Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#981 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2010 - 19:10

Tak zobrazeni POI na mapě vyřešeno - byloto blbým nastavením. dík za radu
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."

#982 Nando78

Nando78

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2010 - 15:55

vite mi poradit, jaky ma mit vystupni napeti kabel na pripojeni Oregona v aute? Nasel sem ruzne autonabijecky s vystupmi od 4 Voltu az do 10 Voltu. Nezdarilo se mi najit vystupni napeti originalniho kabelu od Garminu. Tak nevim, jaky kabel si mohu koupit.
  • 0

#983 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2010 - 16:20

Je možno použít jakýkoliv napáječ s napětím 5V a proudem alespoň 800mA s konektorem miniUSB. Takový mám já a funguje dobře. Jiný napáječ který mám, 5V 100mA, nestačí.
  • 0

#984 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2010 - 16:23

Jenom pozor - některé nabíječky na telefony s konektorem MiniUSB dávají standardně mnohem více než 5V (10V) - nejsou stabilizované!
  • 0

#985 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2010 - 20:20

Pouzivam kabel na motorolu razr v3 nebo tak nejak za 100kc a bez problemu.
  • 0

#986 medoo72

medoo72

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2010 - 16:06

Viete niekto naco je tento program..., teraz som to nasiel na garmin.com https://buy.garmin.c...D=145&pID=14904
  • 0

#987 HEC Team

HEC Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2010 - 22:23

Jestli jde o program Garmin Spanner, tak ten je urcen pro to, aby jine GPS aplikace na PC mohly prebirat data z garminu za pomoci protokolu NMEA. Program vytvori virtualni seriovy port. Viz:
[url]http://en.wikipedia.org/wiki/Spanner_(Garmin_program)[/url]

• 0

#988 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2010 - 8:41

Mám sice Dakotu, ale poptám se raději tady. Jde mi o to, jak pracovat s kartou v navigaci: a\ nahrát všechno na kartu a v navigaci nechat minimum (nic?) b\ nahrát na kartu jen mapy c\ nahrát na kartu jen nějaké mapy (přes rok lovím v ČR, tak mám v navi jen mapu ČR ale na kartě zbytek Evropy pro letní dovolenou) Druhý dotaz je ohledně rychlosti navigace. Je lepší mít všechny mapy v jednom img souboru mega velikosti nebo víc menších souborů pro jednotlivé mapy nebo dokonce např. kraje?
  • 0

#989 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2010 - 8:52

d\ Nenahrávat na kartu nic. Míval jsem na kartě mapu a stalo se, že nějak začala zlobit karta ... No a Oregon odmítal fungovat s kartou ... Tak jsem ji vyndal a šlo to ... za šipkou, což není úplně ideální, protože se to stalo na dopoledne na celodenním výletě ... Takže od té doby mám vše v navigaci a kartu tam nemám ... Pouze pro případ že by vnitřní paměť nestačila (850MB?) tak je v záloze karta. A údajně to i šetří baterky, protože se nekomunikuje s kartou. Dodatek: Teď koukám že je to v podstatě řešení c\ ...
  • 0

#990 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2010 - 9:22

ja použivam řešení "b" použivam několik typu map, přihranični regiony okolních státu a to vše mi zabira těsně pod 1GB
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."

#991 Bojanci

Bojanci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 71 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2010 - 12:45

Jaký je nejlepší způsob zaznamenávání finálních bodů mysterek a nebo stagí multin ? Zatím to dělám tak, že si vytvořím Trasový bod, ten přejmenuji třeba podle názvu keše, upravím souřadnice a uložím. Když se chci na něj navigovat, dám Kam jet, Trasové body, vyberu uložený bod, Jet a už se naviguje na mapě. Když se přepnu na kompas, tak musím zrušit volbu Hledání pokladů-aktiv, protože kompas hledá nejbližší keše od mojí aktuální pozice, v horní části obrazovky je šipka k nejbližší keši a vzdálenost k ní a ve spodní části je velká šipka, která směřuje k trasovému bodu ( třeba finálce mysterky ). V nastavení musím vybrat Malé datové pole a to už ukazuje jen šipku k finálce včetně dalších údajů ( jak je daleko … ). Je to takhle správně, nebo máte někdo jiný lepší způsob ?
  • 0

#992 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2010 - 13:50

nevím jestli jsem tě pochopil uplně přesně, ale já to dělám takto: až mám všechny informace pro výpočet finálky, tak v listingu keše by měl být čudl na uložení kešky jako waypoint. Ten se uloží pod stejným názvem jako keška. ten si otevřu, editnu souřadnice, zobrazím na mapě a jdu. Hledání pokladu-aktiv nepoužívám.
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#993 Kalfi

Kalfi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2010 - 14:02

Měl bych,aspoň doufám, jednoduchý dotaz. Kde se v Oregonu 550 nastavuje čas? Diky za radu.
  • 0

#994 solsais

solsais

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2010 - 14:09

Kalfi77 napsal/a:
Měl bych,aspoň doufám, jednoduchý dotaz.
Kde se v Oregonu 550 nastavuje čas?
Diky za radu.

Já mám pocit, že se stahuje ze satelitů a v GPS si volíš jenom pásmo, ve kterém jsi kvůli posunu.
Aspoň já si nikde žadný čas nenastavuju a funguje mi to ;)
  • 0

#995 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2010 - 14:09

Nikde B) Ten se získává přímo ze satelitů. EDIT: Nojo, tak jsem až druhý :D
  • 0

#996 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2010 - 14:19

bojanci napsal/a:
Jaký je nejlepší způsob zaznamenávání finálních bodů mysterek a nebo stagí multin ? Zatím to dělám tak, že si vytvořím Trasový bod, ten přejmenuji třeba podle názvu keše, upravím souřadnice a uložím. Když se chci na něj navigovat, dám Kam jet, Trasové body, vyberu uložený bod, Jet a už se naviguje na mapě. Když se přepnu na kompas, tak musím zrušit volbu Hledání pokladů-aktiv, protože kompas hledá nejbližší keše od mojí aktuální pozice, v horní části obrazovky je šipka k nejbližší keši a vzdálenost k ní a ve spodní části je velká šipka, která směřuje k trasovému bodu ( třeba finálce mysterky ). V nastavení musím vybrat Malé datové pole a to už ukazuje jen šipku k finálce včetně dalších údajů ( jak je daleko … ).

Je to takhle správně, nebo máte někdo jiný lepší způsob ?

Já bohužel ne ... Jenom si to usnadňuji dvěma vytvořenými profily - Geocaching (dashboard a šipka ke keši - Trad. nebo Final...) a Navigation (malá špika k aktuálnímu cíli)
  • 0

#997 Kalfi

Kalfi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2010 - 14:22

solsais napsal/a:

Kalfi77 napsal/a:
Měl bych,aspoň doufám, jednoduchý dotaz.
Kde se v Oregonu 550 nastavuje čas?
Diky za radu.

Já mám pocit, že se stahuje ze satelitů a v GPS si volíš jenom pásmo, ve kterém jsi kvůli posunu.
Aspoň já si nikde žadný čas nenastavuju a funguje mi to ;)

Díky za odpověď.
Mám nastavené pásmo střední Evropa.Ale při aktivním režimu automobilové navigace se mi zobrazuje čas dojezdu do cíle s úplně nesmyslným časovým údajem.
  • 0

#998 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2010 - 14:36

Mám to na automatiku (také proto je v Oregonu mapa s časovýma zónama, mimo jiné v lednu updatovaná, nabídl mi to WebUpdater...) a ještě nikdy mi to blbosti neukazovalo... Je ale pravda, že jsem s tím nebyl z Prahy dál než kousek od Plzně :)
  • 0

#999 Bojanci

Bojanci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 71 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2010 - 15:12

Díky, zkusím čudl u kešky. Bude to asi úplně to stejné jako vytvořit trasový bod.
  • 0

#1000 bubbu-30004

bubbu-30004

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2010 - 15:21

Zajímal by mne váš názor a zkušenosti s odolností Oregona proti pádu. Po 8 měsících používání mi Oregon 550 spadl ze stolu na parkety, něco se ulomilo a přestal fungovat příjem GPS. V servisu mi řekli, že se to nedá opravit, respektive by to stálo víc než nová GPS. Snad se ulomila anténa nebo co. Přiznám se, že nemám odvahu koupit si stejnou navigaci znovu, i když jinak jsem s ní byla spokojená na tisíc procent. Protože od outdorové navigace nějakou odolnost proti pádu očekávám. A to ani neházím baťohem na zem.
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka