Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#661 honza-pavla

honza-pavla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2009 - 20:21

Jo cena byla dobrá a o původ se nezajímám ;) , ale musel jsem rychle utíkat :D:D:D Ale vážně sice to sem asi nepatří od koho, ale kupuje ho tam spousta lidí a snad i na začátku tohoto fóra to někdy bylo... Známí od něj také kupovali, tak jsem do toho šel. O firmware se nějak nezajímám, jsem spotřebitel a vyžaduji, od koupené věci funkčnost. Nevyznám se v těchto věcech, proto jsem napsal sem a čekal jsem, že mi poradíte. Což se také stalo a děkuji za každou dobře myšlenou radu, ale dostal jsem od vás ještě bonus na podezření z nekalé koupě či snad odcizení ... viď Prdíku... (za ten příspěvek na sebe můžeš být náležitě hrdý). Za pár dní odjíždíme na dovolenou a chtěli jsme s Oregonem už lovit. Nakonec dnes ráno záhadně naskočil a zatím funguje jak má (ale raději ho do auta zapojím až na odjezd) - předpokládám, že se mi po návratu už nepřipojí k PC, ale dovolenou odlovíme (to je teď hlavní). Pak ho půjdu reklamovat, třeba nahrají jen nový firmware a vše bude v pořádku. Uvidíme! Jo a ten obchod no přeci Warpsdesign (prý tak nízkou cenu mají díky multilicenci a asi proto jsou mapy nahrané přímo v Oregonu - jsem spokojený za TOPO 3 PRO + Slovensko a další mapy). Prostě jsem narazil na špatný kus, tak hned nepodezírejte (pokud to ještě umíte)... Poštou mi dorazil před necelým týdnem - stáhl jsem do něj kešky, protože jsme v sobotu šli na noční odlov a podruhé jsem Oregona připojil do PC začátkem tohoto týdne. O.K.??? B)
  • 0

#662 l_ucie

l_ucie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 8:35

Já kupovala pár týdnů zpět taky ve Warpsdesignu. Stejné vybavení, jen osobní předání a Oregon maká výborně. Jen ti chci říct, že mapy přece zálohované máš - je tam CD, se kterým si nainstaluješ mapy, MapSource a vse, co potrebujes do PC, odemkneš klíči, které máš na přiloženém papír a je to. Žádné, že máš mapy jen v přístroji a ne zálohované...
  • 0

#663 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 9:42

... děkuji za každou dobře myšlenou radu, ale dostal jsem od vás ještě bonus na podezření z nekalé koupě či snad odcizení ... viď Prdíku... (za ten příspěvek na sebe můžeš být náležitě hrdý).

Ja doufam, ze jsi z meho smajliku poznal, ze jsem svoji poznamku myslel jako vtip. ;)
  • 0

#664 davidka

davidka

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 12:22

Ahoj. Do teď jsem navigaci používal výhradně na geocaching, ale před dovolenou jsem si vyzkoušel i autonavigaci. Když naviguji, je nad mapou informace typu "Vlevo Zapnuto Mladoboleslavská". Vrtá mi hlavou, co znamená to "Zapnuto". Návod bohužel není dost podrobný. Možná to tady v diskusi někde je, ale já to nenašel. Díky za pomoc.
  • 0

#665 tachmude

tachmude

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 12:53

zapnuto jako odboč či do.Jestli tam máš originál češtinu tak si ji přepiš.
  • 0

#666 Hickos

Hickos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 16:02

To Zapnuto je otrocky (bez kontextu) přeložené On (předložka), např. tedy Turn On Right - zahněte doprava, je přeloženo jako Zahněte Zapnuto Vpravo ;-)
  • 0
Don't panic!

#667 honza-pavla

honza-pavla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 17:09

l_ucie napsal/a:
Já kupovala pár týdnů zpět taky ve Warpsdesignu. Stejné vybavení, jen osobní předání a Oregon maká výborně. Jen ti chci říct, že mapy přece zálohované máš - je tam CD, se kterým si nainstaluješ mapy, MapSource a vse, co potrebujes do PC, odemkneš klíči, které máš na přiloženém papír a je to. Žádné, že máš mapy jen v přístroji a ne zálohované...

To jako, že když si mapy smažu z paměti Oregona můžu si je tam celé nahrát znova? Můžu je tedy i nahrát někomu jinému do přístroje, který mapy nemá, jen z toho CD (jedná se dle tebe o instalační CD na neomezený počet instalací TOPO PRO 3 do Oregona či jiné GPS)??? Podle mě asi ne!!! O MapSource nebyla vůbec řeč, ty v počítači samozřejmě nainstalované z CD mám. Navíc netvrdím, že Oregon od Warpsdesignu není kvalitní (znám pár lidí co tam GPS také kupovali a jsou spokojený).
Náš Oregon se zachoval jednou nestandardně, toť vše. Proč kolem toho děláte tolik povyku?
Jaký tam máš fw?
  • 0

#668 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 17:46

Přesně tak, když si mapu smažeš, můžeš jí z MapSource znova do navigace nahrát. Dokonce do jakékoli navigace Garmin. Musíš ale znát a mít v MapSource zadaný 25-ti místný kód příslušný pro dané ID číslo navigace a danou mapu. Kódů můžeš mít zadáno pro jednu mapu i více najednou, takže opravdu se dá z jednoho počítače nahrát stejná mapa i do více navigací. Doporučuju přečíst si http://www.path.cz/f...c.php?f=20&t=91
  • 0

#669 honza-pavla

honza-pavla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 19:19

Tak to jsem netušil. Myslel jsem, že to je stejné jako u SmartMaps. Když jsem je kupoval do PDA, nechal jsem je nainstalovat na kartu. Při instalaci mi prodavač řekl, že už jiná instalace není možná (CD mám ješt doma). Dokonce i když ztratím (zničím) kartu, o mapy definitivně přijdu. Moc se mi to nezdálo, ale... Asi to má každý výrobce jinak. Takovéto věc mi prostě unikají. Jak jsem psal, nevyznám se v tom. Omlouvám se. ;)
  • 0

#670 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 19:53

No pokud ji má na CD jako *.img soubor a odemknutou, potom mu funguje tento obraz jen a pouze s jeho přístrojem. Ten kód je totiž zadán do MapSource před vygenerováním kompilace *.img.
  • 0

#671 l_ucie

l_ucie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 20:52

.
  • 0

#672 warps

warps

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 265 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2009 - 8:18

Jen pro Vase info mame skladem BELT CLIP drzak na opasek pro oregon a colorado. Pro cleny fora specialni cena. Mnoho lidi z fora volala a ptalo se na tento drzak proto to napisu sem. Kde hledat urcite vite :) Preji Vsem krasne prazdniny.
  • 0

#673 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2009 - 9:41

warps napsal/a:
Jen pro Vase info mame skladem BELT CLIP drzak na opasek pro oregon a colorado. Pro cleny fora specialni cena.

Mnoho lidi z fora volala a ptalo se na tento drzak proto to napisu sem. Kde hledat urcite vite :) Preji Vsem krasne prazdniny.

...no to je hezké - minulý týden jsem ho objednal z US :D

...a dnes to došlo - 256Kč i s poštovným. Mohl jsem jsem to koupit tady a ušetřit :D
  • 0

#674 Raden of Pilsen

Raden of Pilsen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2009 - 19:48

Ta specialni cena by mne zajímala.
  • 0

#675 nofear

nofear

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2009 - 22:24

l_ucie napsal/a:

Jenom pro vasi informaci co se tyka warpsdesignu tak navigace jsou tam o cca 1k drazsi nez jinde. Je treba rici, ze chovani a vystupovani je naprosto bezkonkurencni a slusne a na cem se domluvite, tak dodrzi. Vsechno to ovsem ma jeden hacek upgrade map oficialne uz nesezenete, protoze to nejde... nekde jsem tu cetl o nejake multilicenci ... bohuzel nic takoveho ve skutecnosti neexistuje. Takze realne kupujete navigaci bez map, proto ta cena o cca 1k vyssi nez jinde. Tato informace je overena na navigacich oregon.
  • 0

#676 werg

werg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2009 - 0:45

Pouziva tady vubec nekdo nastaveni GPS na WAAS? A vidite v tom nejaky rozdil proti nastaveni na normalni?
  • 0

#677 household

household

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2009 - 7:14

Ja používam iba WAAS ;) Som na to zvyknutý od 60Csx a zatiaľ spokojnosť maximálna. Možno je to len subjektívny pocit, že je to presnejšie ale zapnuté to mám vždy. Všetky keše čo som s Oregonom zatiaľ odlovil sedeli na chlp až som z toho prekvapený ako presne to naviguje. Som spokojnejší ako zo 60Csx-kou.
  • 0

#678 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2009 - 7:26

werg napsal/a:
Pouziva tady vubec nekdo nastaveni GPS na WAAS? A vidite v tom nejaky rozdil proti nastaveni na normalni?

Na Coloradu jsem nepocítil větší přesnost, za to však větší spotřebu, takže baterky tolik nevydržely. Tudíž nezapínám.
  • 0

#679 vladacr

vladacr

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2009 - 9:51

Sally.cz napsal/a:

warps napsal/a:
Jen pro Vase info mame skladem BELT CLIP drzak na opasek pro oregon a colorado. Pro cleny fora specialni cena.

Mnoho lidi z fora volala a ptalo se na tento drzak proto to napisu sem. Kde hledat urcite vite :) Preji Vsem krasne prazdniny.

...no to je hezké - minulý týden jsem ho objednal z US :D

...a dnes to došlo - 256Kč i s poštovným. Mohl jsem jsem to koupit tady a ušetřit :D

Můžeš prosím dát link, kdes to objednal? Na Ebay jsem nic podobně výhodného neobjevil. Díky.
  • 0

#680 Leroj

Leroj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2009 - 9:53

Tak si hraju s nastavením Oregona a líbí se mi pozadí /rozvržení/ pro GC v obrazovce trasový počítač, teda až na ten vršek stránky. No a nyní dotaz na místní programátorské borce:
Nešlo by toto pozadí nějak zeditovat? Myslím vyhodit /změnit/ vrchní část s ropuchou - předpokládám, že to nepůjde, ale co kdyby...

A ještě info o sw 3.01- dal jsem ho tam a chová se to opravdu podivně /něco už se tady o tom psalo/ - při startu s připojeným USB nenajede /zamrzne/, ale pokud ho připojím za chodu, tak normálně nabídne oba režimy propojení /nastaven spanner/.
Takže vlastně o nic nejde, akorát nějakou chybku tam prostě maj, takže stačí počkat na verzi zhruba 4.72 a bude to OK B)
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama