Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#641 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 12:36

prdlik napsal/a:
Tak bud je spatny garmin, nebo baterky nebo nabijecka. :|

Přesně tak :D

prdlik napsal/a:
Je to normalni?

Není.

Změřil bych odběr Oregona.
Zkusil bych nabít aku jinou nabíječkou nebo konstatním proudem 1/10 C 14-16h.

Půjčit si od někoho jiného nabité aku (i třeba s jinou kapacitou).
  • 0

#642 Key

Key

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 12:40

Urcite to normalni neni, vcera jsem byl na vylete cca 6 hodin ... na oregonu byli pri startu 2 carky a po prijezdu domu jeste jedna zelena ... podsviceni mam na maximum a baterie 2700
  • 0

#643 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 12:46

Key napsal/a:
Urcite to normalni neni, vcera jsem byl na vylete cca 6 hodin ... na oregonu byli pri startu 2 carky a po prijezdu domu jeste jedna zelena ... podsviceni mam na maximum a baterie 2700

Tak to bych chtel taky nekdy zazit. Mne kdyz se objevi dve carky, tak to znamena, ze mam tak 30minut.

Jinak ty baterky byly uplne nove, kupoval jsem je schvalne kvuli Oregona. Takze zustava nabijecka nebo Oregon.

Jakou nabijecku byste doporucili? Neco normalniho, cestovniho, rychleho.
  • 0

#644 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 12:50

čím si je nabíjel ?
  • 0

#645 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 13:01

bodlak napsal/a:
čím si je nabíjel ?

Mam nejakou Vartu za par stovek na ctyri baterky bez kabelu rovnou do zasuvky.
  • 0

#646 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 13:09

Aha... Jaké to dává proudy, případně podle čeho určuje, že jsou baterky nabité asi nevíš, že ? Také si zkontroluj jaký typ baterek máš nastavený v Oregonu. Jsou v tom docela rozdíly, a především u starých FW to dost kecalo i při správně nastavených. Hlásil, že baterky jsou prázdné a vůbec to nebyl pravda... Já konkrétně stále používám "alkalické", i když do Oregona strkám NiMH. S těmi mi to vydrží fungovat nejdéle a i ukazatel také odpovídá a ubývá celkem lineárně. I tak se baterky v Oregonu ale nevybijí úplně, nabíječka je potom ještě pěknou chvilku vybíjí.
  • 0

#647 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 13:13

Jarous1 napsal/a:
Aha... Jaké to dává proudy, případně podle čeho určuje, že jsou baterky nabité asi nevíš, že ?

Vim - pri nabijeni sviti kontrolka, kdyz je nabito, tak zhasne.

Také si zkontroluj jaký typ baterek máš nastavený v Oregonu. Jsou v tom docela rozdíly, a především u starých FW to dost kecalo i při správně nastavených a hlásilo, že baterky jsou prázdné a vůbec to nebyl pravda...
Já konkrétně stále používám "alkalické", i když do Oregona strkám NiMH. S těmi mi to vydrží fungovat nejdéle a i ukazatel také odpovídá a ubývá celkem lineárně. I tak se baterky v Oregonu ale nevybijí úplně, nabíječka je ještě pěknou chvilku vybíjí.

No, nastavuju to podle toho, jake tam mam baterky. Takze kdyz NIMH, tak nastavuju NiMH. Koho by napadlo, ze to ma byt jinak. :) Ale zkusim to vyzkouset s tim "Alkalicke". Pravda je, ze ukazatel ubyva skokove. 80%casu se nic nedeje a mam vsechny carky a najednou sup - mam dve a 30minut casu.

Jo a firmare pouzivam docela novy - tusim 2.98 nebo 2.99.
  • 0

#648 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 13:28

Ježiši :) Myslel jsem tím jestli měří delta U nebo to prostě vypne po určité, natvrdo nastavené době ;) Některé starší levné nabíječky se prostě k těm dnešním vysokokapacitním baterkám moc použít nedají... Asi bych ty akumulátory dal někomu kdo má pořádnou nabíječku ať je zkusí je refreshnout, třeba se proberou. Pokud je tedy závada v nich... Hmm, tak s tímhle FW by ten rozdíly už neměl být tak obrovský jako se staršími. Ale nějaká ta hodina, dvě, by to být mohly, to zas ano. Ještě mne napadlo... Ty Sanya máš jak dlouho ? Totiž, když to před lety byla novinka (teď už ale nevím jestli to byly 2700mAh nebo 2500mAh), tak se jim jedna várka dost silně nepovedla. Baterky pak šly hodně rychle do háje, moc rychle ztrácely kapacitu...
  • 0

#649 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 13:33

Jarous1 napsal/a:
Ještě mne napadlo... Ty Sanya máš jak dlouho ? Totiž, když to před lety byla novinka (teď už ale nevím jestli to byly 2700mAh nebo 2500mAh), tak se jim jedna várka dost silně nepovedla. Baterky pak šly hodně rychle do háje, moc rychle ztrácely kapacitu...

Mam je od kvetna. Zkusim vyzkouset jine baterky a uvidim.
  • 0

#650 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 13:46

Jarous1 napsal/a:
Totiž, když to před lety byla novinka (teď už ale nevím jestli to byly 2700mAh nebo 2500mAh), tak se jim jedna várka dost silně nepovedla. Baterky pak šly hodně rychle do háje, moc rychle ztrácely kapacitu...

Myslím, že to byly 2500
  • 0

#651 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 13:48

Zkus alespon z té nabíječky vyčíst jakým nabíjí proudem, a nějak změřit jak dlouho nabíjí. Dal bych krk na to, že ty aku nejsou nabity úplně.
  • 0

#652 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 14:27

bodlak napsal/a:
Zkus alespon z té nabíječky vyčíst jakým nabíjí proudem, a nějak změřit jak dlouho nabíjí. Dal bych krk na to, že ty aku nejsou nabity úplně.

Vyzkousim. Jenom hypoteticky, kdyz jsou ty baterie nabity treba jen na 50%, proc Oregon ukazuje, ze jsou uplne plne?
  • 0

#653 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 14:38

Protože Oregon měří napětí, a to je u všech, i úplně nenabitých, akumulátorů stejné, naprázdno mají 1,2V, resp. 2x 1,2V. Vybíjením napětí pomalu klesá, až na povolené minimum 0,9V, pak by Oregon měl zahlásit vybité baterky. Čím nižší kapacita / méně nabitý akumulátor a čím větší proud si vezme napájené zařízení, tím rychleji to napětí pod zátěží klesá. A tím rychleji ubývají čárky ukazatele stavu baterek u Oregona...
  • 0

#654 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 17:28

http://www.eneloop.i...ge-current.html
Je tam vidět, jak je vybíjecí křivka plochá a proto se obtížně stanovuje stupeň vybití.
  • 0

#655 honza-pavla

honza-pavla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2009 - 19:21

Ještě dotaz ohledně Master reset. Nesmažu si tím mapy, které jsou nahrané na vnitřní pamění Oregonu (mapy na kartě nemám), ani nijak zálohované (koupil jsem už s mapami, tak aby mi tam zůstaly)
  • 0

#656 Hupydup

Hupydup

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2009 - 7:52

Mám dotaz týkající se trasového počíteče v Oregonovi. V nastaveném pozadí pro geocaching je počítadlo odlovených kešek. Poté co jsem nahrál nové GPX soubory s keškami a vymazal z Garmina soubor, kde jsou záznamy o nalezených keškách, jsem měl seznam nalezených keší opravdu prázdný. Ne však počítadlo nalezených kešek v trasovém počítači, kde stále také běžel čas od posledního nálezu. Tudíž, je nějaký postup, kterým lze vynulovat i tyto údaje v trasovém počítači, neboť standardní vymazaní z menu Nastavení - Vymazat - Nulovat stopky, průměry atd. - nemá na tyto údaje vliv. Avšak nemyslím tím možnost uvedení do továrního nastavení, které asi i tyto údaje vymaže.
  • 0

#657 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2009 - 8:07

Nastavení -> Geocaching -> Nalezených keší Nevím ale jak to tam je pojmenováno s originální češtinou, já tam mám češtinu od onovy...
  • 0

#658 Hupydup

Hupydup

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2009 - 8:21

Díky, nějak jsem netušil, že v tomto menu mohu po výběru příslušné položky, nastavit jakékoli číslo.
  • 0

#659 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2009 - 11:05

honza-pavla napsal/a:
Ještě dotaz ohledně Master reset. Nesmažu si tím mapy, které jsou nahrané na vnitřní pamění Oregonu (mapy na kartě nemám), ani nijak zálohované (koupil jsem už s mapami, tak aby mi tam zůstaly)

Použitím Master Reset si mapy nesmažeš...tolik odpověď

Teď mám na tebe ale pár lama dotazů já ... tak nějak přestávám rozumět tomu, jak jsi k přístroji vlastně přišel ... psal jsi, že jsi zkoušel připojit Oregon k PC pouze jednou (!), fungovalo a od té doby ne ... máš tam firmware 2.60 z 22.10.2008, což opravdu není žádná pecka, koupil jsi Oregon s přednahranými mapami v přístroji (!) a ne na kartě jak je obvyklé a nemáš k nim instalační CD, abys mohl mapu změnit - upravit? Od kohos to koupil prosímtě? A nebyl důvod prodeje třeba právě to, že je ten Oregon rozbitej?
  • 0

#660 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2009 - 13:54

A nebyl důvod prodeje třeba právě to, že je ten Oregon rozbitej?

... nebo kradenej? :)
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama