Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1121 madbin

madbin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 173 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2010 - 9:22

sobikovi napsal/a:
Včera jsem nainstaloval Oregona a co mne překvapilo proti Dakotě, že jsou hrozně malé ikonky keší... trefit se na ni špendlíkem je fakt radost. Dá se někde nastait nebo nějak upravit velikost ikonek?

Nastavit se to neda. Pokud jde o Oregon x50, tak ten umi custom symbols, takze si clovek muze dat libovolne ikony. Jina vec je, kde ty vetsi ikony vzit. Take to jde ovlivnit typkem v mape, originalni mapa ma o neco vetsi ikony nez napr. typek od HuntBehinda.

Tady je clanek o custom symbols na Oregonech x50:
http://www.gpsfix.net/custom-symbols/
  • 0

#1122 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2010 - 9:45

OK, díky za info. Pokusím se to pořešit přes custom symbols. Ještě jeden dotaz. Jaká je nejlepší neoficiální čeština pro Oregon 550?
  • 0

#1123 kamen

kamen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2010 - 11:45

Koukám, že Sobík downgradoval z Dakoty20 na Oregona:o, to jsou mi věci... ---- Jinak češtinu doporučuju stáhnout od HuntBehinda a trošku si jí poladit ku obrazu svému.
  • 0

Cache non verba

#1124 Czekelici

Czekelici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2010 - 12:09

kamen napsal/a:
Koukám, že Sobík downgradoval z Dakoty20 na Oregona:o, to jsou mi věci...
----
Jinak češtinu doporučuju stáhnout od HuntBehinda a trošku si jí poladit ku obrazu svému.

Wow, odkdy je Dakota 20 na vyšší úrovni než Oregon 550? :o
To, že je Oregon 550 vydán dřív než Dakota 20 přece neznamená, že jde o downgrade ;)
Oregon 550 je přece úplně jinde než Dakota ;)
  • 0
Geocaching is highly addictive, don´t start !!!

#1125 Leroj

Leroj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2010 - 12:23

Budulman: nj, ale tady jde o souvislosti - v asi 583 příspěvcích tady Sobík přesvědčoval všechny, jak je Dakota nej, nej a že je s ní naprosto spokojen ;) ale třeba zkouší ten Oregon jen proto, aby si Dakoty poté ještě více vážil :D
  • 0

#1126 kamen

kamen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2010 - 12:24

Budulman: Ach jo, to měla bejt ironie:(, lidi, trochu nadhledu!;) Za půl rok, co měl Sobík Dakotu, jí vychvaloval před Oregony, každému doporučoval a udělal z ní div ne nadstroj. Tak mě překvapilo, že jí najednou nemá.
  • 0

Cache non verba

#1127 Czekelici

Czekelici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2010 - 13:17

No tak to řeknu hneeed ;) Copak je v mejch silách přečíst všech 57 stran? :D :P
  • 1
Geocaching is highly addictive, don´t start !!!

#1128 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2010 - 21:47

Oregona jsem vyhral, takze nuceny upgrade. Zatim ale musim rict ze vede Dakota. Krome nove cestiny pro Oregona 550, vetsich ikon se v dohledne dobe muzete tesit na srovnani Dakoty a Oregona.
  • 0

#1129 Caster

Caster

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2010 - 22:09

sobikovi napsal/a:
Oregona jsem vyhral, takze nuceny upgrade. Zatim ale musim rict ze vede Dakota.

"nuceny upgrade" ? :) Hele kdyby ti prisel fakt tak hroznej, ja si ho klidne vemu :P
  • 0
Garmin Oregon 300 + Topo CZ 3 Pro; Nokia 5800, SmartcomGPS, SmartGPX, Nokia Maps, Google Maps; Gentoo Linux + Wine + GeoGet

#1130 kanec

kanec

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2010 - 19:37

Musím zmínit jednu zásadní věc. Všichni si stěžují na špatnou čitelnost displeje na slunci a že se nedá používat bez pořádnýho podsvícení. U mě je to ale naopak. Koupil jsem letos Oregon 450 a pokud je slunce, tak mám podsvícení na nule a vše je vidět skoro lépe než s plným podsvícením v noci. Možná se jedná o nějakou novější řadu, která má v pozadí nějakou odrazivou vrstvu, která pak zespodu podsvěcuje pixely, nevim... Ale viditelnost na slunci je prvotřídní.
  • 0

#1131 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2010 - 21:28

u Oregonu 300 je to stejný. Na přímém slunci při nulovém podsvícení úplná pohoda
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1132 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2010 - 21:33

Rika se tomu Transreflexni displej, a maji je vsechny Garminy, i treba ten prastary cernobily Legend.
  • 0

#1133 kanec

kanec

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2010 - 22:41

HaLuMa napsal/a:
Rika se tomu Transreflexni displej, a maji je vsechny Garminy, i treba ten prastary cernobily Legend.

Pokud tomu tak je, proč si teda všichni stěžujou na špatnou čitelnost?
  • 0

#1134 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2010 - 22:57

Ono si moc kaceru ve skutecnosti na spatnou citelnost nestezuje. Vsimnete si, ze vetsina takovych prispevku je v kategorii "pry..." nebo od uzivatelu navigaci bez dotykace, kde je patrne presviceni displ normalni. P.S. Lovil jsem s Dakotou a ted par dni s Oregonem. Muj osobni dojem je, ze na slunci je Dakota citelnejsi.
  • 0

#1135 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2010 - 12:40

Teď mám O550, dřív O300. Přijde mi, že displeje jsou stejné, i na slunci. Na přímém slunci je vše vidět dobře i bez podsvícení. Ale když je na světle (na slunci, ale ve stínu) je to utrpení a není vidět vůbec nic, ani při plném podsvícení. Což je hloupé zejména na kole. Když na Oreg pere slunce - paráda. Ale jakmile svítí z úhlu, kde si stíním, nebo je za stromy, budovami atd, tak to utrpení:-(( V ruce se to dá vždycky nějak "namachrovat", aby bylo vidět. Ale na řidítkách často nakláním navigaci jinak, nebo sebe, abych nestínil... Osobně mám vlastně pořád podsvícení na plno. Jen když jsem to různě testoval, tak ne. Za tmy je čitelnost naprosto skvělá, to je jasné:-)) Ale fakt je, že na slunci je kdejaký displej nečitelný, i u telefonů. Osobně to (čitelnost displeje na světle) považuji za jedinou vážnou "chybu" Oregonů, nebo spíše nutné zlo:-))
  • 0

#1136 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2010 - 14:16

Mám možná lama dotaz, ale jde nějak připojit Oregon k počítači a nechat ho běžet v režimu navigace s napájením přes USB kabel nebo to nejde? Jak se řeší dobíjení Oregona v autě při navigaci? Zkusil jsem ho v režimu autonavigace připojit na usb nabíječku a hned se přepnul do režimu disku. :(
  • 0

#1137 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2010 - 14:22

musíš nastavit propojení na Garmin Spaner. Při připojení se tě zeptá jestli chceš přepnout na disk nebo na navigaci
  • 0

#1138 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2010 - 14:36

mbenik napsal/a:
musíš nastavit propojení na Garmin Spaner. Při připojení se tě zeptá jestli chceš přepnout na disk nebo na navigaci

Aha, díky.
  • 0

#1139 garfield

garfield

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2010 - 15:56

kanec napsal/a:
Musím zmínit jednu zásadní věc. Všichni si stěžují na špatnou čitelnost displeje na slunci a že se nedá používat bez pořádnýho podsvícení. U mě je to ale naopak. Koupil jsem letos Oregon 450 a pokud je slunce, tak mám podsvícení na nule a vše je vidět skoro lépe než s plným podsvícením v noci. Možná se jedná o nějakou novější řadu, která má v pozadí nějakou odrazivou vrstvu, která pak zespodu podsvěcuje pixely, nevim... Ale viditelnost na slunci je prvotřídní.

Na mém Oregonu 450t je na slunci s čitelností problém jen pokud světlo dopadá pod velkým úhlem, to je pak vidět kulový. Při držení v ruce stačí nepatrně naklonit, v držáku na kole je to už větší problém ;) Na druhou stranu je potřeba říct že se jedná o extrémní situace jejichž výskyt a trvání je minimální.
  • 0

>>> Všechno jde, jen hadi se plazí <<<

#1140 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2010 - 21:54

sobikovi napsal/a:
.......
Jak se řeší dobíjení Oregona v autě při navigaci? Zkusil jsem ho v režimu autonavigace připojit na usb nabíječku a hned se přepnul do režimu disku. :(

Musi se pouzit napajec do auta urceny na OREGON serii viz popis v odkazu:
http://pinouts.ru/GP...er_pinout.shtml nebo http://garminoregon....paces.com/Power az na konci . Jedna se o velikost toho odporu, podle toho pozna OREGON ze bude jen napajen a ne pripojen k pocitaci.
Nejde pouzit napajec od jinych navigaci ci starsich navigaci od GARMINA. Pokud pouzijete starsi napajec, tak se vam OREGON automaticky prepne do rezimu disk.
Jinak plati to co napsal mbenik.
  • 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama