Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#621 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 17:51

honza-pavla napsal/a: ...

Ups ... no zajímavé ... to co popisuješ je prostě jen jedna z diagnostic screen

Zaprvé bych zkusil nejdřív vyndat kartu a všechny operace dělal bez ní...

To, že ti nabídne Oregon připojení jako externí disk jen občas, bych viděl jako chybu toho, že máš v každém profilu nastavený jiný druh propojení a použije se ten druh, který byl nastaven v profilu před vypnutím ... nastav si pro jistotu u každého profilu propojení "spanner"

Zkus pak připojit jako externí disk ...

pokud připojení stále nefunguje, zkus použít některý z postupů:
http://garminoregon....m/Miscellaneous

až se povede připojit Oregona k PC: zkus vymazat z paměti nahrané gpx soubory a mapy ... mohl by tam být nějaký problém

Nahraj si beta firmware 2.98 nebo 3.01 http://garminoregon....es.com/Versions
  • 0

#622 honza-pavla

honza-pavla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 17:52

To martinm To mě napadlo, ale je druhý počítač to rovnou napájí přes USB (jako když se to připojí do auta). Napadlo mě zda to nemůže být v Nastavení/Systém/Připojení Garmin Spanner/Garmin Spanner/Protokoly MNEA (které jsou zapnuté) a pak nějaká jiná volba než mám zvoleno (ale nijak jsem do toho nesahal) Protokol GSA, GSV – vypnuty, Protokol WPL,RTE – vypnuty, Protokol GRMN – zapnuty, ale nevyznám se v tom. To Blackp Na tom USB kabelu je nějaký uzel (rozšíření), nevím jestli to můžu zkusit zapojit na jiný USB (např. od PDA – taky s nějakým uzlem, nebo kabel k foťáku bez uzlu. Nerad bych to zničil. Jinak díky za rady
  • 0

#623 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 18:03

Kabelu se bát nemusíš, můžeš použít i s uzlem i bez uzlu. To je jenom vf filtr. Já užívám oba druhy.
  • 0

#624 honza-pavla

honza-pavla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 18:05

HuntBehind napsal/a:

Zaprvé bych zkusil nejdřív vyndat kartu a všechny operace dělal bez ní...

Kartu nemám.

To, že ti nabídne Oregon připojení jako externí disk jen občas, bych...

Kouknu na to a případně změním

Zkus pak připojit jako externí disk ...

pokud připojení stále nefunguje, zkus použít některý z postupů:
http://garminoregon....m/Miscellaneous

až se povede připojit Oregona k PC: zkus vymazat z paměti nahrané gpx soubory a mapy ... mohl by tam být nějaký problém

Když se mi to podaří připojit , soubory smažu, stejně potřebuji nahrát nové na dovolenou

Nahraj si beta firmware 2.98 nebo 3.01

Nevím jak se to dělá, ale nevím jestli to nebude blbnout ještě víc, co záruka. Beta??? fakt nevím o co jde

Díky za rady a odkazy, kouknu se na to

http://garminoregon....es.com/Versions

• 0

#625 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 18:05

Postupuj podle mých rad výše a měl bys to rozchodit ... kabel můžeš vyzkoušet jakejkoliv se ti tam podaří narvat, na tomhle opravdu nemáš co zkazit... To, jak se to dělá se tam dočteš, novým fw rozhodně namáš co zkazit a o záruku nepřijdeš... případně se mrkni do vlákna o fw 3.01 a nebo sem, někde jsem tu popisoval ,jak nainstalovat fw...je to fakt jednoduchý...teď bohužel musím běžet...
  • 0

#626 m.martin

m.martin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 19:15

Problém je, že novej FW nenahraje, dokud se Oregon nepřipojí jako disk. Nic mě nenapadá, než vyzkoušet zkoušet další PC / kabel / nastavení, a pak třeba reklamace.
  • 0

#627 honza-pavla

honza-pavla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 19:33

Podařilo se jednou připojit (díky http://garminoregon....m/Miscellaneous), ale stihl jsem vymazat jen kešky, pak se nadobro odpojil. Po připojení se gps nehlásí jako externí disk, ale pouze si bere energii na provoz :@

Nevíte kde provedou rychlou záruční opravu v Praze případně v okolí?

(o víkendu odjíždíme na dovolenou a chtěli jsem keškovat :()

Díky všem zůčastněným za rady a info.
  • 0

#628 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 19:43

ja ho pripojil a dlouho drzel zapinaci tlacitko a naskocil jako disk
  • 0

#629 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 19:45

Pokud jsem to dobře pochopil, tak dokud se nepřipojí k USB funguje normálně. Zkus ještě nepomůže-li: Nastavení, vymazat, obnovit předvolby na tovární nastavení.
  • 0

#630 honza-pavla

honza-pavla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 19:51

sekator napsal/a:
ja ho pripojil a dlouho drzel zapinaci tlacitko a naskocil jako disk

Při vypnutým dlouho držet zapínací tlačítko a přitom připojit přes USB do počítače - tak mi jedno naskočil, opakovat už to nejde. Bohužel vydržel připojený jen chvilku.
  • 0

#631 honza-pavla

honza-pavla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 19:52

Blackp napsal/a:
Pokud jsem to dobře pochopil, tak dokud se nepřipojí k USB funguje normálně. Zkus ještě nepomůže-li: Nastavení, vymazat, obnovit předvolby na tovární nastavení.

Už jesm to vyzkoušel, ale nic.
  • 0

#632 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 20:00

Oprava asi tak rychlá nebude. Pak ještě zbývá možnost ty kešky v počítači nahrát na kartu do adresáře Garmin/GPX.
  • 0

#633 honza-pavla

honza-pavla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 20:26

Kartu v Oregonu nemáme, mapy jsou nahrané na vnitřní paměti.
  • 0

#634 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 20:38

Myslel jsem to tak, že si kartu pořídíte, ty kešky nahrajete na ni a můžete Oregona na dovolené k hledání používat. Do opravy dát až po dovolené. Když nejde připojit k počítači, tak to je asi jediný způsob, jak do něj momentálně něco dostat, když seznam keší už je v přístroji smazán.
  • 0

#635 honza-pavla

honza-pavla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 21:01

Super nápad a asi nejlepší zpráva (tedy až po potvrzení ubytování) dne!!! Juchůůů... Jak to do té karty dám, aby to Oregon načetl? Stačí jen vložit, nebo se musí vytvářet nějaký speciální soubor? Díky za tip, dovolená je zachráněná....:D:D:D
  • 0

#636 household

household

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 21:17

Na SD karte si vytvor priečinok garmin a v ňom priečinok GPX a do toho priečinku nahraj názovsúboru.gpx To je všetko prístroj si to nájde načíta. Skúšal si vykonať aj Master RESET ? Nejak som nepostrehol nikde, či si to skúšal. PRST držíš v ľavom hornom rohu displeja a zapneš GPS navigáciu a držíš stále prst. po chvíli sa opýta či vymazať tvoje nastavenia a dáš ÁNO. Mohlo by to pomôcť ;)
  • 0

#637 honza-pavla

honza-pavla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 21:35

Díky, ale nějak nechápu co a jak to vytvořit. Kdyžtak ti zítra napíšu mail, abys mě navedl jako lamu. Master reset jsem ještě nedělal, zkusím taky zítra, kartu budu mít stejně až ve středu. priečinok je??? :o
  • 0

#638 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 5:24

Priečinok = adresář Soubor keše.gpx nahraješ na kartu do adresáře Garmin/GPX
  • 0

#639 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 9:52

Ono je nejlepší věci nejdřív vyzkoušet a až po tom hořekovat ... napsal jsem ti celkem jasný postup s odkazy, kde máš přesně popsány chybové případy, které tě trápí, s postupy jak je vyřešit...tys to nevyzkoušel, ale stále máš problém ... :D to je holt těžká práce ... to že máš Oregona rozbitýho je možný, ale úplně stejně je možný, že v autorizovaném servisu ti s tím "odborníci" provedou přesně ty úkony popsané na té stráce a Oregon se ti vrátí za měsíc...:|

Nahráním priečinku si možná "zachráníš dovolenou", ale problém to moc neřeší. Musíš to ale samozřejmě udělat v nějaké čtečce karet, když nemůžeš Oregona připojit.

Stačí si na kartě vytvořit složku pojmenovanou garmin, do ní vytvořit podsložku pojmenovanou gpx, do ní přesunout vygenerovaný soubor s keškami ... nic víc, nic míň

Ale ještě jednou k podstatě problému:

1. vyzkoušej jiný kabel

2. z téhle stránky http://garminoregon....m/Miscellaneous VYZKOUŠEJ body M1 a M3

How do I master reset my Garmin Oregon

a

Is there any way to recover a corrupted Oregon without sending it back to Garmin?

z toho druhého bodu pro tebe zřejmě platí jen varianta Recovery #2, protože máš bohužel "neuvěřitelně" zastaralý firmware...:|
  • 0

#640 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 12:28

Mam na vas dotaz ohledne baterii. Pouzivam nabijeci NiMH Sanyo 2700 a za cele tri mesice, co mam Oregona, jsem se s vydrzi nedostal dal nez na sest hodin. Standardne to jsou tri az ctyri hodiny aktivniho provozu. Prijde mne to fakt malo oproti slibovanym 12-16 hodinam. Typ mam v Oregonu samozrejme nastaveny spravne na NiMH. Tak bud je spatny garmin, nebo baterky nebo nabijecka. :| Je to normalni?
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama