Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#541 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2009 - 19:20

Charlie_CZ napsal/a:
Zdravím. No jak to tady čtu, asi se opravdu vyplatí pořídit ochrannou fólii .. nerad bych o display na svém Garminu přišel.
Nechám si poradit a dám na rady zkušených kačerů .. Zagg Invi Shield. Proto se zeptám .. nakupujete je v zahraničních shopech nebo tady v ČR? Já našel jeden shop .. http://www.warpsdesign.info/gps/ .. kde je nabízejí.
Díky za vaše podněty :)

Já koupil v DatArtu univerzální fólii na PDA, zastřihne se na rozměr, jsou tam 3 listy a stálo to 89,-Kč.
Funguje 100%
  • 0

#542 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2009 - 20:32

Ahojky, Ze zacatku jsem se o pouzivani ochranne folie na display jen usmival, ale ted ji tam mam taky a jsem za ni rad, protoze uz nekolikrat zachranila display od poskrabani. Pouzivam Zagg Invi Shield a koupil jsem ji v nasem shopu tady v ČR na teto adrese .. http://www.warpsdesign.info/gps/ .
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#543 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2009 - 9:53

Vazeni pratele, jelikoz jsem se nyni jal pokusne z GSAKu exportovat waypointy jako POI, dovoluji si pozadat nekoho zkuseneho o radu. Vite, zda-li se s novym exportem premazou starsi POI novymi? Nevite zda-li se daji nejak efektivne naraz mazat (napriklad v pripade ze vymazu cache z celeho jednoho regionu a odcestuji na druhy konec republiky a chci pochopitelne jinou sadu kesi i s jejimi odpovidajiiiciiimi waypoints? Dekuji
  • 0

#544 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2009 - 9:58

djw napsal/a:
Vazeni pratele, jelikoz jsem se nyni jal pokusne z GSAKu exportovat waypointy jako POI, dovoluji si pozadat nekoho zkuseneho o radu. Vite, zda-li se s novym exportem premazou starsi POI novymi? Nevite zda-li se daji nejak efektivne naraz mazat (napriklad v pripade ze vymazu cache z celeho jednoho regionu a odcestuji na druhy konec republiky a chci pochopitelne jinou sadu kesi i s jejimi odpovidajiiiciiimi waypoints? Dekuji

...novymi POI prepises stare
...POIloader umi take jen mazat a ne jen nahravat
...nic ti nebrani v tom, abys mel v GPS POI kolik chces, treba i celo republiku
  • 0

#545 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2009 - 10:10

dekuji, zkusiim tedy POI Loader
  • 0

#546 karel3

karel3

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2009 - 20:34

Stáhnul jsem si ze stránek Garmin.com POI Loader 253. Když se pokouším nainstalovat keše ze souboru GPX jako POI body a zadám manuálně nastavení na upozornění ve vzdálenosti 500 m., napíše, že bylo úspěšně nainstalováno 500 bodů, ale v garminu jich je jen 50. Co dělám špatně?
  • 0

#547 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2009 - 20:56

karel3 napsal/a:
Stáhnul jsem si ze stránek Garmin.com POI Loader 253. Když se pokouším nainstalovat keše ze souboru GPX jako POI body a zadám manuálně nastavení na upozornění ve vzdálenosti 500 m., napíše, že bylo úspěšně nainstalováno 500 bodů, ale v garminu jich je jen 50. Co dělám špatně?

...opravdu? Já teda nevím, ale v seznamu mě to ukazuje jen 50 nejbližších POI, což vůbec nic nevypovídá o tom kolik POI mám nahraných v GPS. Nevím proč bys POIloaderu neměl věřit - běžně si nahrávám desítky tisíc POI ;)
  • 0

#548 karel3

karel3

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2009 - 21:05

Myslel jsem, že tam nejsou všechny, protože jsem stejný GPX soubor nahrál do GPX adresáře i pomocí POILoaderu jako POI body, nastavil upozornění na 500 m. a když jedu, Oregon nepípá ani neukazuje že by někde něco bylo a když se podívám na keše, tak je klidně nějaká třeba 300 m. ode mne.:(
  • 0

#549 Klasika

Klasika

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2009 - 18:47

mataludo napsal/a:
Postřeh z Oregona 300: Vše šlapalo jak mělo, do doby než jsem na motorce dorazil domu, odpojil napájení, sejmul z držáku, vypnul. Druhý den vyrazil do terénu, zapnul, Oregon se rozsvítil, začal nabíhat, pak náhle zhasl a konec. Několikrát jsem se ho ještě pokusil zapnout, vždy to samé, tak jsem ho připojil k pc, také nic, pak mě napadlo že by to mohla dělat paměťovka, tak jsem jí vyndal, Oregon naběhl jako by nic - řekl jsem si ha! Dělá to karta! Asi proto že tam mám narvaný TopoCzech2 Pro + Atlas Czech + komplet adresy celé ČR. Tak jsem kartu naformátoval a ještě než jsem jí tam vložil Oregona jsem pro jistotu vypnul a znovu zapnul a.... nenaběhl! Tak jsem ještě zavolal pro radu do autorizovaného servisu Garminu a tam mi technik poradil současně stisknout levou horní část displeje + startovací tlačítko a držet. Tak jsem držel cca 2 minuty a nic, pan technik usoudil že je to na servis a během hodiny už byl v balíku na poště do servisu. Stalo se to 22.4.2009 a jsem zvědavý kdy ho budu mít doma.

Ještě dotaz

Můj Oregon je také v servisu. Dělal mi to samé, co tobě: při napojení na napájení z cigareťáku mi chcípl. BuĎ ani nenaběhl, nebo chcípl po pár vteřinách. Tohle prováděl jeden čas furt, pak se zase začal chovat normálně. K tomu navíc při napojení do zásuvky mi Oregon funguje pouze když motorka stojí. Při jízdě se Oregon samovolně během minuty vypíne (a je fuk, jestli na silnici nebo v lese) a není možné jej vůbec používat (lze to pouze když jede na baterky). Kábl je origo, zásuvka je kvalitní.
Jsem zvědavá na výsledek záruční opravy. Mám obavu, že na ty otřesy při jízdě v terénu USB port není stavěný a možná není vůbec stavěný na používání napájení přes zásuvku. Asi jsem při výběru GPS vhodné na motorku sáhla vedle :(
  • 0

#550 jajap

jajap

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2009 - 22:04

Moc prosím o radu, raduji se z nového Oregona 300, ale nevím si rady, po nahrání keší jako .gpx přes Skrýšotlač se mi nezobrazují keše s názvem? Pouze kód, něco dělám špatně. Mám několik souboru .gpx, ale ani když je soubor jen jeden, problém je furt :( Díky předem moc za radu, znáte to, jak jednou začnete něco nějak dělat, nemůžete přijít na jiný zplsob :) Tak přesně v týhle slepý uličce jsem. Díky a jestli už tady tento dotaz zazněl, omlouvám se, nenašla jsem ho.
  • 0

#551 mitak

mitak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2009 - 22:30

V nastavení/geocaching najdeš možnost zobrazovat keše buď jako kód nebo název keše
  • 0

#552 jajap

jajap

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2009 - 8:42

Díky, blondýna no B) A ještě se potýkám s jednou věcí. U některých popisů, když si je otevřu, tak jsou jakoby text přes sebe. to asi nebude mít tak jednoduchý řešení. Zkoušela jsem problematické keše smazat a přehrát znovu, ale je to furt stejné. Díky
  • 0

#553 Cybermouse

Cybermouse

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2009 - 11:27

To jajap: Stejný problém se mi vyskytl u multiny s dlouhým listingem. Kupodivu, když jsem se na ni díval o dva dny později, vše bylo OK. Bez přehrávání dat. Jsou prostě věci mezi nebem a zemí...
  • 0

#554 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2009 - 12:11

Ahojky, Prosím o radu. Jakou máte zkusenost s pouzivanim micro Sd karty, nebo jine micro karty v Oregonu? Mám na mysli karty o kapacitě 2GB a vyssi a jakou byste doporucili. Dekuji. Dal se chci zeptat, jakou nejvyssi rychlost SD slot Oregon zvladne, resp. jakou SD kartu si mám koupit? Ceny SD karet jsou pomerne rozdílné podle kapacity, ale nekde se udává i rychlost ctení a zapisu. Moc se v tom nevyznam. Pise se tam buď 133x nebo 150x atd. a dalsí varianta je treba 10MB/s nebo i 20MB/s atd. Takze bych se chtel zeptat, o jaké karty se mám zajímat. . Nerad bych si koupil kartu, která má pomalý prenos a navigace by se mi kvuli tomu treba "sekala" a na druhou stranu bych si nerad koupil kartu, která je super rychlá, ale navigace by s ní třeba neumela komunikovat. Diky
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#555 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2009 - 12:31

Mno, on Oregon má tak pomalé USB, že je úplně jedno jakou kartu tam budeš strkat, tyhle rychlosti co to předvádí zvládne jakákoli karta B) Pokud ale budeš na kartu často nahrávat různé mapy, tak důrazně doporučuji koupit si i čtečku a ládovat to přes ní, je to mnohem rychlejší. Tady už ale na rychlosti samotné karty bude dost záležet...
  • 0

#556 Jirka78

Jirka78

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2009 - 13:09

Archi1 napsal/a:
Ahojky,
Prosím o radu. Jakou máte zkusenost s pouzivanim micro Sd karty, nebo jine micro karty v Oregonu? Mám na mysli karty o kapacitě 2GB a vyssi a jakou byste doporucili. Dekuji.

Dal se chci zeptat, jakou nejvyssi rychlost SD slot Oregon zvladne, resp. jakou SD kartu si mám koupit?

Ceny SD karet jsou pomerne rozdílné podle kapacity, ale nekde se udává i rychlost ctení a zapisu. Moc se v tom nevyznam. Pise se tam buď 133x nebo 150x atd. a dalsí varianta je treba 10MB/s nebo i 20MB/s atd.
Takze bych se chtel zeptat, o jaké karty se mám zajímat. .
Nerad bych si koupil kartu, která má pomalý prenos a navigace by se mi kvuli tomu treba "sekala" a na druhou stranu bych si nerad koupil kartu, která je super rychlá, ale navigace by s ní třeba neumela komunikovat.
Diky

Pouzivam v OREGONu kartu TRANSCEND TS4GUSDHC6 SecureDigital karta (MicroSDHC, Class 6.0) 4GB http://www.softcom.c...60-4gb/?flist=1 neni draha s maximalni spokojenosti ;)
  • 0

#557 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2009 - 13:42

Používám 8GB Micro SDHC Kingston - class 4 ale soubor nesmí být větší než 4GB (fat32)
  • 0

#558 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2009 - 20:23

Jak delate screenshoty z obrazovky oregona?

Tak uz jsem to nasel sam. Staci to zapnout v nastaveni. Sorry za zbytecny POST.
  • 0

#559 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2009 - 21:01

Mam nekolik otazek a problemu s importem kesi jako POI do Oregona. Tak doufam, ze poradite, co s tim. Jedu na 2.98 firmwaru. 1. postupuju presne podle super navodu, ktery jsem tady nasel. Autora si nepamatuju, ale diky za nej. 2. GSAK nevytvori POI ze vsech bodu v databazi (mam v databazi celkem 5956 aktivnich tradicnich kesi, ktere jsem nenasel+pripojene waypointy=celke 8817. Okno s Macro statusem v GSAKu zustane viset s hlaskou Traditional: 5881 of 8817 points a jiz v tomto okamziku vyskoci okno s vyzvou ke spusteni POI LOaderu 3. POI Loader naimportuje 5881 bodu (mix kesi a waypointu) 4. Nektere kese se vubec nenaimportovaly 5. Nektere kese u sebe nemaji v mape vubec ikonku, pokud si ji najdu pres Extras (Vlastni POI), ikonka se pak v mape zobrazi. 6. Nektere kese maji ikonku v poradku Jeste o tom tak premyslim a experimentuju. Myslim, ze puvod celeho problemu je ten spatne vygenerovany GPX z GSAKu. Ale jak ho donutit, aby dodelal svoji praci (tzn. vygeneroval vsechno)? Co s tim?

Přiložené miniatury

• oregon_001.jpg

• 0

#560 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2009 - 21:55

A jeste jeden screenshot z GSAKu.

Přiložené miniatury