Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1501 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2011 - 8:18

vitablondak: proste to hod do servisu a neres to, stejne sam ted nic jinyho nevymyslis ani nevyresis.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1502 Jizerynka

Jizerynka

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2011 - 10:33

Archi1 napsal/a:

Jizerynka napsal/a:
Tak díky za podporu ohledně aktualizace FW. Povedlo se, uff :-)

Jestli můzu poradit tak si proved zálohu celého oregonu a kdyz by se neco nepovedo pri upgrade tak si jen prekopírujes tu původní verzi zpatky.

Jo jo, zálohu jsem radši udělala před instalací nového SW. Tedy doufám že zkopírování složky "Garmin" na PC je považováno za zálohu :-)
  • 0

#1503 Jizerynka

Jizerynka

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2011 - 10:39

Ještě jsem se chtěla zeptat, jak je to s tím přehráním map z přístroje na kartu. Zda to jde jen jednoduchou formou kopírování na kartu a následného smazání z přístroje nebo jestli se musí vyplňovat ty registrační kódy a používat MapSource. A jestli je možné mít balíček českých map v přístroji a balíček slovenských (které použiju tak 3x do roka) na kartě. Předpokládám, že když to budu chít mít takhle rozděleno, že se už nevyhnu té instalaci přes MapSource a laborování s kódy....
  • 0

#1504 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2011 - 11:03

Oficiální mapy Garminu, které chceš z počítače házet do GPSky musí být odemknuté, jinak by v navigaci nefungvali. Můžeš si to v pc předpřipravit tak, že mapu si necháž zkompilovat na disk počítače. Vznikne ti soubor gmapsupp.img Ten si přejmenuj jak potrebujes. Treba toposk.img, topocz.img Pak si zkompiluj dalsi mapu a vysledny gmapsupp.img opet prejmenuj. Muzes si tak nachystat vsechny mapy co vlastnis na hdd. Pak si do navigace, nebo na kartu nahrajes tu mapovou sadu kterou potrebujes a mas to. Tu kompilaci na hdd muzes vynechat a tahat to rovnou do navigace nebo na kartu. Neoficialni mapy, napr openoffice jdou stahnout uz zkompilovane v img souboru a ty pak staci jen hodit do navigace. Pokud si nevis rady s instalaci map a registraci map v mapsource, v mem podpisu je odkaz na manualek jak na to
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1505 Jizerynka

Jizerynka

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2011 - 11:20

Já už mapy do Mapsource nacpala, ale bylo to pro mě teda dost složitý a nerada bych s tím znova operovala, protože už jsem samozřejmě zas postup zapomněla :-) Znamená to tedy, že když už mám mapy jednou v PC v MS odemčené, že teď už si můžu dělat ty balíčky do GPS či na kartu bez manipulace s těmi úděsnými kódy?
  • 0

#1506 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2011 - 11:22

Jizerynka napsal/a:
Ještě jsem se chtěla zeptat, jak je to s tím přehráním map z přístroje na kartu. Zda to jde jen jednoduchou formou kopírování na kartu a následného smazání z přístroje nebo jestli se musí vyplňovat ty registrační kódy a používat MapSource. A jestli je možné mít balíček českých map v přístroji a balíček slovenských (které použiju tak 3x do roka) na kartě. Předpokládám, že když to budu chít mít takhle rozděleno, že se už nevyhnu té instalaci přes MapSource a laborování s kódy....

Původní předinstalované mapy mám v prístroji a k nim jsem nahrál ceské Topo a Atlas. Všechny později přidané mapy mám každou ve zvláštním souboru pojmenovaném podle názvu mapy a ujsou na karte ...Sám mám na kartě několik těchhle souborů (velmi nápaditě pojmenované gmapsupp2, gmapsupp3 nebo gmapsuppAus, gmapsuppSlovak atd.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#1507 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2011 - 11:42

Jizerynka: Ano, když už si je jednou odemkla, už to nebudeš muset při kopírování map opakovat Archi1: už je to nějakej ten pátek, co Oregon podporuje libovolný název map. Taže si to můžeš pojmenovat jak chceš. gmapsupp.img tedy není třeba a ty tvoje poslední dva řádky tedy nejsou zcela pravda
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1508 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2011 - 12:05

Rufuc napsal/a:
Jizerynka: Ano, když už si je jednou odemkla, už to nebudeš muset při kopírování map opakovat
Archi1: už je to nějakej ten pátek, co Oregon podporuje libovolný název map. Taže si to můžeš pojmenovat jak chceš. gmapsupp.img tedy není třeba a ty tvoje poslední dva řádky tedy nejsou zcela pravda

Rufuc mas pravdu, opraveno.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#1509 goodhoko

goodhoko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2011 - 11:00

Tak po dalším hrabání ve svym oregánu mámk další dotazy :D.¨ Jde nějak udělat, aby mě trasovaní nevedlo vzdušnou čarou ale po cestách? Teda přesněji, aby mě vedlo například turistickýma cestama, ane po silnicích? Když dám že to chci pro pěšího, a že chci po silnicích tak mě to prostě turistickou trasou nepošle! A když dám mimo silnice, tak je to zase vzdušná čára :(. Pak taky moc nechápu kompas, ten přece nei zavislý na gps ne? Ale když zaškrtnu u gps ,,ukázkový režim" tak kompas přestane ukazovat! No a nevíte, jestli si jde na oregánu dělat někam poznámky? Zatim n ejlkoudnější zoůsob mi zatim přišlo vytvřit si wpt a k tomu si je psát, ale to má stejně omezený počet znaků :(. No a nakonec nejsou náhodou na oregáno nějaké stáhnutelné aplikace? sorry za překlepy a díky za odpovědi!
  • 0

#1510 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2011 - 11:11

Routovatelna turisticka mapa bouzel neni. K cemu kompas, kdyz similujes pohyb? Poznamky netusim. A aplikace je firmware...
  • 0

#1511 goodhoko

goodhoko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2011 - 11:16

jasně, firmaware, u toho akorát můžu doufat, že tam přidaj například ty poznámky. Spíš jsem se chtěl zeptat, jestli se tím někdo nezabýval, a nezkoušel tvořit nějaké apliakce do oregána
  • 0

#1512 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2011 - 13:11

Jedina moznost, jak vytvorit nejake "pseudoaplikace" jsou WhereIGo cartridge. Jinak je fw proste kompaktni program bez jakekoliv moznosti uzivatelskeho rozsireni.
  • 0

#1513 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2011 - 18:50

Ahoj, budu muset dát můj O550 na reklamační opravu - výměnu přístroje:-(( Bohužel i s novou folií:-( Zazálohoval jsem si všechny soubory z "F" do počálu. Kvůli profilům atd. Až to pak natáhnu do nové gps budu tam mít i fotky na sauřadnicích v mapě (včetně souřadnic, času atd)? A všechny ostatní věci (profily a nastavení) budou stejné jako mám teď? Nebo budu muset zase odlaďovat? Díky.
  • 0

#1514 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2011 - 19:33

Pokud sis zazalohoval fotky, tak ty informace jsou v EXIF tech fotek, takze o nic neprijdes, neboj. Pokud sis zazalohoval profily, tak jdou samozrejme obnovit.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#1515 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2011 - 20:09

S474N: Díky. Předpokládám to, ale člověk nikdy neví:-) Je to ale oprus:-(( Škoda týden staré folie a hlavně čas, než to vyřešej:-( Nebudu moct na krabky:-((
  • 0

#1516 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2011 - 21:21

ale budes, jen holt bez navigace ;)
  • 0

#1517 silvermann

silvermann

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 09 červen 2011 - 19:44

Ahoj, jak velkou "kartu" mohu strčit do Oregona 300, zkusil jsem 1Gb a v poho ale 32Gb už nechtěl načíst ... díky za odpo ...
  • 0

#1518 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 červen 2011 - 19:54

tusim ze ta hodnota se pohybuje nekde na 8giga...ale ruku do ohne za to nedam...pouzivam dvougigovou kartu a slape to krasne
  • 0

#1519 Gondo+Moni

Gondo+Moni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 09 červen 2011 - 19:57

silvermann napsal/a:
Ahoj, jak velkou "kartu" mohu strčit do Oregona 300, zkusil jsem 1Gb a v poho ale 32Gb už nechtěl načíst ... díky za odpo ...

Lidi píší, že jim tam jede 8GB karta: http://garminoregon....w/home/10173572
  • 0

Gondo+Moni

#1520 silvermann

silvermann

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 09 červen 2011 - 20:02

kamo ma O550 a ten mu slape s 4Gbv poho, ale presne nevim jak velkou kartu skousne ten muj O300, abych pak mohl koupit tu spravne-pravou ... mam furu map, tak abych je nemusel porad prehravat ...
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama