Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1241 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2011 - 12:30

Solim napsal/a:

maxipes napsal/a:
.... Jen sem si chtěl do Oregonu nahrát kromě TopoPro ještě normální AtlasNT pro auto navigaci, uvažuju i o Cykloatlasu, který je v licenci pro TopoPro zahrnut taky. Místa je tam dost. Když ale nechám např. AtlasNT přesypat do Oregonu standardní funkcí "Odeslat do přístroje", přemaže mi ta nová mapa současnou, místo abych tam měl obě a mohl mezi nimi přepínat. Co s tím?....

V MapSource otevres mapu TopoPRO a celou ji oznacis, pak otevres mapu AtlasNT a celou ji oznacis, pak otevers Cykloatlas a cely ho oznacis a teprve pak "Odesles do zarizeni". Tim vytvoris jeden soubou .img kde jsou vsechny mapy. Pripadne si muzes nektere mapy poslat do pristroje a jine na SDkartu. SDkartu pak muzes pripdane primo v terenu menit a tim muzes dostat do pristroje jine mapy.

Ahojky,
jestli máš na mysli mapu TopoCzechPro 2010 a Cykloatlasu2010 tak to nejde protože obě mapy mají stejná ID čísla. Dostaneš je tam jedině každou samostatně a po nainstalování jedné se musí přejmenovat v GPS soubor gmapsuup.img.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#1242 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2011 - 12:43

To nemají, každá má jiné ;) Ono by to pak ani nefungovalo v MapSource...
  • 0

#1243 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2011 - 12:59

Jarous1 napsal/a:
To nemají, každá má jiné ;) Ono by to pak ani nefungovalo v MapSource...

Oj, omlouvám se, Jarous1 má pravdu. Při nainstalování cykloatlasu jsem přehlédl, že se mi topomapa posunula dolu a tudíš jsem myslel, že došlo k jejímu přepsaní. Ještě jednou moje omluva .
  • 0

#1244 spadi

spadi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 207 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2011 - 10:04

Ahoj potřeboval bych poradit mám oregon 300 v něm mapy evropy czech topo2pro atlas7 vše mám nainstalované od prodejce z přžedvaděčky bohužel instal cd licence jsem nedostal (stálo mne to podstatně méně), nedávno jsem zjistil že mám k dispozici novou verzi ATLAS Czech 2010 NT A TOPO Czech 2010 1.dotaz dá se do garmina nainstalovat i tyto 2 nvé mapy aniž bych při tom vymazal stávající mapy(zkoušel jsem vymazal jsem ještě že mám zálohu n apc) na garminu se mi nepodařilo NAJÍT EMAIL KONTAKT ASI HO TAM ZÁMĚRNĚ NEDALI -proč tam chci i další mapy jelikož topo pro2 již není aktuální tak bych tam rád skusil narvat třeba jen pro srovnání tu topo 2010 2. při instalaci map do pc mám problém nainstaluji TOPO Czech 2010 bezproblémově nainstaluji ATLAS Czech 2010 NT ale když k tomu instaluji adresy CR v1 exe tak mi to najednou píše že mapsource skolaboval reinstalujte mapsource něco laguage.dll nenalezen a ještě další hlášky - reinstalace at dělám co dělám se nedaří tak že to musím vymazat celo složku z pc a nainstalovat znova s tím že ty adresy cr tam nejdou dát aniž by to neskolabovalo... měl jste někdo podobný problém u této verze??? poradíte řešení díky moc
  • 0
Garmin Oregon 300
www.haspirja.webnode.cz

#1245 koko0925

koko0925

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2011 - 10:20

nejdriv si v Oregonu tu starou mapu prejmenuj a pak muzes dohrat dalsi, aniz by se ta puvodni vymazala. S tim dalsim neporadim.
  • 0

#1246 spadi

spadi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 207 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2011 - 10:41

koko0925 napsal/a:
nejdriv si v Oregonu tu starou mapu prejmenuj a pak muzes dohrat dalsi, aniz by se ta puvodni vymazala. S tim dalsim neporadim.

aha tak že v podstatě stačí napsat za ten původní název třeba1 ok vyzkouším díky
  • 0
Garmin Oregon 300
www.haspirja.webnode.cz

#1247 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2011 - 11:13

Není moc pravděpodobné, že bys to ještě měl, ale starší verze firmware tohle dříve neuměly. Oregon to umí až od verze 2.99 beta, resp. oficiální 3.10. Tak si to předtím radši zkontroluj.
  • 0

#1248 spadi

spadi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 207 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2011 - 11:54

Jarous1 napsal/a:
Není moc pravděpodobné, že bys to ještě měl, ale starší verze firmware tohle dříve neuměly. Oregon to umí až od verze 2.99 beta, resp. oficiální 3.10. Tak si to předtím radši zkontroluj.

jasně kouknu na to alw myslím že mám poslední verzi firmware tak by to mělo být ok

jen ještě dotaz
z hlediska topo map verzí
topo czech 2010 (upgrade z topo 3.1) má to také nějaké verze pro apodobně nebo již to garmin nerozlyšuje
  • 0
Garmin Oregon 300
www.haspirja.webnode.cz

#1249 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2011 - 14:16

Rozlišuje se to i nadále.
  • 0

#1250 Marsha-20881

Marsha-20881

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2011 - 21:53

Zkoušela jsem najít jestli to už někdo nepsal, ale bez úspěchu. Když si do Oregona stáhnu mysterku v GPX, lze u ní pak změnit souřadnice? Na žádný způsob jsme nepřišli.
  • 0

#1251 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2011 - 22:01

V novějšich Firmvarech se objevila možnost "Enter Next Stage" - a tam se zadava nove souřadky
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."

#1252 Marsha-20881

Marsha-20881

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2011 - 22:12

Tato možnost tam sice je, ale tím se mi pouze vytvoří nový bod. Je nějaká možnost jak přesunout bod? U bývalého Legendu jsem souřadnice keše přepsala a ta se mi zobrazila na mapě v nové pozici.
  • 0

#1253 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2011 - 8:24

Souradnice kese primo nepresunes. Muzes si ale udelat waypoint a presunout ten. Dokonce je tam tlacitko na vytvoreni waypointu na souradnicich kese (kdyz kes vyhledas a chces na ni navigovat, je to tlacitko praporku vedle obrovskeho zeleneho Start) a pak je staci jen pres spravce waypointu trosku poopravit. U Legenda to slo, protoze ten chape kesky jako obycejne waypointy. A zrovna tak to jde i u Oregonu. A nebo, pokud pouzivas nejaky software na spravu kesi, to za tebe muze udelat ten. Viz treba me exportni makro GPX Garmin z GeoGetu, ktere exportuje vylustene kesky rovnou na misto finalky (a jeste se specialni ikonkou).
  • 0

#1254 bloodsnake

bloodsnake

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2011 - 17:59

Mám problém se svým OREGONEM 300. Při zapínání se mi na displeji objeví nápis MEMORY FULL a navigace se hned vypne. Nemůže se připojit ani přes PC, abych smazal nějaké soubory. Nevíte co by s tím mohl být??? Děkuji za vaše rady:)
  • 0
Anaconda Team

#1255 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2011 - 19:35

bloodsnake napsal/a:
Mám problém se svým OREGONEM 300. Při zapínání se mi na displeji objeví nápis MEMORY FULL a navigace se hned vypne. Nemůže se připojit ani přes PC, abych smazal nějaké soubory. Nevíte co by s tím mohl být??? Děkuji za vaše rady:)

Zkus vyndat mikro kartu nebo hardreset.
  • 0

#1256 bloodsnake

bloodsnake

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2011 - 19:42

Mikro kartu jsem vyndal a hard reset se dělá jak???
  • 0
Anaconda Team

#1257 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2011 - 20:10

bloodsnake napsal/a:

Při zapnutí GPS držet prst v horním levém rohu obrazovky. Po pár sekundách budete dotázání na odstranění všech uživatelských dat.
  • 0

#1258 bloodsnake

bloodsnake

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2011 - 20:42

Archi1 napsal/a:

bloodsnake napsal/a:

Při zapnutí GPS držet prst v horním levém rohu obrazovky. Po pár sekundách budete dotázání na odstranění všech uživatelských dat.

Děkuji za snahu, ale vypadá to na reklamaci a bohužel po záruce. Do GPS jsem se dostal, vnitřní paměť jsem naformátoval a nahrál znovu zálohu. Při zapínání však stejný problém. Naskočí nápos MEMORY FULL a navigace se vypne, i když je 800 MB volných:(
  • 0
Anaconda Team

#1259 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2011 - 8:44

bloodsnake napsal/a:
...... a nahrál znovu zálohu. Při zapínání však stejný problém. Naskočí nápos MEMORY FULL a navigace se vypne, i když je 800 MB volných:(

Ono nejde jen o volné MB, ale i o počet bodů. Vynazal jsi trasy? Keše? Tahle hláška je i při překročení počtu bodů, nejčastěji po záznamu trasy...
  • 0

#1260 bloodsnake

bloodsnake

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2011 - 8:51

sobikovi napsal/a:

bloodsnake napsal/a:
...... a nahrál znovu zálohu. Při zapínání však stejný problém. Naskočí nápos MEMORY FULL a navigace se vypne, i když je 800 MB volných:(

Ono nejde jen o volné MB, ale i o počet bodů. Vynazal jsi trasy? Keše? Tahle hláška je i při překročení počtu bodů, nejčastěji po záznamu trasy...

Při záznamu trasy by to nemělo mít na funkčnost GPS vliv. Trasa by se měla přepisovat a nemělo byto vyřadit GPS z funkce.

Vše jsem již vyřešil za pomocí jednoho kolegy z fóra. Vše jsem popsal v příspěvku - OREGON 300 závada.

Děkuji za snahu a vaše rady:)
  • 0
Anaconda Team

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama