Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#701 Leroj

Leroj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2009 - 11:53

mohl by mi někdo napsat, co se stane, když do navigace pošlu /v souboru GPX z PQ/ po nějaké době keš, která už tam je uložena? Mám na mysli co to udělá pokud byl v té době změněn listing /např. změna souřadnic, WP, hintu atd./ - přepíše se automaticky tím novým? Logicky by měl, ale logika občas neplatí...
  • 0

#702 pappp

pappp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2009 - 8:33

jajap napsal/a:
Moc prosím o radu, raduji se z nového Oregona 300, ale nevím si rady, po nahrání keší jako .gpx přes Skrýšotlač se mi nezobrazují keše s názvem? Pouze kód, něco dělám špatně. Mám několik souboru .gpx, ale ani když je soubor jen jeden, problém je furt :( Díky předem moc za radu, znáte to, jak jednou začnete něco nějak dělat, nemůžete přijít na jiný zplsob :) Tak přesně v týhle slepý uličce jsem. Díky a jestli už tady tento dotaz zazněl, omlouvám se, nenašla jsem ho.

Ahoj
možná už někdo odpověděl, ale já používám skrýšotlač a geoget. Ve skrýšotlači stáhnu, uložím. V geogetu otevřu (importuji) soubor gpx ze skrýšotlače a následně exportuji jako PocketQuery gpx. Výsledný soubor přetáhnu do Garmina a je tam vše - hint; listing.
  • 0

#703 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2009 - 9:13

pappp napsal/a:

jajap napsal/a:
Moc prosím o radu, raduji se z nového Oregona 300, ale nevím si rady, po nahrání keší jako .gpx přes Skrýšotlač se mi nezobrazují keše s názvem? Pouze kód, něco dělám špatně. Mám několik souboru .gpx, ale ani když je soubor jen jeden, problém je furt :( Díky předem moc za radu, znáte to, jak jednou začnete něco nějak dělat, nemůžete přijít na jiný zplsob :) Tak přesně v týhle slepý uličce jsem. Díky a jestli už tady tento dotaz zazněl, omlouvám se, nenašla jsem ho.

Ahoj
možná už někdo odpověděl, ale já používám skrýšotlač a geoget. Ve skrýšotlači stáhnu, uložím. V geogetu otevřu (importuji) soubor gpx ze skrýšotlače a následně exportuji jako PocketQuery gpx. Výsledný soubor přetáhnu do Garmina a je tam vše - hint; listing.

Tohle se da nastavit primo v Oregonu. Menu nastaveni - geocaching. Tam se da zvolit, zda se kesky maji zobrazovat jako kod nebo jako nazev.
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#704 household

household

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2009 - 12:36

http://www.gpsforum....2.html#msg20012

Oregon:
NASTAVENIA / NÁMORNÍ FUNKCE / MÓD NÁMORNEJ MAPY / ak nastavíte NÁMORNÝ tak mapy sa budú zobrazovať v nočnom režime aspoň to tak vyzerá ;)
  • 0

#705 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2009 - 14:24

household napsal/a:

naozaj bohovský objav :D

...jen by by mě zajímalo, k čemu je to dobré...já jsem to z TYPka Topo Czech 3 Pro úplně vypustil ... pokud je to k něčemu dobré, tak tedy na lodi, kde je možná dobré vidět mapu kontrastně, ale že by tohle měl být "noční režim"? Proč bych tohle používal v noci, když jedině za tmy je konečně s podsvícením vidět na "denní" mapu ;) Takže pokud to něco je, je to skutečně mód "námořní" mapy...
  • 0

#706 wlfmann

wlfmann

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 130 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2009 - 13:50

Netusite jaky je rozdil mezi 400t a 400t PRO?
  • 0

#707 DDno

DDno

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2009 - 14:01

HuntBehind napsal/a:

household napsal/a:

naozaj bohovský objav :D

...jen by by mě zajímalo, k čemu je to dobré...já jsem to z TYPka Topo Czech 3 Pro úplně vypustil ... pokud je to k něčemu dobré, tak tedy na lodi, kde je možná dobré vidět mapu kontrastně, ale že by tohle měl být "noční režim"? Proč bych tohle používal v noci, když jedině za tmy je konečně s podsvícením vidět na "denní" mapu ;) Takže pokud to něco je, je to skutečně mód "námořní" mapy...

Nocni rezim v navigacich pouziva tmave nevyrazne barvy aby v pripade ze ses ridic te zaprve neoslnoval za jizdy a za 2. kdyz se na tu navigaci podivas tak aby pri zpetnem pohledu do nocni krajiny se tve oci dalsich nekolik vterin neprizpusobovali.
  • 0

#708 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2009 - 15:21

Stala se mi takova nemila vec, Oregon se mi v kapse (bohuzel nezamcen) dostal do jakehosi modu ke kalibraci displeje kde bylo nutne klikat na rohove body na displeji, hledal jsem zrovna kesku v lese a prstem jsem to v rychlosti odklikal, ted se mi spendlik zapichuje cca 0,5 cm vedle a psani textu je take temer nemozne - mohl by mi nekdo poradit jak se k tomuto nastaveni dostat? (pisu z mobilu a pres Operu Mini mi nefunguje fce hledat)
  • 0

#709 warps

warps

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 265 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2009 - 15:40

Nic se nedeje snadna pomoc. Vypni gps a zapni a drz 30sec ( ne mene ) tlacitko na zapnuti a naskoci kalibracni obrazovka znovu ...
  • 0

#710 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2009 - 15:42

wlfmann napsal/a:

Rozdíl je jen v mapě, u verze PRO je mapa Topo 3 PRO. U 400t jen Topo 3.
  • 0

#711 wlfmann

wlfmann

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 130 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2009 - 16:43

Coyote.cz napsal/a:

wlfmann napsal/a:

Rozdíl je jen v mapě, u verze PRO je mapa Topo 3 PRO. U 400t jen Topo 3.

Diky
  • 0

#712 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2009 - 9:50

nema nekdo obdobnou zkusenost jako ja, kdy se mi stale casteji stava, ze musim oregona startovat treba 5x nez opravdu nabehne? obvykly prubeh je takovy, ze po stisku tlacitka obzivne displej, zobrazi se logo garmin a behem vteriny (ci nekolika vterin) se vyrobi vodorovne prouzky podobne tem, co se zjevovaly pri vypinani u jedne z betaverzi systemu. system zbuchne a hotovo, startuji znova nabiti akumulatoru v tom nehraje roli. alespon se mi zda. nemate, prosim, nekdo nejaky napad?
  • 0

#713 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2009 - 10:23

djw: co tam mas za verzi FW? Me se presne tohle stalo u nejnovejsi bety 3.12. Ja bych zkusil jinou verzi FW.
  • 0

#714 household

household

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2009 - 11:03

djw napsal/a:
nema nekdo obdobnou zkusenost jako ja, kdy se mi stale casteji stava, ze musim oregona startovat treba 5x nez opravdu nabehne?

obvykly prubeh je takovy, ze po stisku tlacitka obzivne displej, zobrazi se logo garmin a behem vteriny (ci nekolika vterin) se vyrobi vodorovne prouzky podobne tem, co se zjevovaly pri vypinani u jedne z betaverzi systemu. system zbuchne a hotovo, startuji znova

nabiti akumulatoru v tom nehraje roli. alespon se mi zda.

nemate, prosim, nekdo nejaky napad?

7 dní dozadu sa mi to stalo, tak 2 dni po sebe.
A skutočne to bolo v akumulátoroch.

1/2 ročné Energizer 2500mAh (4ks) boli vadné všetky :@, bol som ich reklamovať a vymenili mi ich. od vtedy to nerobí.

Obetuj kojunky ako ja a kúp dve Duracelky a otestuj to. Budeš si istý či to je v baterkách ;)
  • 0

#715 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2009 - 11:12

jsem trouba, nenapsal jsem, ze je to u 3.01... ale do 3.12 se mi nechce...
  • 0

#716 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2009 - 11:15

djw napsal/a:
jsem trouba, nenapsal jsem, ze je to u 3.01... ale do 3.12 se mi nechce...

...tak proč si tam nedáš místo bety finální FW 3.10?
  • 0

#717 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2009 - 13:15

Mne to vcera udelala 3.10 final - pred tim zadna (ani ta 3.10). Vyndal jsem kartu nastartoval, vypnul, zandal kartu a od te doby zase OK. Otazka jak dlouho.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#718 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2009 - 13:22

diky za napady, zkusim 3.10 tedy ad baterky, dela mi to se vsemi akumulatory, ted mam dva pary zcela novych a nove nabitych eneloop napriklad. s alkalickymi to ani nechci zkouset, protoze je jednoduse nechci pouzivat. uvidime jestli pomuze upgrade
  • 0

#719 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2009 - 19:10

Jak pise gord,nahrat 3.10 bez pametovky nechat nacist satelity a pak teprve vlozit kartu.
  • 0

#720 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2009 - 12:31

Vcera jsem narazil na dve neprijemne veci, se kteryma bych potreboval poradit. 1. pri zapnuti Oregona to trva snad dvacet minut, nez se mu podari nacist polohu. Pritom satelitu chytal tak osm (jeste nezelene obrysy kominku). 3.12 fimrware. Zlepseni presnosti s Upgradama firmwaru u sebe nepozoruju. Kdyz se dostanu pod "10metru presnost", tak jsem fakt rad. :( 2. aktualizoval jsem si seznam kesek v navigaci exportem z GSAK pres Macro GPX_by_Cache_Type Oregon.gsk tak jako nekolikrat predtim. Vcera mne ale POILoader zahlasil, ze vytvoreny gpx je neplatny a do navigace nic nenaimportoval. Nemenil jsem nastaveni GSAKu ani Macra. Zkusil jsem export jeste nekolikrat a vzdy ten samy problem.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama