Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#501 m.martin

m.martin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2009 - 8:14

Název strasy řeším ruční editací gpx (přidám <name> tag), ale je škoda, že třeba plánovač na mapy.idnes.cz, který umí plánovat cyklovýlety (ale dělají to i jiné služby), tak vytvoří pouze waypointy na významných křižovatkách (tam, kde je záznam v itiniráři se vytvoří waypoint), takže po vložení do Oregona je to "lomená vzdušná čára", nikoli trasa po cyklostezkách (a routing použít nejde, protože ten neroutuje podle toho, jak to myslela mapová apilace původně). chjo
  • 0

#502 Tazzi team

Tazzi team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2009 - 13:42

Tak jsem se právě stal novým hrdým majitelem oregonku 300pro;);) Už jen doufám že se s ním rychle zžiju a bude mě věrně sloužit :P:) Jinak pro Vás zběhlé asi blbej dotaz,ale co to jsou ty POI body:o
  • 0

#503 m.martin

m.martin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2009 - 13:47

POI = Points Of Interest, body zájmu - restaurace, hotely, kopce atp... Je také možnost vytvořit si vlastní soubor s POI např. pomocí aplikace POILoader (a data se dají sehnat třeba na poi.cz)
  • 0

#504 Tazzi team

Tazzi team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2009 - 13:49

Aháá díky,tak to je věc co asi nebude zapotřebí používat
  • 0

#505 Tazzi team

Tazzi team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2009 - 13:55

Ještě jeden dotaz:jaké používáte baterky?Které podle Vás nejdéle vydrží?
  • 0

#506 bossno

bossno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2009 - 21:04

piskotek napsal/a:

Používám eneloop 2000 mAh
Vydrží zpravidla celej den (záleží nejvíc na tom jak dlouho svítí dispej),
Ale pro jistotu vždy druhou sadu s sebou!!!
  • 0

#507 Tazzi team

Tazzi team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2009 - 13:20

Tak a zase mám další dotaz(ale od toho to tady je že:D) Takže v nastavení GPS používáte normální režim nebo GPS WAAS??:o
  • 0

#508 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2009 - 13:30

Baterky mam Sanyo eneloop 2000 mAh a pak "obycejny" dobijeci Sanyo 2700mAh. V nastaveni GPS normalni rezim
  • 0

#509 Tazzi team

Tazzi team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2009 - 13:35

Skleba napsal/a:
Baterky mam Sanyo eneloop 2000 mAh a pak "obycejny" dobijeci Sanyo 2700mAh.

V nastaveni GPS normalni rezim

tak jsem se na ty tvoje baterky díval a překvapila mě příjemně jejich cena,mám doma už snad 5 let VARTA 2500mAh a ty stáli snad 400 kus:o
  • 0

#510 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2009 - 15:14

Používám ANSMANN Digital 2850 mAh(asi 120,- 1 ks), s jejich výdrží jsem zcela spokojen. A jako zálohu staré GP 2100. Jen si dovolím malou poznámku k SANYO Eneloop 2000. Jejich hlavní výhodou je velmi malé samovybíjení. Proto se spíš hodí jako záložní baterie u kterých nemusíte hlídat jestli se náhodou po delším čase bez použití nevybily;). Bez samovybíjení jsou také ANSMANN 2100 mAh maxE údajně po roce udrží 85% energie. Jako hlavní zdroj bych doporučil nějaké 2700 a víc(rozhodně značkové).
  • 0

#511 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2009 - 11:37

Delší dobu jsem váhal, jestli si koupit originální pouzdro na Oregon ... nakonec jsem to udělal a pocity jsou rozporuplné... jeho rozměry jsou opravdu velké - cca 160 x 85 x 65 mm (na Oregon zbytečně moc, nad přístrojem je volná mezera 2,5 cm !) a což jsem se nikde nedočetl ani nevykoukal, pouzdro nemá po obvodu zip, nýbrž z poloviny pouze zvýšenou látkovou výztuhu, z poloviny pouze škvíru! Možná se to ukáže jako praktické při častějším otvírání pouzdra, nicméně z hlediska ochrany proti vlhkosti a prachu žádná sláva :| Výhodou je, že se dá Oregon v pouzdru zapnout do spony, která je připevněna na pásku se suchým zipem, takže gps nemůže po otevření pouzdra vypadnout. Shrnuto podtrženo: už mám pouzdro, takže nemusím spekulovat, jaké si vybrat pouzdro :D, vypadá celkem bytelně, takže snad pomůže alespoň proti nějakým těm drobnějším pádům nebo zmáčknutím...no zkrátka, lepší než drátem do oka, ale za 800,-? No, možná příště zkusím nejdřív ten drát... B)

Přiložené miniatury

• oregon-pouzdro.jpg

• 0

#512 Ferys

Ferys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2009 - 12:07

V tomto obchodě http://www.prodejdvd...700mah-aa-1-2v/ mají velmi zajímavou nabídku nabíjecích baterií Varta 2700mAh. Cena je víc než o polovinu nižší než jinde. Nevěřil jsem tomu, říkal jsem si že tam mají asi chybu, přesto jsem zkusil objednat a opravdu to tak je. Navíc se spletli a místo dvou objednaných kusů mi poslali 2 balení po dvou kusech. Čímž mě 1 baterie 2700 mAh která navíc vyhrála test baterií v Chipu (11/2007), vyšla na pouhých 30kč :o. Samozřejmě je třeba započítat ještě poštovné. Netvrdím že na základě testu vChipu jsou to nejlepší baterie na trhu, ale nabídka je myslím si zajímavá.
  • 0

#513 Ruvit

Ruvit

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2009 - 12:16

HuntBehind napsal/a:
Delší dobu jsem váhal, jestli si koupit originální pouzdro na Oregon ... nakonec jsem to udělal a pocity jsou rozporuplné... jeho rozměry jsou opravdu velké - cca 16 x 8,5 x 6,5 cm (na Oregon zbytečně moc, nad přístrojem je volná mezera 2,5 cm !) ......

Jak na to koukám, tak jen mírmě upravené pouzdro na Colorado, takže je pochopitelná i ta nepochopitelná velikost :D. Ale stejně nic lepšího k sehnání není, kromě látkových pouzder, ale ty zase nemají žádnou odolnost proti nárazu, takže do něj nakonec půjdu také.
  • 0

#514 ty,ty,ty & familly

ty,ty,ty & familly

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2009 - 14:23

piskotek napsal/a:

Nabíjecí, tužkové baterie AA - kapacita 3200 mAh !! Bez paměťového efektu
cena za kus 68,- Kč, když tak napiš
  • 0
ty,ty,ty a golfy

#515 Dpman

Dpman

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2009 - 21:41

Jen tak pro zajímavost. Rozbil jsem displej na Oregonu. Oprava není možná, jde o nevýměný díl. Za 4,680 a ten vrak dostávám nový kus přímo od Garmina. :|
  • 0

#516 Caster

Caster

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2009 - 22:16

Dpman napsal/a:
Jen tak pro zajímavost. Rozbil jsem displej na Oregonu. Oprava není možná, jde o nevýměný díl. Za 4,680 a ten vrak dostávám nový kus přímo od Garmina. :|

Fuj... jak se ti to povedlo? Jak moc hrube zachazeni uz nevydrzi?
  • 0
Garmin Oregon 300 + Topo CZ 3 Pro; Nokia 5800, SmartcomGPS, SmartGPX, Nokia Maps, Google Maps; Gentoo Linux + Wine + GeoGet

#517 Dpman

Dpman

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2009 - 22:20

Byl jsem odlovit kešku na Kleti a skočil jsem ze skalky ale špatně jsem dopadnul a musel jsem se chytit a tudíž pustit Gpsku. Spadla asi ze 3 metrů.
  • 0

#518 hradnik

hradnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2009 - 22:55

A tak taky dám jeden příspěvek. Používám sice normálně ANSMANN MAX-E 2100 mAh, mam tri sady a ještě mě nikdy nevyšplouchly. Ale jednou jsem kvůli kešování v zimě (můj event Ledopády) zkusil zakoupit Lithiový články. Doporučuju všem. Nejsou sice nabíjecí, ale jejich parametry mluví za vše. Pracovní teplota je od MINUS 20°C, což je bomba. Alkaliky i hydridy končej už těsně nad nulou a dávat si GPSku do kapsy, je asi tak trošku blbina. Měl jsem (tenkrát ještě) Koloucha na popruhu na batohu a na jedny baterky jsem jel na lyžích (- 6°C) od 9:00 do 17:30 a stále indikátor hlásil plnou kapacitu. Za týden na to jsem stále s těmito bateriemi absolvoval event Ledopády (10:00 - 16:30) opět s GPSkou na batohu a stále zapnutou. A pozor, indikátor klesl o jednu čárku. Pak ještě kešování pár hodin (cca 3) v neděli s teplotou kolem nuly. No a jelikož ještě baterie nebyly mrtvý, vzal jsem je na event 6x700. Opět teplota pod nulou, všude sníh a jelikož jsme vyráželi kolem 7:00, bylo ještě šero, dost často jsem si s Kolouchem svítil,abych viděl, kam máme jít. A tehdy teprve baterie klekly a to kolem 14:00. Takže musim říct, že vydržely něco kolem 25 hodin plného provozu v teplotách pod bodem mrazu a v rozmezí jeden měsíc. Jsou to ENERGIZER LITHIUM. Cena na e-shopu s vyzvednutím v Praze v Římské ulici byla 49,-, ale dneska se už dá sehnat i za 40,-. Skladovatelnost mnou zakoupeného článku je do roku 2023. Je o dost lehčí než alkalická a ve foťáku zvládá asi tak dvakrát víc fotek, než nabíjecí či alkalická tužkovka. Nějaké info je tady: http://www.kronium.c...hium_e2_l91.pdf
Takže jako záložní baterie nosím dva exempláře stále u sebe. Snad je do toho roku 2023 použiju :D
  • 0

#519 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 06 květen 2009 - 7:34

Pouzdro je supr. Zip bych ani neuvítal. Rychle se člověk dostane k navigaci, koukne a zase zakryje. A to i jednou rukou.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#520 Spook

Spook

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2009 - 7:44

jo to pouzdro vypada vazne dobre, skoda te zbytecne velikosti...
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama