Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1461 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2011 - 10:25

Do gps se vejde 2000 bodů, tedy píšou to tu. Prahu už asi řešit nebdu, mám okolí HC, okolí práce, okolí příbuzných... to by mělo stačit. Ještě dotaz.. když si vytvořím několik PQ a náhodou jsou v těch souborech stejné kešky, nezduplikují se mi pak při nahrání do gps? Nedovedu si představit, že bych ještě procházela hranice PQ, jestli se to někde nekreje... No holt bych potřebovala doškolovák :-) Když se to do zimy nenaučím, někoho tu přemluvím na školení :-)
  • 0

#1462 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2011 - 11:12

Doporucuju pouzit GeoGet nebo jiny program pro spravu kesi. Z nej pak muzes do GPS exportovat kde co a jak si zamanes. Jelikoz jsi PM, mas jednodussi (skoro az primitivni) import dat do GeoGetu. Klidne se skolenim pomuzu ;)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1463 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2011 - 18:58

Gord: poslala jsem ti SZ. Dík
  • 0

#1464 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 7:27

Ahoj, jak je to u O550 s fotkama? Tváří se jako bod a tudíž fotky "ubírají" z počtu 5 000 bodů, které se do navigace vejdou? Nebo na to nemá počet fotek vliv? Díky.
  • 0

#1465 MišutkaCZ

MišutkaCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 7:30

Nemá to vliv.
  • 0

#1466 Mimi a Filibert

Mimi a Filibert

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 9:17

Ahojte, rád bych se zeptal na jednu záležitost ohledně map. Máme 450ku a již dříve jsme si všimli, že turistické trasy jsou oregonu někdy zakresleny jinudy než vedou ve skutečnosti. O víkendu se nám to potvrdilo cestou do Prčice. Jde s tím něco dělat, nebo se s tím musíme smířit?
  • 0

#1467 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 9:21

Jedině snad reportovat chybu Picodasu, jestli se tam tím někdo zabývá. Topo Czech je sice super mapa, ale chyby v ní jsou, v těch turistických trasách bohužel docela často.
  • 0

#1468 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 9:28

Tohle je tu ve foru reseno asi 100 x. Smirte se s tim.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1469 sardno

sardno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 9:54

mbenik napsal/a:

Sinuhet napsal/a:
Zde jsem se docetl: http://podpora.garmi.../article/000043
ze pri pouziti stopek v Garmin Oregonu ma dojit k nahrani prislusneho souboru GPX do adresare GARMIN/GPX/Archive bohuzel zatim se mi nepodarilo zjistit jak toho dosahnout. At zkousim cokoliv adresar je prazdny. Nejaka rada?

GPX soubor se záznamem trasy po dobu spuštěných stopek by mel mit nazev napr. "Stopwatch 03-MAY-11 09.06.27.gpx".

Garmin Oregon 400t
SW Version 4.1
Verze SW GPS 4.52

Zkus, když ukončíš stopky, tak dej vymazat.
A okamžitě se můžeš podívat přes (Správce tras, Archive tracks, k uloženému souboru.)

pokud nedáš vymazat, tak se soubor neuloží.

Uvazuji o koupi oregonu 450 a zajimalo by mne zda podpora snimace tepove frekvence funguje nebo ne. Teoreticky mozna ano (podpora dle specifikaci jakasi je), ale spis by mne zajimala praxe - jestli se data opravdu ulozi a mohu je zpetne vyhodnotit.

Dik moc.
  • 0

#1470 Orxion

Orxion

Orxion

• Members
  • PipPipPip
  • 1 062 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2011 - 13:14

jaky je rozdil mezi Garmin Oregon 450 EX proti ostatnim 450kam? je to jen absenci karabiny a USB, nebo je toho vic?
  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše

Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#1471 goodhoko

goodhoko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 20:44

Určitě vím, že to tady je nejmíň stokrát, ale taky věřím že se tu bajde někdo ochotný, jak nahraju gpx s do oregonu 450, stačí ho šoupnout do složky?
  • 0

#1472 Jizerynka

Jizerynka

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 20:48

Ahoj všem. Tak jsme pořídila Oregona 450, 14 dní se s ním učím, celkem úspěch. Mám pár dotazů. Pochopila jsem to správně - data získaná v terénu (body a stopy) nemám šanci přehrát na kartu bez připojení na PC či chytrý mobil (který stejně nemám)? Takže když budu 14 dní bez přístupu k PC a v přístroji mám jen 50MB místa (mám tam nahrané TOPO PRO v české i Slovenské verzi + Atlasy ČR a SR), zřejmě mi nebude stačit paměť. Přehrávat mapy na kartu bojim bojim, jak se tak znám, tak už to pak nikdy nezozchodím, jsem trošku "expert" :-) Dále se chci zeptat - používám BaseCamp a vykresluju si trasy výletů ručně, ale děsně mě štve, že je pak v Garminovi trasa složená z hromady špendlíků a dost to překrývá mapový podklad a ruší, není možný se špendlíků (bodů) nějak zbavit a nechat jen růžovoučkou spojovací trasu?? Jako při autoroutingu, jenže ten mi nevyhovuje, neboť chodím i po neroutovatelných cestách. J.
  • 0

#1473 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 20:49

Ano přesně tak, jen ho dáš do složky Garmin/GPX. A je to hotovo.
  • 0

#1474 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 20:58

Jizerynka napsal/a:

Pochopila jsem to správně - data získaná v terénu (body a stopy) nemám šanci přehrát na kartu bez připojení na PC či chytrý mobil (který stejně nemám)? Takže když budu 14 dní bez přístupu k PC a v přístroji mám jen 50MB místa (mám tam nahrané TOPO PRO v české i Slovenské verzi + Atlasy ČR a SR), zřejmě mi nebude stačit paměť. Přehrávat mapy na kartu bojim bojim, jak se tak znám, tak už to pak nikdy nezozchodím, jsem trošku "expert" :-)

J.

Klidně si ty mapy překopíruj na kartu. V tom bych neviděl žádný problém. Stačí je na kartě dát do složky Garmin. A mapy ti normálně půjdou. Pak je můžeš smazat z přístroje a tím si zvětšit pamět v přístroji.
  • 0

#1475 goodhoko

goodhoko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 21:14

no zkoušel jsem tam hodit gpx se všemi mými nalezenými, ale nějak si ho to ani nevšimlo!
  • 0

#1476 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 21:24

goodhoko napsal/a:
no zkoušel jsem tam hodit gpx se všemi mými nalezenými, ale nějak si ho to ani nevšimlo!

Tak to je zajímavé. Normálně by to mělo fungovat.
  • 0

#1477 goodhoko

goodhoko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 21:27

byl to jeden gpx, generovaný pomocí myfound, šoupnul jsem ho do složky gpx ale po zapnutí nic, ani v pokladech ani ve waypointech
  • 0

#1478 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 21:27

Jizerynka napsal/a:
Dále se chci zeptat - používám BaseCamp a vykresluju si trasy výletů ručně, ale děsně mě štve, že je pak v Garminovi trasa složená z hromady špendlíků a dost to překrývá mapový podklad a ruší, není možný se špendlíků (bodů) nějak zbavit a nechat jen růžovoučkou spojovací trasu?? Jako při autoroutingu, jenže ten mi nevyhovuje, neboť chodím i po neroutovatelných cestách.

Možná to je u Oregonu 300 jinak, ale když si ručně nakreslím stopu a né trasu, tak tá je bez špendlíků
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1479 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 21:30

goodhoko napsal/a:

A dal jsi ho do správné složky.
Garmin
GPX
tvůj GPX soubor.

pokud jsi to dal správně, tak by se ti gpx měl v GPS-ce zobrazit, v geocaching/nalezené.
  • 0

#1480 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 21:39

goodhoko napsal/a:
byl to jeden gpx, generovaný pomocí myfound, šoupnul jsem ho do složky gpx ale po zapnutí nic, ani v pokladech ani ve waypointech

Tak s myfound nemám zkušenosti, já používám Geoget. Tam to funguje bez problémů.
Snad se najde někdo kdo ti poradí.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka