Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#901 DangeMask

DangeMask

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2010 - 13:09

V českym překladu na Oregonu je to myslím "graf nadmořské výšky" (nemám ho zrovna po ruce). V nových verzích firmware už umožňuje i nastavení měřítka, ale i tak mi připadá nepřehledný (nevím, jak s ním zacházet) a nevyužívám ho. Spíš mě štve že se dá v rámci úspory energie vypnout ElMag kompas (údajně), ale barometr, i když bez využití, běží pořád :|
  • 0

#902 Numira

Numira

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 585 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2010 - 13:18

sobikovi napsal/a:
Používáte někdo barometrický výškoměr? Jde mi o to, že Dakota umí zaznamenat barometrický tlak a pak nějak zobrazit vývoj tlaku. Nikde jsem ale nenašel kde si to zobrazím... neporadíte prosím někdo s Oregonem? Bude to asi na 99% stejný...

Mám to tu jako položku klikacího menu "Výškoměr" To co zobrazuje a jak je nastavitelné v Nastavení/Výškoměr

jsem oregonista, drobné odchylky u dakot jsou možné :-)
  • 0

#903 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2010 - 13:39

Netuším jak to je u Dakoty a ani v původním překladu pro Oregon, ale s upravenou češtinou to mám v nastavení výškomeru -> režim barometru... Tam se musí dát "konstantní nadmořská výška"
  • 0

#904 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2010 - 14:35

Jarous1 napsal/a:
"konstantní nadmořská výška"

Cimz se vypne barometr a nemel by teoreticky spotrebovavat energii.
  • 0

#905 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2010 - 15:17

DangeMask napsal/a:
.... ale barometr, i když bez využití, běží pořád :|

a\ lze nastavit výškoměr jako Konstantní tj. bude brána nadm. výška podle GPS
b\ u barometru lze nastavit, zda se má hodnota tlaku zaznamenávat jen při zapnutí přístroje nebo pořád (tedy i po vypnutí) každých 15 minut.
  • 0

#906 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2010 - 20:35

Pro Dakotu bych si chtěl koupit nějaké praktické poutko/držák... Při pohybu v přírodě nemám moc rád mít na krku pověšenou navigaci a to poutko, co je v balení je k ničemu. Na webu jsem našel dvě udělátka:
Karabinu http://shop.garmin.c...gon-dakota.html
Klip na pásek http://shop.garmin.c...ado-dakota.html
Můj dotaz je, co je praktičtější... Ten klip na pásek opravdu drží nebo hrozí ztráta navigace např. při běhu nebo pohybu v náročnějším terénu? Ta karabina se dá asi zase cvaknout na kdeco... Kupovat obě se mi moc nechce. Díky všem praktikům za radu.
  • 0

#907 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2010 - 20:39

Ta karabina je v zakladnim vybaveni colorada/oregona a musim rict, ze mi moc vyhovuje. Drzi to na ni dobre a za pasek se da cvaknout klidne taky. Pro me jasna volba (navic vypada pekne) ;)
  • 0

#908 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2010 - 21:02

...mám obojí a používám jenom belt klip. V US jsem si ještě dokoupil víc protikusů s klipem na připnutí, páč se mě podařilo originál prasknout. Běžně se to připínátko používá v kombinaci s mobilem a stoji asi 2$
  • 0

#909 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2010 - 21:06

sobikovi napsal/a:
Pro Dakotu bych si chtěl koupit nějaké praktické poutko/držák...
Klip na pásek http://shop.garmin.c...ado-dakota.html
Můj dotaz je, co je praktičtější... Ten klip na pásek opravdu drží nebo hrozí ztráta navigace např. při běhu nebo pohybu v náročnějším terénu?

Podobný klip jsem měl pro eTrexe a moc nedržel, několikrát upadl. Teď mám karabinu, používám se závěsem na krk.

P.S.: mobil jsem díky klipu ztratil asi 10x.... naštěstí jsem ho pokaždé našel. Ale od té doby klipy neberu.
  • 0

#910 MišutkaCZ

MišutkaCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2010 - 21:46

Klip jsem teda nikdy neměl, ale také doporučuju karabinu. Vypadá dobře, drží a dá se připevnit skoro na všechno.
  • 0

#911 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2010 - 23:01

Díky všem za názor, půjdu do karabiny. Zítra si pro ni jdu.. ;)
  • 0

#912 Kvety

Kvety

Lezec

• Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 0:02

Á já měl za to že karabina poškrábe dysplay, tak Oregona nosím jenom na šňůrce, ale jetsli jste s ním spokojený, na příští lov zkusím taky karabinu.
  • 0

#913 Kvety

Kvety

Lezec

• Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 0:09

Vlastně mě tak napadá, že je daleko od displeje...
  • 0

#914 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 0:11

Jojo. Originalni karabinou se na displej naprosto neda dosahnout.
  • 0

#915 pappp

pappp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 2:39

Po zkušenosti, kdy Oregonek vysící na popruhu batohu na originál karabině se při ohnutí ke kešce nenápadně zhoupnul a ťuk a už byla tečka na displeji. Takže od oné doby ochranná folie a co vůbec nejlepší - pevné pouzdro s karabinou, je sice větší, je to univerzal i pro Kolouše, je dražší, ale Oregon je jak v pokojíčku, už v něm absolvoval i kutálení po svahu, bez následků, mohu jen doporučit
  • 0

#916 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 7:56

Doporučuji si zajít do prodejny s mobilama, nebo k ťamanům. Z nabídky pouzder na mobily si pro svoji navigaci určo vyberete.Většinou sou vystužený a maj i karabinky. Karabinka je sice taková "light" ale mě drží dobře. Pouzdro, které je vystužené s karabinkou a úplně přesně padne na O300 sem koupil za 250Korun
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#917 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 8:30

Ja mam pouzdro na fotak (LowePro, typ si presne nepamatuju), do nej padne oregon jak ulitej. Pridelavam ho klipem s dvojitym suchym zipem (soucasti toho pouzdra) k pasku nebo k popruhu batohu a jsem naprosto spokojen. Karabiny nemam rad, protoze mi vadi, jak se to na nich bimba. (Vadej mi i volne konce remenu na batohu, natoz bimbajici se GPS.)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#918 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 12:35

Díky všem za rady. Mám tady ještě jedno další téma :D Jde Vám v počítači číst SD karta z navigace? Já tu moji v navigaci vidím, jdou na ní nahrát soubory, funguje OK. Ale když ji vložím do notebooku nebo čtečky na druhém počítači, tak ji vůbec nenajde. Na notebooku mám XPčka, na compu 7ičky.
  • 0

#919 Numira

Numira

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 585 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 12:52

A nemůže to být konflikt písmen jednotky? Jukni do ovládacích panelů do nástrojů pro správu/správce disků, jestli ho tam neuvidíš pod obsazeným písmenem. Mě se to občas stávalo s fleškou...jinak mě nic nenapadá
  • 0

#920 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 13:00

Jakou velikost ma ta karta? Neni to nahodou SDHC (neboli vetsi nez 2GB ) a v notebooku muze byt ctecka, ktera umi jen SD (do 2GB ) ?? Co ti to udela (nebo neudela) kdyz tam tu kartu vrazis??
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama