Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#361 1gato1

1gato1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 520 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2009 - 20:55

Vycerpavajici navod,hlavne pro autora. Ale vazne fantasticky navod i kdyz mam Colorado,pustim se do toho. Dekuji moc:D
  • 0
Blaze tomu, kdo nic nema, nema starost, kam to schova.

#362 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2009 - 21:27

To je opravdu vycerpavajici, mozna by stalo za to, pridat to do clanku, aby to tady ve foru nezapadlo.
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#363 Charlie_CZ

Charlie_CZ

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2009 - 22:19

Velke diky autorovi .. excelentni navod tzv. pro blbe :). Podle tohoto navodu jsem to uspesne odzkousel a vazne to funguje. Tisicere diky autorovi i jeho manzelce ;). Primlouvam se, aby byl navod umisten nejlepe do wiki.
  • 0

#364 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2009 - 22:44

Charlie_CZ napsal/a:
Velke diky autorovi .. excelentni navod tzv. pro blbe :).
Podle tohoto navodu jsem to uspesne odzkousel a vazne to funguje.
Tisicere diky autorovi i jeho manzelce ;).
Primlouvam se, aby byl navod umisten nejlepe do wiki.

tak se neprimlouvej a umisti ho. samo se to neudela ;)
( ale abys nerekl, zase to tam umistim sam, jako obvykle po takovehle vyzve :))
takze odkaz na tento navod bude v geowiki > makra GSAK (odkaz zde v menu vlevo)
  • 0

#365 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 03 březen 2009 - 16:35

A co to dát na wiki?
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#366 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2009 - 20:25

Překvapilo mne, jak nám pokročilo hodnocení keší na Geocaching.cz, kolik už existuje nástrojů na zadávání a kolik keší už je ohodnoceno. Doplnil jsem proto makro o zobrazení hodnocení v listingu. Předtím je pochopitelně tak trochu potřeba do GSAKové databáze ta hodnocení nahrát. Vřele doporučuji makro od Mejstra a XiXi na http://wiki.geocachi.../Hodnocení_keší.
Návod na export POI do Oregona/Colorada jsem upravil, novou verzi makra stačí nahrát přes starou, po prvním spuštění vyzve ke kontrole nastavení. Stačí pak zvolit pole, kde je makrem od Mejstra a XiXi uvedeno hodnocení (standardně User3).
  • 0

#367 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2009 - 7:28

To je fakt parádní návodík, sice zatím stahuju skrysotlacem, ale myslím že by nebyl problém tohle využít. Jenom si nejsem jistý výhodami toho mít keše jako POI. Co aktualizace? Jestli tomu dobře rozumím, tak aktualizace by znamenala o5 kompletní stažení PQ celé republiky.. Já jsem taky keškovej závislák, nemyslete že ne, ale výhody tohoto mi unikají. (smajlík - to nemyslím nijak zle - smajlík) A tak mohl by mi někdo ve dvou třech větách výhody tohoto vysvětlit? Díkes Martin
  • 0
Cože? Někde je nějaká nová FTF? Hrrr, na ni!

#368 pitovo

pitovo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2009 - 8:45

nestaci ti vyhoda toho, ze do GPSky dostanes vice, nez 2000 doted moznych kesi?
  • 0

#369 Hickos

Hickos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2009 - 8:50

Např. pokud tam máš celou ČR jako POI a oblast, kde kešuješ "doma", si pravidelně natahuješ jako kešky a průběžně aktualizuješ. Když náhodou někam narychlo musíš vyrazit, tak víš, že máš v té oblasti kešky už v GPS - nemusí být nutně aktuální, odlovíš třeba jen narychlo něco, ale víš, že nemusíš stresovat, jak teď nahonem před odjezdem stáhnout keše cílové oblasti.
  • 0

#370 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2009 - 14:14

Jasan, tak to jo, tomu rozumim. Ale asi nevyužiju, stejně pokud někam vyjíždím, dělám si přípravu a to nejenom stažením keší do Oregána ale i na ně mrknu. Myslím, že tohle je paráda pro lidi co hodně jezděj.. na služebky a tak. Já pokud jsem v ouzkých sahám po Handygeocachingu nebo Opeře. Ale díkes za vyjasnění, fakt jsem to nemyslel nijak jinak než že jsem chtěl vědět co by mi to přineslo. Možná to i ze zvědavosti vyzkouším. Dík za názory
  • 0
Cože? Někde je nějaká nová FTF? Hrrr, na ni!

#371 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2009 - 15:52

Bisaci napsal/a:
...Co aktualizace? Jestli tomu dobře rozumím, tak aktualizace by znamenala o5 kompletní stažení PQ celé republiky...

K tomu snad jen ještě poznámka - všechny PQ se většinou stahují od nejstarších keší podle data založení. Stačí proto pochopitelně aktualizovat jen jedno PQ s posledními novými keškami do GSAKu a pak exportovat výsledek do Garmina...
  • 0

#372 Charlie_CZ

Charlie_CZ

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2009 - 17:55

Jen technicka .. v pripade, ze budu mit v Oregonu tyto POI s kesema cele republiky a pojedu do nejake oblasti mimo sve domaci "hledaci" teritorium .. je nejake udelatko pro GSAK, ktere by overilo zda jsou kesky aktualni .. myslim zda nejsou docasne disablovane nebo zrusene. Trebas si jednou tydne vygenerovat novy/aktualni POI. Nebo to na miste resit pres Handygeocaching a overovat zda je kes pristupa? Ale mozna ze muj dotaz smeruje do vlakna o GSAKu ...
  • 0

#373 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2009 - 21:04

Charlie_CZ napsal/a:
Jen technicka .. v pripade, ze budu mit v Oregonu tyto POI s kesema cele republiky a pojedu do nejake oblasti mimo sve domaci "hledaci" teritorium .. je nejake udelatko pro GSAK, ktere by overilo zda jsou kesky aktualni .. myslim zda nejsou docasne disablovane nebo zrusene. Trebas si jednou tydne vygenerovat novy/aktualni POI. Nebo to na miste resit pres Handygeocaching a overovat zda je kes pristupa?
Ale mozna ze muj dotaz smeruje do vlakna o GSAKu ...

Není potřeba "udělátko pro GSAK", stačí udělat si PQ oblasti se zaškrtnutím "Is Not Active" (tam se do limitu 500 keší vejde slušně velká oblast) a jím si aktualizovat databázi v GSAKu. Možná přidat i druhé PQ s novými od posledního data. Pak jen znova export...
  • 0

#374 Kitotik

Kitotik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2009 - 19:47

Dobrý večer, stále řeším jak ze svého Oregona dostat soubor - " )ɔɕ$ ࠄɔɕ~ +@_ɔɕV )ɔɕ6 ࠄ.gpx", který se mi tam z neznámých důvodů vytvořil a nejde odstranit. Napadlo mě jestli by nešlo celýho Oregona zkopírovat, disk zformátovat a potom tam nahrát zpět zkopírovaná data. Nemáte s tím někdo zkušenost. Díky
  • 0

#375 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2009 - 20:33

Kíto: uz jsme to tu resili nekde na foru, zkus pohledat, ale bez uspechu. Ja se smiril, ze tam ten soubor ten sloubor je a nejak mi tam nevadi....
  • 0

#376 Kitotik

Kitotik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2009 - 20:38

Skleba napsal/a:
Kíto: uz jsme to tu resili nekde na foru, zkus pohledat, ale bez uspechu. Ja se smiril, ze tam ten soubor ten sloubor je a nejak mi tam nevadi....

Vím, vím, jen mě to tak napadlo jestli by to šlo zformátovat. Jinak s tím snad nemám taky problém.
  • 0

#377 Ruvit

Ruvit

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2009 - 21:27

Je to sice dotaz mimo firmware 2.93 BETA, ale zajímalo by mne zda je zde někdo, kdo měl Colorado a nyní má Oregon, jestli by mohl řict, který je podle něj na GC lepší a jak je to s ovládáním jednou rukou, nebo zda je nutný vždy používat stylus. Já osobně mám Colorado, ale můžu teď mít za přijatelnou cenu nový Oregon, proto tento dotaz.
  • 0

#378 vancosi

vancosi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 290 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2009 - 0:36

Ruvit napsal/a:
Je to sice dotaz mimo firmware 2.93 BETA, ale zajímalo by mne zda je zde někdo, kdo měl Colorado a nyní má Oregon, jestli by mohl řict, který je podle něj na GC lepší a jak je to s ovládáním jednou rukou, nebo zda je nutný vždy používat stylus. Já osobně mám Colorado, ale můžu teď mít za přijatelnou cenu nový Oregon, proto tento dotaz.

Jednoznačně Oregon.
1. Stylus jdem v životě použít nemuslel, možná proto není ani ve výbavě.
2. Oregon je vodotěsný, Colorado nikoli.
3. Ovládání pomocí dotykáče funguje fakt dobře.
4. U Oregona je s každým novým firmwarem znát pokrok.
  • 0

#379 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2009 - 15:22

Tak i já jsem se stal šťastným majitelem Oregonu. Takže pár postřehů:
display - po všem co o něm bylo napsáno se ukázalo, že to zase taková hrůza není, na přímém slunci se to taky dá přežít.
baterie - s autonavigací kterou jsem doteď používal se to nedá ani porovnávat:D
odolnost - zatím naštěstí neodzkoušena, špinavé ruce bude snášet určitě lépe než MIO C520.
ovládání - dotykáč jsem doteď používal takže přechod na Oregon proběhl hladce. Jen si myslím, že je méně citlivý ale to je asi výhoda když je v kapse. S Coloradem a jeho kolečkem bych asi dost bojoval.
listing - konečně sebou nemusím tahat hromadu papírů. Ekologové budou mít jistě radost:D.

A ještě pár dotazu:
- po velkém boji se mně podařilo do Oregonu cvičně nahrát přes Mozigo nějaké kešky. U multin se nahrajou stage jako waipointy. Když smažu soubor GPX tak keš sice zmizí ale waipointy zůstanou, jdou vymazat nějak hromadně nebo musím vymazat každý zvlášť přímo v navigaci? (firmware 2.85)
- Když budu PM a nahraju do Oregona PQ bude se to chovat stejně?

• 0

#380 m.martin

m.martin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2009 - 16:29

Coyote.cz: já si waypointy převádím do GPI souboru (Vlastní POI), takže je pak můžu podle toho, ke které PQ patří, mazat.
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama