Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody
Publikováno 12 srpen 2009 - 7:41
Publikováno 12 srpen 2009 - 8:19
Vypadá to na chybu firmware. Mrkni na vlákno Oregon 550, tam jsem dal i link na anglickou stránku, kde o tom někdo píše.qmacpro napsal/a:
5550 km okolo zeměkoule
Dělá mi to taky (jenom v keších). V POI jsem chybu nezaznamenal.
Publikováno 12 srpen 2009 - 13:20
Publikováno 12 srpen 2009 - 15:00
Řešením je buď to v MS pěkně kreslit ručně rovnou jako "stopu" (je tam na to nástroj), což je teda pěkný opruz, nebo to v MS udělat tak jsi to dělal doteď, uložit to na disk a nějakou utilitkou pak na tu "stopu" překonvertovat tu pak poslat do GPS.
Např. WinGDB
EDIT:
A aby to nebylo tak jednoduché, tak ta funkce na kreslení stop v MS se jmenuje "kreslení tras"...
Publikováno 13 srpen 2009 - 14:35
Díky!
Publikováno 13 srpen 2009 - 14:50
Publikováno 13 srpen 2009 - 15:34
tomu nerozumím, já to pochopil tak, že požadavek je: čas v souboru geocache_visits.txt odpovídá realitě, tj. času, který ukazuje GPS v okamžiku logování. Jak a co nastavit, díkyl_ucie napsal/a:
Ten čas je na nultém poledníku - musíš si k němu připočítat +1 hodinu do našeho časového pásma a nyní ještě +1 hodinu letního času..
Publikováno 13 srpen 2009 - 15:43
Publikováno 13 srpen 2009 - 20:09
sakypaky napsal/a:
Nevím, jestli se to tu již někdy probíralo, ale mám malý dotaz : po označení keše v Oregonu jako nalezené a následném otevření textového soubrou vně navigace v teple domova je čas vždy posunutý o dvě hodiny dozadu. Vždy při psaní logu si proto musím přičítat 2 hodiny. Přitom čas v nastavení přímo v navigaci mám (snad) nastavený správně. Nevíte čím to může být?
Díky!
Já s tím nemám žadný problem. Mám v nastavení v založce "čas" nastaveno "časové pásmo" - Evropa-střední a "Letní čas" - Automaticky.
Publikováno 13 srpen 2009 - 21:26
to mám také a přesto v souboru geocache_visits.txt je čas o 2 hodiny jinak, což je klamavé při logování.Tamila napsal/a:
Já s tím nemám žadný problem. Mám v nastavení v založce "čas" nastaveno "časové pásmo" - Evropa-střední a "Letní čas" - Automaticky.
Publikováno 14 srpen 2009 - 6:22
To je uloženo ve světovém čase (UTC) který je momentálně dvě hodiny za středoevropským letním. Je to tak. Proč to Oregon dělá nikdo neví. A nedá se s tím nic dělat. Dělá to dobře (dává tam písmeno Z - identifikaci časovéh pásma), to jenom ty chceš mít ten čas "posunutý o časové pásmo".sakypaky napsal/a:
Nevím, jestli se to tu již někdy probíralo, ale mám malý dotaz : po označení keše v Oregonu jako nalezené a následném otevření textového soubrou vně navigace v teple domova je čas vždy posunutý o dvě hodiny dozadu. Vždy při psaní logu si proto musím přičítat 2 hodiny. Přitom čas v nastavení přímo v navigaci mám (snad) nastavený správně. Nevíte čím to může být?
Díky!
Publikováno 14 srpen 2009 - 8:25
Publikováno 14 srpen 2009 - 8:37
Publikováno 14 srpen 2009 - 9:02
Jarous1 napsal/a:
Že to v tom souboru je samozřejmě vím. Jen mi jaksi zatím nikdo nevysvětlil k čemu se ten soubor dá použít Vím jenom že podle toho samotná GPS zjišťuje které kešky jsem našel a podle toho pak zobrazuje jejich ikony na mapě, nalezená / nenalezená.
Ale k té poznámce se v GPS pak už nemám jak dostat...
Uvedu příklad: naleznu kešku, objevím v ní GC, kouknu na menu v Oregonu a vidím tam kromě dalších možností i "napsat poznámku". Tak si tam napíšu tracking kód toho GC s tím, že si to pak při logování toho GC na netu přečtu v Oregonu. No, a výsledkem je že nepřečtu, protože pro přečtení té poznámky v Oregonu není žádná funkce...
Tohoto souboru se vyuziva zejmena pri automatickem logovani na GC pomoci GSAKu. Vice info napr. zde: http://navigovat.mob....asp?ARI=113958
Publikováno 14 srpen 2009 - 9:05
Jarous1 napsal/a:
Že to v tom souboru je samozřejmě vím. Jen mi jaksi zatím nikdo nevysvětlil k čemu se ten soubor dá použít Vím jenom že podle toho samotná GPS zjišťuje které kešky jsem našel a podle toho pak zobrazuje jejich ikony na mapě, nalezená / nenalezená.
Ale k té poznámce se v GPS pak už nemám jak dostat...
Uvedu příklad: naleznu kešku, objevím v ní GC, kouknu na menu v Oregonu a vidím tam kromě dalších možností i "napsat poznámku". Tak si tam napíšu tracking kód toho GC s tím, že si to pak při logování toho GC na netu přečtu v Oregonu. No, a výsledkem je že nepřečtu, protože pro přečtení té poznámky v Oregonu není žádná funkce...
Ja si v terénu delám poznámky do Oregona např. čas nálezu, čísla TB.GC a j. Ty se mi pak zobrazí při logování na gc.com. čas na začátku logu je pak dobrý k tomu když používáš nějaké statistiky. Já např. Geoget. Je to důležitý soubor aby jsi měl pořádek jak v Oregonu tak ve svém profilu na GC.
Publikováno 14 srpen 2009 - 9:21
Publikováno 27 srpen 2009 - 16:41
Publikováno 27 srpen 2009 - 17:09
Publikováno 27 srpen 2009 - 17:23
Blackp napsal/a:
Zkus zadat zemi Topo nebo nezadat žádné písmenko a potvrdit zeleným zaškrtávátkem, co to udělá.
diky, ale bohuzel ne, ani zeme (v ceskem jazyce ci anglictine) ani "nic" nasledovane zelenym zatrzitkem nevede k cili. jediny workaround, ktery jsem nyni nasel je, ze jsem na kartu nahodil i obstarozni CN2009 a pak to vse chodi. neumim si to vysvetlit.
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů