jsem zkousel uz vcera vecer, predchvili jsem na kartu nahral asi 2050 kesi s listingem a waypontama a Oreganek to rozchodil, zda se mi ale ze ma pomalejsi reakce - zkuste si to na nejakem PDAcku - co to udela s takovou nalozi, ja se ani nedivim ze doporuceny pocet je 2000. ;)
  • 0

#330 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 20:32

Dekuju obema za testy, to je dobry zprava, asi to takto vyresim. Jinak to omezeni by se dalo resit prave tim, ze by tam byly nahrany ty soubory po 500 a jen by se urcovalo, ktery ma byt aktivni podle aktualni pozice. To by bylo skvely reseni ale bohuzel to nejde. Pritom karta by to v pohode pobrala ....
  • 0

#331 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2009 - 20:46

kapsa napsal/a:
Dekuju obema za testy, to je dobry zprava, asi to takto vyresim.

Jinak to omezeni by se dalo resit prave tim, ze by tam byly nahrany ty soubory po 500 a jen by se urcovalo, ktery ma byt aktivni podle aktualni pozice. To by bylo skvely reseni ale bohuzel to nejde. Pritom karta by to v pohode pobrala ....

Tak si na jednu kartu nahrej z dané oblasti 1600 - 1900 kesi a mas to vyreseno. coz obnasi mezi 15 - 20 MB.
  • 0

#332 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2009 - 13:28

kapsa napsal/a:
Dekuju obema za testy, to je dobry zprava, asi to takto vyresim.

Jinak to omezeni by se dalo resit prave tim, ze by tam byly nahrany ty soubory po 500 a jen by se urcovalo, ktery ma byt aktivni podle aktualni pozice. To by bylo skvely reseni ale bohuzel to nejde. Pritom karta by to v pohode pobrala ....

Tohle prave umi SmartComGps na mobilu - muzes to tam prehazovat jak se ti zlibi, kdyz jich tam das kolem tech 3000 najednou, tak je temer nepouzitelny. K Oregonu jeste pouzivam N93 s Handym a externim ld-3w tak neni problem se kouknout na cache pobliz za nakych 20haleru - ted na 6 mesicu gratis ;)
  • 0

#333 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2009 - 21:56

Bez (snad) jakéhokoliv omezení v počtu kusů (vyzkouženo 10 000) lze do Oregona nahrávat keše jako POI. Původní makro do GSAKu od jjredse (díky!) jsem upravil tak, aby listing kešky v POI co nejvíc odpovídal listingu zobrazovanému u nativní funkce Oregona. Poupraveny jsou i waypointy, možnost je přidat/nepřidat do seznamu POI, velký text pro slabozrakouše atd. atd. V nastavení jména doporučuji nechat ono "%Name %code", je pak možno jednoduše hledat nejen podle jména, ale i kódu keše... Keše jsou rozděleny podle typů a mají tak na mapě správnou ikonu, obdobně i waypointy.

Upravený makro stahujte na http://kiregps.sweb....Type Oregon.gsk.

Ať slouží...!
  • 0

#334 vancosi

vancosi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 290 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2009 - 14:15

kiReGPS napsal/a:
Bez (snad) jakéhokoliv omezení v počtu kusů (vyzkouženo 10 000) lze do Oregona nahrávat keše jako POI. Původní makro do GSAKu od jjredse (díky!) jsem upravil tak, aby listing kešky v POI co nejvíc odpovídal listingu zobrazovanému u nativní funkce Oregona. Poupraveny jsou i waypointy, možnost je přidat/nepřidat do seznamu POI, velký text pro slabozrakouše atd. atd. V nastavení jména doporučuji nechat ono "%Name %code", je pak možno jednoduše hledat nejen podle jména, ale i kódu keše... Keše jsou rozděleny podle typů a mají tak na mapě správnou ikonu, obdobně i waypointy.

Upravený makro stahujte na http://kiReGPS.sweb....Type Oregon.gsk.

Ať slouží...!

Včera večer jsem ho vyzkoušel, ale fungovalo jen částečně a skončilo to chybovou hláškou a do Oregona se nahrály jenom některý body. Už bylo pozdě, tak jsem to ani hlouběji nezkoumal. Rozhodně ty body co se nahrály vypadaly k světu.
Měl bych malou připomínku v menu je možnost odfiltrovat archiované/neaktivní v jednom políčku. To by chtělo rozdělit. Archivované keše mě celkem nezajímaj, zatímco disablované ano. Jinak ale dobrá práce a hned jak budu mít trochu času, tak se podívám na ty chybové hlášky a dám vědět
  • 0

#335 mlog

mlog

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 261 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2009 - 18:06

Vancosi napsal/a:

kiReGPS napsal/a:

Upravený makro stahujte na http://kiReGPS.sweb....Type Oregon.gsk.

Ať slouží...!

Včera večer jsem ho vyzkoušel, ale fungovalo jen částečně a skončilo to chybovou hláškou a do Oregona se nahrály jenom některý body. Už bylo pozdě, tak jsem to ani hlouběji nezkoumal. Rozhodně ty body co se nahrály vypadaly k světu.
Měl bych malou připomínku v menu je možnost odfiltrovat archiované/neaktivní v jednom políčku. To by chtělo rozdělit. Archivované keše mě celkem nezajímaj, zatímco disablované ano. Jinak ale dobrá práce a hned jak budu mít trochu času, tak se podívám na ty chybové hlášky a dám vědět

Tak tohle si zaslouží velkou pochvalu. U mě funguje vše, narval jsem na zkoušku do Oregona úplně všechno a jede to tak jak má. Na listingy a logy jsem koukal jako blázen, vůbec by mě nenapadlo, že k POI bodům to tam lze dostat. No nechápu to doteď. A navíc, u listingů jsem zatím nenašel takový, který by byly oseklý v případě nadměrné délky.
Původní makro, ze kterého tohle vychází je určeno i pro silniční navigace Nuvi snad všech tříd. Vyzkoušeno na služební Nuvi 660. Opět komplet kešky ČR, včetně listingů. Prostě paráda.
Je pravda že Archived a Disable by mohlo být rozděleno, ale to je detail. Do jiných maker si troufnu zasahovat, ale tady k tomu vzhlížím s posvátnou úctou a tu odvahu na úpravy jsem zatím nenašel.:)
  • 0

#336 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2009 - 18:45

Makro je trochu macatý a komplikovaný, největší nástrahy ale dělal POI loader. Je sakra přecitlivělej na obsah souboru (diakritika, zbytky HTML kódu, ...), s tím byl největší boj. Navíc POI loader nahlásí chybu v souboru na řádce 1, což znamená, že je chybný znak někde v půlce 10 MB souboru... :( Checkboxy na první straně nastavení vždy přidají kategorii kešky (např. Traditional Unavailable) - kvůli odlišné ikoně na mapě (jinak to u POI nejde). Na definici keší, který chci přenést do Garmina použij filtr v GSAKu a pak přepni na Advanced mode a zde zaškrtnutím volby "Run Macro against Current Filter" přenes jen filtrem vybraný kousky...!
  • 0

#337 HONZA.CZ

HONZA.CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 120 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2009 - 20:46

Tedy smekám..... Konečně něco použitelného. Nacpal jsem do Oregona všechny kešky a ono to funguje, neuvěřitelné. Moc díky.
  • 0

#338 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 0:38

Ono to fakt funguje!!!! Super, to se mi moc libi...
  • 0

#339 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 12:14

kiReGPS napsal/a:
Makro je trochu macatý a komplikovaný, největší nástrahy ale dělal POI loader. Je sakra přecitlivělej na obsah souboru (diakritika, zbytky HTML kódu, ...), s tím byl největší boj. Navíc POI loader nahlásí chybu v souboru na řádce 1, což znamená, že je chybný znak někde v půlce 10 MB souboru... :(
Checkboxy na první straně nastavení vždy přidají kategorii kešky (např. Traditional Unavailable) - kvůli odlišné ikoně na mapě (jinak to u POI nejde). Na definici keší, který chci přenést do Garmina použij filtr v GSAKu a pak přepni na Advanced mode a zde zaškrtnutím volby "Run Macro against Current Filter" přenes jen filtrem vybraný kousky...!

Ahojky.
Prosil bych o radu, kde to makro stahnu neb na uvedenou adresu se nemohu dostat a jak mam s makrem pracovat abych dostal do Oregona treba celou CR. Děkuji za pomoc.
  • 0

#340 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 12:35

zkopiruj ten odkaz do radku prohlizece, pak to uloz jako txt a pak prejmenuj koncovku na gsk, aby to byl instalacni soubor gsak (snad nekecam :))
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama